Szerkesztő:Halász János/archívvitalap2

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából

Besorolás[szerkesztés]

Szia! Szerinted a holokauszt túlélői kategóriába csak olyanokat tegyünk, akik egy lágerből élve visszatértek, vagy lehet azokat is, akik bujkáltak vagy emigrációban voltak (pl. Fischer Annie)? --Sir Morosus vita 2015. június 20., 21:53 (CEST)

Értem, akkor majd így használom. Most fedeztem fel, hogy van ilyen. – Sir Morosus vita 2015. június 20., 22:04 (CEST)

Szidon Simon képe[szerkesztés]

Ebből a forrásból http://www.termeszetvilaga.hu/szamok/tv2004/tv0408/filep.html töltöttél fel egy képet, amelyről azt állítod, hogy a Szidon Simoné. A fenti cikkből az derül ki, hogy a kép a kevésbé ismert Wintner Aurélé. A hiba onnan származhat, hogy a cikkben van szó Szidonról is, és képkereső ilyenkor hibázik. Át kellene neveztetni! A Szidon szócikkéből kiveszem. Wikizoli vita 2015. június 21., 16:30 (CEST)

Megírom a szócikket (persze nem azonnal). És akkor a képet fel lehet használni. Wikizoli vita 2015. június 21., 16:44 (CEST)

Megírtam. Wikizoli vita 2015. június 21., 22:48 (CEST)

Csernisevszkij[szerkesztés]

Bocs, de szokás szerint figyelmetlen voltam. A wikipédián találkoztam itt a https://hu.wikipedia.org/wiki/Feljegyzések_az_egérlyukból Azt hittem ez a helyes, valójában azonban így jelent meg: http://moly.hu/konyvek/nyikolaj-gavrilovics-csernisevszkij-mit-tegyunk Pontos fordítás nincs, nem is kell, ha így megjelent, ezt kel követni. Kijavítanád? Köszönöm a jelzést. Üdv: --Sepultura vita 2015. június 24., 11:35 (CEST)

Szabad források[szerkesztés]

Spencert kiegészítettem. Jól használható szabad források még a Zsidó lexikonon kívül: SZINNYEI JÓZSEF: MAGYAR ÍRÓK ÉLETE ÉS MUNKÁI, A Pallas nagy lexikona, ezeket lehet akár szószerint is másolni a helyesírás és a téves fogalmak mai értelműre való javításával. Gyurika vita 2015. június 26., 20:10 (CEST)

Akiba Kiwelowicz Rubinstein[szerkesztés]

Szia! Nem jöttem rá, honnan a névalak, de mivel az apa neve Kiva, úgy gondolom ez az orosz apai név lengyelesítése. A wikipédiák közül csak az orosz használja, még a lengyel sem. Ismertté az Akiba Rubinstein néven vált, tehát ez az elsődleges. Szülei nem szánhatták rabbinak, mivel édesapja Akiba születése előtt nyolc hónappal halt meg és az anyai nagyszülők nevelték. Sepultura vita 2015. június 27., 10:28 (CEST)

Aláírások[szerkesztés]

Ezeket az anyakönyvi másodpéldányokból kivágott aláírásokat minél hamarabb törölni kellene, ugyanis ezeket a másoló vezette át sajátkezűleg, nem az eredeti aláírások! Ezek a másolatok sokszor évtizedekkel később készültek, abból is látszik, hogy mindenhol egyformák az írások, ahol egy másoló egy darabig dolgozott x bejegyezésen keresztül. Eredeti aláírások csak az első példányokban vannak. Gyurika vita 2015. június 27., 22:21 (CEST)

Több magyar író, zenész és politikuséról meg tudom mondani, hogy eredeti-e, mert ismerem az aláírását, de ezeket feltöltés előtt valahogy meg kellene vizsgálni, hogy honnan származnak és kétségtelenül megállapítható-e az eredetiségük. Gyurika vita 2015. június 27., 22:26 (CEST)

Igen, ez megtévesztő, talán a bürokrácia következetlensége és a jelölési koncepció hiánya miatt. Gyurika vita 2015. június 27., 22:32 (CEST)

