Lego Ninjago: A Spinjitzu mesterei

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
(Lego Ninjago szócikkből átirányítva)
Lego Ninjago: A Spinjitzu mesterei
(Lego Ninjago: Masters of Spinjitzu)
Lego Ninjago.jpg
Műfaj akció, vígjáték, fantasy, harcművészet

Alkotó Michael Hegner
Író The Hageman Brothers
Rendező
  • Michael Hegner
  • Justin Murphy
Hang
Főcím The Weekend Whip
Végefőcím The Weekend Whip (hangszeres)

Ország
Nyelv dán, angol
Évadok 6
Epizódok 64 (epizódlista)
Gyártás
Producer Erik Wilstrup
Részenkénti játékidő
  • Bevezető évad: 44 perc
  • További évadok: 22 perc
Forgalmazó Lego Group
Sugárzás
Eredeti adó USA Cartoon Network
Eredeti sugárzás kezdete 2012. január 11.
Magyar adó Megamax, RTL Klub, YouTube, Cartoon Network
Státusz fut
Korhatár
  • Korhatár nélkül megtekinthető. (Megamax, CN)
  • Tizenkét éven aluliak számára nem ajánlott. (RTL Klub)
Kronológia
Kapcsolódó műsor Lego: Hero Factory
További információk

A Lego Ninjago: A Spinjitzu mesterei (eredeti cím: Lego Ninjago: Masters of Spinjitzu) dánamerikai televíziós 3D-s számítógépes animációs sorozat, amely a hasonló című Lego játék alapján készült. Amerikában 2012. január 11-én mutatták be. Magyarországon a pilot epizódokat is szinkronizálták, de végül nem vetítették le. Az első évadot 2012. április 4-től az RTL Klub sugározta Jó reggelt, skacok! című műsorblokkjában, november 9-től pedig már a második évadot is adja. November 25-től a Megamax is vetíti. A 3. évadot, a Rebooted az RTL Klub 2014 októberétől vetíti. 2015. február 23-tól a Cartoon Network is adja, amely a negyedik évadot országos premierként sugározta.

Az eredeti Ninjago szereplőivel a Rebooted-dal párhuzamos sorozat egy házilag készült műremek, amely a legújabb fejlesztés.

Cselekmény[szerkesztés]

Bevezető epizódok[szerkesztés]

Az idő kezdetén az első Spinjitzu mester megteremtette a 4 aranyfegyvert, amik a 4 elemet uralják: tűz, villámlás, jég és föld. Sensei Wu, a Spinjitzu egyik mestere azt a 4 nindzsát keresi, akik uralni fogják az aranyfegyvereket. Már a negyediket kutatja, Kait aki egy kovácsműhelyben dolgozik a húgával együtt. Megérkeznek az alvilág teremtményei, a csontvázak, akik elrabolják Kai húgát, Nyát. Kai meg akarja menteni húgát, ezért Sensei wu-val tart. Megismerkedik a többi nindzsával, Zane-el, Cole-al és Jay-yel. Kai a tűz, Cole a föld, Zane a jég és Jay a villám mestere lesz. Megszerzik a spinjizu négy aranyfegyverét. Megmentik Nyát, és a fegyvereket örző sárkányok segítségével lemennek az Alvilágba. Ott Lord Garmadont még nem sikerült legyőzniük, aki azóta már a felszínre jutott az aranyfegyverek erejével.

Mini epizódok[szerkesztés]

Sensei Wu 6 története.

1. évad[szerkesztés]

Lloyd, Lord garmadon fia apja nyomdokaiba szeretne lépni, így a legközelebbi falutól édességet követel. De a lakosság csak kineveti, ezért megsértődik és elmegy. Megtalálja a Hypnokobrák sírját, amit kinyit. Időközben elveszti e kígyók fölötti irányítást, ezért még két sírt kinyit (Vámpírkobrák és Anakondák) a térkép segítségével, amit a Hipnokobráknál talált. Pythor, az utolsó Anakonda megszerzi térképet és kinyitja a maradék 2 sírt (Méregkobrák és Constrictaiok). Terve, hogy az 5 törzs egyesítésével megtalálja a 4 méregfogpengét, melyekkel feléleszti a Nagy Zabálót. Sensei Wu megkéri Lord Garmadon-t, segítsen nekik. Kiderül, Lloyd a zöld nindzsa, tehát ő az egyetlen, ki képes a Sötéturat legyőzni. A kígyóknak sikerül a tervük, és eleinte reménytelen a helyzet. De Kai, Cole, Zane és Jay csapdába csalja a hatalmas kígyót, és Lord Garmadon az aranyfegyverekkel legyőzi azt. Viszont a sötét úr eltűnt az aranyfegyverekkel együtt.

