Szerkesztő:Szalakóta/archivum2A

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából


Archív[szerkesztés]

archívum archívumA

archívum2 archívum2A

archívum3 archívum3A

archívum4 archívum4A

archívum5 archívum5A

archívum6 archívum6A


Hasznos[szerkesztés]

Köszöntünk a magyar Wikipédiában, kedves Szalakóta/archivum2A!

Üdvözlünk!

A Wikipédia szerkesztésének fortélyaihoz az első lépések oldalon találsz bevezetőt. A szerkesztést a homokozóban gyakorolhatod. A Wikipédiában folyó társalgások jobb megértéséhez a wikifogalmak és rövidítések (szó)jegyzékében találsz segítséget.

Kérjük, különösen ügyelj a felküldött szövegek és képek jogtisztaságára és forrásaid pontos megjelölésére!

Kezdő szerkesztőként személyes segítőt, mentort is kaphatsz magad mellé, vele megtárgyalhatod a szerkesztéssel kapcsolatos problémáidat. Ehhez jelentkezz be (ha eddig nem tetted volna), és kattints ide! Bonyolultabb szerkesztési ügyekben a kocsmafalra írhatsz kérdéseket, ha egy szerkesztőtársad tudja a választ, ugyanott fog válaszolni.

Egy közismereti tudakozót is működtetünk, ha valamit nem találtál.

Ha van kedved, írhatsz magadról pár szót a felhasználói lapodon (például érdeklődési körödről, nyelvtudásodról). A személyes vitalapokat üzenőfalként használjuk, ezen üdvözlet is példa rá. Kérünk, hogy a vitalapokon így írd alá hozzászólásaidat: ~~~~.

Jó szerkesztést és tartalmas szórakozást kívánunk! Cassandro Tahdita+Streit... 2008. április 6., 21:46 (CEST)

A tudakozó sablonjai[szerkesztés]

A figyelmedbe ajánlom, hogy van néhány válaszadó sablonunk itt: Kategória:Tudakozó. Köztük ez is: {{leona}}(?). Karmelaposta 2008. május 4., 23:58 (CEST)
Ez lesz belőle:

Ez az egyik leona rejtvény. Ne vedd rossz néven, de ez itt nem egy rejtvényfejtő fórum, hanem az enciklopédia olvasószolgálata. Akkor kívánunk segítséget nyújtani, ha egy adott cikkből hiányzik valamilyen, az enciklopédiába illő információ, vagy ha valakinek segítség kell ahhoz, hogy megtalálja, melyik cikk illetékes egy idevaló témakörben. Éppoly kevéssé vállaljuk a rejtvények megfejtését, mint a házifeladatok megoldását.
Ha mástól várod a megfejtést, nem pedig magad akarsz azután kutatni, akkor a választ keresd inkább a leona fórumán, a spoilerek között.
Jó szórakozást kívánunk!

Köszönöm. Szalakóta vita 2008. május 5., 21:34 (CEST)

Megbízhatósági tartomány[szerkesztés]

Láttam a lapodon az konfidencia tartomány hivatkozást a cikkek közt. Ez azt jelenti, hogy tervezel egy ilyet és segítséget vársz? Én szívesen segítenék, ha gondolod.Velag vita 2009. április 21., 20:56 (CEST)

Szeretnék kérni még valamit tőled, légyszíves szavazz a Kámaszútra és az Amrita Sher-Gil cikkeimre, nagyon sokat dolgoztam velük. Előre is köszönöm. – Módis Ágnes Vadszederke vita 2009. április 22., 18:57 (CEST)


Köszönöm a felajánlást. Lehet, hogy majd élek a lehetőséggel, de nem biztos, hogy a napokban; mert egyelőre nem szerkesztek semmit. Eddig csak próba képpen szerkesztettem egy-két lapot; de rá kellett döbbennem, hogy nagyon sok témából nincs annyi megbízható ismeretem, ami megtöltene egy szócikket. De kérlek szólj, ha a konfidencia intervallumot elkezded, mert szívesen közreműködnék.Velag vita 2009. április 23., 11:12 (CEST)

