The Orange Box

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Jump to navigation Jump to search
The Orange Box
Fejlesztő Valve Corporation
Kiadó Valve Corporation
Forgalmazó Valve Corporation
Motor Source Engine
Platformok Microsoft Windows, Mac OS X, Xbox 360, PlayStation 3
Kiadási dátum 2007. október 10.
Műfaj FPS, Puzzle
Játékmódok Egyjátékos, Többjátékos
Korhatár BBFC: 15
ESRB: T–M
OFLC: MA15+
PEGI: 16+
USK-besorolás USK 18
Adathordozó DVD, Blu-Ray
Letöltés (Steam)
Rendszerkövetelmény
Rendszer-
követelmény

Minimális: 1,7 GHz processzor, 512 MB RAM, DirectX 8.1 kompatibilis videokártya, Internet kapcsolat[1] Ajánlott:

3,0 GHz (vagy jobb) processzor, 1 GB RAM, DirectX 9 kompatibilis videokártya, Internet kapcsolat
A The Orange Box weboldala

Az Orange Box (Narancssárga doboz) a Valve által kiadott videojáték csomag. A csomagban öt darab játékot talál a fogyasztó. A csomagot Windowsra 2007. október 10-én adták ki, kiskereskedelmi forgalomban (DVD), valamint a Steam online áruházában is. Az Xbox 360as verzió szintén ezen a napon került kiadásra. Az Orange Box társa a Black Box lett volna, azonban a kiadását elhalasztották.

Az eredeti Xbox 360as kiadás 99 jutalomkártyát tartalmazott, azonban ezt, a Microsoft szabályai miatt 60-ra módosították. A csomagból 2008 novemberéig 3 millió példányt adtak el világszerte.

A 2010 márciusi Steam tatarozás keretein belül a játék jutalomkártyái a PCre is megjelentek, azonban, az Xboxos változattal ellentétben a Half-Life 2-es jutalmak nincsenek a fő játék és epizódjai között megosztva.

A csomag tartalma[szerkesztés]

Half-Life 2[szerkesztés]

A Half-Life 2 egy sci-fi belső nézetes lövöldözős (FPS) számítógépes játék, a nagy sikerű Half-Life folytatása. A Valve Software adta ki 2004. november 16-án, 5 éves fejlesztés után, csúszva, ugyanis a játék forráskódja nem sokkal az eredeti megjelenés időpontja előtt kikerült az Internetre, egy hackertámadást követően.

Dialog-stop-hand.svg Alább a cselekmény részletei következnek!

Half-Life 2: Episode One[szerkesztés]

Az Episode One játékmenete folytatja ott, ahol a Half-Life 2 abbahagyta. A játékos, Alyx Vanceszal karöltve megállítja a Citadel felrobbanását, majd elmenekül a városból.

Half-Life 2: Episode Two[szerkesztés]

Az Episode Two az Episode One cselekményét folytatva, a városból elmenekülve a játékos a kisiklott, lezuhant vonaton ébred.

Portal[szerkesztés]

A játék az Orange Box-szal együtt került forgalomba a csomag részeként. A játék a Source motor új lehetőségeit használja ki, amelyben a főhős egy különleges portálokat nyitó „fegyver” segítségével különböző teszteket old meg egy szuperszámítógép, GLaDOS irányításával.

Dialog-go-hand.svg Itt a vége a cselekmény részletezésének!

Team Fortress 2[szerkesztés]

A Team Fortress 2 a csomag egyetlen többjátékos módot (és csak többjátékos módot) támogató játéka, mely a Half-Life-hoz készült Team Fortress Classic mod játékmenetét folytatja. A játékos a kilenc kaszt közül választhat: (nehézgéppuskás (heavy), mesterlövész (sniper), felderítő (scout), bombaszakértő (demoman), mérnök (engineer), kém (spy), orvos (medic), katona (soldier), lángszórós (pyro), hogy győzelemre vigye a piros vagy a kék csapatot.

A csomag ára[szerkesztés]

A csomag a Steam áruházában 13,99 -ba kerül, ami körülbelül 4100 forintnak megfelelő összeg[2] Kiskereskedelemben, az 576 KByte boltjaiban 5 000 forintot kérnek érte.[3]

Források[szerkesztés]

Az angol wikipédia kapcsolódó szócikke, valamint a Combine OverWiki kapcsolódó szócikke.

Jegyzetek[szerkesztés]

Külső hivatkozások[szerkesztés]