Kiss Anikó

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Kiss Anikó
Életrajzi adatok
Születési névKiss Anikó
Nemzetiségemagyar
Foglalkozásamodell, manöken

Kiss Anikó magyar modell, fotómodell, manöken

Élete[szerkesztés]

A Bem József Óvonőképző elvégzése után rövid ideig óvónői pályán dolgozott. 1989-ben végzett az Állami Artistaképző Intézet manöken- és fotómodell szakán, Diós Kati osztályában.

Még ebben az évben a Reform című lap fotómodellversenyén harmadik helyezést ért el. Ezután folyamatosan kapta a felkéréseket. Szerepelt reklámfilmekben, divatbemutatókon, bemutatkozott fotómodellként. Tóth József Füles fotója, a Totó-Lottó reklám egyik ismert fotója, ami a fotós életműkiállításán is látható volt. Címlapokon szerepelt, például az Ez a Divat borítóján.

Az OKISZ Labor nagybemutatóján debütált, és következtek bemutatók külföldön is. 1992-ben egy olasz krimiben epizódszerepet is játszott.

Manökenmunkájával Olaszországon kívül Németországban, Amerikaban, Dél-Afrikaban és Szibériában járt. A Mulligan ügynökség révén öt hétig Cape Town-beli fotózáson vett részt.

Később az utánpótlás oktatásával kezdett foglalkozni, modelliskolát vezetett és koreográfiát tanított, gyermekek tánc-, mozgásoktatásával is foglalkozott.

Számos, nagyszabású divatbemutatót rendezett, a budapesti divatnapokon, a Thália Színházban, a Stefánia Palotaban, a Hilton Budapestben, és a Trend2-ben.

Fotósai voltak: többek közt Tóth József és Módos Gábor fotóművészek.

Források[szerkesztés]