Peter Nalitch & Friends

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Peter Nalich & Friends
Információk
EredetOroszország
Aktív évek2009 -
Műfajpop, alternatív
Tagok
Peter Nalich — ének
Yura Kostenko — szaxofon, zongora
Sergei Sokolov — ének, gitár
Kostia Shvetsov — gitár
Dima Simonov — basszus
Denis Marinkin — dobok

A Peter Nalich & Friends weboldala
SablonWikidataSegítség

A Peter Nalich & Friends egy orosz együttes, akik zenei stílusukat tekintve alternatív alapokon nyugvó, pop dallamokkal kevert zenét játszanak. 2010-ben ők képviselték Oroszországot az Eurovíziós Dalversenyen a Lost and Forgotten című dallal és 90 ponttal a tizenegyedik helyen végeztek.

Részt vett a 2010-es orosz eurovíziós nemzeti döntőn, ahol az 1. helyet szerezte meg a Lost and Forgotten című számuk.

2010. május 25-én lépett fel először, az első elődöntőben a fellépési sorrendben másodikként, a moldovai SunStroke Project és Olia Tira Run Away című száma után, és az észt Malcolm Lincoln Siren című száma előtt. Összesen 74 pontot szerzett, ami a hetedik helyet jelentette a tizenhét fős mezőnyben, ami elegendő volt a döntőbe jutáshoz.

2010. május 29-én lépett fel a döntőben huszadikként, a román Paula Seling és Ovi Playing with fire című száma után, és az örmény Eva Rivas Apricot Stone című száma előtt. A szavazás során 90 pontot szerzett, ami a tizenegyedik helyet jelentette a Dalverseny huszonöt fős döntőjében.

Ám a nemzetközi sikert ebben az esetben nem az Eurovíziós Dalverseny jelentette számukra, hanem a Guitar című daluk korábbi YouTube népszerűsége.

Fordítás[szerkesztés]

  • Ez a szócikk részben vagy egészben a Peter Nalitch című angol Wikipédia-szócikk fordításán alapul. Az eredeti cikk szerkesztőit annak laptörténete sorolja fel. Ez a jelzés csupán a megfogalmazás eredetét és a szerzői jogokat jelzi, nem szolgál a cikkben szereplő információk forrásmegjelöléseként.

Források[szerkesztés]