Lego Ninjago: A Spinjitzu mesterei

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
(Lego Ninjago szócikkből átirányítva)
Lego Ninjago: A Spinjitzu mesterei
(Lego Ninjago: Masters of Spinjitzu)
Lego Ninjago.jpg
Műfaj akció, vígjáték, fantasy, harcművészet

Író The Hageman Brothers
Rendező Michael Hegner
Justin Murphy
Hang Vincent Tong
Michael Adamthwaite
Paul Dobson
Brent Miller
Kirby Morrow
Kelly Metzger
Mark Oliver
Brian Drummond
Michael Kopsa
Jillian Michaels
Ian James Corlett

Ország  Dánia
 Amerikai Egyesült Államok
Nyelv dán, angol
Évadok 5
Epizódok 54
Gyártás
Producer Erik Wilstrup
Részenkénti játékidő Bevezető évad: 44 perc
További évadok: 22 perc
Sugárzás
Eredeti adó USA Cartoon Network
Eredeti sugárzás 2012. január 11. óta
Magyar adó Megamax, RTL Klub, YouTube, Cartoon Network
Státusz fut
Korhatár Korhatár nélkül megtekinthető. (Megamax, CN)
Tizenkét éven aluliak számára nem ajánlott. (RTL Klub)
Kronológia
Kapcsolódó műsor Lego: Hero Factory
További információk
Hivatalos oldal
IMDb-adatlap
TV.com-összefoglaló
PORT.hu-adatlap

A Lego Ninjago: A Spinjitzu mesterei (eredeti címén Lego Ninjago: Masters of Spinjitzu) dánamerikai televíziós 3D-s számítógépes animációs sorozat, amely a hasonló című Lego játék alapján készült. Amerikában 2012. január 11-én mutatták be. Magyarországon a pilot epizódokat leszinkronizálták, de nem vetítették le, a első évadot 2012. április 4-től az RTL Klub is vetítette a Jó reggelt, skacok! című műsorblokkjában, november 9-től pedig már a második évadot is adja. November 25-től a Megamax is vetíti. A 3. évadot, a Rebooted az RTL Klub 2014 októberétől vetíti. 2015. február 23-tól a Cartoon Network is adja, amely a negyedik évadot országos premierként sugározta.

2013-tól az epizódok megtekinthetők a LEGO Magyarország hivatalos YouTube-csatornáján.

Az eredeti Ninjago szereplőivel a Rebooted-dal párhuzamos sorozat egy házilag készült műremek, amely a legújabb fejlesztés.

Cselekmény[szerkesztés | forrásszöveg szerkesztése]

Bevezető epizódok[szerkesztés | forrásszöveg szerkesztése]

Az idő kezdetén az első Spinjitzu mester megteremtette a 4 aranyfegyvert, amik az elemeket uralják: tűz, villámlás, jég és föld. Sensei Wu, a Spinjitzu egyik mestere azt a 4 nindzsát keresi, akik uralni fogják az aranyfegyvereket. Már a negyediket kutatja, aki egy kovácsműhelyben dolgozik a húgával együtt. Megérkeznek az alvilág teremtményei a csontvázak, akik elrabolják Kai húgát, Nyát. Kai meg akarja menteni húgát, ezért Sensei wu-val tart. Megismerkedik a többi nindzsával, Zane-el, Cole-al és Jay-yel. Megszerzik a spinjizu négy aranyfegyverét. Megmentik Nyát, és sárkányokat is találtak. Lord Garmadont még nem sikerült legyőzniük, aki azóta már a felszínre jutott az aranyfegyverek erejével.

1. évad[szerkesztés | forrásszöveg szerkesztése]

Lloyd, Lord garmadon fia apja nyomdokaiba szeretne lépni, így a legközelebbi falutól édességet követel. De a lakosság csak kineveti, ezért elmegy. Megtalálja a Hypnokobrák sírját, amit kinyit. Időközben elveszti e kígyók fölötti irányítást, ezért még két sírt kinyit a térkép segítségével, amit a kobráknál talált. Pythor, az utolsó Anakonda megszerzi térképet és kinyitja a maradék 2 sírt. Terve, hogy az 5 törzs egyesítésével megtalálja a 4 méregfogpengét, és feléleszti a Nagy Zabálót. Sensei Wu megkéri Lord Garmadon-t, segítsen nekik. Kiderül, Lloyd a zöld nindzsa, tehát ő az egyetlen, ki képes apját legyőzni. A kígyóknak sikerül a tervük, és eleinte reménytelen a helyzet. De Kai, Cole, Zane és Jay csapdába csalja a hatalmas kígyót, és Lord Garmadon az aranyfegyverekkel legyőzi azt. Viszont a sötét úr eltűnt az aranyfegyverekkel együtt.

2. évad[szerkesztés | forrásszöveg szerkesztése]

Lord Garmadon célja, megtalálni a rég elveszett Sötét Szigetet, hol feléleszti a legyőzhetetlen, legendás kőhadsereget, amivel képére formázhatja Ninjago-t. A szigeten találkozik a Sötét Úrral. A nindzsák követik őt. Útjuk közben találkoznak Garmadon feleségével, Misako-val, és Zane rég látott apjával, Dr. Juliennel. Velük érkeznek a Sötét Szigetre. A fény templomában újra megkapják elemi erejüket (ami eddig nem volt, mert nem voltak meg az aranyfegyverek), így már képesek legyőzni a kőhadsereget. Lloyd-nak már harcolnia kellett volna apjával, de egyikük sem merte megtenni. A Sötét Úr megszállja Garmadon testét, Ninjago-ba megy sárkány formájában, hogy leigázza. De Lloyd feloldván az első spinjitzu mestere erejét legyőzi az urat, és újra béke száll a földre. Garmadon újra jó lett, minden sötétség elszállt belőle.

