Ugrás a tartalomhoz

Paksi FC

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
(Paksi SE szócikkből átirányítva)
Paksi FC
Csapatadatok
Teljes csapatnévPaksi Futball Club
MottóA magyar csapat
BecenévZöld-fehérek, Atomváros
SzékhelyMagyar Paks, Magyarország
Alapítva1952. november 28.
Klubszínekzöld-fehér
StadionFehérvári úti stadion
VezetőedzőMagyarország Bognár György
ElnökMagyarország Haraszti Zsolt
BajnokságNB I
Nemzeti sikerek
Magyar Kupagyőztes1 alkalommal
Magyar Ligakupa-győztes1 alkalommal
Statisztika
Legtöbb mérkőzésSzabó János (367)
Legtöbb gólHahn János (76)
Csapatmezek
Hazai
Idegenbeli
Harmadik
Jelenlegi szezon
2023–2024-es szezon
Hivatalos honlap
Paksi FC honlapja
A Wikimédia Commons tartalmaz Paksi FC témájú médiaállományokat.

A Paksi FC jelenleg a magyar labdarúgó-bajnokság első osztályában szerepel. Első szezonja az NB I-ben, a 2006–07-es volt. Azóta rendszeres tagjai a bajnokságnak. A csapat eddigi legnagyobb sikere a 2023-24-es Magyar kupa győzelem, valamint a 2010–11 NB I-es bajnokságban és 2023-24 NB I-es bajnokságban ezüstérmes lett.

Névváltozások[szerkesztés]

  • 19521975: Paksi Kinizsi SK (alapítási név: Paksi Kinizsi Sportkör)
  • 19751993: Paksi SE (a Paksi TSZ SE beolvadt a klubba)
  • 19932006: Paksi Atomerőmű SE (1993. július 1-jén a Paksi SE és az Atomerőmű SE összeolvadt)
  • 20062011: Paksi FC
  • 2011 júniusában névhasználati megállapodás született a Magyar Villamos Művek Zrt. és a Paksi FC között. A csapat a 2011–2012-es NB I soroláskor már MVM Paks néven szerepelt.
  • 2014–: Paksi FC

A csapat története[szerkesztés]

Megalakulása[szerkesztés]

1952. november 28-án arra ösztönözte a labdarúgást szeretőket, hogy megalakítsák a Paksi Kinizsi Sportkört. Ennek alapítói: Rödlmeier János, Bán Péter, Bohner István, Judi János és Ambrus Ödön. A terv megvalósításához nagyban hozzájárult a Paksi Konzervgyár anyagi támogatása Kródi József segítségével, aki meghatározó személyisége volt a paksi labdarúgásnak.

Az alsóbb osztályokban[szerkesztés]

Az első osztályban[szerkesztés]

2006/07: Az első idény[szerkesztés]

A csapat első szezonja a magyar élvonalban. A csapat vezetőedzője maradt Lengyel Ferenc. Története első magyar NB I-es bajnokiját, 2006. július 28-án játszotta a Paksi FC, a Vác ellenfeleként, idegenben. A mérkőzést 2–0 arányban nyerték a paksiak. Az őszi szezonban nem volt sok kiugró eredménye a Paksnak, leszámítva az Újpest és a Debrecen elleni hazai pályán játszott döntetlent, illetve szintén hazai pályán való Zalaegerszeg elleni győzelmet. A bajnokság első felét, így is a hetedik helyen fejezték be. 2007 telén lecserélték a régi címerüket, amit egészen addig használtak. Ezenkívül eltervezte a klub, hogy elkezdi felújítani a stadiont. A tavaszt négy győzelemmel, négy döntetlennel, és hét vereséggel zárták, ami rosszabb volt mint az őszi szezon mérlege. A gyengének nevezhető tavasz után, a tizenegyedik helyen végeztek történetük első NB I-es szezonjában, ami egy újonchoz képest nem rossz eredmény.

