Commons Daemon

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Ugrás a navigációhoz Ugrás a kereséshez
Commons Daemon
Fejlesztő Apache Software Foundation
Legfrissebb fejlesztői kiadásismeretlen +/-
Programozási nyelv Java
Operációs rendszer platformfüggetlen
Platform Java virtuális gép
Kategória
Licenc Apache Licenc 2.0
A Commons Daemon weboldala

A Commons Daemon korábban JSVC-ként ismert, egy Java szoftver könyvtár, amely az Apache Commons projektjének része.

A Deamon hordozható értelemben nyújt szolgáltatásokat a Java virtuális gép (JVM) elindítására és leállítására, melyen szerver oldali alkalmazások futnak. Ezen alkalmazásoknak gyakran támasztanak plusz követelményeket a kliens oldali alkalmazásokhoz képest. Pl. az Tomcat 4 szervlet konténernek szüksége van arra, hogy szerializálja a munkameneteket és leállítsa az alkalmazásokat a JVM processz leállása előtt.

A Daemon két részből áll: egy C-ben írt natív könyvtárból, amely interfésszel az operációs rendszerrel, és egy Java-ban írt könyvtárból, amely a Daemon API-t nyújtja.

A Commons Daemon-t kétféleképpen lehet használni: a daemon interfész megvalósításával vagy egy osztály hívásával, amely biztosítja a szükséges metódusokat a daemon számára. Pl. a Tomcat 4.1.x a daemon interfészt használja, míg a Tomcat 5.0.x biztosít egy osztályt melynek metódusait a JSVC hívja direktben.

Fordítás[szerkesztés]

Ez a szócikk részben vagy egészben a Commons Daemon című angol Wikipédia-szócikk ezen változatának fordításán alapul. Az eredeti cikk szerkesztőit annak laptörténete sorolja fel.