That’s Rich

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
That’s Rich
Adatok
Év2022-es Eurovíziós Dalfesztivál
Ország Írország
Előadó(k)Brooke
Nyelvangol
Dalszerző
Szövegíró
Eredmények
Elődöntő15. hely, 47 pont
Döntő
Kronológia
ElőzőMaps (2021)
KövetkezőWe Are One (2023) ►

A That’s Rich (magyarul: Ez remek!) Brooke ír énekesnő dala, mellyel Írországot képviselte a 2022-es Eurovíziós Dalfesztiválon Torinóban.[1] A dal 2022. február 4-én, az ír nemzeti döntőben, a The Late Late Eurosongban megszerzett győzelemmel érdemelte ki a dalversenyen való indulás jogát.

Eurovíziós Dalfesztivál[szerkesztés]

2022. január 19-én vált hivatalossá, hogy az énekesnő alábbi dala is bekerült a Eurosong elnevezésű nemzeti döntő mezőnyébe.[2][3] A dal február 5-én megnyerte a nemzeti döntőt, ahol a nemzetközi és szakmai zsűri, valamint a nézői szavazatok együttese alakította ki a végeredményt. Előbbinél és utóbbinál első, míg a szakmai zsűrinél utolsó előtti helyen végzett és összesen 28 ponttal győzött, így az alábbi dallal képviseli Írországot az elkövetkezendő Eurovíziós Dalfesztiválon.[4]

A dalfesztivál előtt Barcelonában, Londonban, Tel-Avivban, Amszterdamban és Madridban, eurovíziós rendezvényeken népszerűsítette versenydalát.

Az Eurovíziós Dalfesztiválon a dalt először a május 12-én rendezett második elődöntőben adták elő fellépési sorrend szerint tizedikként a Ciprust képviselő Andromache Ela című dala után és az Észak-Macedóniát képviselő Andrea Circles című dala előtt. Az elődöntőben a nézői szavazatok és a nemzetközi zsűrik pontjai alapján nem került be a dal a május 14-én megrendezésre került döntőbe. Összesítésben 47 ponttal a 15. helyen végzett.

A következő ír induló a Wild Youth We Are One című dala volt a 2023-as Eurovíziós Dalfesztiválon.

Jegyzetek[szerkesztés]

  1. Brooke - Ireland - Turin 2022 (brit angol nyelven). Eurovision.tv
  2. 🇮🇪 Ireland: Brooke Releases Eurosong Entry “That's Rich” (brit angol nyelven). Eurovoix, 2022. január 19.
  3. Update: Ireland launches bid for Eurovision glory 🇮🇪 (brit angol nyelven). Eurovision.tv, 2022. január 21.
  4. Brooke wins 'Eurosong' and will represent Ireland at Eurovision 🇮🇪 (brit angol nyelven). Eurovision.tv, 2022. február 4.

Kapcsolódó szócikkek[szerkesztés]