Szerkesztővita:50Forintos

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Ugrás a navigációhoz Ugrás a kereséshez
Üdvözlünk a Wikipédia szerkesztői között, kedves 50Forintos!
English language.svg If your Hungarian is sub-optimal, please click here.
Az alábbi oldalakon segítséget találsz a kezdeti tájékozódáshoz. Ide csak azt szedtük össze, amit tényleg szükséges és érdemes is átfutni legalább.
Books-aj.svg aj ashton 01f.svg A Wikipédia alapelvei
A projekt alapvető elvei, céljai
Bible scroll template.svg Wikifogalmak szójegyzéke
A leggyakrabban használt kifejezések és rövidítések
BildBenutzer.png Szerkesztői lap
Bemutatkozhatsz
a többieknek saját szerkesztői lapodon
Commons-logo-en.svg Felküldési útmutató
Ha olyan fényképet akarsz felküldeni, amit magad készítettél, feltöltheted az összes Wikimédia-projekt közös tárhelyére, a Wikimédia Commonsra
Szócikkírásnál, illetve módosításnál ne másolj más weblapokról, illetve mindig tüntesd fel forrásaidat!
Ha vitalapra írsz, vagy más szerkesztőnek hagysz üzenetet, írd alá a mondandódat a OOUI JS signature icon LTR.svg gombbal, vagy négy hullámvonallal: ~~~~

Internet-mail.svg  Ha kérdésed van, keress nyugodtan a vitalapomon! Üdvözlettel: 50Forintos vita 2018. november 30., 12:23 (CET)

Userbox sablon[szerkesztés]

Szia! Láttam a próbálkozásodat a nemdohányzó userbox sablonnal, ígéretes, de pár dolog még hiányzik belőle. :) Ha megnézed például a {{Userbox/kiskőrösi}} sablont, rákattintasz a szerkesztésre, akkor láthatod, hogy a keretet egy ilyen kis kód hozza létre mellé. Mennyire vagy kódfejtő típus? :) Igazából nem kellene sok varázslat hozzá, csak a felépítését megérteni és átemelni a nemdohányzós userbox sablonba a megfelelő részeket, hiszen egy kaptafára készülnek ezek a kis sablonok. Van hozzá kedved? Bár lehet, hogy nem ezzel kéne indítanom, de hátha vállalkozó szellemű vagy. Üdv, nyiffi Dasyatis brevicaudata.jpg 2016. október 1., 10:08 (CEST)

Kedves nyiffi! Én sajnos nem értek az ilyen dolgokhoz. De azért köszönöm!!

Aláírás:50Forintos vita 2016. október 1., 17:22 (CEST)


50Forintos vs. Bináris[szerkesztés]

Hiába kiabálsz nagybetűkkel, és hiába törlöd ki a vitalapodról a figyelmeztetéseket, ugyanis a laptörténet megőrzi azokat. Nem így megy ez, hogy te eldöntöd, mit lehet ideírni. Kérlek, olvasd el a Wikipédia:Vitalap oldalt. Egyrészt ugyan megteheted, hogy a figyelmeztetéseket kitörlöd innen, bár ezzel érvénytelenné nem teszed őket, és ez rendkívül barátságtalan dolognak számít. Másrészt a figyelmeztetés azt jelenti, hogy aki ide ír, az próbál jóindulatot feltételezni rólad, és úgy csinálni, mintha a hibás szerkesztéseid jóindulatú csetlés-botlások lennének. Ha ezt a hitünket elveszítjük, és nem látjuk a konstruktív szándékot benned, akkor hamar blokkolhatjuk a szerkesztéseidet. Bináris ide Kelt: Wikipédia,  2016. október 2., 19:24 (CEST)

Nem érdekel – 50Forintos vita 2016. október 12., 17:59 (CEST)

Kedves Bináris! Igen, ez rossz dolog, de nem akarom, hogy az ide látogatók rossz dolgokat feltételezzenek rólam. És emlékezz vissza, Te is voltál újonc!

