Szerebro

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
A Serebro Helsinkiben

Szerebro (oroszul: Серебро, magyarul: Ezüst) egy 2006-ban alapított pop-lánybanda, akik a 2007-es Eurovíziós Dalversenyen Oroszország színeiben léptek fel.

Tagok[szerkesztés | forrásszöveg szerkesztése]

Jelena Tyemnyikova (Kurgan, 1985. április 18.) az együttes főénekese, aki 2002-ben a Фабрика Звёзд (Csillag Gyár) című orosz casting-showban tűnt fel az orosz Pervij Kanal képernyőjén először. Szülei fedezték fel zenei tehetségét, és ötéves kora óta orgonaórára járatták.

Olga Szerjabkina (Moszkva, 1985. április 12.) vokalista, hétéves korától balettórákat vesz, énekesként végzett egy művészeti főiskolán. Később nemzetközi tehetségkutató-versenyen is részt vett, majd vállalati menedzsmentet tanult.

Marina Lizorkina (Moszkva, 1983.) vokalista, tizenkét éves korától énekkarban énekel, és 16 évesen felvételt nyert a Kortárs művészetek Főiskolájára, ahol magas szintű énektudást szerzett. Hobbija a festés és az autózás.

Pályafutásuk[szerkesztés | forrásszöveg szerkesztése]

2007. március 10-én választotta ki egy szakértőkből álló zsűri, hogy Oroszországot ők képviseljék az Eurovíziós Dalversenyen Helsinkiben. A Szerebro a Makszim Fagyejev által írt Song #1 című számával automatikusan a május 12-ei döntőben indult, köszönhetően annak, hogy az előző évben az orosz versenyző, Dima Bilan a második helyen végzett. A lánycsapatnak még nem volt nyilvános fellépése a dalverseny előtt, de ennek ellenére több rutinosabb versenyzőt megelőzve a harmadik helyen végzett a szerb Marija Šerifović és az ukrán Verka Szergyucska mögött.

Külső hivatkozások[szerkesztés | forrásszöveg szerkesztése]

Commons
A Wikimédia Commons tartalmaz Szerebro témájú médiaállományokat.