Szerkesztővita:GéKI

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Ugrás a navigációhoz Ugrás a kereséshez
Üdvözlünk a Wikipédia szerkesztői között, kedves GéKI!
English language.svg If your Hungarian is sub-optimal, please click here.
Az alábbi oldalakon segítséget találsz a kezdeti tájékozódáshoz. Ide csak azt szedtük össze, amit tényleg szükséges és érdemes is átfutni legalább.
Books-aj.svg aj ashton 01f.svg A Wikipédia alapelvei
A projekt alapvető elvei, céljai
Bible scroll template.svg Wikifogalmak szójegyzéke
A leggyakrabban használt kifejezések és rövidítések
BildBenutzer.png Szerkesztői lap
Bemutatkozhatsz
a többieknek saját szerkesztői lapodon
Commons-logo-en.svg Felküldési útmutató
Ha olyan fényképet akarsz felküldeni, amit magad készítettél, feltöltheted az összes Wikimédia-projekt közös tárhelyére, a Wikimédia Commonsra
Szócikkírásnál, illetve módosításnál ne másolj más weblapokról, illetve mindig tüntesd fel forrásaidat!
Ha vitalapra írsz, vagy más szerkesztőnek hagysz üzenetet, írd alá a mondandódat a OOUI JS signature icon LTR.svg gombbal, vagy négy hullámvonallal: ~~~~

Internet-mail.svg  Ha kérdésed van, keress nyugodtan a vitalapomon! Üdvözlettel: Bináris ide Kelt: Wikipédia,  2018. május 29., 19:13 (CEST)

Finnugor vita[szerkesztés]

Mint a Finnugor nyelvrokonság című cikk vitalapján már felhívtam erre a figyelmedet, a wikipédia nem az önálló kutatás helye, és nem is az aktuális tudományos vagy annak vélt viták fóruma. Ezzel szemben te minden további nélkül folytatod a romboló tevékenységedet, alapvetően átírod a forrásolt cikket, lényeges, forrásolt elemeket törölsz, ugyanakkor saját, forrás nélküli elméleteidet erőlteted a témában. Ez a tevékenység nem felel meg a wikipédia elfogadott munkamódszereinek, és végső soron blokkolással járhat. Én persze nem fogok eljárni ebben az ügyben, mert már vitába keveredtem veled, de bízom abban, hogy adminisztrátor társaim hasonlóan fogják értékelni a tevékenységedet. Kérlek, állj le ezzel. Fogadtasd el az elméleteidet megfelelő tudományos fórumokkal, jelenjenek meg azok a nyilvánosság előtt és azok akkor minden további nélkül belekerülhetnek a wikipédiába.– Szilas vita 2018. október 19., 14:40 (CEST)


Minden bejegyzésem el van látva forrásmegjelöléssel, az az információ pedig amiről te nem tudsz, az nem jelenti azt hogy az - az én "kutatásom "eredménye. Az etikátlanságat te követted el , amikor egy teljes bejegyzésemet törölted - én csak visszaállítottam - indoklással együtt. A "vitalap" pedig a vitáért van! - gondolom! Egyébként pont ezért indítottam a vitalapon, mert tudtam, hogy valaki meg fog támadni. - Így lett! – GéKI vita 2018. október 19., 15:31 (CEST)

Sajnos, a forrásmegjelöléseid nem láthatóak. Amit te támadásnak értékelsz, az részemről a wikipédia védelme az évszázados viták újracsócsálásától, ezúttal genetikai mezben. Az eltérő tudományos álláspontokat - forrással - egymás mellett lehet szerepeltetni, de te győzelemre akarod vinni az álláspontodat, mondjuk többek között az MTA álláspontjával szemben. Ez nem a megfelelő fórum erre.– Szilas vita 2018. október 19., 17:30 (CEST)

Nem célom a fölösleges vita - elfogadom, hogy úgy találtad, hogy nem volt eléggé "felforrásozva" a bejegyzésem - át fogom szerkeszteni - és akkor alkalmad lesz rá, hogy bebizonyítsd, hogy tisztességes szerkesztő vagy, és valóban csak a formával van bajod, és nem a tartalom miatt törölted a bejegyzéseimet. Az "ezúttal genetikai mezben való újracsócsálás" pedig lehetetlen mivel az archeogenetikai adatok 2015 előtt szinte nem is léteztek. A genetikai összefoglalóhoz az "eupedia.com" és a "Genetika és őstörténet" - című könyv adatait használtam - ez is meg volt jelölve. Az összefoglaló szöveget valóban én írtam, de az egész könyvet csak nem másolhatom be - muszáj néhány mondatot megfogalmazni - saját szerkesztésben. A régészet - a népzene - és a nyelvészeti paleontologia - pedig nem "genetika" - és azt is törölted! Pedig olyanokra hivatkoztam, mint László Gyula, Róna-Tass András, Vikár László, Jankó János, és Munkácsi Bernát. De majd meglátjuk

– GéKI vita 2018. október 19., 21:55 (CEST)

Továbbra is szövegértési gondjaid vannak. Az "ezúttal genetikai mezben történő újracsócsálás" alatt csak azt lehet érteni, hogy már sokszor átrágták ezt a témát, nyugvópontot nem sikerült elérni, és most ugyanez megismétlődik az archeogenetika új tudománya révén, a korábbihoz hasonló kilátásokkal. Ugyanis az archeogetikai eredményeket sem értelmezik egyformán ennek a tudományágnak a képviselői.