2007/08[szerkesztés]

Tököli Attila 2008-ban

A 2007/08-as szezon előtt, sok új játékos érkezett a csapat megsegítésének céljából. Érkezett például Tököli Attila, a magyar bajnokság korábbi gólkirálya, illetve a Debrecen korábbi bajnok labdarúgója Éger László is. A csapat vezetőedzője maradt Lengyel Ferenc. Az első kilenc forduló után, csak a tizenkettedik helyen álltak, hét ponttal. 2007. szeptember 22-én rendezendő Sopron elleni bajnoki után, Lengyel Ferencet leváltották a vezetőedzői posztról. Így a szombati bajnoki után, hétfőn már ki is nevezték a Paks új edzőjét, Gellei Imrét. A korábbi szövetségi kapitány másfél évre írt alá az új klubjához. Az első bajnokin az új trénerrel rögtön sikerült megverni a negyedik helyezett Fehérvárt, és az ősz szezon végéig további négy pontot gyűjtöttek, így tizenkettedikként zárták az évad első felét. Volt egy remek szériája is a csapatnak, hiszen egymás utáni öt meccsükön veretlenek tudtak maradni. Legnagyobb győzelmüket, a később kieső Tatabánya ellen érték el, amikor 6–0 arányban győztek. A csapat legeredményesebb játékosa, a tizenöt gólig jutó, Tököli Attila lett.

2008/09[szerkesztés]

Gellei Imre

A 2008/09-es szezonra maradt Gellei Imre, a csapat vezetőedzője. Nagy erősítés nem történt a nyáron. A szezont jól kezdte a Paks együttese, hiszen megverte a Kecskemétet az első fordulóban. A második körben kikaptak a REAC-tól, de a harmadik fordulóban újra győztek, a Kaposvár ellen, így már a dobogó legalsó fokán álltak. Azonban történt egy nagyobbnak mondható visszaesés, ami az egymás utáni öt nyeretlen meccsnek tudható be. A Vasas ellen például 5–0-ra kaptak ki. A kilencedik fordulóban nyertek újra, a Győr ellen. Utána megint egymás utáni három vereség következett, amit a Siófok elleni hazai döntetlen szakított meg. Az őszi szezont tizennegyedik, azaz utolsó bennmaradó helyen fejezték be. A tavaszt megint csak sikerült jól kezdeniük, egy győzelemmel és három döntetlennel. A veretlenségi sorozatot, az MTK szakította meg a győzelmükkel. A következő fordulókban hullámzó volt a teljesítményük, de a 27. körben sikerült 3–1 arányban legyőzniük az Újpestet, aminek köszönhetően a budapesti csapat elszállt a bajnoki címtől. A győzelem után, a Siófok ellen is sikerült begyűjteniük a három pontot, viszont utána kikaptak a később bronzérmes Szombathelyi Haladás csapatától. A bajnokság utolsó fordulójában, Debrecenben játszottak, ahol vereséget szenvedtek az akkor már bajnok Lokitól. A Paks leggólerősebb játékosa a szezonban újra Tököli Attila lett, ezúttal tizenhat góllal járult hozzá csapata harmadik tizenegyedik helyéhez.

2009/10: A rossz szezon és a Ligakupa döntő[szerkesztés]

Lisztes Krisztián 2009-ben

A 2009/10-es szezon előtt, sikerült megszerezniük Lisztes Krisztiánt, korábbi válogatott labdarúgót. A játékos kétéves szerződést írt alá, akinek leigazolásában nagyban hozzájárult Gellei Imre személye. A bajnokság első felében hullámzó volt a teljesítményük, de általában a középmezőnyt erősítették. Legrosszabb helyezésük a tizenkettedik, legjobb pedig a nyolcadik volt. Az őszt végül kilencedikként zárták. A Ligakupában viszont sikerült továbbjutniuk a csoportkörből a középdöntőbe. A tavaszi bajnokságot viszont nem kezdték jól. A huszonkettedik fordulóban már a tizennegyedik helyen álltak. Gellei Imre ezután bejelentette lemondását a klubnak, amit a vezetőség el is fogadott. Az új edző, a korábbi pályaedző, Kis Károly lett. Még Gelleivel a Paksnak sikerült bejutnia a Ligakupa döntőjébe, ami a 21. század legnagyobb paksi focisikere. A döntőben a Debrecennel játszottak Kecskeméten és 2–1-es vereséget szenvedtek. A bajnokságot tizennegyedikként fejezték végül be.

