Ricochet (Half Life-mod)

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Ugrás a navigációhoz Ugrás a kereséshez
Ricochet
Fejlesztő Valve Corporation
Legfrissebb fejlesztői kiadás ismeretlen +/-
Platform
Kategória videojáték

A Ricochet egy Valve által fejlesztett többjátékos platform modifikáció a Half-Life-hoz. A modifikáció 2000. november 1-jén jelent meg, a Half-Life 1.1.1.0 javítócsomagjának részeként. Ez egy hivatalos mod, a Steam-en is árusítják külön játékként a Half-Life motorjának felhasználásával.

Játékmenet[szerkesztés]

A Ricochet alapértelmezésben deathmatch játékmódú, de ez a térképtől függően lehet akár 1 vs 1 vagy 2 vs 2 játék is. A játékosok színes kör alakú padkákon mozoghatnak, melyeknek szélén nyilak találhatóak. Ha egy játékos rálép a nyílra, az átdobja egy másik padkára, viszont ugrani a játékos nem tud. Minden játékosnál található egy korongvető, mellyel 3 korongot lőhet ki. A korong, miután végig pattogott, vissza teleportál a játékoshoz. A játék lényege, hogy a másik játékosokat a korongok segítségével lelökjük a mélybe. A játékos a fegyverével egy alternatív tüzelési módra is képes (alapértelmezetten jobb egérgomb). Ekkor mindhárom korong elhagyja a játékos fegyverét, és ha eltalál egy másik játékost, az azonnal meghal. Ilyenkor a játékos 1 pontot kap. Az egy koronggal történő lelökésnél a játékos 1 pontot kap, ha nem pattant a korong, kettőt, ha egyszer pattant és így tovább. A korongokat csak vízszintesen lehet kilőni, ezért az nem lehetséges, hogy egy magasabb pontról lefele, vagy fordítva lövünk korongot.

Bónuszok[szerkesztés]

Minden egyes térképen találhatóak bónusz korongok. 5 típusú bónusz korong van:

  • Power Shot - Erő lövés (A játékos korongjával azonnal megöli az ellenfelet.)
  • Freeze Shot - Fagyos lövés (Amelyik játékost eltalálja a korong, belassul egy időre.)
  • Fast Shot - Gyors lövés (A játékos kisebb időközönként tudja kilőni korongjait.)
  • Triple Shot - Tripla lövés (Egy korong szétválik három felé.)
  • Dragon's Fury


Miután a játékos meghalt, de előtte még begyűjtött egy bónuszt, a bónusz nem veszik el. Lehet kombinálni a bónuszokat, ha még nem használtuk el, s egy újabbat is felveszünk.

Fordítás[szerkesztés]

Ez a szócikk részben vagy egészben a Ricochet (2000 video game) című angol Wikipédia-szócikk fordításán alapul. Az eredeti cikk szerkesztőit annak laptörténete sorolja fel.