ID Xtra

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
ID Xtra
Id xtra large.jpg
Adatok
Indulás 2014. április 1.
Társaság Discovery Communications, LLC
Tulajdonos Discovery Communications, LLC
Ország Magyarország
Társadók Discovery Channel, Animal Planet, Discovery World, Discovery Science, TLC, ID Investigation Discovery
Hivatalos oldal

Az ID Xtra egy magyar televíziós csatorna, ami elsősorban a női nézőket célozza meg.

Magyar csatornahangja Bán Judit.

A csatorna[szerkesztés]

A január végén megtartott moszkvai CSTB kiállításon a Discovery Networks CEEMEA bejelentette a csatorna pontos indulási dátumát, így 2014. április 1.-én indult el.

Amióta 2012-ben Amerikában az új koncepcióra felépülő csatorna elindult, azóta a 25-54 éves női nézőközönség körében a nézettség rövid idő alatt az ötvenedik helyről a hetedikre lépett előre, és így az összes kábeles vagy broadcast csatorna közül a leghosszabb átlagos nézettségi idővel rendelkezik. A Discovery tavaly Angliában is elindította hasonló felépítésű csatornáját, mely az átlagos képernyő előtt töltött idő (ATS) tekintetében ebben az országban és világszerte is a többi csatorna előtt jár. Lengyelországban is nagy sikerrel indult a csatorna: tavaly szeptember óta 338%-os növekedést ért el. Ezzel az első helyre került a rejtély és suspense kategóriában, és a második leggyorsabban növekvő csatornává vált Lengyelországban a 16-49 éves nők körében. A nézettsége az elmúlt hat egymást követő negyedévben folyamatosan nőtt, az átlagos nézettségi ideje 51 perc – a kábeles és műholdas csatornák között ez az egyik leghosszabb idő.

Műsorai[szerkesztés]

Az ID Xtra rejtélyes, borzongató és izgalmas történeteivel elsősorban a női nézőket célozza meg. Egyedülálló történetmeséléssel, friss és stílusos módon mutatja be a valós életből vett rejtélyeket, torokszorító izgalmakat és a rossz útra tért hétköznapi emberek drámáit.

Források[szerkesztés]