Apache Shindig

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Ugrás a navigációhoz Ugrás a kereséshez
Apache Shindig
Fejlesztő Apache Software Foundation
Legfrissebb fejlesztői kiadásismeretlen +/-
Programozási nyelv JavaScript, PHP and Java
Operációs rendszer multi-platform
Állapot Aktív
Kategória Alkalmazás keretrendszer
Licenc Apache Licenc 2.0
Az Apache Shindig weboldala

A Apache Shindig egy keretrendszer a webalkalmazások készítéséhez. Valójában egy nyílt forráskódú projekt, amely, indulásakor célul tűzte ki maga elé 2007 decemberében, hogy referencia implementációt nyújt az OpenSocial sztenderdnek. A szoftver mind szerver-oldali, mind kliens-oldali kódot tartalmaz. Amint éretté válik a projekt, a termék egy installációja képes lesz renderelni az OpenSocial gadget-eket egy webes böngészőben.

Funkciók[szerkesztés]

A Shindig első kód változatában közleményként elsődlegesen a következő négy funkcionalitást emelték ki, mint elérendő célokat:[1]

  • Gadget JavaScript konténer -- a fő JavaScript alap az általános gadget funkcionalitáshoz. Ez a JavaScript kezeli biztonsági védelmet, kommunikációt, az UI megjelenítést és az olyan funkció bővítéseket, mint pl. az OpenSocial API-t.
  • Gadget szerver -- a gmodules.com nyílt forráskódú verziója, amely arra használható, hogy renderelje a gadget XML-t JavaScript-té és HTML-é valamint elérhetővé teszi a JavaScript konténer számára.
  • OpenSocial JavaScript konténer -- JavaScript környezet, amely a Gadget JavaScript konténer tetején található és OpenSocial specifikus funkcionalitást nyújt (profilok, barátok, aktivitások).
  • OpenSocial átjáró szerver -- an open source implementation of the server interface to container-specific information, including the OpenSocial REST APIs, with clear extension points so others can connect it to their own backends.It helps truly for open social sources

Jegyzetek[szerkesztés]

  1. Dan Peterson: Let's get this Shindig started. Google OpenSocial API blog, 2007. december 12. [2007. december 14-i dátummal az eredetiből archiválva]. (Hozzáférés: 2008. február 4.)

Lásd még[szerkesztés]

Külső hivatkozások[szerkesztés]

Fordítás[szerkesztés]

Ez a szócikk részben vagy egészben az Apache Shindig című angol Wikipédia-szócikk ezen változatának fordításán alapul. Az eredeti cikk szerkesztőit annak laptörténete sorolja fel.