Regőczi Győző[szerkesztés]

Szia! Ne haragudj, de szerintem nem volt szerencsés átnevezni Regőczi (Exner) Győző lapját Regőczi Győzőre. Az általam talált minden irodalmi kiadványán Regőczi (Exner) Győzőként szerepel, sakkozóként pedig Exner Győzőként ismert. Ha már át kellett nevezni, akkor talán jobb lett volna Exner Győzőre átnevezni. --Dodi123 vita 2015. június 28., 23:16 (CEST)

Magyar Királyság[szerkesztés]

Holnap, ha lesz időm, elkezdem. Csak valahogy úgy kéne, hogy mindenkinek megfeleljen... --Lálálá9999 vita 2015. június 29., 00:14 (CEST)

"erre pedig azt tudom mondani, hogy amilyen az adjonisten..." Hát, amikor még új voltam, és szinte semmit sem tudtam, kaptam rendesen a "veteránoktól". Erre gondoltam. --Lálálá9999 vita 2015. június 29., 00:25 (CEST)

Jól van. --Lálálá9999 vita 2015. június 29., 00:32 (CEST)

Ponaryi[szerkesztés]

Szia! Mivel az y ejtett, helyesen talán inkább ponaryi, mint a crécyi csata. --Sepultura vita 2015. július 1., 19:08 (CEST) Ezek a témák nem érdekelnek? https://en.wikipedia.org/wiki/Anti-Jewish_violence_in_Poland,_1944%E2%80%9346 http://www.lechaim.ru/ARHIV/195/romanovskiy.htm#_ftn5 --Sepultura vita 2015. július 1., 19:26 (CEST)

A második világháború utáni pogromokról szólnak, főleg. --Sepultura vita 2015. július 2., 14:49 (CEST)

Ev. ref.[szerkesztés]

Az ev. ref. az "evangélikus református" rövidítése, ami mai értelemben a refomátus vallást jelöli. Az ág. ev. az "ágostai evangélikus", ez pedig simán csak evangélikus. Gyurika vita 2015. július 3., 14:39 (CEST)

Szatmári Mór[szerkesztés]

Palatinusból dolgoztam részben és utámakerestem az Interneten. --Lalo5555 vita 2015. július 3., 17:10 (CEST)

Miért?[szerkesztés]

"Dönteni én speciel nem tudok, ha mégis kéne, talán a nem felé hajlanék, bár sokszor nem vagyok igazságos."

Miért is hajlanál a nem felé? --Stephanmattheisen vita 2015. július 6., 20:18 (CEST)

Rozka Korczak[szerkesztés]

Megköszönni nem kell. :-) Magamat szórakoztatom. Rozka Korczakot nagyon részletesen meg lehetne írni, van róla bőven anyag a neten. A leghosszabbnak tűnőt be is raktam forrásként, mert a kiegészítésemhez az is volt. A leírás alapján úgy tűnik, már gyermekként „lázadó típus” volt és az igazságért mindig kiállt. --Sir Morosus vita 2015. július 6., 23:58 (CEST)

PIM[szerkesztés]

Amikor a PIM segítségével keresek forrásokat a nevezetességhez, akkor az erős szelektálás során általában akkor szoktam valakit felvenni az egyért. lapra, ha 1.) legalább két forrást sorol fel, vagy 2.) ha egyet, akkor A.) az forrás hivatkozik-e másikra, vagy B.) van-e az illetőről még legalább pársoros online anyag. Általában a gyakori nevűek is tömkelegével szerepelnek ott egy forrással (tsz-elnök és egyéb local hero, akiről további források nem fognak megemlékezni), de sajnos jó reszükről valószínűleg nem lesz soha cikk, mert nem teljesítik a WP:NEV-beli követelményéket, így ezekkel nem foglalkozom. Attól tartok, hogy ez a helyzet az 1870-ben született Thain Jánossal is, ráadásul egy 2002-es kiadásban szerepel és az ennek ellenére sem közöl a haláláról adatokat. Az ilyeneket előbb-utóbb törölnék úgyis, ezért nem látom értelmét felvenni egyért. lapra, hogy talán lesz róla cikk. Ugyanez a helyzet Bárány István (lelkész)-szel, akiről van egy sor és két műcím, de sehol semmi további adat vagy forrás. Jelenleg szubcsonk és az egyért.-ről is kivettem, mert nem teljesíti a nevezetességi követelményeket. Viszont esélyesebb, hogy az ötvenvalahány éves Bárány István képviselőről lesz cikk (interjú és rövid életrajz is van róla neten), így őt tettem be helyére. Szóval csak azt akarom mondani röviden, hogy egyforrásos személyeket többnyire nincs értelme felvenni és előkészíteni egyért. lapra a kétséges nevezetesség miatt. Gyurika vita 2015. július 7., 11:40 (CEST)

