Ugrás a tartalomhoz

Mindvégig Agatha

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Mindvégig Agatha
(Agatha All Along)
Műfaj

AlkotóJac Schaeffer
Főszereplő
ZeneszerzőChristophe Beck

OrszágEgyesült Államok
Nyelvangol
Évadok1
Epizódok9
Gyártás
Vezető producer
  • Kevin Feige
  • Louis D'Esposito
  • Brad Winderbaum
  • Mary Livanos
  • Jac Schaeffer
ProducerChuck Hayward
Vágó
Forgatási helyszín
Operatőr
  • Caleb Heymann
  • Jon Chema
  • Isiah Donté Lee
GyártóMarvel Studios
Sugárzás
Eredeti adóDisney+
Eredeti sugárzás2024. szeptember 18. – 2024. november 06.
Első magyar adóDisney+
Kronológia
Kapcsolódó műsorWandaVízió
További információk
SablonWikidataSegítség

A Mindvégig Agatha (eredeti cím: Agatha All Along) 2024-es amerikai szuperhős sorozat, amelyet Jac Schaeffer készített a Disney+ számára. A sorozat a WandaVízió Spin-offja és az MCU 11. televíziós sorozata. Kathryn Hahn marad Agatha szerepében és hozzá csatlakoznak új szereplők, mint Joe Locke, Patti LuPone, Aubrey Plaza, Sasheer Zamata, Ali Ahn, Maria Dizzia, Paul Adelstein, Miles Gutierrez-Riley, Okwui Okpokwasili ia. Debra Jo Rupp megismétli szerepét a WandaVízióban megismert Sharon Davis karakterét.

A fejlesztés 2021 októberében kezdődött majd a sorozatot hivatalosan a következő hónapban jelentették be. A forgatás 2023. januárja és májusa között zajlott az atlantai Trilith stúdióban, Georgia államban és Los Angelesben. A sorozat sok különböző címen futott de végül kiderült hogy ez mind csak a marketingkampány része volt. 2024. májusában bejelentették a végső címetː Agatha All Along (Mindvégig Agatha) ezzel utalva a WandaVízióban hallható azonos nevű dalra.

A produkció az USA-ban 2024. szeptember 18-án debütál a Disney+-on, dupla epizóddal. Magyarországon az időeltolódás miatt szeptember 19-én jelenik meg a Disney+-on. A másik hét rész hetente jelenik meg november 6-ig. A sorozat az MCU ötödik fázisának a része.

Cselekmény[szerkesztés]

Miután feloldják Wanda bűvöletét, Agatha Harkness boszorkányokat toboroz és elindul velük a Boszorkányok Útján, hogy visszaszerezhesse korábbi hatalmát.[1]

Szereplők[szerkesztés]

Szereplő Színész Leírás
Agatha Harkness Kathryn Hahn Nagy erejű boszorkány akit Wanda erejétől megfosztva Westviewban hagyott hogy Agnesként élje mindennapjait. A bűvölet megszűnése után új boszorkányszövetséget hoz létre és elindul hogy visszaszerezze hatalmát.
Billy Kaplan Joe Locke Wanda meleg fia. A képregényekben ő is mágikus képességekkel rendelkezik és felveszi a Wiccan nevet.
Jennifer Kale: Sasheer Zamata Egy varázslócsaládból származó, mágikus erőkkel bíró nő, a Harkness szövetség tagja.
Alice Wu-Gulliver Ali Ahn Boszorkány, a Harkness szövetségének tagja.[2]
Riley Miles Gutierrez-Riley Billy barátja
Sharon Davis Debra Jo Rupp Westview, New Jersey állambeli lakos, aki boszorkány és a Harkness coven tagja. Ő volt Mrs. Hart a WandaVízióban.[3] [4]
Lilia Calderu Patti LuPone 450 éves jóslásban jártas szicíliai boszorkány, a Harkness szövetségének tagja.[5]
Rio Vidal Aubrey Plaza Harcos boszorkány, a szövetség tagja.

Epizódok[szerkesztés]

Sor. Év. Cím Rendező Író Premier
1. 1. ? Jac Schaeffer Jac Schaeffer Egyesült Államok 2024. szeptember 18.

Jegyzetek[szerkesztés]

  1. Zee, Michaela: 'Agatha All Along' Trailer: Kathryn Hahn Investigates Wanda's Dead Body and Teams Up With a Witchy Aubrey Plaza in 'WandaVision' Spinoff. Variety , 2024. július 8. [2024. július 8-i dátummal az eredetiből archiválva]. (Hozzáférés: 2024. július 8.)
  2. Travis, Ben: Agatha All Along Sees The MCU Villain Gather Her Own Group Of ‘Covenless Witches’ – Exclusive Image. Empire , 2024. június 28. [2024. június 28-i dátummal az eredetiből archiválva]. (Hozzáférés: 2024. június 28.)
  3. Andreeva, Nellie: 'Agatha: Coven Of Chaos': Debra Jo Rupp Joins 'WandaVision' Marvel Spinoff For Disney+. Deadline Hollywood , 2023. január 3. [2023. január 3-i dátummal az eredetiből archiválva]. (Hozzáférés: 2023. január 3.)
  4. Behbakht, Andy: WandaVision's Agatha Spinoff Filming Start Date & Directors Revealed. Screen Rant , 2023. január 13. [2023. január 14-i dátummal az eredetiből archiválva]. (Hozzáférés: 2023. január 14.)
  5. Nolfi, Joey. Patti LuPone spills major secrets on Agatha: Coven of Chaos role as Lilia Calderu (2023. április 18.) 

További információk[szerkesztés]

A sorozatról a telex valamint a filmsor oldlán.