Lego Disney hercegnők: Kaland a kastélyban

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Lego Disney hercegnők: Kaland a kastélyban
(Lego Disney Princess: The Castle Quest)
2023-as amerikai film
RendezőMichael D. Black
Vezető producer
  • Robert Fewkes
  • Sanjee Gupta
  • Pamela J. Keller
  • Joshua Wexler
  • Jill Wilfert
Forgatókönyvíró
  • Jenny Lee
  • Rachel Vine
Hang
Zene
  • David Wurst
  • Eric Wurst
VágóMichael D. Black
Gyártás
Gyártó
  • Lego Csoport
  • Pure Imagination Studios
  • Zebu Animation Studios
Ország
Nyelvangol
Játékidő47 perc
Forgalmazás
Bemutató
Eredeti adóDisney+
Eredeti magyar adóDisney+
További információk
SablonWikidataSegítség

A Lego Disney hercegnők: Kaland a kastélyban (eredeti cím: Lego Disney Princess: The Castle Quest) 2023-ban bemutatott amerikai 3D-s számítógépes animációs kalandfilm, amelyet Michael D. Black rendezett.

Amerikában és Magyarországon 2023. augusztus 18-án mutatta be a Disney+.[1][2] 2023. december 3-án a Disney Channel is bemutatja.[3]

Cselekmény[szerkesztés]

Gaston egy akváriumba zárta Triton királyt, és megpróbálja megszerezni a szigonyát, hogy a szárazföld és az óceánok uralkodójává tegye. Triton kihívást ajánl neki, amely biztosítja neki a szabadságát, mire Gaston megkérdezi, ki hívná ki őt. A Varázstükör megidézi Hófehérkét, Arielt, Tianát, Aranyhajt és Vaianát, mert csak ők tudnák őt legyőzni. Ariel az apja látványától megdöbbenve követeli a szabadon bocsátását, és beleegyezik, hogy részt vegyen Gaston kihívásában, a többi hercegnő pedig követi a példáját. Gaston összetöri az akváriumot, így Triton lassan elveszíti a vizet.

A hercegnők szétváltak. Ariel és Vaiana elindulnak, hogy megtalálják a varázsszőnyeget, míg Hófehérke, Tiana és Aranyhaj a sötét erdőbe mennek, hogy megtalálják a napcsepp virágot. Gaston vihart szít, amelyet Ariel és Vaiana óceánhoz fűződő kapcsolatai legyőznek, és ketten egy kalózhajóra bukkannak, amely a varázsszőnyeg ellopását tervezi. A másik három hercegnőt farkasok üldözik, akikkel Hófehérke azon képessége révén barátkoznak, hogy beszélni tud az állatokkal. Ariel és Vaiana szembekerül a kalózhajó kapitányával, Jágóval, aki megpróbálja elpusztítani őket. Kísérletét Vaiana legyőzi, és ők ketten a varázsszőnyegen elmenekülnek, és visszatérnek a kastélyba.

Az ötök újra összejönnek, és elindulnak az utolsó kihívásra, ahol egy labirintusból kell kijutniuk. A labirintus a hercegnők szorongásából és kételyeiből táplálkozik, Ariel pedig éneklésével vezet ki mindenkit. Gaston megpróbálja a kihívást arra használni, hogy Demóna sárkányon keresztül megölje a hercegnőket, de a hercegnők észreveszik, hogy a szárnya megsérült, és segítenek neki. Ez oda vezet, hogy Demóna inkább a hercegnők oldalára áll, és legyőzi Gastont.

A hercegnők visszatérnek a kastélyba, és a kiszáradt Triton látványa lesújtja őket. Ariel, aki most már magabiztos az új barátai révén, megragadja a szigonyt, és az ötök visszaküldik őt az óceánba. A hercegnők megkérdőjelezik a kastély logisztikáját, mire a Varázstükör elárulja, hogy a kastély is nekik készült. A hercegnők beköltöznek a kastélyba, és mindegyikük saját szobát kap a saját személyiségük alapján.

Szereplők[szerkesztés]

Szereplő Eredeti hang Magyar hang
Ariel Jodi Benson Radics Gigi
Vaiana Auli’i Cravalho Faluvégi Fanni
Aranyhaj Mandy Moore Csifó Dorina
Tiana Anika Noni Rose Vágó Bernadett
Hófehérke Katie Von Till Oroszlán Szonja
Gaston Richard White Posta Victor
Triton király Jim Cummings Forgács Gábor
Varázstükör Corey Burton Harsányi Gábor
Jago Barrett Leddy Kassai Károly
Mr. Smee Jeff Bennett Pálfai Péter
Virág Roland Rubio
Gardrób Jo Anne Worley Sági Tímea

Magyar változat[szerkesztés]

A szinkront az Iyuno Hungary készítette.

A film készítése[szerkesztés]

2023. augusztus 8-án megjelent egy trailer, amelyben megerősítették, hogy a karakterek eredeti hangjai közül sokan újra szerepelni fognak.[4]

Jegyzetek[szerkesztés]

  1. Milligan, Mercedes: Trailer: LEGO Disney Princesses Click in 'The Castle Quest'. Animation Magazine , 2023. augusztus 8. (Hozzáférés: 2023. november 15.)
  2. Hazai Streaming Premierek – 2023. augusztus 14-20.. Sorozatjunkie. (Hozzáférés: 2023. november 15.)
  3. A Disney Csatorna decemberi újdonságai. Mentrum. (Hozzáférés: 2023. november 15.)
  4. Palmer, Roger: LEGO Disney Princess: The Castle Quest – Disney+ Original Trailer Released (amerikai angol nyelven). What's On Disney Plus , 2023. augusztus 8. (Hozzáférés: 2023. november 15.)

További információk[szerkesztés]