Vadas Márton (pártmunkás)[szerkesztés]

1) Talán ez is az emlékezetéhez tartozik. Mást nem találtam a neten az iskoláról. Az 1966-os telefonkönyvben XIII. ker., Vág u. 12–14. a címe, de itt névadót nem írnak, talán később kapta a nevet. 2) Az Új magyar lexikon szerint (éjszakai) meggyilkolása után testvére és Mészáros Gábor (1896–1920, húsipari munkás) holttestével együtt a Dunába dobták. --Sir Morosus vita 2015. július 8., 15:02 (CEST)

Az Új magyarnak csak egy kiadása volt, millió utánnyomással. Új magyar lexikon. 6. köt. S–Z. Budapest, Akadémiai Kiadó, 1962. 582. l. Vadas testvérek címszó. (Azt írják, több hétig kínozták őket megölésük előtt.) --Sir Morosus vita 2015. július 8., 15:37 (CEST)

A harmadik halott azon az éjszakán(?):

Mészáros Gábor (1896–1920) húsipari munkás. Az I. világháború idején (1915-ben) orosz hadifogságba került. A tomszki hadifogolytáborban ismerkedett meg – többek között – Kun Bélával; tagja lett az oroszországi magyar kommunista szervezetnek. 1918 végén jött haza. A Tanácsköztársaság idején az I. Vörös Hadtest politikai biztosa volt. 1920-ban illegális pártszervező munka közben az ellenforradalmi rendőrség elfogta és halálra kínozta. (Új magyar lexikon 4. köt K–Me. Budapest, Akadémiai K. 1962. 610. l.)

Tovább nem zavarok. :-) --Sir Morosus vita 2015. július 8., 16:01 (CEST)

Karol Kmeťko[szerkesztés]

Szlovák wikiről fordítás. Taz vita 2015. július 8., 22:55 (CEST)

Zsoldos Jenő[szerkesztés]

Ez elég érdekesnek néz ki „A felépült gimnázium” résztől, az eleje Lajta Béláról szól. --Sir Morosus vita 2015. július 8., 23:09 (CEST)

Nem vagyok rád mérges[szerkesztés]

Rád? Nem vagyok mérges. Ha már szerkesztőnévnél tartunk, nekem meg áprilisban az jutott eszembe, hogy ne nevezzem át magam Apródról másvalaminek (például Ballistára). És amiatt Ballistára, mert ez már egy másik kommunikációs korszak. Nem általam kezdve, hanem a közösség meghatározó szerkesztői egy részéről kezdve. Akkor még szolgálatnak tudtam tekinteni, a Wikipédia szerkesztői kommunikációja is sok tekintetben megváltozott (wikiszületésnapi köszöntők csökkenése meghatározószerkesztőknél (Bennót hárman köszöntötték fel néhány napja csak), argó természetes jelenségként kezelése, olyasfajta fenyegetőzések csak azért, hogy rémületbe ejtsék az embert, máskülönben nincsen semmi büntető szándékuk és csomó minden még, Szedlacsekné, mint példaember is háttérbe került, maradt Gipsz Jakab példaemberként (azelőtt a két példa egymás mellett létezett), vagyis a humoros példafigurát totálisan leváltotta a sótlan példafigura). Apró kis kommunikációs nüanszok, amik indokolnák a kedvesebb nevű választást drasztikusabb nevű választásra. Apród vita 2015. július 9., 02:30 (CEST)

