Lego: Hero Factory

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Lego: Hero Factory
Műfajkaland

RendezőHoward E. Baker
Mark Baldo
ZeneszerzőDavid Wurst
Eric Wurst

Ország Amerikai Egyesült Államok
Nyelvangol
Évadok5
Epizódok11 (epizódlista)
Gyártás
Részenkénti játékidő22 perc
ForgalmazóLego Group
Sugárzás
Eredeti adóUSA Nickelodeon
Eredeti sugárzás2010. szeptember 20. – 2014. január 9.
Első magyar adóCartoon Network, RTL Klub, Megamax
További információk
SablonWikidataSegítség

A Lego: Hero Factory amerikai televíziós 3D-s számítógépes animációs sorozat, amely a Lego 2010-től 2014-ig forgalmazott játék franchisea, amit a Bionicle helyére hoztak létre.[1] Képregényeken és könyveken kívül animációs minisorozat is készült belőle, ezt 2010. szeptember 20-án adták először Amerikában a Nickelodeonon. 2011. június 25-étől adják Magyarországon is, a Cartoon Network-ön, az RTL Klubon és a Megamaxon.[2]

A Hero Factory alaptémája, hogy a Makuhero nevű, robotok lakta futurisztikus városban létezik egy Hősgyár, amely különleges hősöket készít az univerzum megvédésére. A játékszéria fő ismertetőjegye az úgynevezett CCBS („Character and Creature Building System”) építési stílus bevezetése, amelynek lényege, hogy egy teljes mértékben gömbízületekből álló vázra rétegenként kerülnek fel a további építőelemek. A rendszer a korábbi, Bionicle-ben alkalmazott felépítés továbbfejlesztése, amely a gömbcsuklókra helyezi a fő hangsúlyt, de megőrzi az egyéb Lego-s építési megoldásokkal való integráció lehetőségét.[3]

A Hero Factory terméklánc 2014-ben ért véget, miután a Lego eldöntötte, hogy 2015-ben visszahozza a Bionicle-t.[4]

Cselekmény[szerkesztés]

1-4. Rész: Jönnek az újoncok[szerkesztés]

Az Alfa csapatot vezető Stormer, valamint a harcedzett Bulk és Stringer irányítása alatt a három újonc, Fumo, Breez és Surge olyan gyilkos teremtmények ellen küzdenek, mint a savval támadó Corroder, a veszedelmes pengéket forgató Rotor és a dühöngő mesterlövész, Xplode. De ezek az elvetemült bűnözők nem a saját szakállukra dolgoznak: egy rossz útra tért Hős Stormer múltjából mozgatja a szálakat, és ha eléri célját, a Hero Factory megsemmisítését, az egész galaxis is elpusztulhat.

5. Rész: Tüzes megpróbáltatás[szerkesztés]

Amikor a 22-es tankerállomást megtámadja a Firelord és csapata, a munkások segélyhívást küldenek a Hero Factory-ba. Ezalatt Mr. Makuro be mutatja az új hősöket Nex-et és Evo-t.

6-7. Rész: Vad bolygó[szerkesztés]

Amikor az újonc Rocka civil segélyhívást fog a Quatros bolygóról, felfedezi, hogy valójában az egész bolygó bajban van. Rockát túszul ejti az egykori Hős Aldous Witch professzor, akiből a hatalomőrült Vajákos lett. A tapasztalt Bulk és Stringer, valamint az újonc Furno, Nex és Stormer feladata, hogy kiszabadítsák Rockát, elpusztítsák a gonosz Vajákost és megmentsék az egykor meseszép bolygót. A Hősök csak akkor járhatnak sikerrel, ha együtt próbálják helyreállítani a bolygó magját.

8-9. Rész: A Nagy Szökés[szerkesztés]

Egy nagyszabású szökés-t követően az összes bűnöző megszökik, ezért a hősöknek összekell fogniuk hogy elkapják a gonosztevőket. Az alfa parancsnok Stormer, Furno, Surge, Stringer, Evo és Rocka feladata elkapni a bűnözőket.