Kedves Szalakóta! Örültem volna, ha szavazol, látod csak néhány ponton múlt minden... De sebaj, a cikkek az Overdose-zal együtt kiemelt szavazáson vannak, ha most ott tudnád minősíteni, azt nagyon megköszönném. Kampányoltam a Linux mellett, mert úgy látom, hogy kevesen érzik a szaktudásukat elégnek a minősítéshez. (Ami persze nem így van. :-) ) Remélem azért minden tanúsítvány meglesz idejében. – Módis Ágnes Vadszederke vita 2009. április 25., 20:55 (CEST)

Perfekt gráf[szerkesztés]

Szia Szalakóta! Tudsz segíteni abban, hogy átnézed a fenti szócikket? Az az igazság, hogy a srác törölte Komjáth Péter és Illés Róbert verzióját teljes egészében. Én nem merem a srácnak megmondani, de ha vége van a félévnek, asszem teljesen vissza fogom állítani arra a verzióra. Az a bajom, hogy nem értek a gárfokhoz, és nem tudom, most van-e olyan rész benne, ami értékelhető. Kérek, gondolkozz velem ebben a kérdésben együtt, találjunk ki valami kevéssé fájdalmas megoldást. :) Mozo vita 2009. május 8., 15:20 (CEST)

Köszi! Akkor várjuk meg mi lesz Wettl értékelése és utána dolgozzuk össze. Mozo vita 2009. május 11., 07:46 (CEST)
Elvileg ez gyakorlat, így a szorgalmi időszak végén van az értékelés. Addig még kb két hét -- mindenképpen szólok! (Amúgy gyors lesz az értékelés, mert ebben a félévben a hallgatók általában elég gyatra munkát végeztek.) Mozo vita 2009. május 11., 19:26 (CEST)
Igen, már értékeltünk. Wettl nem talált hibát a szóban forgó szócikkben, ezért érdemes "érdemei elismerése mellett" és az új tartalom meghagyásával összedolgozni az előző verziókkal. De persze nehogy úgy értsd, hogy ezt neked "kell" megtenni, csak én nem tudom, mert nem értek hozzá. Köszi: Mozo vita 2009. június 5., 22:29 (CEST)

kérés[szerkesztés]

A Magyar belháború (1526–38) cikket kiemelt szavazásra tettem. Kérlek nézd meg a cikket és akképp véleményezd, vagy javítsd! [törölt kép] DoncseczTöj njaš znán. 2009. május 23., 18:43 (CEST)

Re.Háború[szerkesztés]

A klikkhez valóban kellene, de a második politikai klikket mivel lehetne definiálni. A forrásban Szepesvár volt. Hogy a várra, vagy a városra gondolnak ez nem derül ki abból. Én a linkben románokat hagynék, ugyanis a szövegkörnyezet is a nemzetiségükről beszél. [törölt kép] DoncseczTöj njaš znán. 2009. május 23., 19:47 (CEST)

Matematikai tudás[szerkesztés]

Ez matematikusokra is vonatkozik? :-) Lovász László (és még sokan mások) megérdemelnének egy jobb minőségű szócikket... Cassandro Ħelyi vita 2009. május 26., 16:25 (CEST)

Igen, rájuk is. Szalakóta vita 2009. május 26., 16:30 (CEST)
Szerkesztő:Cassandro/MTA#Matematika <--- Kigyűjtöttem a mostani élő MTA-tagokat, láttam, hogy az összes matematikusról van cikk, csak többsége erősen csonk. Amelyekre tudsz, nézz rá, ha tudod bővíteni, azt megköszönöm, ha nem, az sem baj. :-) Cassandro Ħelyi vita 2009. május 26., 16:32 (CEST)
Ránézek, de nem valószínű, hogy tudok segíteni. Szalakóta vita 2009. május 26., 16:34 (CEST)
Mint mondtam, nem baj, már annak is örülök, ha Lovász László cikke nem kronológia lenne. Cassandro Ħelyi vita 2009. május 26., 16:36 (CEST)