Műhely[szerkesztés]

Látom elég sok, a zsidósággal kapcsolatos cikkel foglalkozol. Ha gondolod beléphetsz a műhelybe. Bár komoly műhelymunka nincs jelenleg, de ha segítjük egymást (az első világháború mellett) hajlandó vagyok folytatni az Izraellel és a holokauszttal kapcsolatos cikkek írását.Carlos71 vita 2015. július 11., 14:36 (CEST)

Helyes. Az ajánlatom azért áll.Carlos71 vita 2015. július 11., 14:41 (CEST)

Köszi! Értem. Akkor talán az lenne a jó, ha rámutatnánk egy sablonra és azt kitöltenénk. Ha pedig van olyan altémakör, ami érdekel szólj. Ha kell sablont is gyárthatunk hozzá. Nekem mindegy melyik témát csináljuk. Mivel rugalmas vagyok szívesen alkalmazkodok hozzád. Vagy akár a főcikket is megírhatjuk kiemeltre.Carlos71 vita 2015. július 11., 14:51 (CEST)

Erre gondoltál? Az enwikin semmi nincs csak a tábornevek.Carlos71 vita 2015. július 11., 19:41 (CEST)

UI:A szocialista forradalomért stb. meg van nekem, neveztek már emiatt kommunistának :)) Hehe. Akkor én meg „Sztálinista-Hitlerista” vagyok. Sok könyvem van a két gazemberről. Felőlem lehetsz kommunista is amíg a cikkeid semlegesek. Composer is az. Amúgy rengeteg könyvem van (sajnos nagy részük még Magyarországon maradt; a holokausztos könyv is bár az „Auschwitz and the allies” és a Kasztner-vonatos biztos itt van; online fent van Braham könyve is), de különösen az 1. v.h. a 2. v.h. meg a Trianon/Horthy témakör, amiből sok van. A munkásmozgalmat sem bánom csak legyen online forrás hozzá és legyen egy határozott döntésünk, hogy minek lássunk neki. Kell nekem is egy „melléktevékenység” az 1. világháború témaköre mellé, a változatosság kedvéért.Carlos71 vita 2015. július 11., 19:41 (CEST)

A legtöbben így vagyunk ezzel (mármint az érdeklődéssel). Egyébként nyílván engem is érdekel a kommunizmus különben nem csatlakoztam volna a műhelyhez.:) Rendben. A napi egyet nem tudom megígérni, főleg, ha hosszabb, de a lehetőségeim szerint csinálni fogom. Ha akarod osszuk fel és amikor beérlek újabb feladatot tűzhetünk ki.

Enyém: 1.) Auschwitz-Birkenau · 2.) Bogdanovka · 3.) Bełżec · 4.) Bergen-Belsen · 5.) Gross-Rosen · 6.) Janowska · 7.) Kaiserwald · 8.) Mauthausen · 9.) Nordhausen · 10.) Sajmište · 11.) Sobibór · 12.) Treblinka

Tied:

  1. Buchenwald
  2. Chelmno
  3. Dachau
  4. Jasenovac
  5. Majdanek
  6. Neuengamme
  7. Ravensbrück
  8. Sachsenhausen
  9. Salaspils
  10. Stutthof
  11. Theresienstadt

kész:

  1. Uckermark
  2. Herzogenbusch

Értem. Köszi!Carlos71 vita 2015. július 12., 09:28 (CEST)

Ha így megfelel. A hírhedtebb táborokat is próbáltam megfelezni. A meglevőket sem árt fejleszteni.Carlos71 vita 2015. július 11., 22:19 (CEST)

Javaslom a Yad Vashemet forrásnak az enwiki helyett. A térképpel megszenvedtem.Carlos71 vita 2015. július 11., 23:52 (CEST)

Az ötlet jó, de nem tudom, hogy lehet/kell magyarítani. Ha tudod csináld meg vagy a kocsmafalon tudnánk segítséget kérni, ha te sem tudod.Carlos71 vita 2015. július 12., 12:51 (CEST)

