Kruna

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Kruna
Adatok
Év2019
Ország Szerbia
Előadó(k)Nevena Božović
Nyelvangol
Dalszerző
Szövegíró
Eredmények
Elődöntő7. hely, 156 pont
Döntő18. hely, 89 pont
Kronológia
ElőzőNova deca (2018)
KövetkezőHasta la vista (2020) ►

A Kruna (magyarul: Korona) Nevena Božović szerb énekes dala, amellyel Szerbiát képviselte a 2019-es Eurovíziós Dalfesztiválon, Tel-Avivban.

Eurovíziós Dalfesztivál[szerkesztés]

A dal a 2019. március 3-án rendezett szerb nemzeti döntőben, a Beovizijában, nyerte el az indulás jogát, ahol a zsűri és a nézői szavazatok együttese alakította ki a végeredményt.[1]

A dalt az Eurovíziós Dalfesztiválon először a május 14-i első elődöntőben adta elő, a fellépési sorrendben kilencedikként, a belarusz ZENA Like It című dala után és a belgiumi Eliot Wake Up című dala előtt. Innen 156 ponttal a hetedik helyen jutott tovább a döntőbe.

A május 18-i döntőben a fellépési sorrendben huszonharmadikként adta elő, az olasz Mahmood Soldi című dala után és a svájci Luca Hänni She Got Me című dala előtt. A szavazás során összesen 89 pontot szerzett, ami a tizennyolcadik helyet jelentette a huszonhat fős mezőnyben.

A következő szerb induló a Hurricane együttes Hasta la vista című dala lett volna a 2020-as Eurovíziós Dalfesztiválon, amelyet a Covid19-pandémia miatt nem rendeztek meg, így legközelebb a 2021-es Eurovíziós Dalfesztiválon a Hurricane együttes Loco Loco című dalával versenyzett.

Jegyzetek[szerkesztés]

  1. A queen needs her “Kruna”! Nevena Božovic wins Serbia’s Beovizija 2019. wiwibloggs.com. (Hozzáférés: 2019. március 3.)

Külső hivatkozások[szerkesztés]