2. évad[szerkesztés]

Lord Garmadon célja, megtalálni a rég elveszett Sötét Szigetet, ahol feléleszti a legyőzhetetlen, legendás Kőhadsereget, amivel képére formázhatja Ninjago-t. A szigeten találkozik a Sötét Úrral. A nindzsák követik őt. Útjuk közben találkoznak Garmadon feleségével, Misako-val, és Zane felélesztett és bezárt apjával, Dr. Juliennel. Velük érkeznek a Sötét Szigetre. A fény templomában újra megkapják elemi erejüket (ami eddig nem volt, mert nem voltak meg az aranyfegyverek), így már képesek legyőzni a kőhadsereget. Lloyd-nak már harcolnia kellett volna apjával, de egyikük sem merte megtenni. A Sötét Úr megszállja Garmadon testét, Ninjago-ba megy sárkány formájában, hogy leigázza. Dareth megszerzi a Kőhadsereg felett az irányítást, így már nem védi meg senki a Sötét urat. Lloyd feloldván az első spinjitzu mestere erejét legyőzi az urat, és újra béke száll a földre. Garmadon újra jó lett, minden sötétség elszállt belőle.

3. évad[szerkesztés]

Cyrus Borg felépíti a Sötét Úr legyőzési helyére cégjét, ezért az úr digitálisan újraéledt. A nindzsák az új technopengékkel megpróbálták törölni, de nem sikerült, elkéstek. Pythor visszatért, és az ő segítségével az úr elfogta Lloyd-ot, és elszívván annak erejét, testet öltött. Nindroid seregét elküldte egy távoli bolygóra, hogy elhozzák neki az Aranyfegyverek maradványait. (Garmadon az aranyfegyverekkel még a 2. évadban megalkotta a Mega-fegyvert, amit elpusztítottak, és maradványai egy messzi helyre kerültek.) A Sötét Úr olyan erőssé vált, hogy az utolsó pillanatban sikerült csak legyőznie őt Zane-nak. Viszont Zane ezért az életével fizetett. Pixal, egy női nindroid viszont újra "találkozott" vele, ahogy Zane a gépeket irányítja.

4. évad[szerkesztés]

Zane eltűnése után a csapat felbomlott. Akkor kezdenek újra összeállni, amikor a híres tésztagyár vezető Chen mester meghívót küld a nindzsáknak. Chen titkos szigetén a nindzsák az életükért küzdenek. Chen gonosz terveket szövöget, amelyet a nindzsák is megtudnak, viszont a többiek nem hisznek nekik. Később Cole rátalál Zane-ra, aki Titánium Nindzsaként nevezi magát. Chen titkos gyárában a föld alatt Karlof, Cole és Zane a többi vesztes harcossal elkezdenek építeni egy repülőgépet ami egy rombolónak készül. Nya kémkedni indult a szigetre, ám Dareth leleplezi őt. Később Chen elindítja a megmaradt 8 harcost, hogy kapja el Nya-t. Chen megbízza tanítványát Clouse-t, hogy kapja el a megmaradt harcosokat. Lloyd, Garmadon Sensei és Nya kivételével mindenkit elkapnak. Chen az Elemi Pálca segítségével elszívja az erejüket. Skylor megkéri apját, hogy Kai-t ne zárják a gyárba. Lloyd Garmadon Sensei- el és Nya-val megpróbálják kiszabadítani őket, ám Kai-t Chen ármánysága átállítja a sötét oldalra, viszont ez egy csel, amely akkor derül ki, amikor Skylar és Kai elveszik az Elemi Pálcát Chen-től. A tésztagyárban raboskodó harcosok és munkások is kiszabadulnak. Chen elfogta a lányát, és az erejét kiszívta belőle, így őt és harcosait Anakondrai Harcosokká változtatta, így elfoglalta Ninjago-t. A nindzsák szembenéztek félelmükkel és megidézték a sárkányaikat. A többi elemi mester és a nindzsák az Ősök Folyosójánál küzdenek meg a végső csatában Chen és seregével. Pythor szerint csak akkor győzhetik le őket, ha valaki feláldozza magát és száműzi őket az Elátkozott Birodalomba. Garmadon feláldozta magát, és így Chen-t seregével együtt legyőzte. Ezenkívül felszabadította az igazi Anacondrai Vezetők lelkét. Arcturus Tábornok hálás volt Lloyd apjának és Pythort is megjutalmazta, így a nindzsák megmentették a világot...

