Turtle Rock Studios

From the Hungarian Wikipedia
Jump to navigation Jump to search
Turtle Rock Studios
Típus Magáncég
Alapítva 2002
Székhely Lake Forest,  USA
Alapító Michael Booth
Iparág Videójáték
Forma zártkörűen működő részvénytársaság
Alkalmazottak száma 11 (2006)
Anyavállalata Valve Corporation

A Turtle Rock Studios weboldala

A Turtle Rock Studios egy videójáték-fejlesztő cég, amit Michael Booth 2002 márciusában alapított, akit később a Valve Corporation megszerzett magának. A Turtle Rock Studios részt vesz az eredeti címek létrehozásában, valamint a digitális szórakoztató iparnak nyújt szaktanácsadói szolgáltatásokat.

Leginkább ismertté a Valve Corporation által kiadott Counter-Strike sorozat tette. Kapcsolódó munkák:

Története[edit]

2006. november 20-án a Turtle Rock Studios bejelentette a Left 4 Dead-et, egy kooperatív többjátékos akciójátékot. Az akkori legfejlettebb Source Engine verziójára írták és bemutatták a Turtle Rock mesterséges intelligencia technológiájának második kiadását, amit a Condition Zero óta frissítettek. A játék Microsoft Windows és Xbox 360 platformokon jelent meg 2008 novemberében.[1]

2008. január 10-én a Valve Corporation bejelentette, hogy felvásárolta a Turtle Rock Studios-t.[2] A Valve azóta átvette az irányítást a fejlesztések felett.

2009. június 3-án Doug Lombardi, a Valve Corporation marketing vezetője, megerősítette, hogy a stúdió a Left 4 Dead kibocsátása után már nem működött Valve South-ként.[3]

2010. február 5-én az új weblapjukon kijelentették, hogy megújultak és ismét videójátékokon dolgoznak.

2010. június 2-án a Turtle Rock Studios bejelentette, hogy egy Turtle Rock-ban lévő új ágazat alakult, amit Turtle Rock Garage-nak neveztek el. Ez egy kis részleg, ami kizárólag a casual játékokra koncentrál (pl.: iPhone, Facebook és Xbox Live alkalmazások).

Források[edit]

Külső hivatkozások[edit]