10. Rész: Támadnak az agyak[szerkesztés]

Mikor a bolygót gonosz agyak támadják és ártalmatlan lényeket szállnak meg, a hősök az eddigi legnagyobb csatájukkal néznek szembe. A parancsnok Furno, Stormer, Surge, Rocka, Evo, Bulk és Breez feladata megállítani a gonosz agyakat mielőtt elpusztítják a Hero Factory-t és minden mást.

11. Rész: Invázió a Mélyből[szerkesztés]

Antropolis városának alagút fúrása során munkások tűnnek el, ezért a Hero Factory Evo-t küldi az eset kivizsgálására, ezután ismeretlen lények támadják meg. Evo riasztja az Alfa csapatot, a harc során a lények elrabolják Stormer-t és Furno-t. A megmaradt hősök Bulk, Rocka, Evo Surge és Breez elindulnak a föld alá megmenteni a többieket, hosszas kaland után a csapat megérkezik a lények kaptárjához. Breez meggyőzi a királynőt hogy engedje szabadon a többi hőst, ezek után a hősök visszatérnek a felszínre és az alagutat befalaztatják.

Magyar Változat[szerkesztés]

Főbb Szereplők[szerkesztés]

Szereplők magyar hangjai és részek
Szereplő Furno Próbája Magkrízis Belső Ellenség Von Nebula Tűzes Megpróbáltatás Vad bolygó 1. Rész Vad bolygó 2. Rész A Nagy Szökés 1. Rész A Nagy Szökés 2. Rész Támadnak az agyak Invázió a mélyből
Hősök
Furno Hevér Gábor
Stormer Lux Ádám
Stringer Széles Tamás Széles Tamás
Bulk Makranczi Zalán Makranczi Zalán Makranczi Zalán
Nex Vári Attila Seszták Szabolcs
Rocka Szabó Máté
Evo Pál Tamás Pál Tamás
Surge Szente Vajk Szente Vajk
Breez Kocsis Judit Kocsis Judit
További szereplők
Zib Fesztbaum Béla
Mr. Makuro Forgács Gábor Forgács Gábor Forgács Gábor
Daniella Capricorn Ősi Ildikó Ősi Ildikó
Gonosztevők
Von Nebula/
Von Ness
  Flashback Faragó András   Néma cameo  
Rotor Sótonyi Gábor    
XPlode      
Corroder   Reviczky Gábor   Reviczky Gábor    
Meltdown   Szabó Máté    
Thunder   Papucsek Vilmos    
Fire Lord   Rosta Sándor    
Drilldozer   Bolla Róbert    
Jetbug   Katona Zoltán    
Nitroblast   ?    
Aldous Witch Doctor/ Vajákos ember   Vass Gábor  
Black Phantom   Barbinek Péter  
Voltix   ?  
Jaw blade   Schneider Zoltán  
Toxi-crepa   Szersén Gyula  
Splitface   ?  
Speeda Demon   Bartucz Attila  
Ismeretlen Gonosztevő   ?  

Szereplők[szerkesztés]