3. évad[szerkesztés | forrásszöveg szerkesztése]

Cyrus Borg felépíti a Sötét Úr legyőzési helyére cégjét, ezért az úr digitálisan újraéledt. A nindzsák az új technopengékkel megpróbálták törölni, de nem sikerült, elkéstek. Pythor visszatért, és az ő segítségével az úr elfogta Lloyd-ot, és elszívván annak erejét, testet öltött. Nindroid seregét elküldte egy távoli bolygóra, hogy elhozzák neki az Aranyfegyverek maradványait. (Garmadon az aranyfegyverekkel még a 3. évadban megalkotta a Mega-fegyvert, amit elpusztítottak, és maradványai egy messzi helyre kerültek.) A Sötét Úr olyan erőssé vált, hogy az utolsó pillanatban sikerült csak legyőznie őt Zane-nak. Viszont Zane ezért az életével fizetett. Pixal, egy nő nindroid viszont újra "találkozott" vele, ahogy Zane a gépeket irányítja.

4. évad[szerkesztés | forrásszöveg szerkesztése]

Zane eltűnése után a csapat megszűnik létezni. Akkor kezdenek újra összeállni, amikor a híres tésztagyár vezető Chan mester meghívót küld a nindzsáknak. Chan titkos szigetén a nindzsák az életükért küzdenek. Chan gonosz terveket szövöget, amelyet a nindzsák is megtudnak, viszont a többiek nem hisznek nekik. Később Cole rátalál Zane-ra, aki Titánium Nindzsaként nevezi magát. Chan titkos gyárában a föld alatt Karlof, Cole és Zane a többi vesztes harcossal elkezdenek építeni egy repülőgépet ami egy rombolónak készül. Nya kémkedni indult a szigetre, ám Dareth leleplezi őt. Később Chan elindítja a megmaradt 8 harcost, hogy kapja el Nya-t. Chan megbízza tanítványát Clouse-t, hogy kapja el a megmaradt harcosokat. Lloyd, Garmadon Sensei és Nya kivételével mindenkit elkapnak. Chan az Elemi Pálca segítségével elszívja az erejüket. Skylor megkéri apját, hogy Kai-t ne zárják a gyárba. Lloyd Garmadon Sensei- el és Nya-val megpróbálják kiszabadítani őket, ám Kai-t Chan ármánysága átállítja a sötét oldalra, viszont ez egy csel, amely akkor derül ki, amikor Skylar és Kai elveszik az Elemi Pálcát Chan-től. A tésztagyárban raboskodó harcosok és munkások is kiszabadulnak. Chan elfogta a lányát, és az erejét kiszívta belőle, így őt és harcosait Anakondrai Harcosokká változtatta, így elfoglalta Ninjago-t. A nindzsák szembenéztek félelmükkel és megidézték a sárkányaikat. A többi elemi mester és a nindzsák az Ősök Folyosójánál küzdenek meg a végső csatában Chan és seregével. Pythor szerint csak akkor győzhetik le őket, ha valaki feláldozza magát és száműzi őket az Elátkozott Birodalomba. Garmadon feláldozta magát, és így Chan-t seregével együtt legyőzte. Ezenkívül felszabadította az igazi Anacondrai Vezetők lelkét. Arcturus Tábornok hálás volt Lloyd apjának és Pythort is megjutalmazta, így a nindzsák megmentették a világot...

5. évad[szerkesztés | forrásszöveg szerkesztése]

A Chen-nel történt csata után a csapat újra összeállt és újra megvédik a világot. Sensei Wu egy időre leszerelt és egy teaboltot nyit, amelynek neve Áztatott Bölcsesség. Wu megbízza a nindzsákat, hogy reklámozzák a teaboltot, de az erejüket nem használhatják. Ezt ők viszont nem tartják be és használják. Eközben Lloyd-ot a Ninjago Múzeumba hívják, ahol az Éjjeli Őr (Morro irányításával) rátámad és megszerez egy vértet, amellyel bajtársakat idézhet meg az Átkozott Birodalomból. Eközben a nindzsáknak reklámozás közben elmegy az erejük, és ezért visszarohannak a teaboltba, ahol megjelenik Morro és Wu botjára vágyik, amelyen egy titkos térkép van Az Első Spinjitzu Mester sírjához. Eközben sikerül elmenekülniük (Nya és Kai segítségével), de Morro követi őket és megszerzi a botot. Szerencsére Sensei Wu lerajzolja a térképet és az első lépcső az Airjitzu (Légjitzu) megtanulása, amit egy tekercsből lehet megtanulni, viszont azt Ronin elrabolta. A nindzsák elmennek Stiix-be, ahol megtalálják Ronint-t, aki azt mondja, hogy a tekercset megvehetik tőle igen drágán, így a nindzsák elhatározzák, hogy munkát keresnek Stiix-ben, de ez nem válik be. Szerencsétlenségükre Morro ellopja a tekercset és megtanulja az Airjitzu-t. A nindzsák elmennek Sensei Yang szellemjárta templomához, majd este kiállva a próbát megkapják a tekercset, ám Cole nem jut ki időben a templomból. A második nyom a Felhőkirályságba vezeti őket, de ahhoz először fel kell menniük Ninjago legmagasabb hegyéhez (Sírató Csúcsok), kell átmenniük a Vak Ember Szeme nevű hurrikánon át eljutnak ide Morro előtt. Viszont Fenwick összejátszik Morro-val és neki adja át a Szentélyek Kardját. Hosszú kalandozás után le a hegyről Kai megszerzi a kardot, de Ronan ezt el fogja lopni. Nya nem tudja feltartóztatni őt, mert az ereje még gyenge, így megszökik és elviszi Morro-nak Stiix-be a kardot, viszont Morro becsapja őt és a testébe bújik, majd átveri a nindzsákat és egy bányába vezeti őket, ami bármikor berobbanhat. A nindzsáknak Ronan gépének (REX) segítségével sikerül megmenekülniük és a betáplált koordinátákkal eljutnak a kriptához, ahol feladatok sora után Morro kibújik Lloyd testéből és megszerzi a Világ Kristályt. Míg nem sikerül mesterét kiszabadítani a nindzsák egy ravasz trükkel bejutnak a szellem járta Stiix-be és elterelik Morro figyelmét, amíg Lloyd elpusztítja a kristályt. Viszont ez nem sikerül, mert a Magasságos elragadja őt és beviszi az Átkozott Birodalomba, ahol találkozik Garmadon-nal. A Maggaságos mégis kijut és a vízben is követi a menekülő nindzsákat egészen a Csalfa Árokig, ahol Nya felébreszti erejét és legyőzi a monstrumot. Wu megakarja menteni Morro-t, de ő inkább odaadja neki a Világ Kristályt és feláldozza magát. Ekkor Wu visszahozza Lloyd-ot és, így megmentik a nindzsák a világot.

