Apache Camel

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Apache Camel

FejlesztőApache Software Foundation
Programozási nyelvJava
Operációs rendszermulti-platform
KategóriaEnterprise Integration Patterns Enterprise Service Bus SOA Message Oriented Middleware
LicencApache Licenc 2.0
Az Apache Camel weboldala

Az Apache Camel szabályalapú útválasztó és mediációs motor, amely az Enterprise Integration Patterns egy POJO-alapú implementációját nyújtja. Ezzel az API-val vagy deklaratív Java szakterület-specifikus nyelven teszi lehetővé, hogy konfiguráljuk az útválasztó és mediációs szabályokat.

A szakterület-specifikus nyelv azt jelenti, hogy az Apache Camel támogatja a típusbiztos útválasztó szabályok készítését egy IDE-n keresztül a szabályos Java kód segítségével, nagy számú XML konfigurációs fájl nélkül. Habár az XML konfiguráció a Spring keretrendszeren belül szintén támogatott.

Az Apache Camel-t gyakran használják együtt az Apache ServiceMix-szel, Open ESB-vel, Apache ActiveMQ-val és Apache CXF-fel a szolgáltatásorientált architektúrában infrastruktúra projektekben.

Eszközök hozzá[szerkesztés]

Grafikus, Eclipse alapú eszköz elérhető hozzá a Talendtől.

Vállalati szintű támogatás[szerkesztés]

A Camel-hez vállalati szintű támogatás elérhető a következő független szállítóktól:

  • A Talend cég az Apache Camel Talend Integration Factory nevű vállalati verzióját nyújtja, ami tesztelt, tanúsítvánnyal ellátott és támogatott.[1]

Jegyzetek[szerkesztés]

Fordítás[szerkesztés]

Ez a szócikk részben vagy egészben az Apache Camel című angol Wikipédia-szócikk ezen változatának fordításán alapul. Az eredeti cikk szerkesztőit annak laptörténete sorolja fel. Ez a jelzés csupán a megfogalmazás eredetét és a szerzői jogokat jelzi, nem szolgál a cikkben szereplő információk forrásmegjelöléseként.

Források[szerkesztés]

További információk[szerkesztés]

Kapcsolódó szócikkek[szerkesztés]