Köszi a Lovász-cikk rendbe hozatalát! Egy picit még csiszoltam rajta, most már szuper! :-) Cassandro Ħelyi vita 2009. május 27., 16:28 (CEST)

WT[szerkesztés]

A jelentkezési határidő lejárta utáni két hét lesz a szavazás. :-) Cassandro Ħelyi vita 2009. június 8., 21:12 (CEST)

Helló[szerkesztés]

A Túlélőkészlet az SPSS-hez az nyomtatott formában van meg, ugye? Akkor nem kérem. :-) Zimmy 2009. június 11., 10:07 (CEST)

WT[szerkesztés]

Az ideális wikitanácsnok? Elismert a szerkesztők körében vagy olyan jelleme van, ami vitarendezésnél fontos vagy olyan területen van, ahol a szakismerete fontos. Utóbbi pl. a te esetedben áll fent. Most vicc nélkül mondom, el tudnálak képzelni WT-tagnak. Cassandro Ħelyi vita 2009. június 14., 21:40 (CEST)

Wikipédia:Javaslat adminisztrátorok és más tisztségviselők megválasztására/Wikitanács tagjai, 2009 június <--- Itt. Szerkesztési nézetben meglátod, hogy hogyan kell a dobozt összehozni. Cassandro Ħelyi vita 2009. június 14., 22:11 (CEST)
Szia! Szerintem a szavazási oldalon írd le magadnál pár sorban, hogy mire fókuszálnál elsősorban a WT-ben, ha megválasztanának, sokat segítene a szavazóknak! Cassandro Ħelyi vita 2009. június 22., 21:00 (CEST)
Például milyen szankciórendszert tartanál szerencsésnek, mennyire próbálnád a mediáció szerepét belevinni a WT-be, meg hasonlók. Amúgy lehet már szavazni. ;-) Cassandro Ħelyi vita 2009. június 22., 21:24 (CEST)

fordítás[szerkesztés]

Szia! Tudom, hogy hosszú munka, csak az volna a jó, ha nem csak 1-2 ember vállalná el, hanem 10-20 ember. Szajci reci 2009. június 14., 21:51 (CEST)

Járőr segítséget kér[szerkesztés]

Kedves Szalakóta! Légy szíves, amikor időd és kedved engedi, nézz rá a Felező módszer cikkre. Nem tudom eldönteni, hogy az "egyenest a közepébe" stílusú kezdet, illetve a többes szám első személyű megfogalmazás másolásból származik-e vagy kezdő szerkesztő ügyetlenségéből, ezért nem merem megtekintettnek jelölni. Köszönettel – Hkoala 2009. június 23., 08:12 (CEST)

Köszönöm a választ! Esetleg tudsz valaki mást, akitől megkérdezhetném? – Hkoala 2009. június 23., 16:55 (CEST)

Mozot egy ideje nem láttam errefelé, de azért megpróbálom. Elnézést a többszöri zavarásért. – Hkoala 2009. június 23., 17:08 (CEST)

WT[szerkesztés]

Erre Dorgannak kell válaszolnia és a szavazólapon. Különben köszönöm.– VadszederkeMágika 2009. június 23., 18:04 (CEST)

Kérdéseket kaptál a szavazási lapodra. Kérlek válaszolj rájuk. Cassandro Ħelyi vita 2009. június 24., 23:15 (CEST)

Rezgés[szerkesztés]

Kedves Szalakóta! Megpróbáltam lefordítani a kívántakat. Megnéznéd, hogy értelmes lett-e? És ha még a Fourier-transzformációról is írnál valamit, nagyon hálás lennék (FFT?) – Kaboldy vita 2009. június 27., 13:09 (CEST)