2010/11: (A SIKER korszak) A Ligakupa siker és az ezüst érem a bajnokságban[szerkesztés]

Az új idényben a Kis Károly vezette Paks az 1. fordulóban a Ferencváros ellen kezdte vendégként, 2–1-re kikaptak. A Debreceni VSC 2–2-es döntetlen játszottak hazai pályán. A Szolnoki MÁV-tól 3–1-es vereséget szenvedtek. A Zalaegerszegi TE-vel 2–2-t játszottak de az 5. fordulóban szerezte meg első győzelmet: Szombathelyen 2010. augusztus 29-én a Haladást 2–1-re megverték és megszakadt egy hosszú idegenbeli nyeretlenségi sorozat. Kaposváron szintén 2–1-re nyertek és Kecskeméten 1–0-ra győztek. Hazai pályán a Budapest Honvédtól kikaptak 1–0-ra és vendégként a Videotontól 2–1-re. A Vidi meccs előtt lejátszották a Lombard Pápa elleni elmaradt hazai meccsüket és simán 4–0-ra nyertek. Legyőzték a Győri ETOt 2-1-re. Idegenben született egy meglepetés, mert első ízben megverték az Újpestet 3–2-re. A BFC Siófokkal gól nélküli döntetlen játszottak, idegenben a Vasast 3–2-re és az őszi utolsó fordulóban 1–1-es döntetlent játszottak az MTK Budapesttel. A tavaszi nyitányon a Ferencvárost legyőzték 3–2-re. 2011 tavaszán a Debrecentől 2–1-re kikaptak, de legyőzték a Szolnokot 3–1-re. Zalaegerszegen kikaptak 1–0-ra, legyőzték a Haladást 2–1-re úgy, mint ősszel és a Pápát is szintén 2–1-re. Kikaptak a Kaposvártól 3-2-re itthon és ez volt és utolsó hazai vereségük, de legyőzték a Kecskemétet 2-0-ra. A Ligakupa döntőjében ismét a Debrecennel küzdöttek: Debrecenben 2–1-re nyert a hazai csapat, de Pakson 3–0-ra diadalmaskodott a hazai csapat és a Paks először nyert Ligakupát. Idegenben kikaptak a Honvédtól 1–0-ra és ez volt a bajnoki idény utolsó vereségük. De nagy meglepetésre megverték az idény végén bajnok Vidit 1–0-ra, a Győr ellen 1–1, megverték az Újpestet 2–1-re, vendégként a Siófokot 3–1-re, a Vasast 3–0-ra és a kiesett MTK-t gólzáporos meccsel 4–3-ra. Ezzel meglett a csapat 2. helyezése, ami a 2011–2012-es Európa-liga sorozatban vehetnek részt.

2011/12: Az EL-től a 6. helyig[szerkesztés]

