Chanel Terrero

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Chanel Terrero
Életrajzi adatok
Születési névChanel Terrero Martínez
BecenévChanel
ÁlnévChanel
Született1991július 28. (32 éves)
Havanna,  Kuba
Származáskubai, spanyol
Pályafutás
MűfajokLatin pop, Reggaetón
Aktív évek2009 - napjainkig
Díjakbronze microphone (2022)
TevékenységÉnekes, színész, táncos
KiadókBMG Spain
A Wikimédia Commons tartalmaz Chanel Terrero témájú médiaállományokat.
SablonWikidataSegítség

Chanel Terrero (Havanna, 1991. július 28. – ) spanyol származású énekesnő, színésznő, táncos kubai felmenőkkel. Ő képviselte Spanyolországot a 2022-es Eurovíziós Dalfesztiválon Torinóban, a SloMo című dallal, ahol a harmadik helyen végzett.

Magánélete[szerkesztés]

Chanel Kuba fővárosában született, hároméves korában Olesa de Montserratba költöztek.

Zenei pályafutása[szerkesztés]

2021. december 10-én vált hivatalossá, hogy az énekesnő SloMo című dala is bekerült a Benidorm Fest elnevezésű spanyol eurovíziós nemzeti válogató mezőnyébe.[1] A dalt először január 26-án, a fesztivál első elődöntőjében adták elő. Az elődöntőben 110 ponttal első helyezettként jutott tovább a január 29-i döntőbe, ahol az énekesnő alábbi dalát választotta ki a szakmai zsűri és a nézők, amellyel képviseli Spanyolországot az elkövetkezendő Eurovíziós Dalfesztiválon.[2][3]

Mivel Spanyolország tagja az automatikusan döntős „Öt Nagy” országának, ezért a dalt az Eurovíziós Dalfesztiválon először a május 14-én rendezett döntőben adta elő, de előtte a második elődöntő zsűris főpróbáján volt hallható. A szavazás végével a harmadik helyen végzett.

Diszkográfia[szerkesztés]

Kislemezek[szerkesztés]

Jegyzetek[szerkesztés]

  1. López, Víctor: 🇪🇸 Spain: Benidorm Fest 2022 Participants Revealed (brit angol nyelven). Eurovoix, 2021. december 10.
  2. Davies, Megan: 🇪🇸 Spain: Four Qualify From Benidorm Fest First Semi-Final (brit angol nyelven). Eurovoix, 2022. január 26.
  3. Chanel wins 'Benidorm Fest' and will represent Spain at Eurovision 🇪🇸 (brit angol nyelven). Eurovision.tv, 2022. január 29.