Half-Life: Uplink

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Ugrás a navigációhoz Ugrás a kereséshez
Half-Life: Uplink
Fejlesztő Valve Corporation
Kiadó Sierra Entertainment
Forgalmazó Electronic Arts (kiskereskedelem), Valve Corporation (Steam)
Sorozat Half-Life
Motor GoldSrc
Platformok Windows
Kiadási dátum 1999. február 12.
Műfaj FPS
Játékmódok Egyjátékos
Adathordozó DVD, Steam

A Half-Life: Uplink nevű videójáték a Half-Life (1998) 1999-ben kiadott demó változata. A Half-Life: Day One-nal ellentétben az itt bemutatott helyszínek és jelenetek nem jelentek meg a Half-Life-ban. A játékos itt is Gordon Freemant irányítja.

Cselekmény[szerkesztés]

Dialog-stop-hand.svg Alább a cselekmény részletei következnek!

Gordon egy tárolási hiba után a Lambda reaktor mellett ébred. Az építmény heves bombázás alatt áll, és az ott lévő őrök és tudósok megpróbálnak kiszabadulni. A kiszabaduláshoz szükséges ajtót nem tudják kinyitni, amíg a nukleáris anyagokkal foglalkozó hatóságok nem kapnak értesítést erről. Gordon elindul a rádióantennát megjavítani, hogy az értesítést elküldhessék. Az útján találkozik fejrákokkal, valamint egy különleges osztag katonáival, akik éppen kutatókat végeznek ki. Gordon sikeresen aktiválja az antennát, ám a jel kiküldése után azonnal rajtaütnek a katonák, így újabb menekülésre kényszerül.

Az építményen visszafelé harcolva Gordon visszajut a Lambda központba, ahol talál három (egy sérült) tudóst és egy biztonsági őrt. Ezután egy gargantuát hall támadni, mely betör a központba és megöli a négy embert, valamint csapdába ejti Gordont. Gordon nem tudja a lényt robbanószerek nélkül legyőzni, ám a csapdából sem tud kiszabadulni a robbanószerekért. Miközben a szörny felé ront, hogy megölje, Gordon a G-Mant látja, amint megigazítja nyakkendőjét, majd a képernyő elsötétül, és vége a játéknak.[1]

Dialog-go-hand.svg Itt a vége a cselekmény részletezésének!

Források[szerkesztés]

Jegyzetek[szerkesztés]

  1. Current evaluation: uplink completed. Require further data.

Fordítás[szerkesztés]

  • Ez a szócikk részben vagy egészben a Half-Life: Uplink című angol Wikipédia-szócikk fordításán alapul. Az eredeti cikk szerkesztőit annak laptörténete sorolja fel.
  • Ez a szócikk részben vagy egészben a Half-Life: Uplink (игра) című orosz Wikipédia-szócikk fordításán alapul. Az eredeti cikk szerkesztőit annak laptörténete sorolja fel.

Külső hivatkozások[szerkesztés]