Szereplők[szerkesztés | forrásszöveg szerkesztése]

Jók[szerkesztés | forrásszöveg szerkesztése]

 • Kai Smith – A piros nindzsa, a tűz nindzsája, a csapat egyenrangú tagja. Nagyon erős az igazságérzete, mindennel felveszi a harcot ami nem törvényes, és bármilyen hidat eléget, ami az útjába kerül. Kai megszokta, hogy a saját útját járja, ezért nagyon nehezen szokta meg a csapatmunkát. Néha úgy kezd bele a dolgokba, hogy végiggondolná azokat, vagy megbeszélné csapattársaival.
 • Jay Walker – A kék nindzsa, a villámlás nindzsája. Ami a szívén, az a száján. Gyors észjárása, vidám életszemlélete és kreatív megoldásai mindig kisegítik a csapatot a bajból. Ő sajátított el először a Spinjitsu művészetét, még ha csak pár másodperccel is. Néha kicsit túl nagy hangon dicsőíti önmagát. Bele van zúgva Nya-ba.
 • Zane Julien – A fehér - később a Titánium - nindzsa, a jég nindzsája. Zane csendes, nagyon okos, és gyakran lát a jövőbe. Furcsa dolgai ellenére a többiek testvérükként szeretik, hiszen ahogy Wu Sensi is gyakran mondja: még a testvérek is lehetnek nagyon különbözőek . Zane-nek van egy sólyma, ami mindig elvezeti a csapatot ahhoz, amit éppen keresnek. Később kiderül, hogy a sólyom egy robot, sőt, Zane is egy robot, pontosabban egy Nindroid. Egy feltaláló készítette, de halála előtt kitörölte Zane emlékeit. Ennek ellenére a többiek továbbra szeretik.
 • Cole Bucket – A fekete nindzsa, a föld nindzsája. A nindzsa csapat vezetője, ő ébreszt önbizalmat a csapat többi tagjában, ő az a gyakorlatias fickó, aki megoldja a feladatot. Erős, szilárd és megbízható, mint egy nagy, nehéz szikla.
 • Wu Sensei – A nindzsák mestere. A megtestesült türelem, főleg mikor az ifjú nindzsákat oktatja. Türelmesnek is kell lennie, hogy megtalálja azokra a kérdésekre a választ, amik segíthetnek a békés Ninjago-ért való küzdelemben. Feladat, hogy a nindzsák képesek legyenek a következő csatán a legtöbbet kihozni magukból. Mindent megold, hogy hozzájusson a megérdemelt teájához. Cukorral.
 • Nya Smith – Kai bátor húga. Nagyon elege van abból, hogy minden gonosszal csak a fiúk küzdenek meg, ezért ő is keményen edz. Később épített egy robotot, amivel képes az ellenséggel harcolni, és ő lett a rejtélyes Szamuráj. Szerelmes Jay-be. A víz mestere.
 • Lloyd Montgomery Garmadon – Lord Garmadon egyetlen fia, aki mindent megtesz, hogy apjára hasonlítson, és átvegye egyszer apja helyét, ám ebben nem mindig jár sikerrel. Lloyd-ot kirúgták a Rosszfiúk Nevelőintézetéből, mert nem volt benne elég erkölcstelenség és olyan törekvés, hogy jövendő fő gonosz legyen belőle. Lloyd véletlenül kiszabadította a Hypnobra törzset, majd annak vezérét véletlenül meghipnotizálva a törzset uralma alá vett, és fosztogatásba kezdett.De aztán ezt Skales megelégelte, legyőzte a tábornokot és elzavarta Lloyd-ot. De Lloyd megszerezte a törzseket rejtő tekercset és elkezdte őket kiengedni. Először a Vámpirkobrákat, de annak vezére Skales barátja, így ők sem engedelmeskedtek nekik. Majd kiszabadította Pytor-t, de ő meg átverte, és megszerezte tőle a tekercset. Később átállt a jó oldalra, és kiderült, hogy ő a legendás Zöld Ninja, a legnagyobb Ninja, aki képes legyőzni Lord Garmadon-t. Azóta keményen edz, hogy be tudja teljesíteni a küldetését.
 • Misako – Lloyd anyja és Garmadon felesége. A Ninjago City múzeumban dolgozik. Ő ásta ki az első kőharcost.
 • Dareth Nagyszenszei – Egy ember aki nindzsának mondja magát, pedig valójában semmit sem csinál csak állat mozdulatokat utánoz. Mikor a nindzsák a sötét szigetre indulnak, Jay kinevezi barna nindzsának. Imádja a pufi zabbancsot. Állítólag ő neki az ereje a langyos szellő.
 • Cyrus Borg – Egy feltaláló, aki pont odaépítette felhőkarcolóját ahol a sötét úr meghalt, így hozta vissza az életbe.
 • P.I.X.A.L. – Cyrus Borg női robotja. Zane szerelme. Megkapta Zane energiaforrásának felét.
 • Skylar – Chan lánya. Képessége, hogy el tudja szívni mások erejét, így ő is használhatja. Titokban apjának kémkedett, de időközben átáll is a jó oldalra, és "megtagadja" apját, a lego ninjagoban minden ereje van. A borostyán mestere
 • Sensei Garmadon (Lord Garmadon) – A 2. évad végén mikor Lloyd legyőzi a Sötét urat Garmadonból ismét jó lesz. A 3. évadban pedig, hogy jóvá tegye sötét múltját felesküdik hogy többé nem harcol.
 • Ronan – Ronant egy igazi fekete kereskedő volt, aki az összelopott dolgokat Stiix-ben árulta, ám minden megváltozott, mikor Kai eladta neki az többiek és az ő üzletrészét. Sokat segít a nindzsáknak, ám egyszer el árulja őket, de az élete forog kockán ezen. Kedveli Nya-t.

