In the Lap of the Gods…Revisited

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Ugrás a navigációhoz Ugrás a kereséshez
Queen
In the Lap of the Gods… Revisited
Queen Sheer Heart Attack.png
dal a(z) Sheer Heart Attack albumról
Megjelent 1974. november 8.
Felvételek Trident, Wessex, Rockfield és Air stúdiók
1973 július – szeptember
Stílus Rock
Nyelv angol
Hossz 3:42
Kiadó EMI, Parlophone (Európa)
Elektra, Hollywood (Amerika)
Szerző Freddie Mercury
Producer Queen, Roy Thomas Baker
A Sheer Heart Attack album dalai
Első oldal
 1. Brighton Rock
 2. Killer Queen
 3. Tenement Funster
 4. Flick of the Wrist
 5. Lily of the Valley
 6. Now I’m Here
Második oldal
 1. In the Lap of the Gods
 2. Stone Cold Crazy
 3. Dear Friends
 4. Misfire
 5. Bring Back That Leroy Brown
 6. She Makes Me (Stormtrooper in Stilettos)
 7. In the Lap of the Gods…Revisited
Videóklip
Hivatalos videóklip

Az In the Lap of the Gods…Revisited a tizenharmadik dal a brit Queen rockegyüttes 1974-es Sheer Heart Attack albumáról. A szerzője Freddie Mercury énekes volt.

Ahogy a címe is mutatja, az albumon szereplő In the Lap of the Gods című dal újragondolt változata. Amíg az eredeti verzió operai és progresszív hatásokat mutat, addig ez a dal könnyen emészthető, a közönség által is énekelhető melódiákból épült fel (maga Mercury is a We Are the Champions egyik korai elődjének tartotta). Hasonlóságot csak a szöveg mutat a két dal között.

A formátuma hasonlít a későbbi stadionrockos műveikre, a melódiák nagyon dallamosak, a szöveg egyszerű. A refrén könnyen utánozható, és hat alkalommal megismétlődik (koncerteken legfeljebb négyszer ismételték). A felvétel végén hallható robbanást a mágneses szalag telítésével érték el. A dalvégi refrént az együttes tagjain kívül a stúdiószemélyzet is énekelte, bár nem jelölték a borítón.

1974-től 1977-ig rendszeresen játszották a koncerteken. Az 1986-os Magic Tour során újra rendszeresen játszották, így az élő felvétele felkerülhetett a Live at Wembley ’86 koncertalbumra és a Live at Wembley Stadium DVD-re. A korai időkben rendszeresen egy hosszabb zongora improvizáció vezette be, és teljes hosszában előadták. Az 1986-os előadásokon a zongora bevezető már elmaradt, valamint az előadás is gyorsabb, és a stúdióverzióhoz hűbb lett, viszont csak egy versszak és refrén hosszában hangzott el. Ahogyan a Live at Wembley Stadium és a Live in Budapest DVD-n is látható, Mercury a refrént zongorával kísérte, majd amikor a dal hirtelen félbeszakadt, belekezdett a Seven Seas of Rhye zongorás bevezetőjébe.

Az 1974. november 20-i Rainbow Theatre-ben készült koncertfilmen is szerepelt, ez 1992-ben Live at the Rainbow címen jelent meg, kizárólag a Box of Tricks díszdobozos kiadás részeként.

Közreműködők[szerkesztés]

Hangszerek:

További információk[szerkesztés]

Dalszöveg