Counter-Strike: Condition Zero

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Counter-Strike: Condition Zero
Fejlesztő Valve Software
Gearbox Software
Ritual Entertainment
Turtle Rock Studios
Kiadó Vivendi Universal
Motor GoldSrc
Platformok Microsoft Windows
Xbox
Kiadási dátum 2004. március 20.
Műfaj FPS
Játékmódok Egyjátékos
Többjátékos
Korhatár ESRB: M
PEGI: 16+
USK-besorolás USK 18
PEGI-besorolás PEGI 16
Adathordozó CD
Letöltés (Steam)
Rendszerkövetelmény
Rendszer-
követelmény
500 MHz CPU, 96 MB RAM,
16 MB VGA, Internet kapcsolat

A Counter-Strike: Condition Zero (röviden CS:CZ vagy CZ) egy FPS stílusú egy- illetve többjátékos módot tartalmazó videojáték, a Counter-Strike 1.6 folytatása. A GoldSrc motorra írt játékot 2004-ben adták ki. A CS:CZ főbb jellemzői a frissített modellek, textúrák, pályák és más grafikus elemek. Az eredeti Counter-Strike játéktól eltérően a Condition Zero tartalmaz egy egyjátékos küldetési csomagot is, amellyel további pályákat és hatékonyabb botokat oldhat fel a játékos, miután bizonyos követelményeket teljesít anti-terroristaként játszva azt. Ezek az előfeltételek olyan célokat tartalmaznak, mint például „ölj meg 3 ellenséget egy Bullpuppal” vagy „nyerd meg a kört 60 másodperc alatt”. A Condition Zero játékban ezen kívül bemutatkozik a hivatalos Counter-Strike Bot is (egy mesterséges intelligencia által irányított játékos), amit a Turtle Rock Studios készített.

Fejlesztések[szerkesztés | forrásszöveg szerkesztése]

A Condition Zero fejlesztését 2000-ben a Rogue Entertainment kezdte el, amit 2001 májusában be is jelentettek az E3-on, de elvetették, miután abban az évben a Rogue csődöt jelentett. Ezután a Gearbox Software és a Ritual Entertainment is fejlesztették azt, de végül a végső játék a Valve és a viszonylag fiatal Turtle Rock Studios közötti együttműködéssel jött létre, összecsomagolva a Ritual verziójával, amit Deleted Scenes-nek neveztek el.

A Condition Zero pályáinak nagy része a Counter-Strike pályák újra alkotása, főként új textúrákkal és effektekkel. A többit a Deleted Scenes-ből vették át. Számos új pályát belefoglaltak a Counter-Strike Xbox verziójába is.[1][2][3][4][5][6][7]

Condition Zero: Deleted Scenes[szerkesztés | forrásszöveg szerkesztése]

A Condition Zero: Deleted Scenes-t a Ritual Entertaiment fejlesztette és kiegészítő csomagként szolgál a Turtle Rock Studios verziójához, ami tizennyolc összefüggéstelen egyjátékos küldetéssorozatot alkot. Eredetileg a Condition Zero változata, amit a Ritual készített, miután a Gearbox képtelen volt, tartani a 2002-es határidőt, így azt elvetették, amikor az ellenőrzésen átlagosan csak 60 százalékot tudtak bemutatni a Valve-nak.

Több fegyver is megjelent az Deleted Scenes-ben, mint például az M72 LAW és az M60-as géppuska. Néhányat lekorlátoztak a mesterséges intelligenciával rendelkező terroristáknál, ilyen a machete és a Rouge Entertainment vitatott robbanó mellénye is. Néhány felderítőeszköz is megjelenik a játékba, ilyen például a gázforrasztó, a rádió, az üvegszálas kamera és a távvezérlésű robbanóeszköz. A játékosok a szokásos egy helyett három gránátot tudnak magukkal vinni. Ezenfelül a játékosok kevlár páncéljuknak az erejét jobban felerősítették, hogy hatékonyabban védjen a sok lövedéktől.

Néhány fegyvert teljesen újra animáltak. Beleértve az M4A1-t, a FAMAS-t és a Galil-t; a SIG SG 552-t kivéve, annak „béta-animációja” miatt. A fegyverek textúrája is kissé módosított. Egy kicsit eltérőek a színükben a Counter-Strike-ban található párjaiktól, mint például az AI Arctic Warfare Magnum, ami a Condition Zero-ban barna az eddigi zöld helyett, a Steyr AUG és az M4 gépkarabély ebben most kéttónusú fekete színnel jelenik meg a szokásos színek helyett.

Kezdetben tizenkét egymástól független misszióval jelent meg a játék, de a későbbi Steam frissítések hozzáadtak hat további küldetést, amit kivágtak az eredeti kiadásból. Továbbá néhány egyedi pályát is kiadott a Deleted Scenes kis közössége.

Források[szerkesztés | forrásszöveg szerkesztése]

Külső hivatkozások[szerkesztés | forrásszöveg szerkesztése]