Mesterek[szerkesztés | forrásszöveg szerkesztése]

Minden mester valamelyik első elemi mester leszármazottja. Ők vesznek részt az elemi bajnokságán. Ide tartoznak a nindzsák is. Eleinte őket csak a győzelem érdekli, de főhőseink lebuktatják előttük Chan-t, és elmondják nekik a tervét. Így hát, ha nehezen is, de otthagyták a versenyt és segítettek a nindzsáknak.

 • Griffin Turner – A gyorsaság mestere, nagyon gyors.
 • Karlof – Az acél mestere. Fura akcentussal beszél. Két öklét összecsapva acélpáncélba tud bújni.
 • Ash – A füst mestere. Képes kis távolságon belül teleportálni / porrá válni.
 • Neuro – Az elme mestere. Képes más agyába nézni vagy üzenetet küldeni annak.
 • Bolubu – A természet mestere. Varázsbotjával növényeket tud előhívni a földből vagy pálcája végéből.
 • Jacob – A hang mestere. Ő vak, épp ezért gitárjával hanghullámokat lő ki, amellyel tájékozódni tud. Később Clouse odavethette a kígyójának.
 • Toxikita – A méreg mestere. Méregfelhőt tud idézni.
 • Láthatatlan ember / Sápat férfi – A fény mesterének leszármazottja. Láthatatlanná tud válni.
 • Gravis – A gravitáció mestere, aki képes felbontani a gravitációt.
 • Camille – A forma mestere. Képes felvenni mások formáját.
 • Shadow – Az árnyék mestere.

Családtagok és Segítő Emberek[szerkesztés | forrásszöveg szerkesztése]

Mint minden Nindzsának van egy családtagja (vagy építője, Zane esetében), akik a Nindzsákat útjuk során segítve lettek. Egyéb embereket is megismerünk a sorozatban, akik segítettek a Nindzsáknak.

 • Ed – Jay apja, aki a roncstelepen lakik. Nagyon jól tud szerelni, és sokszor segít Ednával a Nindzsáknak.
 • Edna – Jay anyukája, aki mindig vidáman fogja fel a dolgokat. Neki is tetszik Nya kitartása és vakmerősége, így támogatja őket mindig. Mindig Eddel szokott együtt elmenni Jay-hez.
 • Dr. Julien – Zane építője. Hosszú ideig építette őt, és a halála előtt kitörölte az emlékeit. Később halála után Samukai felélesztette harci gépeket szeretett volna de nem ezért egy szigetre börtönözte, ahol egy hatalmas Kraken őrizte, hogy ne meneküljön el. Segített a Nindzsáknak elmenekülni a Kőhadsereg elől, és sok mindenben segített még.
 • Zane Sólyma – Dr. Julien találmánya, akit Zane-nek épített. Nagyon sokat segített, ugyanis mindig mikor megjelent valami jó dolog történt.
 • Postás – Egy igen temperamentumos személy, aki mindig leveleket szállít. A harmadik évadban segít a Nindzsáknak, ugyanis a többi ember segítségével feltartóztatja Pythor-t és a Nindroidokat.
 • Lou – Cole édesapja, aki a Királyi Kovácsok közé tartozik. Sok díjat nyert meg pályafutása során.
 • Mystake – Egy idős teaárus, aki segít Sensei Wu-nak szerezni Utazók és Holnap Teáját.
 • Gayle Gossip – A Ninjago Híradó egyik riportere. Egy igen bátor és vakmerő nő. Ő segített kimenteni a várost, amikor a Kőhadsereg megtámadta Ninjago City-t.
 • Gene – Egy igen ravasz és okos fiú a Rossz Fiúk Nevelő Intézetében. Társaival elfogták a Nindzsákat és a tanáraikat, de azután mégis a jó oldalra állt osztálytársaival együtt.
 • Brad – Gene társa, aki elhitette Lloyd-dal, hogy megjavult, és így elfogatta őt és a Nindzsákat. Később a Nindzsáknak segítenek.
 • Warden – Warden egy börtönigazgató, aki a foglyokat őrzi Ninjago börtönében.
 • Noble Igazgató – A RFNI (Rossz Fiúk Nevelő Intézete) új igazgatója, aki nem rosszra, hanem jóra akarja tanítani a gyerekeket. Sokat segít a Nindzsáknak a szökésben, mikor elkapják őket a rossz gyerekek.
 • A végzet napja anyja – Képregényárús, egy megszállott alak, aki a Ninjago City-ben lévő Képregényboltban dolgozik. Sokat segít Lloyd-nak és a Nindzsáknak, amikor egy bestia támadja meg őket.
 • Kai és Nya apja – Ahogy kiderült Kai és Nya apja is kovács volt, ám nem csak kovácsolásban volt jó. Ő volt a tűz mestere Kai előtt. Csak egyszer láthatjuk a Ninjago című sorozatban. Ő rejtegette a négy aranyfegyver térképét a csontvázak és Lord Garmadon elől.
 • Kai és Nya anyja – A víz előző mestere. Őt a negyedik évadban láthatjuk először.
 • Phil – Phil egy tanítvány Dareth Sensei tanítványai közül.
 • Jeff – Jeff, mint Phil, Dareth Sensei tanítványa.
 • Az Első Spinjitsu Mester – Az aranymester. Ő volt a legelső mester, aki a Spinjitsut használta. Őt is csak egy kis részben láthatjuk a negyedik évadban, és néhány rekonstrukción is megjelenik Wu és Misako történeteiben.
 • Nobu – A Felhőkirályság egyik írója. Ő akadályozza meg azt, hogy Morro megszerezze a szentélyek kardját.
 • Fenwick – A főírományos a Felhőkirályságban, viszont később elárulja a nindzsákat, és Morronak segít.
 • Papagáj – Vakpéter vezénylő madara. Nagyon sokat árt a nindzsáknak, mert Péter segítségével kiszabadítja a foglyokat a börtönből.
 • Patty – Patty Keys egy többször előforduló szereplő. Ő figyelmezteti a nindzsákat arra, hogy napkeltéig ki kell jutniuk Sensei Yang "házából".
 • Éjjeli Őr – A Ninjago City Múzeum őre, akit először száll meg Morro szelleme. Egyszer, kétszer segít Lloyd-nak.
 • Cathy – Cathy a negyedik évad első részében szerepel egy versenyen, amit Jay vezet.
 • Noonan és O’Doyle – A Ninjago City Rendőrkapitányság két dolgozója. Nagy rajongóik a Nindzsáknak, és általában együtt dolgoznak.
 • Ninjago-i túravezető – A Ninjago túravezetésben fontos szerepe van. Pythor először őt teszi a kamion kormányához.
 • Pizzázó Főnöke – Egy nem szimpatikus alak Ninjago világában. Ha Jay nem ér időben a rendelőkhöz, akkor ő fizeti a Pizza-t.
 • Bank Főnöke – Ő egy félig kedves (ha jól csinálják a munkát) félig nem kedves (ha nem jól csinálják a munkát) alak. A Ninjago Bank igazgatója. Coel-t elküldi, amiért elaludt munka közben.
 • Szakácsmester – A Ninjago-i Étteremben a konyha mesterszakácsa. Zane-t kirúgta, amiért mindent leöntött étellel és, mert megijesztette a vendégeket.

