Only Love Survives

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Only Love Survives
Ryan Dolan Malmőben
Ryan Dolan Malmőben
Adatok
Év2013-as Eurovíziós Dalfesztivál
OrszágÍrország Írország
Előadó(k)Ryan Dolan
Nyelvangol
DalszerzőWez Devine, Ryan Dolan
SzövegíróWez Devine, Ryan Dolan
Dalszövegdiggiloo.net
Eredmények
Elődöntő8. hely, 54 pont
Döntő26. hely, 5 pont
Kronológia
Előző◄ Waterline (2012)
KövetkezőHeartbeat (2014) ►

Az Only Love Survives (magyarul: Csak a szerelem éli túl) egy dal, amely Írországot képviselte a 2013-as Eurovíziós Dalfesztiválon, Malmőben. A dalt az ír Ryan Dolan adta elő angol nyelven.[1]

A dal a 2013. február 22-én rendezett 5 fős ír nemzeti döntőben nyerte el az indulás jogát. A döntőben a zsűrik és a televoting szavazatai alakították ki az eredményt. A dal pedig 112 ponttal győzedelmeskedett.[2]

A dalt az Eurovíziós Dalfesztiválon először a május 14-én megrendezett első elődöntőben adták elő, a fellépési sorrendben tizenharmadikként a moldáv Aliona Moon O mie című dala után, és a ciprusi Despina Olympiou An me thimasai című dala előtt. Az elődöntőben 54 ponttal a 8. helyen végzett, így továbbjutott a döntőbe.

A május 18-án rendezett döntőben a fellépési sorrendben huszonhatodikként, azaz utolsóként adták elő a grúz Nodi és Sopho Waterfall című dala után. A szavazás során 5 pontot szerzett, amely a 26., azaz utolsó helyet jelentette a huszonhat fős mezőnyben.

Források[szerkesztés]

  1. Ryan Dolan képviseli Írországot Malmőben!
  2. Írország: Ryan Dolan – Only Love Survives (eschungary.hu). [2014. április 7-i dátummal az eredetiből archiválva]. (Hozzáférés: 2014. április 4.)

Külső hivatkozások[szerkesztés]