Az Európa-liga 1. selejtezőkörének párosításait június 20-án sorsolták. A Paks az andorrai UE Santa Coloma csapatát kapta ellenfeléül. A Paks a hazai mérkőzéseit a székesfehérvári Sóstói Stadionban játssza, mert a stadionjuk, a Fehérvári úti stadion nem felel meg az UEFA előírásainak. Az első mérkőzést Andorra la Vella-ban 1–0 arányban győztek és Székesfehérvárott sima 4–0-s győzelem született. A következő körben a Tromsø IL ellen játszottak és 1–1-s döntetlent játszottak hazai pályán. Július 17-én lejátszották első bajnoki mérkőzésüket a 2011–12-es idényben. Az ellenfél a Kecskeméti TE volt, a mérkőzés végeredménye 3–2 lett. Az Európa-liga 2. selejtezőkörének visszavágóján Norvégok otthonában 3–0-ra győztek és továbbjutottak. A bajnokság 2. fordulójában a Videoton FC-től sima 4–0-s vereséget szenvedtek vendégként. Az Európa-liga 3. selejtezőkörében a skót Hearts-cal mérkőztek meg és 1–1-s döntetlent értek el hazai pályán. A bajnokság 3. fordulójában a Lombard Pápa ellen csak 1–1-s döntetlen játszottak hazai környezetben. Az EL visszavágóján Edinburgh-ban 4–1-re kikaptak és búcsúztak utolsó magyarként a sorozatból. Viszont legyőzték az Újpestet vendégként 2–0-ra másodszorra is úgy, mint tavaly, zsinórban harmadszorra. Otthon a Siófokkal megint 1–1-s döntetlen játszottak és megint otthon 2–1-re kikaptak a még százszázalékos Győrtől. Kaposváron gólzáporos meccsen 4–4-es döntetlent játszottak. Elkezdődött a Ligakupa, a csapat a KTE, Újpest, Szolnok trióval került össze, Újpesten 3–3-at játszottak. A következő fordulóban a Szolnok ellen egy hatalmas, 10-1-es siker született, azon a meccsen Vayer Gábor, Gévay Zsolt és Montvai Tibor duplázott. A Diósgyőrrel szintén döntetlen, de csak 1-1, de idegenben a veretlen Lokitól 4–2-re kikaptak. Haza a PMFC-vel megint gólzáporos meccset játszottak, mint Kaposváron, mert újra 4–4-es döntetlent játszottak. A Bozsik József Stadionban 7 mérkőzéses nyeretlenség után 3–2-re győztek először a Honvéd ellen idegenben. A Ligakupa 3. és 4. mérkőzésén a Kecskeméttől kétszer 2–1-re kikaptak. A bajnokságban a Haladás ellen 3–2-re győztek és a 8. helyen álltak, de kikaptak a Vasastól 1–0-ra. A Magyar Kupa 4. fordulójában búcsúztak a Putnok ellen elszenvedett 3–2-es vereséggel. A bajnokságban újabb győzelem, a ZTE ellen 4–2-es siker és az őszi zárófordulóban az FTC-vel csak 0–0-s döntetlen született és a 8. helyen zárt. Három nappal később folytatódott a Ligakupa, Szolnokon sima 4–0-s győzelem született (Hrepka Ádám duplázott) és otthon győztek az Újpestiek ellen 5–3-ra (ott Magasföldi József duplázott). Az őszre előre hozott első tavaszi meccsen Kecskeméten 1–0-ra győztek a házigazda ellen. A másik meccsen hazai pályán a Viditől 2–1-re kikaptak úgy, hogy már vezettek. A téli szünet után a Ligakupa negyeddöntőjét játszották a DVSC-vel. Első meccsüket Pakson játszották le és a házigazdák 1–0-ra kikaptak, a második meccsen (Debrecenben) 1–1-es döntetlen volt, így a címvédő 2–1-es összesítésben búcsúzott. Rosszul kezdődött a tavasz, mert kikaptak a Pápától 1–0-ra. De hazai pályán legyőzték az Újpestet megint 2–0-ra. A további három meccsen 1 pontot szereztek (vereség: Siófokon (2–0), Győrben (4–1) és döntetlen a Kaposvárral (0–0)). Diósgyőrben nyertek 2–1-re. Döntetlen hazai pályán a Debrecennel, 0–0. Pécsett 2–1-re nyertek és 12 forduló után a 8-ról a 6. helyre léptek fel. A Honvédot hazai pályán 2–1-re verték, de jött egy nagy pofon: Szombathelyen 5–0-ra kikaptak és ez volt nekik a szezon utolsó vereségük. A Vasas ellen megint hazai pályán 2–1-re nyertek, Zalaegerszegen 1–1-es döntetlen és a Fradit megverték 4–2-re. A Paksnak volt esélye ahhoz, hogy a 4. helyezést elérje, mert a Győrt kizárták az EL-ből, de nem sikerült és a 6. helyen zártak.