Gonoszak[szerkesztés | forrásszöveg szerkesztése]

 • Lord Garmadon – Wu Sensei gonosszá vált testvére. Akkor vált gonosszá, amikor a Nagy Zabáló kiskorában megharapta. Meg akarta szerezni a Spinjitsu négy aranyfegyverét, hogy saját képére másolja Ninjago-t, de legyőzték és az alvilágba száműzték. Ott legyőzte Samukai-t, és ő lett a csontvázak új parancsnoka. Miután a Ninja-k legyőzték, egy sötét helyen töltötte életét, ahol nincs jóság, és ahol 4 keze lett, aminek köszönhetően képes egyszerre birtokolni a 4 Spinjitsu fegyvert. Hamarosan megszerezte a 4 arany Spinjitsu fegyvert, és egyesítve őket létrehozta a megafegyvert, amivel csak alkotni képes és ami felszívja teljes erejét, ezért naponta csak egyszer használhatja. Ezután a kígyók élére áll, ezzel romba döntve Skales terveit. Később a nindzsák elpusztítják

a megafegyvert, a kígyók pedig elárulják, ezután a Sötét úr szolgálja és a világuralomhoz szükséges embere lesz a Sötét-szigeten és ő vezeti a kőhadsereget. Végül miután Lloyd legyőzi a Sötét urat Lord Garmadonból teljesen eltűnik a gonosz. Miután feláldozza magát és az elátkozott

birodalomba kerül

 • Gonosz Kai – Egy hasonmás, akit Lord Garmadon idézett meg.
 • Gonosz Cole – Cole hasonmása, pont úgy viselkedik mint Cole. Ő egy élő tükör.
 • Gonosz Jay – Jay ,klónja', akit Lord Garmadon akkor keltett életre, amikor elvette a Nindzsák hajóját. Megcsókólta Nyát.
 • Gonosz Zane – Klón. Zane ruhájától kelt életre. Úgy győzték le, hogy Lloyd a Nindzsák segítésére buzdította osztálytársait (mindez a Rossz Fiúk Nevelő Intézetében történt) úgy, hogy varrjanak kék, piros, fekete, fehér ruhákat, így a klónok összezavarodtak és a Nindzsák legyőzhették őket (epizódcím: Baj, baj hátán).
 • A Sötét Úr – Az első gonosz, akit Az Első Spinjitzu mester győzött le.
 • Chen – Egy tésztaárus, Garmadon mestere. Célja az összes elem megszerzése, és annak erejével Anakondrai-vá változtassa embereit, melyek legyőzhetetlenek.
 • Cryptor – A Sötét Úr által vezetett Nindroidok vezetője.
 • Béna Droid – A legkisebb Nindroid a csapatban. Cryptor nevezte el őt Béna Droidnak, így később egymás ellen harcoltak.
 • Sleven – Chen mester egyik katonája, aki az Anacondrai Csatagépet irányítja.
 • Krait – Chen mester legkegyetlenebb harcosa.
 • Chope – Chen gyalogosai közé tartozik, aki új nevével (Chope) Kapau-val akar a leghíresebb lenni Ninjago-ban.
 • Kapau – Kapau és Chope nem pont a legélesebb elméjű kés a fiókban, és csak a hatalmat akarják.
 • Choprai – Chen mester egy hű szolgája, viszont ő egy Anakondrai. Ám néha elfelejti, hogy kinek az oldalán áll.
 • Eyezor (Szemező) – Chan mester tábornokainak egyike, aki fél szemével nagyon is jól lát.
 • Clouse – Chen mester leghűbb tanítványa és Garmadon, volt edzőtársa.
 • Zugu – Zugu régen egy Sumo Birkozó volt, aki most Chen mester hű szolgái közé tartozik.
 • Ezkozu Tábornok – A Sötét Úr tábornoka, aki vezeti a Kő Hadsereget.

Kalózok[szerkesztés | forrásszöveg szerkesztése]

Miután Lord Garmadon használta a Mega-Fegyvert, így életre keltette Soto kapitányt és bandáját. Így a nindzsák velük is megküzdöttek.