Szereplő Eredeti hang Magyar szinkronhang
Hősök
Furno Eric Christian Olsen Hevér Gábor
Stormer John Schneider Lux Ádám
Stringer Stephen Stanton Széles Tamás
Bulk Christopher B. Duncan Makranczi Zalán
Evo Tom Kenny Pál Tamás
Rocka Christopher Smith Szabó Máté
Nex Jason Canning Vári Attila(5. rész) Seszták Szabolcs(6-7. rész)
Surge Bryton James Szente Vajk
Breez Jean Louisa Kelly Kocsis Judit
További szereplők
Zib Henry Winkler Fesztbaum Béla
Mr. Makuro Malcolm McDowell Forgács Gábor
Daniella Capricorn Jennifer Coolidge Ősi Ildikó
Von Nebula bandája
Von Ness / Von Nebula Mark Hamill Faragó András
Meltdown Joel Swetow Szabó Máté
XPlode Jeff Bennett ?
Thunder Fred Tatasciore Papucsek Vilmos
Corroder Charlie Adler Reviczky Gábor
Rotor Joel Swetow Sótonyi Gábor
Tűz banda
Fire Lord Dee Bradley Baker Rosta Sándor
Drilldozer Fred Tatasciore Bolla Róbert
Jetbug Tom Kenny Katona Zoltán
Nitroblast Stephen Stanton ?
Quatros
Aldous Witch Doctor/ Vajákos ember Fred Tatasciore Vass Gábor
Waspix Jean Louisa Kelly Dögei Éva
Scorpio Jason Canning Bognár Tamás
Raw-Jaw Jason Canning Pipó László
Szökött fegyencek
Black Phantom Mark Hamill Barbinek Péter
Voltix Rick D. Wasserman ?
Jaw blade Steve Wilcox Schneider Zoltán
Toxi-crepa Nick Jameson Szersén Gyula
Splitface Maurice LaMarche ?
Speeda Demon Charlie Adler Bartucz Attila
Ismeretlen Gonosztevő Tom Kenny ?

Szereplők[szerkesztés]

Hősök[szerkesztés]

 • Preston Stormer – A Hero Factory és az Alpha csapat vezetője. Hűséges és nem csinál ostobaságokat. Helyén van a szíve, annak a belső zűrzavarnak ellenére, amely benne dúl, mióta Threshel hős parancsnok meghalt. Stormer célul tűzte ki, hogy az Alpha csapat vezetője legyen, mert tudja, hogy jó vezető. Stormer azt is elismeri, hogy kissé makacs szokott lenni. Amikor még Stormer is újonc volt, ő, Threshel parancsnok és Von Ness New Stellac City-re érkezett, betöréshez riasztották a Hero Factory-t. Könnyű feladatnak ígérkezett, amíg nem találkoztak egy hatalmas Drone robottal. A Drone megsebesítette Threshelt. Stormer megparancsolta Von Ness-nek, hogy vigyázzon a parancsnokra, amíg ő szembeszáll a Drone robottal. Ám Von Ness megpróbált elrepülni. Stormer felugrott a gépre, hogy megállítsa Von Ness-t, de nem sikerült. Leugrott a gépről, hogy elpusztítsa az óriás robotot. Először kiiktatta a Drone vizuális szenzorait. Azután a hátán lovagolva zárlatot okozott az energia ellátásának. A Drone rögtön fel is robbant. Így Stormer megmentette a várost. Végül Furno segítségével sikerül elpusztítani a Von Nebulává átalakult Von Nesst. (Magyar hang: Lux Ádám)
 • William Furno – Az újoncok vezetője, kettős tűzfegyverrel van felszerelve. (Magyar hang: Hevér Gábor)
 • Jimi Stringer – Többfunkciós, hangrobbanás fegyverrel van felszerelve, képes zenélni.(Magyar hang: Széles Tamás)
 • Mark Surge – Újonc, fiatal, villámfegyverrel és elektromos pajzsal szerelték fel. (Magyar hang: Szente Vajk)
 • Natalie Breez – Újonc, légi megjelenése megtévesztő, két energia bumeráng a fegyvere. (Magyar hang: Kocsis Judit)
 • Dunkan Bulk – Nagyon erős, fémkorongvetővel van felszerelve. (Magyar hang: Makranczi Zalán)
 • Julius Nex – Nex a Hero Factory által gyártott legújabb Rookie hősök egyike. Keretét egy csúcstechnikát jelentő alváz képezi, amely kiváló alapot ad az egyes küldetésekre való frissítéshez és korszerűsítéshez.(Magyar hang: Vári Attila, Seszták Szabolcs)
 • Nathan Evo – Evo a Hero Factory által gyártott legújabb Rookie hősök egyike. Keretét egy csúcstechnikát jelentő alváz képezi, amely kiváló alapot ad az egyes küldetésekre való frissítéshez és korszerűsítéshez. Megbízható és félelmet nem ismerő, kemény fickó. (Magyar hang: Pál Tamás)
 • Daniel Rocka – A Hero Factory hatalmas gyártóműhelyének legfrissebb újonca Rocka. A legmodernebb elemekből összeállított Rocka a lehető legújabb technikát képviseli. Egy másik igen sikeres újonc, Furno, alapján alakították ki, de külső megjelenése láthatóan eltér attól. (Magyar hang: Szabó Máté)