Bizonyitas[szerkesztés]

Üdv! Sajnálom. Tedd vissza léci. Én nem értek hozzá. – 92.249.224.119 (vita) 2009. június 27., 15:09 (CEST)

Tengeri vidra[szerkesztés]

Szia! Szóval az ujj , vese, máj stb. ne legyenek kéken? Szólj a vitalapomra, ha ezt akarod, mert nem vagyok biztos, hogy mit akarsz. Üdv. DenesFeri vita 2009. június 30., 13:49 (CEST)

Ha kétszer van leírva a vese, akkor mind a kettő kék legyen. Mert úgy vettem észre mász szerkesztők munkáiban, hogy egy kékitett szó az első megjelenésben kék, utána rendes. Még egyszer írj, hogy erősítsd meg. DenesFeri vita 2009. június 30., 14:04 (CEST)

OK, egyelőre mindegyiket feketére csinálom, aztán még szólj ha másképp akarod. DenesFeri vita 2009. június 30., 14:13 (CEST)

Bizonyítások[szerkesztés]

Tisztelem a hagyományt, Tisztelem a többségi akaratot, Tisztelem a Wikisták lelkesedését, Tudomásul veszem, hogy "a búza közé ocsú is kerül", Tudomásul veszem, hogy a Wikipedia lapjaira bármi felkerül,

DE VALLOM, hogy a nagyközönségnek (laikusoknak) inkább az egyszerű, világos magyarázatra van szüksége. A szakember sem mindig a levezetés, hanem az definició, a képlet kedvéért veszi le a polcáról a lexikont. A részleteket a szakkönyvben kell keresni. Ilyen pl. a Wolfram MathWorld.

Ezen szektás véleményem ellenére ígérem nem fogok törölni :)

Cike vita 2009. július 1., 15:02 (CEST)

Bocsánat![szerkesztés]

Virtuális kárpótlásul! Bináris ide 2009. július 5., 16:33 (CEST)

Sajnos csak az átnevezés után vettem észre, hogy még dolgozol, és már csak remélni tudtam, hogy nem okoz problémát. Figyelmetlen voltam, ne haragudj! Bináris ide 2009. július 5., 16:08 (CEST)

Póttag[szerkesztés]

Lásd: Wikipédia:Szavazás/Javaslatok/WT-irányelv módosítása (2009). – Cassandro Ħelyi vita 2009. július 7., 14:13 (CEST)

Mi mennyi?[szerkesztés]

Szia, Szalakóta! Kifejtenéd valamivel részletesebben ezt a megjegyzést? Nem tudtam rájönni, mire mondod, hogy kevés. Üdvözlettel – Hkoala 2009. július 8., 17:06 (CEST)

Köszönöm, most már értem. Készítek erre is egy statisztikát, mert az az érzésem, hogy a cikk hosszának százalékos változása nem méri azt, amit szeretnénk. – Hkoala 2009. július 8., 18:32 (CEST)

Helyi érték[szerkesztés]

Rá tudsz nézni a fenti cikkre? Eléggé semmilyen... Mellesleg a szó egybe vagy külön írandó?Cassandro Ħelyi vita 2009. július 8., 22:46 (CEST)

Köszi szépen a kiegészítést! Jut eszembe, nincs kedved egy esztergomi kiruccanásra? :-) Cassandro Ħelyi vita 2009. július 10., 22:11 (CEST)

Fourier[szerkesztés]

Érdemi dolgokhoz nem nagyon értek, de ha megengeded, formai dolgokba belejavítok – Kaboldy vita 2009. július 10., 16:03 (CEST)

Belenyúltam, nem tudom, ilyesmire gondoltál-e? Szerencsére vissza tudod állítani, ha nem tetszik. A végére odatettem a Wiki hivatkozásokat is, ha szerkeszted, láthatóvá tudod tenni.

Kaboldy vita 2009. július 11., 15:28 (CEST)