 • Soto Kapitány – A kalózok közül ő talán egy értelmesebb ember, viszont az újdonságokat még nem nagyon tudja. A nindzsákat imádja "pizsamásnak" hívni. Van egy titkos naplója, amelyben mindent leír kalandozásai során.
 • Vak Péter – Egy nagyon értelmetlen kalóz. A szemei hiányoznak, ezért egy papagáj van a vállán, aki tájékoztatja.
 • Első Tiszt – Egy kalóz Soto kapitány bandájából, aki egy szalmakalap szerűséget visel.
 • Vörös sapkás kalóz – Egy bolondos piros sapkás kalóz Soto kapitány bandájából.
 • Részeges kalóz – Egy kalóz Soto Kapitány bandájából, akit a "Kalózok a nindzsák ellen" c. részben láthatunk a történelmi visszatekintésben részegen egy hordóban.
 • Kalap nélküli kalóz – Ő egy olyan kalóz, aki se sapkát/se kalapot nem visel. Kai vele harcolt, amikor a nindzsák meg akarták menteni Dareth-et és meg akarták állítani a kalózokat.

Csontvázak[szerkesztés | forrásszöveg szerkesztése]

 • Samukai – Egy négykarú csontváz, a Tűz Csontvázak tábornoka, a csontvázak volt főparancsnoka és királya, amíg Lord Garmadon le nem győzte. Azóta másodhegedűs szerepet játszik. A négy Fegyver elpusztítja.
 • Kruncha és Nuckal – Két csontváz, aki folyton összevesznek egymással. Kruncha a Föld Csontvázak tábornoka, Nuckal pedig a Villám Csontvázak tábornoka. Gyakran szerepelnek a 2. évadban is.
 • Wyplash – A Jég Csontvázak tábornoka, Lord Garmadon eltűnése után ő vette át a hatalmat a csontvázak felett.
 • Bonezai – Egy Jég Csontváz.
 • Krazi – Egy Villám Csontváz.
 • Frakjaw – Egy Tűz csontváz.
 • Chopov – Egy Föld csontváz.

Serpentinek[szerkesztés | forrásszöveg szerkesztése]

 • Pythor P. Chumsworth – Az egyetlen még élő Anakonda, mivel a többi az évek folyamán felfalta egymást. Lloyd barátjának tettetve magát megszerezte a törzsek rejtekhelyeit, egyesítette a törzseket, és így ő lett a Kígyók Ura. Képes láthatatlanná válni. A Nagy Zabáló felébresztése után az fölfalta Wu Sensei-el együtt, és csak Sensei-nek sikerült túlélnie. De a Lego ninjago rebotedben megjelenik először nem is lehet tudni hogy ő az és meg akarta védeni a sötét urat. Lekicsinyítették, majd Zane sólyma elkapta és a Ninjago Börtönébe zárták. Később a nindzsák oldalán harcolt és Arcturus Tábornok megnövesztette.
 • Skales – A Hypnobrai törzs új vezére, miután legyőzte a Lloyd uralma alá került Slithraa-t, előtte alvezér volt. Ő lett Pytor jobb keze. Később ő akart lenni a kígyók új vezére, de ez a terve Lord Garmadon miatt nem sikerült. Van egy fia, akit Kicsi Skales-nek hívnak.
 • Slitrhraa – A Hypnobrai törzs régi vezére és a Hypno-bot régi őre, miután Skales legyőzte megszűnt Lloyd ellenhipnotizálása és harcos lett.
 • Mezmo – A Hypnobrai törzs legjobb harcosa és stratégiai gondolkozású.
 • Rattla – Egy hipnotizálás szemű felderítő és a legjobb a felderítők közül.
 • Fangtom – A Vámpírkobra törzs kétfejű tábornoka és vezető elméje. A törzs legnagyobb erejét használja: bárkit kígyóvá változtat. Egyszer véletlenül megharapta magát, azóta 2 feje van, amelyek egymás mondatát fejezik be.
 • Fangdam – Fangtom pajtása, korábban Skales egyik legjobb barátja. Akárcsak Fangtomnak, neki is 2 feje van, de neki azért van, mert Fang-Suei megharapta, mert sivatagi csigának nézte.
 • Fang-Suei – A legerősebb vámpírkobra, gyorsan teljesíti a parancsokat. Szinte mindig éhes, ezért igencsak kiszámíthatatlan, kivéve ha csatában van.Ritkán látni vészhelyzetre elrejtett édesség nélkül.
 • Snappa – Nem a legélesebb méregfog a törzsben. Már egy kígyópikkely leejtése is kihozza a sodrából.Iszonyatosan szeretne híres lenni, gyakran próbál barátságos is lenni, bár ez nehéz egy olyantól, aki vadállatnak született.
 • Skalidor – A Constrictai törzs vezetője, aki a szerpentinek bezárása óta elkövéredett, ennek ellenére reflexei kifogástalanok. Bármikor képes összezúzni ellenfelét, ha ráül vagy az arcába ráordít.
 • Bytar – Iszonyatosan erős, szeret edzeni, de utál zuhanyozni. Bárkit legyőz forokbirkózásban. Képes bárkit megenni és megverni (néha ebben a sorrendben). Szeret szundikálni is, vagy ahogy ő mondja elgondolkosni.
 • Chokun – A legjobb Constrictai-harcos.
 • Snike – A Constrictaiok felderítő-mesterlövésze. Színvak.
 • Acidicus – A Venomarik vezére.
 • Lizaru – Négy méregfogú harcos.
 • Spitta – Egy nagyszájú katona.
 • Lasha – A legnemesebb felderítő.
 • Kicsi Skales – Skales egyetlen fia, aki átveheti az apja helyét a serpentinek vezetésében. A többi kígyótól eltérően ő az egyetlen, aki ruhát visel.
 • Selma – A kígyók királynője, és egyben Skales felesége, és Kicsi Skales anyja. Ő az egyetlen olyan hypnokobra, akinek rózsaszín pikkelye van.
 • Arcturus – Az Anacondra törzs volt vezetője. Bűneiért az Elátkozott Birodalomba zárták a többi anacondraival. Garmadon szabadította fel őket, amikor feláldozta magát, hogy megmentse a világot.