50Forintos vita 2016. október 3., 16:31 (CEST)

Melyik szerkesztés volt?[szerkesztés]

Szia, melyik cikket szerkesztetted, és milyen IP-címmel? Szalakóta vita 2016. október 2., 19:10 (CEST)

A tegnapiak közül nem volt indokolva a 8136-os közút, ott egy indoklás nélküli törlés volt. A matematikai portálon pedig a négyszíntétel volt elrontva, vagyis a névtelen szerkesztő szerint minden térképhez legalább négy szín kell, amit megcáfolok egy sakktáblával. Ezek voltak a tegnapi névtelen szerkesztések, amiket indoklás nélkül vontam vissza. Szalakóta vita 2016. október 2., 19:16 (CEST)


Az nem az én szerkesztésem volt és oda sem mentem. 50Forintos vita 2016. október 3., 16:35 (CEST)

Akkor melyik volt az? Szalakóta vita 2016. október 6., 21:22 (CEST)

Letöltés.png[szerkesztés]

Szia, kérlek ne tölts fel így képeket. Nem tudni, mit ábrázol, honnan van, ki a szerzője, milyen feltételekkel lehet felhasználni. A Wikipédia enciklopédia, ide olyan képeket lehet feltölteni, amit szócikkbe szánsz, és csak olyat, ami bizonyosan ellenőrizhetően szabad licencű. Kérlek olvasd el a WP:FÚ útmutatót a képfeltöltésről. A helytelenül feltöltött képeket törölhetik, és ha többször is feltöltesz rossz licencű vagy jogvédett vagy más módon nem megfelelő képet, azt szankcionálhatják is. Kérlek, olvasgasd egy kicsit a Wikipédia alapvető szabályait, amit az üdvözlődobozban megtalálsz. Xia Üzenő 2016. október 11., 15:27 (CEST)

Szerklap[szerkesztés]

Szia! Más szerkesztői lapjába ne nyúlj bele, mert azt csak ő szerkesztheti, ettől csak nagyon kivételes esetekben térünk el. Ez nem volt az. Üdv, nyiffi Dasyatis brevicaudata.jpg 2016. október 12., 17:19 (CEST) Köszi!!!– Aláíratlan hozzászólás, szerzője 50Forintos (vitalap | szerkesztései) 2016. október 14., 18:07‎ (CEST)

Blokk[szerkesztés]

Blokkolva

Szerkesztési jogaidat destruktív szerkesztéseid miatt 1 napra felfüggesztettük. Ha szeretnél érdemben hozzájárulni az enciklopédia fejlesztéséhez, megteheted a blokk lejárta után, addig azonban ne szerkessz, mert a blokk automatikusan meghosszabbodik! Ha szerinted a blokkolás félreértés következménye, lépj kapcsolatba valamelyik adminisztrátorral a megadott e-mail címükön! A blokk részletesebb indoklása: figyelmeztetés ellenére más szerkesztők lapjainak, allapjainak átnevezgetése PallertiLapin.svgRabbit Hole 2016. október 14., 18:10 (CEST)


Botom[szerkesztés]

"WikiFiamat" itt találod!

Blokk 2[szerkesztés]

Blokkolva

Szerkesztési jogaidat destruktív szerkesztéseid miatt 3 napra felfüggesztettük. Ha szeretnél érdemben hozzájárulni az enciklopédia fejlesztéséhez, megteheted a blokk lejárta után, addig azonban ne szerkessz, mert a blokk automatikusan meghosszabbodik! Ha szerinted a blokkolás félreértés következménye, lépj kapcsolatba valamelyik adminisztrátorral a megadott e-mail címükön! A blokk részletesebb indoklása: vandálkodás, összevissza átnevezgetés Pagony foxhole 2016. október 16., 12:18 (CEST)

Első világháború műhely[szerkesztés]

Szia! Személy szerint semmi akadályát nem látom, felírlak a tagok közé.– Történelem pWas gibt's Neues? 2016. október 23., 09:11 (CEST)