Gonosztevők[szerkesztés]

 • Von Ness / Von Nebula – A gonosztevők csapatának vezetője. Először hős, majd a Drone robot megsebesíti. A hősök azt hiszik, hogy ekkor Von Ness meghalt. Ám azt nem tudják, hogy ő gonosztevők vezére. Állig fel van fegyverkezve. A fekete lyuk botja nagyon veszélyes. Bosszút akar állni a hősökön. Von Nebulában nagyon mélyen van a gyűlölet. Addig nem romolja le a Hero Factory-t, míg át nem alakítja a Core szupertöltőt a legpuszítóbb fegyverré. Ekkor Von Nebula el akarja pusztítani Stormert. (Magyar hang: Faragó András)
 • Meltdown – Küklopsz, Von Nebula legpusztítóbb szolgája. „Gonosz szörny” -nek is lehetne nevezni. Kicsit buta, de nagyon veszélyes. Főbb fegyvere egy Radioaktív iszapvető (A filmben ő mérgezi meg ezzel a fegyverrel Stormert). Ezen kívül hátán méreghordók találhatóak. (Magyar hang: Szabó Máté)
 • XPlode – Bűnöző, hirtelen haragú, tekintélyt-nem-tisztelő, mogorva és erősakos gonosztevő. Ő Rotor főnöke. Hátából robbanó tüskéket lő ki. Inkább feláldozza Rotort, minthogy őt lőjjék le.
 • Thunder – Ez a hangos rosszfiú a brutális erő képviselője, akár tépőkarmát használva, akár testét labdává gömbölyítve, hogy ráguruljon ellenfeleire. Nem a legragyogóbb elme a környéken, de ez nem hozza zavarba. Thunder azt gondolja, hogy a legtöbb állampolgárnak már attól inába száll a bátorsága, ha ő egyszerűen ránéz. (Magyar hang: Papucsek Vilmos)
 • Corroder – Corroder savas nyelve mellé ágyújából kilőtt perzselő sav párosul. Nem buta, így ő inkább parancsokat ad, mint teljesít. De elég okos ahhoz is, hogy ne kezdjen ki Von Nebulával – hacsak nem teljesen biztos abban, hogy megúszhatja. (Magyar hang: Reviczky Gábor)
 • Rotor – Ez a lézengő bérenc XPlode talpnyaló lakája. Ahogy a név sugallja, olyan pengéje van, amelynek segítségével nem csak áldozataihoz tud repülni, de megpróbálhatja a fejüket is levágni. Ez talán megmagyarázza kificamodott humorát. (Magyar hang: Sótonyi Gábor)
 • Fire Lord – A tűz gonosztevőinek főnöke nem szereti, ha hozzáérnek. Még akkor is, ha valaki meg akarja érinteni, izzó személyisége belé égne, és másodfokú égési sebeket okozna. Fire Lord energiát nyel el, és rengeteget – minél több üzemanyagot, energiát és nyers erőt – szeretne szerezni. (Magyar hang: Rosta Sándor)
 • Drilldozer – Nagy. Erős. Halálos. Nem túl okos. Drilldozer a legerősebb gonosztevő Fire Lord lángoló bandájában, és annak is kell lennie, hiszen fúrójának súlya egy TONNA. (Magyar hang: Bolla Róbert)
 • Jetbug – Tüzes sugárhajtóművein ide-oda röpdösve, Jetbug rendkívül gyors és mozgékony. Lecsaphat, és tűzzel áraszthatja el a gyanútlan célpontot, majd felhúzhat újra, mielőtt áldozatai rádöbbennének mi is történt valójában. Időnként jelenlétének egyetlen jele az állandó kuncogás. (Magyar hang: Katona Zoltán)