Familysearch[szerkesztés]

Láttam, hogy Bresztovszky Ernőhöz belinkeltél Familysearch képeket. Kérdésem az, hogy hogyan lehet ezeket megtalálni? Amikor elkezdtem Bresztovszkyt beírva keresni, nem sikerült oda jutnom, ahova te. --Lalo5555 vita 2015. július 11., 15:49 (CEST)

Mivel felajánlottad, mondom a keresett személy nevét:

Vámbéry vagy Vámbéri Sándor (vagy Alexander), úgy tudom, hogy 1850-ben született Nagykanizsán, izraelita vallású, eredetileg Wamberger. Felesége Steinhaus Fáni (vagy Fanny). Felmenőire és leszármazottaira vagyok kíváncsi, házasságának adataira, illetve, hogy mikor magyarosította a nevét. Előre is köszi: --Lalo5555 vita 2015. július 11., 16:07 (CEST)

Folytassuk nálam, hogy együtt legyenek az adatok. --Lalo5555 vita 2015. július 11., 16:43 (CEST)

Re: Kim Kielsen és a többi[szerkesztés]

Az összekapcsolást el szoktam végezni a cikkeknél, amiket létrehozok. A cite webet pedig használni fogom. Üdv. StephanmattheisenItt üzenj

Hátha érdekel[szerkesztés]

Hátha érdekel, de hosszú. Állítólag az országjáró marhavagonban az ő példáján mutatják be a holokausztot. „Birkenauban nem adtak rendes vizet. Sárgás, koszos folyadékért kellett sorban állni órákon keresztül. Akkor azt mondtam magamban, hogy éveket is odaadnék az életemből egy jó pohár tiszta hideg vízért. Azóta is úgy iszom, hogy közben csodálom.” --Sir Morosus vita 2015. július 12., 23:59 (CEST)

Esetleges felesleges vita kerülése[szerkesztés]

Amit írtál és amit én írtam (mindkettőt eltávolítottam; a szerklapról is). Soha nem fogunk egyetérteni (ha 100 oldalas könyvet írok részletes magyarázatokkal akkor sem) és nem kívánok véget nem érő vitákat folytatni. Az időnket inkább szerkesztéssel töltsük. Véleményedet tiszteletben tartom. Kérlek ne írj erről többet. Tudomásul veszem, hogy jobb, ha a felesleges véleményemet kiveszem.Carlos71 vita 2015. július 13., 08:19 (CEST)

UI: Végszóként annyit azért hozzátennék, hogy véleményem alapvetően nem megy szembe a Romsics-Ungváry-Gyurgyák vonallal (leginkább „emberünk” esetében és ott is csak részben), akiket tisztelek és számos könyvem van tőlük, így véleményed számos részével egyetértek. Pontosan ismerem a magyarországi antiszemitizmus történetét. Sem műveletlen, sem rosszindulatú nem vagyok.Carlos71 vita 2015. július 13., 08:31 (CEST)

Örülök, hogy egyetértünk.Carlos71 vita 2015. július 13., 12:26 (CEST)

Tausk József Hugó[szerkesztés]

Palatinusból: Tisztv. Bécs, Fv. 1883. Eötvös p. III. --Lalo5555 vita 2015. július 13., 09:18 (CEST)

Berend Miklós[szerkesztés]

A fiáról tudsz?

http://www.huszadikszazad.hu/1946-marcius/bulvar/elfogtak-galambos-jenot-berend-miklos-dr-foorvos-gyilkosat

http://mek.niif.hu/00300/00355/html/ABC00523/01616.htm

Kísérteties! --Lalo5555 vita 2015. július 13., 09:46 (CEST)

Köszi[szerkesztés]

De, akartam szavazni, csak elfelejtettem. Törölni sablont betettem, köszi. Szép napot kívánok! Apród vita 2015. július 13., 16:54 (CEST)

Zsitnik Béla (evezős, 1924)[szerkesztés]

Itt is Győr van [1], így szerintem megoldódott a probléma.