Blokk 3[szerkesztés]

Blokkolva

Szerkesztési jogaidat destruktív szerkesztéseid miatt 1 hétre felfüggesztettük. Ha szeretnél érdemben hozzájárulni az enciklopédia fejlesztéséhez, megteheted a blokk lejárta után, addig azonban ne szerkessz, mert a blokk automatikusan meghosszabbodik! Ha szerinted a blokkolás félreértés következménye, lépj kapcsolatba valamelyik adminisztrátorral a megadott e-mail címükön! A blokk részletesebb indoklása: más szerkesztők lapjába beleszerkesztgetés figyelmeztetés ellenére PallertiLapin.svgRabbit Hole 2016. október 23., 09:47 (CEST)

vitalap átnevezés[szerkesztés]

Szia, így nem lehet átnevezni vitalapot (technikailag igen, de az zavarokhoz vezet), viszont, van erre egy bevált módszerünk. A {{cím}}(?) sablon használatával megváltoztatható a lap címe, de úgy, hogy az eredeti helyén marad. Másold be a lapodra valahova felülre, hogy {{cím|A bagoly odúja}} és akkor ennek a címnek kell megjelenni. – PallertiLapin.svgRabbit Hole 2016. október 29., 18:36 (CEST)

| jel[szerkesztés]

Nem /-jelet kell írni, hanem | jelet, amit Alt+w billentyűkombinációval tudsz előcsalogatni. – PallertiLapin.svgRabbit Hole 2016. október 29., 18:40 (CEST)

Gyors allap létrehozása[szerkesztés]


H10-es HÉV[szerkesztés]

Puzzle stub.png

Üdvözöllek a Magyar Wikipédiában! Az általad létrehozott H10-es HÉV szócikk témáját tekintve fontos lehet a Wikipédiának, de sajnos a lap jelenleg annyira kevés információt tartalmaz, hogy nem éri el még a csonk szintet sem. Az ilyen rövid cikkeket szubcsonknak hívjuk, és ha 4-5 napon belül senki nem bővíti ki őket legalább elfogadható csonk szintre, akkor töröljük. Ha szeretnéd, hogy megmaradjon, nosza, bővítsd ki! Keress megbízható forrásokat és ügyelj arra, hogy megfeleljen a nevezetességi kritériumoknak is! Ha mindezek stimmelnek, bátran bővítsd a cikket! Ha a szócikk már elég sok információt tartalmaz, kérlek, távolítsd el a {{szubcsonk}}(?) jelzést a szócikk elejéről. Ha bármilyen kérdésed támadt, nézd meg az útmutatót, amiből legtöbb kérdésedre választ kaphatsz, de hozzám is nyugodtan fordulhatsz segítségért! Köszönöm! Trevor vita 2016. november 23., 13:02 (CET)

Újra itt vagyok[szerkesztés]

Kb. két év után tudatnám mindenkivel, hogy még élek!

Mentorálás[szerkesztés]

Szia! Szerintem még nem érdemes mentornak jelentkezned... Ha segíteni szeretnél, figyeld a kezdők kocsmafalát, és ha tudod valamelyik kérdése a vélaszt, írd oda, hm? Palotabarát vita 2019. május 9., 16:52 (CEST)

Szervusz! Rendben van, még jobb megoldás is, így egyszerre több embernek is tudok segíteni. 50Forintos vita 2019. május 10., 19:46 (CEST)

Klinikák[szerkesztés]

Szia! Az egy bejelentésen túl, amit Tarlós tett, van bármilyen komoly forrásod az átnevezésre (BKK, BKV stb.)? Ha csak terv, akkor viszont türelmesen kivárjuk, amíg hivatalosodik. – Burumbátor Súgd ide! 2019. szeptember 7., 07:52 (CEST)

Az átnevezés már rég megvolt. Elnézést, hogy beleszólok. Ati10🚍busz 2019. október 25., 18:16 (CEST)