Ugrás a tartalomhoz

Scream (Sergey Lazarev-dal)

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Scream
Sergey Lazarev Tel-Avivban
Sergey Lazarev Tel-Avivban
Adatok
Év2019
Ország Oroszország
Előadó(k)Sergey Lazarev
Nyelvangol
Dalszerző
  • Dimitris Kontopoulos
  • Phillip Kirkorov
Szövegíró
  • Sharon Vaugh
  • Dimitris Kontopoulos
Eredmények
Elődöntő6. hely, 217 pont
Döntő3. hely, 370 pont
Kronológia
ElőzőI Won’t Break (2018)

A Scream (magyarul: Sikitás) Sergey Lazarev orosz énekes dala, mellyel Oroszországot képviselte a 2019-es Eurovíziós Dalfesztiválon, Tel-Avivban. A dalt 2019. március 9-én mutatták be. Az előadót az orosz közszolgálati televízió, a Rosszija 1 választotta ki és kérte fel a szereplésre.[1][2]

Eurovíziós Dalfesztivál

[szerkesztés]
A produkció színpadképe

2019. február 7-én jelentették be hivatalosan, hogy Sergey Lazarev fogja képviseli Oroszországot a 64. Eurovíziós Dalfesztiválon, Izraelben.[3] Ez volt az előadó második eurovíziós szereplése, hiszen 2016-ban Stockholmban a You Are the Only One című dalával a harmadik helyen végzett. Ezzel Dima Bilan után Lazarev a második orosz induló, aki egynél többször képviselte az országot a dalfesztiválon. A Screamet ugyanúgy Philipp Kirkorov és Dimitris Kontopoulos szerezte, mint a három évvel ezelőtti versenydalt.

Az Eurovíziós Dalfesztiválon a dalt először a május 16-i második elődöntőben adták elő, fellépési sorrendben tizenharmadikként, a litván Jurij Veklenko Run with the Lions című dala után, és az albán Jonida Maliqi Ktheju tokës című dala előtt. Innen 217 ponttal a hatodik helyen jutott tovább a döntőbe.

A május 18-i döntőben a fellépési sorrendben ötödikként adták elő, a német S!sters együttes Sister című dala után és a dán Leonora Love Is Forever című dala előtt. A szavazás során összesen 370 pontot szerzett, Azerbajdzsán zsűrijétől és tizenegy ország (Albánia, Örményország, Azerbajdzsán, Fehéroroszország, Csehország, Észtország, Izrael, Lettország, Litvánia, Moldova és San Marino) közönségétől begyűjtve a maximális 12 pontot. Ez a harmadik helyet jelentette a huszonhat fős mezőnyben, hasonlóan a három évvel ezelőtti eredményhez.

Slágerlistás helyezések

[szerkesztés]
Slágerlista (2019) Legjobb
helyezés
Skócia (Scottish Singles Top 40)[4] 89.
Belgium (Ultratip Flanders)[5]

Jegyzetek

[szerkesztés]
  1. Lee Adams, William: Sergey Lazarev shares “Scream” lyrics… (angol nyelven). Wiwibloggs, 2019. március 9. (Hozzáférés: 2019. március 9.)
  2. Sergey Lazarev returns to Eurovision with 'Scream' for Russia (angol nyelven). eurovision.tv. EBU, 2019. március 9. (Hozzáférés: 2019. március 9.)
  3. Sergey Lazarev, Russia's 2016 contestant, makes Eurovision comeback! (angol nyelven). eurovision.tv. EBU, 2019. február 7. (Hozzáférés: 2019. március 9.)
  4. "Archive Chart". Scottish Singles Top 40. (Hozzáférés ideje: 2019. május 25.)
  5. "Ultratop.be – Sergey Lazarev – Scream" (holland nyelven). Ultratip. (Hozzáférés ideje: 2019. június 5.)

Külső hivatkozások

[szerkesztés]