Szellemek[szerkesztés | forrásszöveg szerkesztése]

 • Morro – Egy szellem aki megszállta Lloyd testét. 3 szellem segédje van. A szél mestere. Wu sensei első tanítványa. Ő akar lenni a zöld ninja.
 • Szellem Nyilas – Egy gonosz szellem, akit Morro idézett meg. Morro-nak segített ellopni az Airjitzu Tekercsét.
 • Sensei Yang – Airjitzu tanítója. Általában éjjel megjelenik, és, aki napkeltéig nem megy el a "házából" az szellemmé változik.
 • Ghoultar – Egy rémisztő koponya arcú szellem, aki Morro segítői közé tartozik.
 • Bansha, a penge mestere – Egy gonosz női szellem, aki Morro-nak segít. Sikolyával hátráltatja a nindzsákat. Kedvenc fegyvere a dupla pengéjű tőr.
 • Wrayth, a láncmester – Wrayth Morro egyik kísértetharcosa. Vihogó nevetéséről és különleges motorkerékpárjáról ismert, és láncáról, amely képes bárkit kísértetté változtatni, akit megüt.
 • Pyrrhus – Ez a kísértetharcos arról ismert, hogy a fejére egy lepedőt terít és mielőtt előrántja a kardját és támadásba lendül, azt kiáltja, hogy Búú. Baljóslatú nevetése általában azt jelzi, hogy valaki hamarosan egy komisz tréfa áldozata lesz.
 • Wail – Wail olyan kísértet, aki imádja a rajtaütés izgalmát. Olykor-olykor elhalaszt egy csatát egy-két órával, csak azért, hogy az árnyékból kilépve kezdhesse el. Eléggé furcsa, de neve ellenére, ami üvöltést jelent, Wail mindig hangtalan.
 • Ghurka – Ghurka egészen erős kísértet, de van egy gyenge pontja: fél a kísértetektől.

Bestiák[szerkesztés | forrásszöveg szerkesztése]

A Lego Ninjago története során a nindzsáknak több "szörnnyel" (élőlénnyel) szállnak szembe. Ezek az élőlények általában elég veszélyesek méretüktől és erejüktől fűggően.

 • Földönkívüli Rovar – Ezek az apró kicsi lények az űrben élnek. Nevük ismeretlen. Szárnyfedelük világoszöld színű. Ezek a paraziták fémet fogyasztanak.
 • Sziklagólem (Cragling) – Nagy méretű sziklagolyók. Akkor találkozunk velük, amikor Wu és Garmadon visszamegy az időbe.
 • Elektro Kobra – Ezek az angolnához hasonló lények képesek mindennek áramot adni. Pythor nagyon imádja ezeket a lényeket, és akkor is ezeket használta amikor a Sötét Úr "vírust" ellopta.
 • Grundal – A Grundal egy vad bestia volt még egy régebbi korból, de már kihalt. Egy különleges karddal, iumi karddal lehet csak legyőzni őt (''A végzet napja anyja'' szerint).
 • Sár szörny – A sár szörnyek az iszapos, illetve a sáros területeken található. Őket is akkor láthatjuk először, mint amikor a sziklagólemeket.
 • Csillagfog – A csillagfogak termetükhöz képes igen vérszomjas lények. Egy hajót képesek percek alatt elsüllyeszteni. Nagyon hasonlítanak a tengeri csillagokra.
 • Tuskólábú – A Csillagok Háborúja c. filmben lévő lépegetőkre hasonlítanak jobban ezek a fehér színű magas lények. Havas erdőkben találhatjuk meg őket. Van egy királynőjük, aki sokkal nagyobb, mint a többi, és a fején nagyobb "nyúlvány" van.
 • Leviatán – Egy hatalmas tengeri szörnyeteg, aki őrizte Dr.Julient a "börtönében". Rengeteg szeme van, még a csápján is van belőle.
 • Óriás Halálfejes Pók (Spykor) – Ezek a hatalmas pókok sötét hegyi és vulkáni barlangokban találhatók. Elég veszélyesek tudnak lenni.
 • Elementális Sárkány – Az elementális sárkányok nagyon gyönyörű lények. Minden sárkány képes arra, amelyre egy elemi mester. Minden elementális mesternek van egy ilyenje.
 • Sárkány – A négy sárkány, aki őrzi az arany fegyvereket. Ezek a lények vedlenek.
 • A Nagy Zabáló – A legrémesebb, és a legnagyobb kígyó, ami valaha élt. A mérge képes mindent feléleszteni, és gonosszá változtatni. Van nála egy kisebb kígyó, aki Clouse kígyója. A homlokán van egy gyenge pontja, amely nagyon érzékeny. Minél többet eszik annál nagyobb lesz. Felélesztéséhez a négy méregfog pengére volt szükség.
 • A Magasságos – Az Elátkozott Birodalom Megtestesítője, Morro "Mestere". Minnél több lelket fogyaszt annál nagyobb lesz. Garmadon szerint "Az Átkozott Birodalom a Magaságos és a Magasságos az Átkozott Birodalom", tehát, ha őt elpusztítják az Átkozott Biroldalom is elpusztul.
 • Ultra Sárkány – A négy sárkány továbbfejlett változata. Négy feje van, így rendelkezik mind a négy elem hatalmával, és csakis a zöld nindzsa irányíthatja.
 • Mutáns Arkangyal (Hal) – Az egyik legnagyobb mutáns hal, akivel a nindzsáknak meggyűlik a baja az ötödik évadban. Miután elkapták elszállították egy biztonságos területre.
 • Vámpírlégy – A vámpírkobrák mérgét megivó legyek egy nagy 1 pár méregfogú léggyé változnak.

