Szerkesztővita:Soóskeksz

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Ugrás a navigációhoz Ugrás a kereséshez
Üdvözlünk a Wikipédia szerkesztői között, kedves Soóskeksz!
English language.svg If your Hungarian is sub-optimal, please click here.
Az alábbi oldalakon segítséget találsz a kezdeti tájékozódáshoz. Ide csak azt szedtük össze, amit tényleg szükséges és érdemes is átfutni legalább.
Books-aj.svg aj ashton 01f.svg A Wikipédia alapelvei
A projekt alapvető elvei, céljai
Bible scroll template.svg Wikifogalmak szójegyzéke
A leggyakrabban használt kifejezések és rövidítések
BildBenutzer.png Szerkesztői lap
Bemutatkozhatsz
a többieknek saját szerkesztői lapodon
Commons-logo-en.svg Felküldési útmutató
Ha olyan fényképet akarsz felküldeni, amit magad készítettél, feltöltheted az összes Wikimédia-projekt közös tárhelyére, a Wikimédia Commonsra
Szócikkírásnál, illetve módosításnál ne másolj más weblapokról, illetve mindig tüntesd fel forrásaidat!
Ha vitalapra írsz, vagy más szerkesztőnek hagysz üzenetet, írd alá a mondandódat a OOUI JS signature icon LTR.svg gombbal, vagy négy hullámvonallal: ~~~~

Internet-mail.svg  Ha kérdésed van, keress nyugodtan a vitalapomon! Üdvözlettel: BenKor FlaggedRevs-2-1.svg üzenet 2018. november 16., 20:14 (CET)

Gépi fordítás[szerkesztés]

Traducción.png

Szia! Az általad létrehozott Türkmenisztán történelme szócikk szövege részben, vagy egészben értelmetlen zagyvaság, valószínűleg fordítógép segítségével készült. Mivel a nem megfelelő szövegű cikkek nem maradhatnak fenn a Wikipédiában, a gépi fordításokat minden esetben töröljük, vagy visszavonjuk. Ez a sors vár a fenti cikkre is. Arra kérünk, hogy a továbbiakban ne hozz létre ilyen cikkeket, hanem ha valamit fontosnak gondolsz, akkor azt fordítsd le te magad, vagy hagyd rá egy olyan szerkesztőre, aki képes erre. Ha hiányolsz egy cikket a Wikipédiából, akkor azt jelezheted az erre a célra létrehozott oldalon. További jó szerkesztést, és ha segítségre van szükséged, írj bátran a vitalapomra! – BenKor FlaggedRevs-2-1.svg üzenet 2018. november 16., 20:14 (CET)

Paradise (Kalifornia)[szerkesztés]

Puzzle stub.svg

Üdvözöllek a Magyar Wikipédiában! Az általad létrehozott Paradise (Kalifornia) szócikk témáját tekintve fontos lehet a Wikipédiának, azonban a lap jelenleg annyira kevés információt tartalmaz, hogy nem éri el még a csonk szintet sem. Az ilyen rövid cikkeket szubcsonknak hívjuk, és ha 4-5 napon belül senki nem bővíti ki őket legalább elfogadható csonk szintre, akkor töröljük. Ha szeretnéd, hogy megmaradjon, nosza, bővítsd ki! Keress megbízható forrásokat és ügyelj arra, hogy megfeleljen a nevezetességi kritériumoknak is! Ha mindezek stimmelnek, bátran bővítsd a cikket! Ha a szócikk már elég sok információt tartalmaz, kérlek, távolítsd el a {{szubcsonk}}(?) jelzést a szócikk elejéről. Ha bármilyen kérdésed támadt, nézd meg az útmutatót, amiből legtöbb kérdésedre választ kaphatsz, de hozzám is nyugodtan fordulhatsz segítségért! Köszönöm! Pagony foxhole 2018. november 22., 18:38 (CET)

Izrael története[szerkesztés]

Szia! Olyat ne csinálj kérlek, hyg egy, a feljavítóba félretett szócikket érdemi javítás nélkül átnevezel. Most visszatettem a helyére: Wikipédia:Feljavításra váró cikkjelöltek/Izrael történelme. Ha szeretnél vele foglalkozni, kérlek ott tedd. Egyébként miért tetted át? Felhívom a figyelmed, hogy ha nem válaszolsz a kérdésre, úgy tekintjük, hogy te vagy Szerkesztő:GERG345, és újabb forrástalan, vagy rosszul, színvonaltalanul megfogalmazott cikk kihelyezésekor a korábban kilátásba helyezett blokkolásnak érvényt szerzünk. Palotabarát vita 2018. november 25., 18:20 (CET)

