Ugrás a tartalomhoz

Apache Incubator

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából

Az Apache Incubator a nyílt forráskódú projektek olyan kiindulási pontja, amelyen keresztülmenve válhatnak teljes jogú Apache Software Foundation projektekké.

Az inkubátor projektet 2002 októberében indította útjára az Apache Software Foundation, azzal a szándékkal, hogy belépési útvonalat biztosítsanak olyan projektek és kódbázisok számára, melyek részeseivé szeretnének válni az Alapítvány erőfeszítéseknek. Minden kód átadás külső szervezetekből és létező külső projektekből, melyek szeretnének, az Apache szárnyai alá kerülni, végig kell mennie az inkubátor folyamaton.

Az Apache inkubátor projekt egyfelől ideiglenes projekt tárolóként szolgál, ameddig az inkubátor projektet el nem fogadják és ameddig nem válik az Apache Software Foundation felsőszintű projektjévé, vagy egy megfelelő projekt alprojektjévé, mint amilyen a Jakarta projekt vagy az Apache XML. Másfelől az inkubátor projekt dokumentálja, hogy az Alapítvány hogyan is dolgozik, és hogy csinál dolgokat a saját keretein belül. Ez jelenti a dokumentációs folyamatot, szabályokat és irányvonalakat Apache Software Foundation-ön belül ill. tag projektjein belül.

Jelenlegi alprojektek

[szerkesztés]
Ambari
Ambari egy felügyeleti, adminisztrációs és életciklus kezelő projekt az Apache Hadoop fürtök számára.
Amber
az Amber projekt egy Java fejlesztés keretrendszert fog szállítani főleg azzal a céllal, hogy megkönnyítse az OAuth-t használó alkalmazásokat építését
Any23
Anything To Triples (any23) egy programkönyvtár, webszolgáltatás és egy parancssori eszköz egyben, amellyel kihámozható RDF formátumú strukturált adat különböző fajta Web dokumentumokból.
Bean Validation
A Bean Validation projekt a Java EE specifikációban leírt Bean Valiadation egy megvalósítását fogja elkészíteni
Bigtop
Bigtop egy projekt a Hadoop ecosystem csomagjainak és tesztjeinek fejlesztéséhez
Bloodhound
Bloodhound egy szoftver fejlesztés együttműködési eszköz, amely magába foglalja az issue tracking-et, wiki-t és a repository böngészést
Celix
Celix egy OSGi-szerű C-ben írt megvalósítás, amely a fő hangsúlyt a Java és C együttműködésre (interoperábilitásra) helyezi
Chukwa
Chukwa egy log összegyűjtő és analizáló keretrendszer az Apache Hadoop fürtjei számára
Clerezza
Egy OSGi alapú moduláris alkalmazás és komponens gyűjtemény (csomag) REST-képes szemantikus webalkalmazások és szolgáltatások építéséhez
Cordova
Apache Cordova egy platform natív mobil alkalmazások készítésére, melyek HTML-t, CSS-t és JavaScriptet (korábban Phonegap-t) használnak. A projekt Callback néven lépett be az inkubátor folyamatba, de megváltoztatta a nevét Cordova-ra 2011. december 28-án.
Deft
Deft egy nem blokkoló, aszinkron, esemény vezérelt nagy teljesítményű webes keretrendszer, mely a JVM felett fut.
DeltaSpike
DeltaSpike egy JSR-299 (CDI) kiterjesztések gyűjteménye alkalmazások készítéséhez Java SE és EE platformon.
DirectMemory
DirectMemory fő célkitűzése az, hogy olyan másodszintű gyorsító tárként viselkedjen, amely képes tárolni nagy mennyiségű adatot anélkül, hogy a Java heap-et betelítené és így elkerülje a hosszú szemétgyűjtési ciklusokat.
Drill
Drill egy elosztott rendszer széles skálájú adathalmazok interaktív analízisére
Droids
A Droids egy intelligens önálló robot keretrendszer, amely lehetővé teszi robotok készítését és meglévők bővítését.
EasyAnt
Easyant egy Apache Ant-on Apache Ivy-n alapuló build rendszer.
Empire-db
egy adat perzisztencia komponens, amely lehetővé teszi az az adatbázis szállító független dinamikus lekérdezés definícióját, a biztonságos és egyszerű adat lekérést és frissítést
Etch
Egy platform független, nyelv- és átvitel független keretrendszer hálózati szolgáltatások építésére és publikálására.
Isis
Az Isis projekt egy bővíthető sztenderden alapuló keretrendszer a gyors fejlesztéshez és vállalati szintű deploy domain-driven (DDD) alkalmazásokhoz.
Apache JSPWiki
Java-alapú wiki motor
Kafka
Kafka egy elosztott publikálás-feliratkozás alapú rendszer nagy mennyiségű streaming adat feldolgozására.
Kalumet
egy teljes környezet menedzser és telepítő beleértve a J2EE környezeteket (alkalmazás szerverek, alkalmazások stb.), szoftvert és erőforrásokat.
Kato
egy projekt a specifikáció megvalósítására, referencia implementáció és TCK a JSR 326: a JVM leállás utáni diagnosztikai API-ja.
Kitty
egy pehelysúlyú, éles üzemmódra hangsúlyt helyező, Java alapú alkalmazás szerver teljesítmény diagnosztikai és menedzsment eszköze.
Log4php
egy naplózási keretrendszer PHP-re
Lokahi
egy menedzsment konzol az Apache HTTP Server-hez és Apache Tomcat-hez
PhotArk
nyílt forráskódú fotó galéria alkalmazás
Zeta Components
Zeta komponensek egy magas minőségű könyvtár gyengén kapcsolódó PHP komponensekhez. Zeta komponensek 2012. április 20-án végigmentek az inkubátor folyamaton.

Inkubátor folyamatból kikerül projektek

[szerkesztés]
Abdera
Az Atom Syndication Format és Atom Publishing Protokoll implementációja
Accumulo
A Google BigTable-jén alapuló rendezett, elosztott kulcs-érték tár
Ace
OSGi alapuló szoftver disztribúciós keretrendszer, amely lehetővé teszi, hogy artfact-okat tudjunk elosztott módon kezelni
ActiveMQ
Robusztus és nagy teljesítményt nyújtó MOM, melyet az Apache Geronimo-ba is integráltak, de külön is használható bármely JVM-en belül.

Dormant Projektek

[szerkesztés]

Inkubátoron keresztül lezárt projektek

[szerkesztés]

Jegyzetek

[szerkesztés]

További információk

[szerkesztés]