Szinkronhangok[szerkesztés | forrásszöveg szerkesztése]

Szereplő Eredeti angol hang Magyar szinkronhang
Kai Vincent Tong Markovics Tamás
Jay Michael Adamthwaite Moser Károly
Zane Brent Miller Széles Tamás
Cole Kirby Morrow Szvetlov Balázs
Lloyd Garmadon Jillian Michaels Morvai Gábor (1-3. évad),

Baradlay Viktor (4-5. évad)

Nya Kelly Metzger Molnár Ilona
Wu Sensei Paul Dobson Várday Zoltán
Lord Garmadon Mark Oliver Király Attila
Morro Dolmány Attila
Ronan Szabó Sipos Barnabás

Epizódok[szerkesztés | forrásszöveg szerkesztése]

Eredeti bemutató Magyar bemutató
(Cartoon Network)
# Magyar cím Angol cím
Bevezető epizódok
2011.01.14. 2015.03.18. 01. A Ninja útja Way of the Ninja
2011.01.14. 2015.03.18. 02. Az aranyfegyver The Golden Weapon
2011.01.14. 2015.03.18. 03. Az árnyak urai King of Shadows
2011.01.14. 2015.03.18. 04. A végzet fegyverei Weapons of Destiny
1. ÉVAD
2011.12.02. 2015.02.23. 01. A kígyók lázadása Rise of the Snakes
2011.12.02. 2015.02.23. 02. Otthon Home
2012.01.25. 2015.02.24. 03. Kígyómarás Snakebit
2012.02.01. 2015.02.24. 04. Soha ne bízz a kígyókban Never Trust a Snake
2012.02.08. 2015.02.25. 05. Mi van a konzervdobozban? Can of Worms
2012.02.15. 2015.02.25. 06. A kígyókirály The Snake King
2012.02.22. 2015.02.26. 07. Verseny az idővel Tick Tock
2012.03.07. 2015.02.26. 08. Jobb félni mint megijedni Once Bitten, Twice Shy
2012.03.14. 2015.02.27. 09. A királyi kovácsok The Royal Blacksmiths
2012.03.21. 2015.02.27. 10. A zöld Ninja The Green Ninja
2012.03.28. 2015.03.02. 11. Mindent a semmiből All of Nothing
2012.04.04. 2015.03.02. 12. A Nagy Zabáló ébredése The Rise of the Great Devourer
2012.04.11. 2015.03.03. 13. A Nagy Zabáló napja The Day of the Great Devourer
2. ÉVAD
2012.07.18. 2015.03.03. 14. Eljő a sötétség Darkness Shall Rise
2012.07.25. 2015.03.04. 15. Kalózok a nindzsák ellen Pirates vs. Ninja
2012.08.01. 2015.03.04. 16. Baj baj hátán Double Trouble
2012.08.08. 2015.03.05. 17. Ninjagolyó futam Ninjaball Run
2012.08.15. 2015.03.05. 18. Gyerekjáték Child's Play
2012.08.22. 2015.03.06. 19. Rossz időben, rossz helyen Wrong Place, Wrong Time
2012.10.03. 2015.03.06. 20. A kőhadsereg The Stone Army
2012.10.10. 2015.03.09. 21. A nap amikor Ninjago megállt The Day Ninjago Stood Still
2012.10.17. 2015.03.09. 22. Az utolsó utazás The Last Voyage
2012.10.24. 2015.03.10. 23. A sötét sziget Island of Darkness
2012.11.07. 2015.03.10. 24. Az utolsó remény The Last Hope
2012.11.14. 2015.03.11. 25. A sötét úr visszatér Return of the Overlord
2012.11.21. 2015.03.11. 26. A spinjitzu igazi mestere Rise of the Spinjitzu Master
3. ÉVAD
2014.01.29. 2015.03.12. 27. Újrakezdés The Surge
2014.01.29. 2015.03.12. 28. A Néma ököl művészete The Art of the Silent Fist
2014.04.16. 2015.03.13. 29. Áramszünet Blackout
2014.04.16. 2015.03.13. 30. Az Arany Mester átka The Curse of the Golden Master
2014.07.13. 2015.03.16. 31. Lépj be a Digiverzumba Enter the Digiverse
2014.07.13. 2015.03.16. 32. Árkturusz Codename: Arcturus
2014.11.26. 2015.03.17. 33. Az űrben The Void
2014.11.26. 2015.03.17. 34. A Titánium Nindzsa The Titanium Ninja
4. ÉVAD
2015.02.23. 2015.03.23. 35. A meghívó The Invitation
2015.03.02. 2015.03.24. 36. Csak egy maradhat Only One Can Remain
2015.03.09. 2015.03.25. 37. Ellenfelek Versus
2015.03.16. 2015.03.26. 38. Gördülő nindzsák Ninja Roll
2015.03.23. 2015.03.27. 39. Kémet kémért Spy For a Spy
2015.03.30. 2015.03.30. 40. Elbűvölve Spellbound
2015.03.31. 2015.03.31. 41. Az elfeledett elem The Forgotten Element
2015.04.01. 2015.04.01. 42. Sárkány napja The Day of The Dragon
2015.04.02. 2015.04.02. 43. Legnagyobb félelem The Greatest Fear of All
2015.04.03. 2015.04.03. 44. Az ősök folyosója The Corridor of Elders
5. ÉVAD
2015.06.29. 2015.06.22. 45. A változás szele Winds of Change
2015.06.30. 2015.06.23. 46. Szellemsztori Ghost Story
2015.07.01. 2015.06.24. 47. Balhé Stiix-ben Stiix and Stones
2015.07.02. 2015.06.25. 48. A Kísértethegy temploma The Temple on Haunted Hill
2015.07.03. 2015.06.26 49. A bújócska Peek-A-Boo
2015.07.06. 2015.06.29. 50. Más világ Kingdom Come
2015.07.07. 2015.06.30. 51. Rögös út The Crooked Path
2015.07.08. 2015.07.25. 52. Veszély a kriptában Grave Danger
2015.07.09. 2015.07.25. 53. Átokvilág Curse World
2015.07.10. 2015.07.25. 54.

További információk[szerkesztés | forrásszöveg szerkesztése]