Tádzsikisztán történelme[szerkesztés]

Szia! A Tádzsikisztán történelme szócikk annyira rosszul van megfogalmazva, mintha gépi fordítás lenne. Alapvető helyesírási hibákkal van tele (kisbetű, nagybetű), emellett egyes kifejezések lefordítatlanul maradtak (Kamboja királyság). Ez az egész így nem hiteles sajnos. Az, hogy átmásolod a forrásokat az angolból, még nem jelenti azt, hogy a cikk jó, vagy magyarul érthető, vagy eligazítja azt, aki olvassa. Csak azért nem törlöm ki, mert már más elkezdte javítani, de mivel alapvető hibák vannak benne, muszáj eltávolítani a fő névtérből, mert így nagyon ciki. Áttettem a feljavítóba, ott még dolgozhatsz rajta: Wikipédia:Feljavításra váró cikkjelöltek/Tádzsikisztán történelme.

Kérem, sőt, erősen javaslom, hogy keress egy tapasztalt szerkesztőt, aki segít a szócikkek megfogalmazásában, egyedül ne szerkessz, mert nem kiforrottak a cikkeid, azokat rendre el kell távolítani, így nincs értelme munkát belefeccölni. Ha válaszolni akarsz, vagy kérdésed van, csak írd ide. Palotabarát vita 2018. november 25., 18:47 (CET)

Európai országok[szerkesztés]

Szia!

Mi volt az oka annak, hogy "Türkmenisztán történelmét" az európai országok hasonló lapjait összegyűjtő sablonjába tetted? Csuja 2018. december 16., 17:19 (CET)

Szia! Van olyan, hogy {{Ázsiai országok történelme}}, ezt használd. Üdv, – Burumbátor Súgd ide! 2018. december 16., 17:20 (CET)

Értesz magyarul? Kérlek, írj ide egy "igent"! – Burumbátor Súgd ide! 2018. december 16., 17:23 (CET)

Tört.[szerkesztés]

Piros linkeket teljesen felesleges a cikkekbe tenni. – Milei V. vita 2018. december 17., 05:51 (CET)

Én ezzel nem teljesen értek egyet, mert a piros linkekből lehet, hogy majd egyszer kék linkek lesznek. Persze csak azokat érdemes belinkelni, amelyekről nevezetessége alapján születhet szócikk. – BenKor FlaggedRevs-2-1.svg üzenet 2018. december 17., 07:10 (CET)

BenKor, azt se tudod mire irkalsz itt be. Soóskeksz kékek helyebe tett pirosakat, kiemelten. – Milei V. vita 2018. december 21., 07:06 (CET)

Ázsiai országok[szerkesztés]

Jó kezdeményezés, egy ideje én is foglalkozom az egyes országok történelmével (az ázsiaik közül ilyen Japán vagy Kazahsztán). Mondjuk ezek jellemzően nagyobb lélegzetű cikkek, nekem több hétbe is beletelik, amíg csak lefordítom. Tadzsikisztán ráadásul pont olyan, amelyiknek az angol cikke elég szegényes, lehet hogy érdemesebb lenni összefésülni az orosszal. Most karácsony-újév táján nem tudom mennyi időm lesz komolyabban wikizni, térjünk erre vissza januárban. – Hollófernyiges vita 2018. december 21., 09:34 (CET)

Sílbame[szerkesztés]

Szia! Törlésre jelöltem. Itt tudsz hozzászólni a megbeszéléshez:Wikipédia:Törlésre javasolt lapok/Sílbame Gerry89 vita 2018. december 27., 18:25 (CET)

Örökblokk[szerkesztés]

Blokkolva

Szerkesztési jogaidat zoknibáb-farm miatt örökre felfüggesztettük. Ha nincs megadva az eljáró admin e-mail-címe nyilvánosan, és szerkesztheted a vitalapodat, helyezd el itt az {{adminsegély}} szöveget, majd írd alá az üzenetedet.A blokk részletesebb indoklása: a blokkolás kijátszása, zoknibáb-farm kialakításával Palotabarát vita 2019. március 15., 10:32 (CET)