 • Nitroblast – Nitroblast a banda páncélszekrény specialistája. Lézervezérlésű plazma lángszórója gyakorlatilag mindent át tud vágni, és bármilyen biztonsági rendszeren áthatol másodpercek alatt.
 • Witch Doctor – Az egykor a Hero Factory újoncait oktató, szelíd professzor, Aldous Witch mindig vágyott Quaza magokra, melyet a hősök büszkén viselnek a mellkasukon. Elutazott a Quatros dzsungelbolygóra, egy védett bolygóra, és saját szakállára, illegálisan bányászni kezdte a veszélyes ásványt. Ásatásai során egy ősi templomban felfedezett egy kőkoponyát, és amikor egy Quaza szilánkot helyezett bele, akkor nem csak óriási hatalma lett, hanem át is alakult. Ő lett a Vajákos ember. (Magyar hang: Vass Gábor)
 • Waspix – Habár agresszív természetű, Waspix általában nem támad, ha nem provokálják. A Vajákos ember által beépített módosult Quaza tüskék arra kényszerítik ezt a sokkarú fenevadat, hogy megvalósítsa ura terveit. (Magyar hang: Dögei Éva)
 • Scorpio – Ezt a Quatros dzsungelbolygóról származó ritka, skorpió-szerű lényt nagyon nehéz megtalálni. Nagy mérete ellenére, szeret szűk helyekre bemászni, és szúrós farka villámgyors csapásával meglepni áldozatát. Távoli áldozatok megszúrásakor a Scorpio labdakilövőt használ, így támadhat anélkül, hogy saját magát veszélybe sodorná. A vastag, lemezes páncél a bolygó szinte minden ragadozójától megvédi. (Magyar hang: Bognár Tamás)
 • Raw-Jaw – Elefántszerű alakjával Raw-Jaw anélkül dübörög át Quatros erdején, hogy bármivel is törődnie kellene. Hatalmas agyarai és óriási ereje messze nagyobb, mint bármely más lényé szülőhelyén a dzsungelbolygón. Kivéve a Vajákos embert, aki egy módosult Quaza tüskét szerelt Raw-Jaw-ra, hogy irányíthassa. Így most Raw-Jaw lopott Quaza ásványokat fuvaroz a Vajákos ember számára. (Magyar hang: Pipó László)
 • Fangz: A Fangz kopók általában falkákban vadásznak Quatros erdőségeiben. De néhányukat elfogta a Vajákos ember, a hatalmas Quaza tolvaj, és arra kényszeríti őket, hogy megvédjék őt az elfogására küldött Hero csapattal szemben. A Fangz hátába beépített egyetlen módosult Quaza tüskével a Vajákos ember gondolataival is irányíthatja.
 • Black Phantom: A Szökés ötletgazdája. Rocka legyőzte. (Magyar hang: Barbinek Péter)
 • Voltix: Egy gonosztevő aki áramot lő, Stringer elkapta.
 • JawBlade: Egy Cápára hasonlító bűnöző, Furno elkapta. (Magyar hang: Schneider Zoltán)
 • Toxic Reapa: Toxikus mérget köpő gonosztevő, Evo elkapta. (Magyar hang: Szersén Gyula)
 • Speeda Demon: Egy négy karú, motoros gonosztevő, Stormer elkapta. (Magyar hang: Bartucz Attila)
 • Splitface: Egy két személyíségű gonosztevő (kicsit emlékeztet Kétarc-ra a Batman-ből), Surge elkapta.
 • Ismeretlen Gonosztevő: A gonosz agyak atyja.
 • Gonosz Agyak: Ezek ártalmatlan lényekből csináltak hadsereget.