Chen mini epizódjai[szerkesztés]

Chen mester 5 mini epizódja.

5. évad[szerkesztés]

A Chen-nel történt csata után a csapat újra összeállt és újra megvédik a világot. Sensei Wu egy időre leszerelt és egy teaboltot nyit, amelynek neve Áztatott Bölcsesség. Wu megbízza a nindzsákat, hogy reklámozzák a teaboltot, de az erejüket nem használhatják. Ezt ők viszont nem tartják be és használják. Eközben Lloyd-ot a Ninjago Múzeumba hívják, ahol az Éjjeli Őr (Morro irányításával) rátámad és megszerez egy vértet, amellyel bajtársakat idézhet meg az Átkozott Birodalomból. Eközben a nindzsáknak reklámozás közben elmegy az erejük, és ezért visszarohannak a teaboltba, ahol megjelenik Morro és Wu botjára vágyik, amelyen egy titkos térkép van Az Első Spinjitzu Mester sírjához. Eközben sikerül elmenekülniük (Nya és Kai segítségével), de Morro követi őket és megszerzi a botot. Szerencsére Sensei Wu lerajzolja a térképet és az első lépcső az Airjitzu (Légjitzu) megtanulása, amit egy tekercsből lehet megtanulni, viszont azt Ronin elrabolta Domu ősi könyvtárából (ezzel a nindzsák időt nyernek, mert Morro a tekercset a könyvtárban keresi). A nindzsák elmennek Stiix-be, ahol megtalálják Ronint-t, aki azt mondja, hogy a tekercset megvehetik tőle igen drágán, így a nindzsák elhatározzák, hogy munkát keresnek Stiix-ben, de ez nem válik be. Szerencsétlenségükre Morro ellopja a tekercset és megtanulja az Airjitzu-t. A nindzsák elmennek Sensei Yang szellemjárta templomához, majd este kiállva a próbát megkapják a tekercset, ám Cole nem jut ki időben a templomból, így örökre szellem lesz. A második nyom a Felhőkirályságba vezeti őket, de ahhoz először fel kell menniük Ninjago legmagasabb hegyéhez (Sirató Csúcsok), kell átmenniük a Vak Ember Szeme nevű hurrikánon át eljutnak ide Morro előtt. Viszont Fenwick (a Felhőkirályság főirományosa) összejátszik Morro-val és neki adja át a Szentélyek Kardját. Hosszú kalandozás után le a hegyről Kai megszerzi a kardot, de Ronan ezt el fogja lopni. Nya nem tudja feltartóztatni őt, mert az ereje még gyenge, így megszökik és elviszi Morro-nak Stiix-be a kardot, viszont Morro becsapja őt és a testébe bújik, majd átveri a nindzsákat és az Átkok Barlangjába vezeti őket, ami bármikor berobbanhat. A nindzsáknak Ronan gépének (REX) segítségével sikerül megmenekülniük és a betáplált koordinátákkal eljutnak a kriptához, ahol feladatok sora után Morro kibújik Lloyd testéből és megszerzi a Világ Kristályt. Míg nem sikerül mesterét kiszabadítani a nindzsák egy ravasz trükkel bejutnak a szellem járta Stiix-be és elterelik Morro figyelmét, amíg Lloyd elpusztítja a kristályt. Viszont ez nem sikerül, mert a Magasságos elragadja őt és beviszi az Átkozott Birodalomba, ahol találkozik Garmadon-nal. A Magasságos mégis kijut és a vízben is követi a menekülő nindzsákat egészen a Csalfa Árokig, ahol Nya felébreszti erejét és legyőzi a monstrumot. Wu meg akarja menteni Morro-t, de ő inkább odaadja neki a Világ Kristályt és feláldozza magát. Ekkor Wu visszahozza Lloyd-ot és, így megmentik a nindzsák a világot.

6. évad[szerkesztés]