2012/13: Avagy Kis Károly távozik és Tomislav Sivic visszatér Magyarországra[szerkesztés]

Az atomvárosiaknak nem indult jól ez a szezon, mert az 1. fordulóban kikaptak a PMFC-től 3–2-re hazai pályán. Pár nappal a meccs után távozott a sikeredző, Kis Károly, aki két évig szolgálta a csapatot: 2011-ben Ligakupasiker, ezüstérem és EL 3. selejtezőkör – ezzel így köszönt el. Máté Csaba, az ideiglenes vezetőedző. Érkezett egy régi-új kedvenc: Tököli Attila, aki 2007–2010 között már játszott, akkor 76 meccsen 42 gólt rúgott és nagy sikere 2010-ben, a Ligakupa döntő. A 2. fordulóban Pápán gól nélküli döntetlent játszottak és meglett az első pontjuk. Hazai pályán 2-2-t játszottak az Újpest ellen. Kispesten 3-3-at játszottak úgy, hogy már 3-1-re is vezettek és ez már a 3. döntetlenjük. Hazai pályán 1-0-ra kikaptak az újonc Egertől. Megjött az edző, Szivics Tomiszlav, aki már kétszer volt a KTE edzője is. Jól sikerült az új edző bemutatkozása, mert a Haladás otthonában 0-1-ről 2-1-re nyertek és ezzel meglett az első győzelmük. A Ligakupában a B csoportban kapott helyet a Vasas, a Pécs és a Siófok mellett. Az 1. fordulóban hazai pályán 2-1-re győzött a Pécs ellen, de a Fáy utcában 1-0-ra kikaptak. A válogatott szünet után hazai pályán is megszületett az első hazai győzelem, mert a Siófokot Vayer ill. Simon mesterhármasával 4-1-re nyertek. Diósgyőrben 1-0-ra kikaptak és az új edző első veresége. Saját pályáján 1-1-et játszottak a Vidi ellen úgy, hogy már vezettek Tököli góljával, aki az 1. gólját lőtte a szezonban. Ismét döntetlen hazai pályán, csak a Győr ellen, akik rekordot akartak fölállítani, de a találkozó vége: 0-0. A Ligakupában Siófokon 0-0-t játszottak és 4 ponttal 2.-ok. Ismét a Siófokkal játszottak, de itthon 1-1 volt a vége és 3.-ok. A válogatott szünet után az Üllői úton a Fradi ellen 0-1-ről 2-1-re tudtak fordítani, de a vége 2-2 volt. Hazai pályán 0-0 az MTK ellen, ezzel zsinórban 3. hazai, ill. 4. bajnoki döntetlenjük, összesítve a 7. a bajnokságban. Debrecenen Tököli góljával nyertek 1-0-ra, ez több szempontból is érdekes, mert először nyertek a csapat ellen & megszakította 2011. májusa óta tartó veretlenségét. A Ligakupában a Vasast hazai pályán sima 4-1-es sikert értek el. A Kaposvár elleni hazai bajnokin 2-1-re kikaptak úgy, hogy már vezettek. Az őszi záró fordulóban Kecskeméten 1-1-es döntetlent értek el úgy, hogy már megint vezettek. A Ligakupában Pécsett 2-0-ra kikapott és a 3. helyen kiesett. A Magyar kupában Győrben 4-0-s vereséget szenvedtek. Az előre hozott tavaszi 1. mérkőzésen Pécsett 3-1-re nyertek, ezzel visszavágva az őszi 3-2-ért. A Magyar kupa visszavágóján 3-2-re kikaptak és ezzel 2-s vereséggel búcsúztak. Az év utolsó bajnokin a Pápát 2-0-ra verték és a 9. helyen zárt. Az év első bajnoki meccsén Újpesten 6-0-s sikert arattak Lázok 4 és Tököli 2 góljával. Az újpesti siker után hazai pályán 3-0-ra kikaptak a Honvédtól. Egy hetes hószünet után a Haladást fogadták, de ezen nem esett gól. Siófokon 1-1 volt úgy, hogy már a hazai csapat vezetett, de Lázok szabadrúgás gólja megmentette a vereségtől. Az elmaradt fordulóból lejátszott meccsen Vácott, az egriekkel 2-2-t játszottak. A DVTK-t 1-0-ra megverték. A következő fordulóban Fehérvárott 2-0-ra kikapott, aztán Győrben hatalmas meglepetés történt, hiszen a csapat 0-3-ról 4-3-ra győztek a későbbi bajnok ellen. Ez volt az atomvárosiak utolsó győzelme az idényben, mert az utolsó 5 fordulóban (FTC 3-1, MTK 1-0, DVSC 2-1, Kaposvár és KTE 1-0) vesztettek és az idény végén Szivic mester távozott.

