Wild Youth

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Wild Youth
Információk
Eredet Írország
AlapítvaDublin
Aktív évek2016 – napjainkig
MűfajIndie rock
Tagok
David Whelan
Conor O'Donohoe
Ed Porter
Callum McAdam
A Wikimédia Commons tartalmaz Wild Youth témájú médiaállományokat.
SablonWikidataSegítség

A Wild Youth egy ír indie-rock együttes, amely 2016-ban alakult Dublinban. Ők képviselték Írországot a 2023-as Eurovíziós Dalfesztiválon, Liverpoolban, a We Are One című dallal. [1][2]

Történet[szerkesztés]

Az együttest 2016-ban alapította Conor O'Donohoe, Callum McAdam, Ed Porter és David Whelan Dublinban. Az együttes minden dalát magának szerzi és a produceri munkát is maguk végzik el. Az első kislemezük az "All Or Nothing" címet viselte, és 2017 májusában mutatták be. Ezt követően több új dallal jelentkeztek, melyek rendre nagy slágerekké váltak Írországban, így a hírnévnek köszönhetően együtt turnéztak Lewis Capaldival és a Westlife-fal is. 2019-ben a The Last Goodbye című minialbumot jelentették meg. [3]

2023. január 9-én a Raidió Teilifís Éireann bejelentette, hogy az együttes résztvevője lesz a 2023-as Eurosong ír eurovíziós nemzeti döntőnek. We Are One című versenydalukat a február 3-i döntőben adták elő, ahol a szakmai zsűri és a nézők szavazatai alapján megnyerték a válogatóműsort, így ők képviselhetik hazájukat az Eurovíziós Dalfesztiválon. [4] Először a május 9-én rendezett első elődöntőben versenyeztek, ahonnan nem jutottak tovább.

Tagok[szerkesztés]

  • David Whelan
  • Conor O'Donohoe
  • Ed Porter
  • Callum McAdam

Diszkográfia[szerkesztés]

Albumok[szerkesztés]

  • The Last Goodbye (2019, minialbum)

Kislemezek[szerkesztés]

Jegyzetek[szerkesztés]

  1. Ireland: Wild Youth are selected for Liverpool with 'We Are One'. Eurovision TV. (Hozzáférés: 2023. február 7.)
  2. John Lydon loses out on Eurovision selection as Wild Youth chosen to represent Ireland. Eurovision”, The Guardian, 2023. február 4. (Hozzáférés: 2023. február 7.) 
  3. Wild Youth. AllMusic . (Hozzáférés: 2023. február 7.)
  4. Farren, Neil: Ireland: Wild Youth to Eurovision 2023 (brit angol nyelven). Eurovoix , 2023. február 3. (Hozzáférés: 2023. február 7.)

További információk[szerkesztés]