Egyébként ha továbbra is vitafórumnak akarod használni a wikipédiát, a részletekre való tekintet nélkül az egész eszmefuttatást törölni fogom, nem hagyom magam belekényszeríteni aprólékos vitákba. Az sem elfogadható, hogy a te véleményedtől eltérő, de forrásolt korábbi hozzájárulásokat törlöd.

Sokkal járhatóbb út lenne, ha írnál egy önálló cikket a Magyar etnogenezis az archeogenetika tükrében vagy hasonló címmel, megfelelő forrásokkal, kevés saját véleménnyel, és beleírod, hogy ez szerinted nem egyeztethető össze a finnugor nyelvrokonság elméletével. Így rögzítheted az archeogenetikai eredményeket anélkül, hogy ezzel belegyalogolnál a nyelvtudomány széles körben elfogadott álláspontjába. – Szilas vita 2018. október 20., 08:52 (CEST)


Tisztelt "Szilas" szerkesztő! Hozzászólásodban ezt írod! - "Továbbra is szövegértési gondjaid vannak"

Kedves "szerkesztőtársam" - ez az a hangnem ami elfogadhatatlan a Wikin. Itt nem szokás gyalázkodni, és mások szellemi kvalitásainak megkérdőjelezése sem. Ezt a hozzászólásodat minden lehetséges fórumon nyilvánosságra fogom hozni.

– GéKI vita 2018. október 21., 07:49 (CEST)

Tegyed, legalább sokan megismerik a gondjaidat. És mi a véleményed az önálló cikkre tett javaslatomról? – Szilas vita 2018. október 22., 08:32 (CEST)

GéKI!
Csak egy apró jó tanács: még mielőtt nagyon beleélnéd magad, nézd meg, hogy kivel álltál le vitatkozni. Lehet ennyi kérésem?!
Üdv: UvL -- Ulrich von Lichtenstein vita 2018. október 22., 09:26 (CEST)


Miért kellene utána néznem - Maffiavezér? - mert kb ez - az az egyetlen állás akivel nem szeretnék "összekarmolni" - valahogyan nem az én stílusom. Ha én megszólalok egy témában - nem olyan sokban szoktam - akkor azt "megalapozottan teszem" - nem igazán szokásom csak azért szerkeszteni, hogy én is szerkesszek már valamit. Az a szócikk amelyről itt beszélünk, egyszerűen szólva is tele van "félinformációkkal" és elavult 19. századi sztereotípiákkal. A @Szilas egy "indexes - cikkre" hivatkozik, miközben én az MTA - hivatalos oldalán megjelenő állásfoglalást citálva állítom, hogy a "társtudományoknak nincs kompetenciája a magyar nyelv nyelvrokonságának kimondása tárgyában". Azért írom ezt most le ide neked - mert ezt most be fogom szerkeszteni a szócikkbe - megfogjuk látni, hogy mi a reakció. - Elválik a tüdő a májtól!

)

– GéKI vita 2018. október 23., 07:04 (CEST)

Tiszta lap[szerkesztés]

GéKI, átolvastam a korábbi szerkesztéseidet, és újra az egész finnugoros társalgást, sőt ráadásként a WP:HARAP. Talán az lenne a legjobb, ha most pár napig nem szerkesztenél. Megpróbálnád megérteni a tapasztaltabb szerkesztők reakcióit, utána pedig szépen fokozatosan elkezdenéd újra a szerkesztést.

A lényeg: senki nem akarja leharapni a fejed, meg "lenyomni" téged stb. ;-) -- Ulrich von Lichtenstein vita 2018. október 22., 20:24 (CEST)

Szerkesztési háború[szerkesztés]

Amit művelsz az szerkesztési háború. Mielőtt nagyon beleélnéd magad, olvasd el WP:SZH. -- Ulrich von Lichtenstein vita 2018. november 30., 20:24 (CET)


Forrásokkal ellátott szerkesztéseimet rendszeresen törlöd! Én minden alkalommal megpróbálom javítani a szerkesztéseimet, te azonban minden alkalommal - nem csak belejavítasz - ami lehetne akár jogos is - hanem barbár módon törlöd azokat. Erre nincs mentség! - semmien szerkesztési elvre való hivatkozás! A cikk szövegét Én kezdeményeztem - és Te kötözködsz - ne feledd. Én szerkesztek - Te pedig törölsz! - Vissza lehet nézni! - Az internet nem felejt.

– GéKI vita 2018. november 30., 20:39 (CET)


Talán idéznék néhányat a hozzászólásaidból:

Indulj tiszta lappal! Kötözködsz! Nem tiszteled! Makacskodsz!

Talán ennyi elég is!

– GéKI vita 2018. november 30., 20:45 (CET)

Próbáltuk már néhányszor elmagyarázni Neked, hogy ez itt egy lexikon, nem személyes leszámolások terepe. Nem hallgatsz senkire, egyre jobban belelovalod magad a sehová sem vezető harcba. Légyszi állj le.– Szilas vita 2018. november 30., 20:54 (CET)


Akkor most már van az is hogy:

Figyelmeztettünk! Állj le! - Egyre jobb! - ez itt egy lexikon, nem a személyes leszámolások terepe. Én szerkesztek - Ti - Neveltek! Legyetek szívesek - szerkeszteni - és ne csak törölni! ÉN - még egyetlen egyszer sem szólítottalak meg! Te meg rendszeresen személyeskedsz velem.

Én továbbra is - SZERKESZTEK!

– GéKI vita 2018. november 30., 21:06 (CET)

Levédia[szerkesztés]

Szócikkből forrást - főleg minőségi forrást - nem törlünk. Idézetbe nem maszatolunk bele, kedvünk szerint beleírva ezt-azt. -- Ulrich von Lichtenstein vita 2019. január 5., 14:38 (CET)