Fegyverek[szerkesztés]

 • Kettős tüzelésű kilövő – Tetszetős, de hatékony, a Tűzlövő felforrósítja a plazmát egy energiatekercsben, amelyet egy 20 m-es sugarú körön belül pontosan lehet irányítani. Egy kézben kettő tartva több, mint kétszeresére lehet a kimenő energiát növelni. Hatékonyan lehet elkábítani vele a bűnözőket vagy bejáratot égetni egy bezárt épületbe. Egy másik használati mód, ha a tűzkilövőket két kézben tartják, így több ellenféllel is meg lehet küzdeni.
 • Feltöltött kettős bumeráng – A feltöltött bumerángok, ahogyan Natalie Breez az újonc hős használja őket, szabványosan használt szerkentyűk a Repülő neutron minősítési (FLYNG) osztályú hősi fegyverzet szerint. Tokozott xenium hajtásukkal képesek átrepülni a levegőt vagy a vákuumot egy hős hatalmas erejének köszönhetően. Nyomkövető érzékelők választják ki maguknak a legközelebbi célpontot, a molekulavastagságú pengeél képes bármin keresztülvágni, ami nem neutronium. Miután felszeletelte célpontját, a fedélzeti hajtóművek visszajuttatják a bumerángot a várakozó hőshöz, aki azonnal újra felhasználja, vagy újratölti.
 • Villám kilövő és pajzs – Amikor ez a szerkentyű csillog, jobb ha hátrább lépsz! A villámkilövő elektromos dühe minden egyes lövéskor egyidejűleg több célra lő. A bonyolult, de mégis gyönyörű készülékből tiszta energia nagyfeszültségű ívei áramlanak ki, és bár a villámok véletlenszerűnek tűnhet, a tehetséges hősök rendkívül pontosan tudnak vele célozni. Szigetelt nyél védi a hőst az energia visszaáramlásától, és gondoskodik arról, hogy a kilövő teljes dühe az ellenfél irányában szabaduljon fel.
 • Fém gömb kilövő – A fém gömb kilövő brutális erejű fegyver, amelyet azok a hősök használnak, akik inkább kedvelik az erőt mint a ravaszságot. (Igen, ÖNRŐL beszélünk, Dunkan Bulk.) Egyszerű konstrukciója egyetlen alapelvet szolgál: nagy sűrűségű kobalt-nikkel gömböket kell mozgatni, nagyon gyorsan. Gyorstöltő mechanizmussal van felszerelve, amely igény szerint kompakt memóriahuzalból állítja elő a gömböket, és amely akár percenkét 20 kilövésre is képes. Fedélzeti irányító érzékelőkkel megerősített lézeres célzóeszközök segítenek abban, hogy a gömbök pontosan arra a helyre kerüljenek, ahová azt a hős szeretné.
 • Többfunkciós jégfegyver – Preston Stormer többfunkciós jégfegyvere egy különleges konstrukció, amelyet csak az ő kérésére hoztak létre. Az Alfa csapat vezetőjeként, Stormer jogosul ilyen egyedi fegyver használatára.
 • Hangrobbanás fegyver – Ez a különleges eszköz az összepréselt hanghullámok erejét használja fel az ellenfél legyőzésére, vagy bárminek az elfújására, amely a hős útjába állhat. Fő eleme egy basszusrásegítő hanghullám sugárzó, amely az alaphangot hozza létre. Ezt követően egy gyorsító a hangokat hangsebesség fölé gyorsítja. A hangrobbanás amely pontosan irányítható elég hegyes ahhoz, hogy egy kiválasztott üveget vagy ebédlőasztalt összezúzzon.
 • Fekete lyuk gömbanyag – A Hero Factory fegyverszakértői még mindig azon dolgoznak, hogy pontosan meghatározzák, hogyan is működik ez az eszköz. Az alapján a rövid videó alapján, amit a Hero Factory-tól kaptunk, úgy tűnik, hogy a Von Nebula néven ismert gonosztevő használta ezt a gömbanyagot fekete lyuk előállításra, amely minden közelében lévő dolgot magába szippant.
 • Meteorágyú – Mindenhol a gonosztevők kedvence, a meteorágyú a szűkebb pénztárcájú rosszfiúk alapvető fegyvere. A hatékony, de stílustalan meteorágyúnak többféle típusa létezik, a dárdavetőtől a phlingeren át a lobberig. Sok gonosztevő saját ízlése szerint módosította az ágyúkat.