2013/14: Horváth Ferenc[szerkesztés]

Nyáron megjött Kecskemétről Horváth Ferenc. Az 1. fordulóban nyertek Újpesten 0-1-ről 2-1-re. A 2. fordulóban a Pécs elleni hazai meccset szintén 2-1-re nyertek, a 3. fordulóban az újonc Puskás Akadémiát 4-1-re verték Simon Attila mesterhármasával és ezzel 100%-osok, illetve Simon 6 góllal gólkirály. Fehérváron 4-1-re kikaptak és ezzel megszakadt a Paks történetének legjobb rajtja. A Budapest Honvéd ellen hazai pályán 1-1 úgy, hogy Simon már az 1. félidőben vezetett, Simon 7 gólos. Győrben 2-0-ra kikaptak. A Ligakupában kétszer játszott hazai pályán, a másod osztályú Kozármislenyt 4-2-re, míg a Videoton ellen 3-3-t játszottak. A válogatott szünet után a Kaposvárt hazai pályán 2-0-ra megverte, az MTK ellen idegenben 2-0-ra kikapott. Az újonc Mezőkövesd ellen hazai pályán csak 1-1-es döntetlent játszott.

Sikerei[szerkesztés]

Nemzetközi kupaszereplés[szerkesztés]

Európa-liga[szerkesztés]

Szezon Bajnokság Forduló Ellenfél 1. mérk. 2. mérk. Össz.
2011–12 Európa-liga 1. selejtezőkör Andorra UE Santa Coloma 1–0 4–0 5–0
2. selejtezőkör Norvégia Tromsø IL 1–1 3–0 4–1
3. selejtezőkör Skócia Hearts 1–1 1–4 2–5
2024–25 Európa-liga 1. selejtezőkör

Megjegyzés: Az eredmények minden esetben a Paks szemszögéből értendőek, a dőlten írt mérkőzéseket pályaválasztóként játszotta.

Összesítés[szerkesztés]

Kiírás M Gy D V LGKG Gk
Európa-liga 6 3 2 1 11–6 +5
Összesen 6 3 2 1 11–6 +5

Játékoskeret[szerkesztés]