Clouse kiszabadított egy Nadakhan nevű dzsinnt, aki ellopta a Világ Kristályt, s azzal felszabadította a légi kalózokat. Nadakhan, a Világ Kristály segítségével Dzsinnjagóba utazott, mely szinte már teljesen elpusztult. A nindzsák börtönbe kerültek, mert a dzsinn felöltve alakjukat gonosz tetteket vitt véghez. A börtönben találkoztak Soto-val, ki elmesélte, hogy anno a légi kalózok ellen harcoltak. Közben Dzsinnjagóban Nadakhan apja adott a légi kalózoknak egy dzsinn pengét, melynek segítségével bezárhatják a nindzsákat és használhatják az erejüket. A nindzsák megszöktek és Soto-t is kiszöktették. Ekkor a légi kalózok Ninjagóra támadtak, s darabjaira akarták szakítani a szigetet, hogy Dzsinnjagó mását felépíthessék. A nindzsák ellopták a térképet a legi kalózoktól, amivel rájöttek, hogy az Özvegy Tigris szigetén van a méreg, amely lelassíthat egy dzsinnt. Persze megszerezték a nindzsák a mérget, de a mindhárom kívánságukat elhasználó Zane-t és Kai-t bezárta a dzsinn pengébe Nadakhan, Jayt pedig elrabolták. Jay küldött egy üzenetet az Özvegy Tigris szigetére, Ronan megtalálta és elment a többi nindzsához. Elvitte őket és építettek egy léghajót. Azzal elmentek Jay-ért és kiszabadították. Jay és Nya elmenekült, de Cole és Lloyd a dzsinn penge rabságába esett 3 kívánságuk elhasználása miatt. Jay és Nya elment Julien házához, ám a légi kalózok követték őket, és elvitték Nyát, hogy Nadakhan feleségül vehesse, így végtelen kívánsághoz jut. (A dzsinnek nem kívánhatnak alaphelyzetben maguknak.) Jay azonban ellopta a dzsinn pengét és kiszabadította a nindzsákat. Nadakhan végtelen ereje miatt megőrült és a légi kalózokat elátkozta, csak Kutyafül és Fintlocke maradt meg. A nindzsák elterelték Nadakhan figyelmét és Fintlocke, aki egy mesterlövész, és a méreggel meglőtte Nadakhant, de Nya-t (aki meg van varázsolva, így testét valójában Delara, Nadakhan szerelme használja) is eltalálta. Nadakhan azt kívánta, hogy Nya meghal. Jay utolsó kívánsága viszont az volt, hogy bárcsak Nya kezét megfogta volna, és, hogy Nadakhant nem találták meg soha a lámpásban. Nadakhan köteles volt teljesíteni ezt a kívánságot. Ezt csak az idő visszapörgetésével lehetett megtenni, így az első epizód idejére kerültek vissza a nindzsák, ahol Jay és Nya kezet fogott. Csak ők emlékeztek a történésekre. Amikor Clouse kereste a lámpást, az egyik ember felkiáltott, hogy "szellem!" és elkapták.

A Légi-kalózok legendái[szerkesztés]

A Légi kalózok történetét elmesélő 6 mini rész.

Bűnöző visszavág[szerkesztés]

Samukai, Pythor, Kozu, Cryptor, Chen és Morro történetét összefoglaló 6 rész.

Szereplők[szerkesztés]

Szinkronhangok[szerkesztés]