 • Rádióaktív iszapvető – Ezt a különleges fegyvert Meltdownon figyelték meg. Őt rendkívül veszélyesnek tartják, részben éppen ezért a nagyon hatékony szerkentyű miatt. Egy módosított meteorágyú van a radioaktív iszaptartályokra erősítve, az iszap pedig egy mérgező gömbbe van befagyasztva. Az ágyú lövi ki később a gömböket. Iker gyorsító pengék fokozzák a mérgező golyó sebességét, kétszeresen veszélyessé téve így a lövedéket. Nem segít az sem, hogy Meltdown rendkívül jól céloz. Bármi, ami Meltdown útjába kerül, azonnal be lesz vonva egy vastag, radioaktív ragaccsal.
 • Többfunkciós fegyver-jégpajzs – Válaszul a hőre épített gaztettre, a Hero Factory kutatási és fejlesztési csoportjai megalkották a többfunkciós fegyver-jégpajzs (MTIS) alapváltozatát. Ez a szerkentyű akár egy hős védőeszközeként, akár hatásos fegyverként is használható a rosszfiúkkal szembeni harcban. Erős héja elég nagy ahhoz, hogy elnyelje a magas hőmérsékletű lövedékeket, beépített jégtöltője pedig, kezelhető szintre hozza le a dolgokat.
 • Jéglándzsa vető – A Mark Surge által használt jéglándzsák, a nagy távolságú műveletek tökéletes eszközei, bármilyen helyzetben pontosan célba találnak.
 • Többfunkciós-szerszám pengék – Natalie Breez energiával feltöltött kettős bumerángjait cserélte el a rombolásnak ezekért a kisméretű csodáiért. Horgok, kábelek és kábelvágó pengék a jellemző attrakciók, és levehető dobópengék teszik teljessé a szúró-vágó fegyverek arzenálját.
 • Turbinás fúró – Ez a tárgy igazán nehéz. Drilldozer-nek szinte minden erejét össze kell szednie, hogy fel tudja emelni. Ha azonban egyszer a helyére került, a sokfogú turbinás fúró bármilyen anyagot feldarabol. Hangos és súlyos, és nehezen kezelhető, de Drilldozer szemmel láthatóan így szereti. Egyetlen más gonosztevőnek sincs elég testi ereje ahhoz, hogy használja.
 • Lávafúvó – Fire Lord megszerezte William Furno kettős tüzelésű kilövőjének műszaki leírását, és elhatározta, hogy továbbfejleszti a konstrukciót. Egy módosított wolfram-kobalt pengekonstrukció alapján, amelynek ötletét Furno kilövője adta, Fire Lord kiegészítette egy hőindukciós maggal, amely nem csak plazmatekercseket lő ki, hanem elszipkázza az üzemanyagot és az energiát bármiből, amihez hozzáér. A pengéket egyszerűen bemerítve például egy üzemanyagtartályba, Fire Lord az összes üzemanyagot ki tudja szívni és felhasználhatja nagyratörő terveihez.
 • Lávagömb kilövő – A szabványos „Meteorromboló”-nak ez a módosított változata bármelyik gonosztevőt robbantási előnyhöz juttat, aki elég forrófejű ahhoz, hogy kezelje! Senki sem állhatja útját a gömbnek vörösen izzó, külső héja miatt, amely szinte mindenen átfúrja magát. Miközben a lávaköpeny átlyukaszt valamit, például egy falat, üzemanyagtartályt, vagy egy hős páncélját, a gömb megolvadt, robbanó belseje mindent elpusztít a közelben. A kutatások szerint ennek a fegyvernek csak egy gyenge pontja van: hajlamos a túlmelegedésre, ha túl gyakran használják.
 • Koponyás harci bot – Aldous Witch, a Hero Factory volt professzora sóvárgott egy olyan Quaza mag után, amilyet a hősök viseltek. De Quaza csak hősöknek jár. Witch elutazott a Quatros dzsungelbolygóra, egy védett bolygóra, ahol kis mennyiségben megtalálható ez az ásvány, és ásni kezdett. Ásatásai során felfedezett egy ősi templomot, amelyben egy kőkoponya rejtőzött. Felszerelte egy botra a koponyát és Quaza szilánkot tett bele. Meglepő módon, a koponya megsokszorozta a Quaza erejét, és átváltoztatta Aldous Witch-et Vajákos emberré, egy hihetetlenül erős lénnyé.

