Storm (Victor Crone-dal)

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Storm
Adatok
Év2019-es Eurovíziós Dalfesztivál
Ország Észtország
Előadó(k)Victor Crone
Nyelvangol
Dalszerző
Szövegíró
Eredmények
Elődöntő4. hely, 198 pont
Döntő20. hely, 76 pont
Kronológia
ElőzőLa forza (2018)
KövetkezőWhat Love Is (2020) ►

A Storm (magyarul: Vihar) Victor Crone svéd énekes dala, amellyel Észtországot képviselte a 2019-es Eurovíziós Dalfesztiválon, Tel-Avivban.[1]

Eurovíziós Dalfesztivál[szerkesztés]

A dal a 2019. február 16-án rendezett észt nemzeti döntőben, az Eesti Laulban nyerte el az indulás jogát, ahol a zsűri és a nézői szavazatok együttese alakította ki a végeredményt.

A dalt az Eurovíziós Dalfesztiválon először a május 14-i első elődöntőben adta elő, fellépési sorrendben tizennegyedikként az Izlandot képviselő Hatari Hatrið mun sigra című dala után és a Portugáliát képviselő Conan Osíris Telemóveis című dala előtt. Az elődöntőből a negyedik helyen jutott tovább a május 18-i döntőbe, ahol fellépési sorrendben tizennyolcadikként lépett fel ismételten az Izlandot képviselő Hatari Hatrið mun sigra című dala után és a Fehéroroszországot képviselő ZENA Like It című dala előtt. A pontozás során a zsűri szavazáson összesítésben a huszadik helyen végzett 28 ponttal, míg a nézői szavazáson a tizenhatodik helyen végzett 48 ponttal, így összesítésben 76 ponttal a verseny huszadik helyezettje lett.

A következő észt induló Uku Suviste What Love Is című dala lett volna a 2020-as Eurovíziós Dalfesztiválon.

Jegyzetek[szerkesztés]

  1. First Semi-Final: 10 acts qualify for Eurovision 2019 Grand Final. Eurovision.tv , 2019. május 14. (Hozzáférés: 2019. május 15.)

Külső hivatkozások[szerkesztés]