Szereplő Eredeti angol hang Magyar szinkronhang
Lloyd Montgomery Garmadon Jillian Michaels Morvay Gábor (1–3. évad)
Baradlay Viktor (4. évadtól)
Kai Vincent Tong Markovics Tamás
Jay Warker Michael Adamthwaite Moser Károly
Zane Julian Brent Miller Széles Tamás
Cole Lou Kirby Morrow Szvetlov Balázs
Nya Kelly Metzger Molnár Ilona
Sensei Wu Paul Dobson Várday Zoltán
Sensei Garmadon Mark Oliver Király Attila
Misako Garmadon Kathleen Barr Menszátor Magdolna
Dareth Alan Marriott Előd Botond (2. évad)
Molnár Áron (3. évad)
Előd Álmos (4. évadtól)
P.I.X.A.L. Jennifer Hayward Németh Borbála (3. évad)
Ősi Ildikó (4. évadtól)
Dr. Cyrus Borg Lee Tockar Pálmai Szabolcs (3. évad)
Fekete Zoltán (4-5. évad)
Kerekes József (6. évad)
Noble Paul Dobson Csuha Lajos
Skylor Heather Doerksen Zakariás Éva
Ronan Brian Dobson Szabó Sipos Barnabás
Ed Walker Colin Murdock Rosta Sándor (1-5. évad)
Csuha Lajos (6. évad)
Edna Walker Jillian Michaels Andresz Kati
Dr. Julien Mark Oliver Csuha Lajos (1. évad)
Vári Attila (2. évad)
Mr. Lou Kirby Morrow Vári Attila
Echo Zane Brent Miller Széles Tamás
Nobu Michael Adamthwaite Baráth István
Mystake Mackenzie Gray Szórádi Erika
Karloff Scott McNeil Bognár Tamás
Griffin Turner Doron Bell Jr. Czető Roland
Ash Brent Miller ?
Bolobo Michael Adamtwaite Bognár Tamás
Gravis Kirby Morrow
Mark Oliver
?
Neuro Paul Dobson Dolmány Attila
Tox Ian James Corlett Eredeti hang
Paleman Kirby Morrow ? (36. rész)
Czető Roland (38. résztől)
Jacob Pevsner Paul Dobson Pál Tamás
Chamille Maryke Hendrikse Réti Szilvia
Shadow Andrew Francis Dolmány Attila
A Sötét Úr Scott McNeil Bognár Tamás
Samukai Michael Kopsa Varga Tamás (Bevezető epizódok)
Kossuth Gábor (2. évad)
Kruncha Brian Drummond Bognár Tamás
Nuckal Brian Drummond Szokol Péter
Whyplash Michael Dobson
Michael Adamthwaite
?
Krazi Trevor Devall ?
Chopov Trevor Devall ?
Pythor Michael Dobson Seszták Szabolcs (1-2. évad)
Kossuth Gábor (3. évad)
Kerekes József (4. évad)
Arcturus Scott McNeil Bognár Tamás
Skales Ian James Corlett Csík Csaba Krisztián
Selma Jillian Michaels ?
Skales Jr. Alyssya Swales Szalay Csongor
Slithraa
(tábornok)
John Novak
Ian James Corlett
Vass Gábor
Slithraa
(katona)
Ian James Corlett Csík Csaba Krisztián
Mezmo Michael Adamthwaite Galbenisz Tomasz
Bognár Tamás (2. rész, Küzdőtér)
Rattla Paul Dobson ?
Galbenisz Tomasz (2. rész)
Fangtom Mackenzie Gray ? (1. évad)
Szatmári Attila (2. Évadtól)
Skalidor Michael Dobson Bognár Tamás
Bytar Kirby Morrow ?
Chokun Vincent Tong ?
Snike Brent Miller ?
Acidicus Paul Dobson ? (1. évad)
? (2. évad)
? (3. évad)
Lizaru Vincent Tong ?
Spitta Kirby Morrow Vári Attila (1. évad)
? (2. évad)
Lasha Micheal Adamthwaite ?
Kozu tábornok Paul Dobson ?
Kőharcosok Scott McNeil Bognár Tamás
saját hangjukon
Cryptor tábornok Richard Newman Joó Gábor (3. évad)
Kerekes József (A Bűnöző visszavág)
Min-Dorid
(Béna droid)
Michael Adamthwaite Joó Gábor
Nindroidok Richard Newman
Chen mester Ian James Corlett Barbinek Péter
Clouse Scott McNeil Vass Gábor
Eyezor
(Szemező)
Michael Donovan Bognár Tamás
Zugu Brian Dobson
Kapau Alessandro Juliani Seszták Szabolcs
Chope Ian Hanlin Seder Gábor
Morro Andrew Francis
Michael Dobson
Dolmány Attila
Wryath
(Láncmester)
Michael Adamthwaite Beregi Péter
Bansha
(Pengemester)
Kathleen Barr ?
Ghoul Tar Paul Dobson Bognár Tamás
Szellemnyilas Brian Dobson ?
Szellemek Vincent Tong
Paul Dobson
?
Fenwick Paul Dobson Elek Ferenc
Nadakhan (A Dzsinn) Scott Mcneil Faragó András
Delara Kathleen Barr ?
Kanjikan Mihael Antonakos ?
Fintlocke Paul Dobson Szinovál Gyula
Kutyafül (Dogshank) Nicole Oliver Szatmári Attila
 ? (Légi-Kalózok legendái)
Pengő (Doubloon) Vincent Tong Vári Attila (Légi-Kalózok legendái)
Néma (6. évad)
Ramaty (Gép) Majom Ian James Corlett Eredeti hang
Clancee Ian James Corlett Kossuth Gábor
Bucko Brian Dobson Vári Attila
Sqiffy Michael Adamthwaite ?
Cyren Kelly Metzger Eredeti Hang
Kikötözött csontváz a Balszerencse Tornyán ? Kőszegi Ákos
Postás Michael Adamthwaite
Vincent Tong
Michael Dobson
Csuha Lajos
Kapácsy Miklós (21. epizód)
? (5. évad)
Nelson (Bíbor-nindzsa) ? Szvetlov Balázs
Patty Keys Cathy Weseluck Sági Tímea (1-4. évad)
? (5. évad)
Soto kapitány Alan Marriott ? (1-5 évad)
? (6. évad)
Vak Péter Paul Dobson ?
Tájékoztató papagáj Michael Adamthwaite Szokol Péter
Elsőtiszt Brent Miller ?
Brad Tudabone Kathleen Barr Szalay Csongor
Gene Kathleen Barr Penke Bence
Rufus MacAllister
(A Végzet Napja anyja)
Paul Dobson Bodrogi Attila (2-5. ávad)
Varga Gábor (6. évad)
Gayle Gossip (1-5. évad)
Pletyka Helga
(6. évad)
Kerry Sheridan Bertalan Ágnes
Sally Jillian Michaels ?
Fritz Donnegan Jillian Michaels Kovács Lehel (3. évad)
? (4. évad)
Csuha Lajos (6. évadtól)
Rendőrnyomozó-főnök Michael Donovan ?
Simon nyomozó Vincent Tong ?
Tommy nyomozó Scott Mcneil ?
Akvárium biztonsági őr Kirby Morrow ?
Akváriumigazgató Alan Marriott ?
Dr. Borg számítógépe Vincent Tong Pálmai Szabolcs
Robotkísérő 3000 Brent Miller Fellegi Lénárd
Cathy Jillian Michaels Szórádi Erika
Dan Hagemann ? Kovács Lehel (3. évad, mozizóként)
? (4. évad, rabként)
? (6. évad, forgatókönyvíróként)
Kevin Hagemann Ian James Corlett Kovács Lehel (3. évad, mozizóként)
 ? (4.évad, rabként)
Baráth István (6. évad, forgatókönyvíróként)
Éjjeli Múzeumőr Paul Dobson Pálfai Péter
Éjjeli őr Domuban ? Csuha Lajos
Noonan Kirby Morrow Galbenisz Tomasz
O'Doyle Michael Adamthwaite ?
Sensei Yang Michael Donovan Rosta Sándor
Dr. Saunders ? ?