Utolsó módosítás: 2024. február 16.[1]
A vastaggal jelzett játékosok felnőtt válogatottsággal rendelkeznek.
A dőlttel jelzett játékosok kölcsönben szerepelnek a klubnál.
*A második csapatban is pályára lépő játékos.
Az érték oszlopban szereplő Növekedés, Csökkenés, és = jelek azt mutatják, hogy a Transfermarkt legutóbbi adatfrissítése előtti állapothoz képest mennyit nőtt, csökkent a játékos értéke, vagy ha nem változott, akkor azt az = jel mutatja.
Mezszám Név Nemzetiség Születési hely Születési idő (kor) Korábbi csapat Érték (€) Szerződés lejárta
Kapusok
1 Szappanos Péter magyar Jászberény 1990november 14. (33 éves) magyar Budapest Honvéd FC 500 000 (=) 2026.06.30.
25 Simon Barnabás* magyar Szombathely 2004. február 13. (20 éves) magyar Szombathelyi Haladás 175 000 (=) 2024.06.30.
31 Borsos Vilmos magyar Szigetszentmiklós 2000. szeptember 21. (23 éves) magyar Budaörsi SC 25 000 (=) 2024.06.30
|Védők
2 Kinyik Ákos magyar Debrecen 1993május 12. (31 éves) magyar Debreceni VSC 500 000 (Növekedés 200 000) 2024.06.30.
3 Szélpál Norbert magyar Szeged 1996. március 3. (28 éves) magyar Békéscsaba 1912 Előre 350 000 (=) 2026.06.30.
11 Osváth Attila magyar Veszprém 1995. december 10. (28 éves) magyar Puskás Akadémia FC 400 000 (Növekedés 75 000) 2024.06.30.
14 Silye Erik magyar Orosháza 1996június 12. (28 éves) magyar Vasas FC 300 000 (Növekedés 125 000) 2026.06.30.
20 Kovács Krisztián magyar Komárom 2000május 29. (24 éves) magyar Győri ETO FC 350 000 (Növekedés 125 000) 2026.06.30.
24 Lenzsér Bence magyar Győr 1996. április 9. (28 éves) magyar Győri ETO FC 350 000 (Növekedés 100 000) 2024.06.30.
30 Szabó János Csapatkapitány magyar Szekszárd 1989. július 11. (34 éves) Utánpótlásból került fel 250 000 (=) 2024.06.30.
55 Debreceni Zalán* magyar Szekszárd 2002július 6. (21 éves) magyar Szombathelyi Haladás 100 000 (=) 2025.06.30.
77 Gévay Zsolt* magyar Dunaújváros 1987november 19. (36 éves) magyar Mezőkövesd Zsóry FC 50 000 (=) 2024.06.30.
|Középpályások
5 Vécsei Bálint magyar Miskolc 1993. július 13. (30 éves) japán Vissel kobe 1 000 000 (Növekedés 900 000) 2027.06.30.
8 Balogh Balázs magyar Budapest 1990. június 11. (34 éves) magyar Puskás Akadémia FC 300 000 (Csökkenés 50 000) 2024.06.30.
12 Vas Gábor* magyar Paks 2003augusztus 29. (20 éves) Utánpótlásból került fel 300 000 (=) Nem publikus
17 Kocsis Bence magyar Marosvásárhely 2001. április 23. (23 éves) magyar MTK Budapest II 225 000 (=) 2024.06.30.
19 Horváth Kevin* magyar Paks 2005március 2. (19 éves) Utánpótlásból került fel 75 000 (Növekedés 75 000) Nem publikus
21 Papp Kristóf magyar Kerepestarcsa 1993. május 14. (31 éves) magyar Gyirmót FC Győr 500 000 (Növekedés 100 000) 2026.06.30.
22 Windecker József magyar Szeged 1992. december 2. (31 éves) görög PAE APÓ Levadiakósz 350 000 (Növekedés 25 000) 2026.06.30.
26 Mezei Szabolcs magyar Békéscsaba 2000október 18. (23 éves) magyar MTK Budapest FC 450 000 (Növekedés 200 000) 2026.06.30.
27 Szabó Bálint magyar Székesfehérvár 2001. január 18. (23 éves) magyar Fehérvár FC II 300 000 (Csökkenés 25 000) 2026.06.30.
|Támadók
7 Skribek Alen magyar Budapest 2001április 11. (23 éves) magyar Puskás Akadémia FC 200 000 (Csökkenés 50 000) 2026.06.30.
9 Hahn János magyar Szekszárd 1995március 15. (29 éves) szlovák FC DAC 1904 350 000 (Növekedés 50 000) 2024.06.30.
10 Haraszti Zsolt magyar Budapest 1991. november 4. (32 éves) magyar Fehérvár FC 150 000 (Csökkenés 50 000) 2024.06.30.
13 Böde Dániel* magyar Szekszárd 1986. október 21. (37 éves) magyar Ferencvárosi TC 50 000 (=) 2024.06.30.
15 Könyves Norbert magyar szerb Topolya 1989június 10. (35 éves) magyar Diósgyőri VTK 200 000 (=) 2024.06.30.
16 Pesti Zoltán* magyar Paks 2005április 24. (19 éves) Utánpótlásból került fel 25 000 (Növekedés 25 000) 2024.06.30.
29 Tóth Barna magyar Budapest 1995március 13. (29 éves) magyar Kecskeméti TE 300 000 (=) 2027.06.30.
Kölcsönadott játékosok
Név Poszt Nemzetiség Születési hely Születési idő (kor) Kölcsönben itt Érték (€) Kölcsön lejárta
Tamás Olivér védő magyar ukrán Aknaszlatina 2001. április 14. (23 éves) magyar Nyíregyháza Spartacus FC 175 000 (Csökkenés 25 000) 2024.06.30.
Szekszárdi Milán védő magyar Paks 2001február 8. (23 éves) magyar Kazincbarcikai SC 75 000 (=) 2024.06.30.
Debreceni Ákos védő magyar Paks 2003március 24. (21 éves) magyar BFC Siófok 150 000 (Növekedés 25 000) 2024.06.30.
Nyári Patrik középpályás magyar Szombathely 2001. április 9. (23 éves) magyar Szeged-Csanád Grosics Akadémia 100 000 (=) 2024.06.30.
Nagy Richárd középpályás magyar Budapest 1994. április 8. (30 éves) magyar Szeged-Csanád Grosics Akadémia 225 000 (Csökkenés 25 000) 2024.06.30.
Gyurkits Gergő középpályás magyar Budapest 2002június 5. (22 éves) HUN Pécsi Mecsek FC 150 000 (=) 2024.06.30.
Volter Patrik középpályás magyar Szolnok 2002augusztus 13. (21 éves) magyar VLS Veszprém 25 000 (=) 2024.06.30.