Epizódok[szerkesztés]

# # Eredeti cím Magyar cím Eredeti premier Magyar premier
Cartoon Network Megamax
01. 01. Trials of Furno Furno próbája 2010. szeptember 20. 2011. május 14. 2015. június 21.
02. 02. Core Crisis Magkrízis 2010. szeptember 21. 2015. június 22.
03. 03. The Enemy Within Belső ellenség 2010. szeptember 22. 2011. május 21. 2015. június 23.
04. 04. Von Nebula Von Nebula 2010. szeptember 23. 2015. június 24.
05. 05. Ordeal of fire Tüzes megpróbáltatás 2011. április 11. 2011. december 17. 2015. június 25.
06. 06. Savage Planet Vad bolygó 1. rész 2011. szeptember 5. 2015. június 26.
07. 07. Savage Planet Vad bolygó 2. rész 2015. június 27.
08. 08. Breakout A nagy szökés 1. rész 2012. április 2. 2017. január 2. 2015. június 28.
09. 09. Breakout A nagy szökés 2. rész 2015. június 29.
10. 10. Brain Attack Támadnak az agyak 2013. április 4. 2017. január 10. 2015. június 30.
11. 11. Invasion from Below Invázió a mélyből 2014. január 9. 2017. január 24. 2015. július 1.

Tervezett film[szerkesztés]

A Universal Studios 2012-ben bejelentette, hogy megpróbálja megvenni a jogokat egy Hero Factory élőszereplős film elkészítésére.[5] A film forgatókönyvének írásával Micheal Fitch-t és Alex Litvak-ot, a 2010-es Ragadozók (Predators) íróit bízták meg,[6] ám a bejelentést követően nem adtak ki róla további híreket, és a játékszéria megszűnésével valószínűleg a film ötletéről is lemondtak a készítők.

Források[szerkesztés]

 1. An Important Announcement Regarding Bionicle. [2015. november 2-i dátummal az eredetiből archiválva]. (Hozzáférés: 2009. december 28.)
 2. A Megamax 2015. júniusi újdonságai. [2021. január 27-i dátummal az eredetiből archiválva]. (Hozzáférés: 2017. október 4.)
 3. LEGO character & creature building system. (Hozzáférés: 2014. október 18.)
 4. Lego brings back an old hit from its toy box. Fortune. [2014. október 22-i dátummal az eredetiből archiválva]. (Hozzáférés: 2012. június 24.)
 5. Universal to Develop Movie Based on Lego 'Hero Factory' Robots (Exclusive), 2012. május 30. (Hozzáférés: 2012. május 30.)
 6. Hero Factory movie. MovieCarpet. [2012. május 30-i dátummal az eredetiből archiválva]. (Hozzáférés: 2012. június 24.)

További információk[szerkesztés]