Névtelen szereplők[szerkesztés]

Rész Szereplő leírása Eredeti angol hang Magyar szinkronhang
? Rajongó 1 Kelly Metzger Laudon Andrea
? Rajongó 2 Jillian Michaels ?
? Kiíró Michael Dobson ?
? Túrabusz vezetője Vincent Tong ?
? Hírriporter Paul Dobson ?
? Pénztáros lány Jennifer Hayward ?
14. Kai főnöke ? ?
14. Séf ? ?
16. Tanárnő ? Menszátor Magdolna
17. Ninjagolyó futam kommentátorai Alan Marriott Galbenisz Tomasz
30. Diák Lee Tockar ?
35. Favágó Michael Adamthwaite ?
43. Idős nő ? Kassai Ilona
43. Focizó gyerek ? Szvetlov Balázs
45. Autósofőr ? Szokol Péter
45. Fényképész Brent Miller ?
45. Lloyd szobra a múzeumban ? Baradlay Viktor
53. Gyerek Stiix-ben ? Szvetlov Balázs
53. Hajó kormányos ? ?
53. Séf (Felszolgáló) ? ?
55. Szürke-sapkás Járókelő Ninjagóban ? Szokol Péter
55. Vadember rezidens Brent Miller ?
56. A Világkristályt őrző Nindroidok ? ? (1. hang)
Szinovál Gyula (2. hang)

Stábtagok[szerkesztés]

Évad Magyar szöveg Hangmérnök Vágó Gyártás vezető Szinkron rendező Produkciós vezető Epizódcímek felolvasása Egyéb szöveg felolvasása Szinkronstúdió
Bevezető évad ? ? ? ? ? ? Tóth G. Zoltán Tóth G. Zoltán A Szinkront az RTL Klub megbízásából a Mikrszinkron készítette
Mini-epizódok ? ? ? ? ? ? Várday Zoltán Várday Zoltán A Szinkront az RTL Klub megbízásából a Mikrszinkron készítette
1. évad ? ? ? ? ? ? Korbuly Péter Korbuly Péter A Szinkront az RTL Klub megbízásából a Mikrszinkron készítette
2. évad ? ? ? ? ? ? Korbuly Péter Korbuly Péter A Szinkront az RTL Klub megbízásából a Mikrszinkron készítette
3. évad ? ? ? ? ? ? Korbuly Péter Korbuly Péter A Szinkront az RTL Klub megbízásából a Mikrszinkron készítette
4. évad Rozsnik László Császár-Bíró Szabolcs Kránitz Bence Németh Piroska Faragó József Németh Napsugár Korbuly Péter Korbuly Péter A Szinkront a Turner Broadcasting System megbízásából a SDI Media Hungary készítette
5. évad ? ? ? ? ? Németh Napsugár Korbuly Péter Korbuly Péter A Szinkront a Turner Broadcasting System megbízásából a SDI Media Hungary készítette
6. évad ? ? ? ? ? ? Korbuly Péter Korbuly Péter A Szinkront a Turner Broadcasting System megbízásából a SDI Media Hungary készítette
Légi-Kalózok legendái ? ? ? ? ? ? Korbuly Péter Korbuly Péter A Szinkront a Turner Broadcasting System megbízásából a SDI Media Hungary készítette
A Bűnöző visszavág ? ? ? ? ? ? Nincs Nincs A Szinkront a Turner Broadcasting System megbízásából a SDI Media Hungary készítette

