Megkövült szívek

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Megkövült szívek
(La que no podía amar)
MűfajTelenovella

AlkotóDelia Fiallo
Író
  • Ximena Suárez
  • Julián Aguilar
  • Janely Lee
  • Vanesa Varela
Rendező
  • Salvador Garcini
  • Alejandro Gamboa
Főszereplő
FőcímReyli: Te dejaré de amar
FőcímzeneReyli
Végefőcím¡Corre! – por Jesse és Joy

Ország Mexikó
Nyelvspanyol
Évadok1
Epizódok166
Gyártás
Vezető producer
  • Ernesto Hernández
  • Fausto Sáinz
Forgatási helyszínChiapas
Részenkénti játékidő41–44 perc
GyártóTelevisa
ForgalmazóTelevisa Internacional
Sugárzás
Eredeti adóCanal de las Estrellas
Eredeti sugárzás Mexikó 2011. augusztus 1.2012. március 18.
Első magyar adó
Magyar sugárzás2012. június 4.2013. január 15.
Státuszbefejezett
Kronológia
ElőzőA végzet hatalma
KövetkezőA szív parancsa
További információk
SablonWikidataSegítség

A Megkövült szívek (eredeti címén La que no podía amar) 2011 és 2012 között vetített mexikói telenovella, amelyet Delia Fiallo alkotott. A főbb szerepekben Ana Brenda Contreras, Jorge Salinas, José Ron, Susana González és Ana Martín.[1]

Mexikóban a Canal de las Estrellas 2011. augusztus 1-én, Magyarországon a Story4 2012. június 4-én mutatta be, majd átkerült a Story5-re.[2]

Történet[szerkesztés]

A történet középpontjában a gazdag földbirtokos, Rogelio Montero áll, aki bénasága óta kemény és megkeseredett ember lett. Ezt még tetézi az is, hogy menyasszonya az esküvő előtt elhagyta, mikor megtudta, hogy deréktől lefelé lebénult. A barátja, aki csak látszólag az, el akarja venni tőle a birtokát, és ehhez nem fél bűncselekményt elkövetni. Mivel még van remény, hogy újra lábra álljon, felvesznek mellé egy ápolónőt, aki majd elvégzi a fizikoterápiát. A fiatal és gyönyörű lány, Ana Paula teljesen megváltoztatja a megkeseredett embert, aki belé is szeret. Ám a lány nem ugyanazt érzi, mivel hatalmasat csalódott Rogelióban, mikor meglátja, milyen kegyetlen.

Ana Paula eközben találkozik a jóképű mérnökkel, Gustavo Durannal és rögtön egymásba szeretnek. Ám szerelmüket sokan nem nézik jó szemmel, többek között Ana Paula kapzsi nagynénje sem, aki azt akarja, hogy unokahúga férje a gazdag Rogelio legyen. Ezért megvereti Gustavót, ebben segít neki Rogelio álbarátja, Bruno is, mivel ő is szerelmes a lányba.

Gustavo holmijait berakja Rogelio szobájába, így a lány mikor később megtalálja, azt hiszi, hogy Rogelio verette meg. Eközben Ana Paula bátyját megvádolják, hogy ellopott egy kocsit és elütött két embert, pedig a kocsit engedéllyel vitte el. Rogelio később megtudja, hogy ez történt, és megvádolja Miguelt, hogy húga, Ana Paula hozzámenjen. Ám megígéri, hogy házasságuk csak egy szerződés lesz, így csak a nyilvánosság előtt lesznek házasok és a férfi még segít is a bátyján.

Mivel Gustavót megverették, be kellett vinni a kórházba. Ugyanoda vitték, ahol az apja is volt és ugyanaz volt a neve, így mikor meghalt és leírták az újságban, Ana Paula azt hitte, hogy a szerelme halt meg. Mivel egy évig kellett Rogelióval maradnia. beleszeretett és egy idő után már nem a szerződés miatt volt vele. Gustavo, aki időközben felépült, nem érti, hogy Ana Paula miért nem látogatta meg soha, és azt hiszi, a lány csak játszott vele. Hogy elfelejtse, megpróbál egy másik nőt szeretni, aki azonban csak azért akar vele járni, hogy később hozzámenjen, mert az apja végrendeletében az áll, hogy férjhez kell mennie, hogy kikapja az örökségét. Később kiderül, ő Rogelio húga, ezért az ő birtokára költöznek és ott újra találkozik a két szerelmes: Ana Paula és Gustavo.

Később a lányról kiderül, várandós, mivel annak idején lefeküdt Gustavóval. Rogelio, bár tudja, hogy feleségének volt egy szerelme, azt nem gondolja, hogy a húga újdonsült barátja. Eddig elfogadta volna, hogy Ana Paula tudassa a gyereke apjával, hogy várandós, miután megtudja hogy Gustavo az, azt hiszi, azért jött ide, hogy közel legyen a szerelméhez és a lány esetleg az ő házában esett teherbe. Azt mondja hogy sajátjaként neveli fel a gyereket és elküldi Gustavót. Cintia, Rogelio húga mikor megtudja, hogy Ana Paula Gustavótol vár gyereket, egy kígyót rak a lány szobájába, amitől elvetél. A titkokra persze fény derül és Ana Paulán van a döntés: Rogeliót választja e vagy Gustavót.

Szereplők[szerkesztés]

Szereplő Színész Magyar hang
Ana Paula Carmona Flores de Montero Ana Brenda Contreras Huszárik Kata
Rogelio Montero Báez Jorge Salinas Kárpáti Levente
Gustavo Durán Esquivel José Ron Széles Tamás
Cynthia Montero Báez Susana González Kisfalvi Krisztina
María Gómez Ana Martín Zsurzs Kati
Rosaura Flores Nava Ana Bertha Espín Andresz Kati
Daniela "Dany" Gutiérrez Ingrid Martz Mezei Kitty
Bruno Rey Julián Gil Posta Victor
Efraín Ríos Fabián Robles Király Attila
Macaria de Hernández Paty Díaz Kovács Nóra
Miguel Carmona Flores Osvaldo Benavides Renácz Zoltán
Vanesa Galván Villaseñor Mar Contreras Kiss Virág
Dr. Ernesto Cortes Alejandro Ávila Megyeri János
Esteban Marco Méndez Varga Rókus
Consuelo Herrera Michelle Ramaglia Sallai Nóra
Mercedes Durán Esquivel Anaís Törtei Tünde
Ulises Hernández Germán Gutiérrez Szokol Péter
Carmen Adanely Núnez Czirják Csilla
Fermín Peña Ignacio López Tarso Kajtár Róbert
David Romo Jorge Aravena Gyurity István
Elsa Villaseñor de Galván Elizabeth Dupeyrón Molnár Zsuzsa
Federico Galván Humberto Elizondo Koroknay Géza
Don Máximo Pinos Javier Ruán Faragó András
Helena Polly Rátonyi Hajni
Roció "Chió" Elena Torres
Margarito Montero Juan Bernardo Flores Boldog Gábor

Jegyzetek[szerkesztés]

  1. Bárbara Morán: Lista de ganadores de los Premios TVyNovelas 2012 (spanyol nyelven). entretenimiento.starmedia.com. [2015. május 9-i dátummal az eredetiből archiválva]. (Hozzáférés: 2024. április 4.)
  2. Cirze Tinajero and Arturo Perea: 'La que No Podía Amar' regresa a la pantalla por tercera vez (spanyol nyelven). entretenimiento.terra.com.mx. (Hozzáférés: 2024. április 4.)

További információk[szerkesztés]