Vezetőség és szakmai stáb[szerkesztés]

Utolsó módosítás: 2023. június 20.[2][3]

Vezetőség Szakmai stáb
Ügyvezető Balog Judit Vezetőedző Bognár György
Haraszti Zsolt Pályaedző Kiss Tamás
Szakosztályelnök Bognár Péter Pályaedző Haraszti Zoltán
Utánpótlás operatív vezető Karszt László Masszőr Varga László
Technikai vezető Karszt József Bernáth Győző
Stadionbiztonsági projekt felelős Benedeczki Ferenc Kapusedző Csernyánszki Norbert
Kommunikációs vezető Méhes Tamás Csapatorvos Dr. Kis-Miki András
Utánpótlás vezető Péter Norbert
Kit menedzser Gróf Edvin Rehabilitációs masszőr Váczi László

Statisztika[szerkesztés]

Az első osztályban[szerkesztés]

Az alábbi táblázatban összesítve szerepelnek a Paksi FC első osztályú statisztikái.

Szezon M GY D V LGKG GK P
2006–07 30 10 7 13 34–38 –4 37
2007–08 30 9 10 11 51–51 0 37
2008–09 30 9 8 13 38–51 –13 35
2009–10 30 7 10 13 31–44 –13 31
2010–11 30 17 5 8 54–38 +16 56
2011–12 30 12 9 9 47–51 –4 45
2012–13 30 8 11 11 40–38 +2 35
2013–14 30 8 10 12 39–42 –3 34
2014–15 30 14 9 7 44–27 +17 51
2015–16 33 12 7 14 41–40 +1 43
2016–17 33 11 12 10 41–37 +4 45
2017–18 33 11 9 13 43–48 -5 42
2018–19 33 9 12 12 33–46 -13 39
2019–20 33 11 8 14 46-53 -7 41
2020–21 33 14 8 11 76-64 +12 50
2021–22 33 12 7 14 75-63 +12 43
Összesen 501 175 133 185 736–731 +5 658

Az alábbi táblázatban a Paksi FC bajnoki első osztályban elért helyezései láthatók.

2006–07 2007–08 2008–09 2009–10 2010–11 2011–12 2012–13 2013–14 2014–15 2015–16 2016–17 2017–18 2018–19 2019–20 2020-21 2021–22
1.
2.
3.
4.
5.
6.
7.
8.
9.
10.
11.
12.
13.
14.
15.
16.

Híres játékosok[szerkesztés]

* a félkövérrel írt játékosok rendelkeznek felnőtt válogatottsággal.

A klub edzői[szerkesztés]

Szezonok[szerkesztés]

További információk[szerkesztés]

Jegyzetek[szerkesztés]

  1. Paksi FC - Club profile (angol nyelven). www.transfermarkt.com. (Hozzáférés: 2022. június 28.)
  2. Szakmai stáb NB I - PAKSI FUTBALL CLUB. paksifc.hu. [2022. június 27-i dátummal az eredetiből archiválva]. (Hozzáférés: 2022. június 15.)
  3. A Vezetőség - PAKSI FUTBALL CLUB. paksifc.hu. (Hozzáférés: 2022. június 15.)
  4. Paks: edzőváltás, Bognár György veszi át az irányítást. www.nemzetisport.hu (2020. szeptember 22.) (Hozzáférés: 2020. szeptember 22.)