Epizódok[szerkesztés]

Eredeti bemutató Magyar bemutató
(Cartoon Network)
# Magyar cím Angol cím
Bevezető epizódok
2011.01.14. 2015.03.18. 01. A Ninja útja
A Ninjago legendája (Cartoon Network-verzió)
Way of the Ninja
2011.01.14. 2015.03.18. 02. Az arany fegyver The Golden Weapon
2011.01.14. 2015.03.18. 03. Az árnyak urai King of Shadows
2011.01.14. 2015.03.18. 04. A végzet fegyverei Weapons of Destiny
MINI EPIZÓDOK
2011.?  ? 01. A Kovács Titkai Secrets of the Blacksmith
2011.?  ? 02. Sárkányháton Flight of the Dragon Ninja
2011. ?  ? 03. Az Új Spinjitu mesterek The New Masters of Spinjitzu
2011. ?  ? 04. Hatalomátvétel az Alvilágban An Underwordly Takeover
2011. ?  ? 05. Visszatérés a Tűz templomába Return to Fire Temple
2011. ?  ? 06. Testvérháború Battle Between Brothers
1. ÉVAD
2011.12.02. 2015.02.23. 01. A kígyók lázadása Rise of the Snakes
2011.12.02. 2015.02.23. 02. Otthon Home
2012.01.25. 2015.02.24. 03. Kígyómarás Snakebit
2012.02.01. 2015.02.24. 04. Soha ne bízz a kígyókban Never Trust a Snake
2012.02.08. 2015.02.25. 05. Mi van a konzervdobozban? Can of Worms
2012.02.15. 2015.02.25. 06. A kígyókirály The Snake King
2012.02.22. 2015.02.26. 07. Verseny az idővel Tick Tock
2012.03.07. 2015.02.26. 08. Jobb félni mint megijedni Once Bitten, Twice Shy
2012.03.14. 2015.02.27. 09. A királyi kovácsok The Royal Blacksmiths
2012.03.21. 2015.02.27. 10. A zöld Ninja The Green Ninja
2012.03.28. 2015.03.02. 11. Mindent a semmiből All of Nothing
2012.04.04. 2015.03.02. 12. A Nagy Zabáló ébredése The Rise of the Great Devourer
2012.04.11. 2015.03.03. 13. A Nagy Zabáló napja The Day of the Great Devourer
2. ÉVAD
2012.07.18. 2015.03.03. 14. Eljő a sötétség Darkness Shall Rise
2012.07.25. 2015.03.04. 15. Kalózok a nindzsák ellen Pirates vs. Ninja
2012.08.01. 2015.03.04. 16. Baj baj hátán Double Trouble
2012.08.08. 2015.03.05. 17. Ninjagolyó futam Ninjaball Run
2012.08.15. 2015.03.05. 18. Gyerekjáték Child's Play
2012.08.22. 2015.03.06. 19. Rossz időben, rossz helyen Wrong Place, Wrong Time
2012.10.03. 2015.03.06. 20. A kőhadsereg The Stone Army
2012.10.10. 2015.03.09. 21. A nap amikor Ninjago megállt The Day Ninjago Stood Still
2012.10.17. 2015.201603.09. 22. Az utolsó utazás The Last Voyage
2012.10.24. 2015.03.10. 23. A sötét sziget Island of Darkness
2012.11.07. 2015.03.10. 24. Az utolsó remény The Last Hope
2012.11.14. 2015.03.11. 25. A sötét úr visszatér Return of the Overlord
2012.11.21. 2015.03.11. 26. A spinjitzu igazi mestere Rise of the Spinjitzu Master
3. ÉVAD
2014.01.29. 2015.03.12. 27. Újrakezdés The Surge
2014.01.29. 2015.03.12. 28. A Néma ököl művészete The Art of the Silent Fist
2014.04.16. 2015.03.13. 29. Áramszünet Blackout
2014.04.16. 2015.03.13. 30. Az Arany Mester átka The Curse of the Golden Master
2014.07.13. 2015.03.16. 31. Lépj be a Digiverzumba Enter the Digiverse
2014.07.13. 2015.03.16. 32. Árkturusz Codename: Arcturus
2014.11.26. 2015.03.17. 33. Az űrben The Void
2014.11.26. 2015.03.17. 34. A Titánium Nindzsa The Titanium Ninja
4. ÉVAD
2015.02.23. 2015.03.23. 35. A meghívó The Invitation
2015.03.02. 2015.03.24. 36. Csak egy maradhat Only One Can Remain
2015.03.09. 2015.03.25. 37. Ellenfelek Versus
2015.03.16. 2015.03.26. 38. Gördülő nindzsák Ninja Roll
2015.03.23. 2015.03.27. 39. Kémet kémért Spy For a Spy
2015.03.30. 2015.03.30. 40. Elbűvölve Spellbound
2015.03.31. 2015.03.31. 41. Az elfeledett elem The Forgotten Element
2015.04.01. 2015.04.01. 42. Sárkány napja The Day of The Dragon
2015.04.02. 2015.04.02. 43. Legnagyobb félelem The Greatest Fear of All
2015.04.03. 2015.04.03. 44. Az ősök folyosója The Corridor of Elders
CHEN MINI EPIZÓDJAI
2015.07.14. - 01. Nincs magyar változat Chen's New Chair
2015.07.25. - 02. Nincs magyar változat Chair Play Chen
2015.07.25. - 03. Nincs magyar változat Chair Up Chen
2015.08.01. - 04. Nincs magyar változat Chairful What You Wish For
2015.08.01. - 05. Nincs magyar változat Bad Chair Day
5. ÉVAD
2015.06.29. 2015.06.22. 45. A változás szele Winds of Change
2015.06.30. 2015.06.23. 46. Szellemsztori Ghost Story
2015.07.01. 2015.06.24. 47. Balhé Stiix-ben Stiix and Stones
2015.07.02. 2015.06.25. 48. A Kísértethegy temploma The Temple on Haunted Hill
2015.07.03. 2015.06.26 49. A bújócska Peek-A-Boo
2015.07.06. 2015.06.29. 50. Más világ Kingdom Come
2015.07.07. 2015.06.30. 51. Rögös út The Crooked Path
2015.07.08. 2015.07.25. 52. Veszély a kriptában Grave Danger
2015.07.09. 2015.07.25. 53. Átokvilág Curse World
2015.07.10. 2015.07.25. 54.
6. ÉVAD
2016.01.01. 2016.04.08. 55. A rettegett Infamous
2016.01.02. 2016.04.08 56. Az első számú közellenség Public Enemy Number One
2016.01.09. 2016.04.15. 57. Elzárva Enkrypted
2016.01.10. 2016.04.15. 58. A balszerencse áradása Misfortune Rising
2016.01.16. 2016.04.22. 59. Szárnyrakelt kívánságok On a Wish and a Prayer
2016.01.17. 2016.04.22. 60. Vacsorám Nadakhannal My Dinner With Nadakhan
2016.01.23. 2016.04.29. 61. A kívánságok mesterei Wishmasters
2016.01.24. 2016.04.29. 62. Az utolsó mentsvár The Last Resort
2016.01.30. 2016.05.06. 63. Szárazföld a láthatáron Operation Land Ho!
2016.01.31. 2016.05.06. 64. A visszaút The Way Back
A LÉGI-KALÓZOK LEGENDÁJAI
2016.02.17. 2016.05.12 01. Flintlocke legendája The Tall Tale of Flintlocke
2016.02.18. 2016.05.12 02. Clancee legendája The Tall Tale of Clancee
2016.03.14. 2016.05.12. 03. Doubloon (Pengő) legendája The Tall Tale of Doubloon
2016.04.02.  ? 04. Kutyafül legendája The Tall Tale of Dogshank
2016.04.20.  ? 05. Ramaty (gép) majom legendája The Tall Tale of Monkey Wretch
2016.04.25.  ? 06. Sqiffy és Bucko legendája The Tall Tale of Sqiffy and Bucko
A BŰNÖZŐ VISSZAVÁG
2016.? 2016.06.13. (Lego.com) 01. Samukai története The Story of Samukai
2016.? 2016.06.20. (Lego.com) 02. Pythor története The Story of Pythor
2016.? 2016.06.27. (Lego.com) 03. Kotu története The Story of Kozu
2016.? 2016.07.07. (Lego.com) 04. Cryptor története The Story of Cryptor
2016.? 2016.08.01. (Lego.com) 05. Chen Mester története The Story of Master Chen
2016.? 2016.08.01. (Lego.com) 06. Morro története The Story of Morro
7. ÉVAD

További információk[szerkesztés]