Köszi[szerkesztés]

Szia köszönöm a jelülést.Tuttééé vita 2015. július 15., 18:24 (CEST)

A vitázásról[szerkesztés]

Két diplomám van. Az egyik történelemtanári, a másik könyvtárosi. Egyszer voltam hivatalosan könyvtárosi státuszban állásban, de gyakorlatilag mivel az intézmény nem könyvtár volt, hanem egy szociális-kulturális-oktatási intézménye a fővárosnak, így inkább ami éppen az eszünkbe jut-típusú ember voltam ott néhány évig és a katalógizálás és selejtezés volt talán leginkább könyvtári belőle, már amennyi emlékem van róla.

Ezért az érdeklődésem is egyfelől történeti, másrészt ilyen-olyan rendezési. Nem tudom, ismered-e a dalt, de valószínűsítem, hogy igen: Egy szeg miatt a patkó elveszett. A patkó miatt a ló elveszett. A ló miatt a csata elveszett. A csata miatt az ország elveszett. Verd be jól azt a patkószeget! Némelyek megmosolyogják az ilyen logikát, némelyek komolyan veszik, mert értik, hogy létezhetnek ilyen helyzetek, ha nem is mindig, de ez most tényleg olyan, amikor ennek a logikának helye van.

Egyébként tudod, hogy robbantam be annak idején ide 2012-ben? Jöttem és Hitler szócikkéből az első sorban a Harmadik Birodalom kifejezést, mint halálozási helyet kivettem a Berlin szó mellől több okból is (épp néhány napja lett archiválva Hitler vitalapján ez a hozzászólásom is, ami aztán vissza lett vonva). Hogy emiatt mennyit kellett magyaráznom, most már nem lényeges, mindenesetre azóta is a visszavonó szerkesztőtől sok humánus segítséget kaptam és kapok. Az engemet néhány hónapja megvédő szerkesztővel pedig azóta is jóban sikerült maradnom.

Az hogy a vita mikor válik még inkább összekötővé az emberek között és mikor nem, azt leginkább az határozza meg, ha két szerkesztő közül az egyik nem vitapartnernek, hanem a szó rosszabbik értelmében vett parasztnak fogja fel a másikat, magát pedig úrnak (lásd az ilyen irányú dialógusokat pl. a Toldi-ban). Cselesebb esetekben van aki parasztnak fogja fel a másikat, de úgy állítja be, mintha a másik fogná fel magát úrnak (pl. ha X. kijelenti, hogy nem körülötted forog a Wikipédia (ezt most nem V. írta, hanem egy másik nekem), miközben a kijelentő személy magára tekint úgy, mintha ő úr lenne és a másik paraszt).

Láttad pl. már mi szerepel Voxfax szerkesztőlapján? A Jóisten mindent tud, de némely wikipédisták mindent jobban tudnak. Lehet, hogy ő is idézte, de lélektanilag érdemes végiggondolni, hogy vajon a némelyek alatt sajátmagára vagy másokra gondolt vagy pedig mindkettőre.

A szerkesztők nagy hibája, hogy némelykor elkezdik semmibe venni a vitapartnerség alapszabályait. Ez 2014-től állandósult. Márpedig a legelső alapszabály az, hogy vita alkalmával nincsenek urak és a paraszt szó rosszabbik értelmében felfogott parasztok. Innen kell kiindulni. Csak vitapartnerek. És a partner szót kell értelmezni, de nem úrként és parasztként, hanem vagy két egyenrangú úrként vagy két egyenrangú parasztként. Vagy esetleg két egyenrangú polgárként, mert ez a lehetőség is létezik.

U. i.: A szójátékot észrevettem :-). Szép napot kívánok!Apród vita 2015. július 16., 04:38 (CEST)

Válasz[szerkesztés]

Te is ismered bizonyára a Bikini dalát:

Évek óta nem történik semmi,

Csak várom a nagy csodát.

Évek óta nem változik semmi,

Mért kezdjem én a változást.


Mindig azt mondják hogy legyek jó!

De miért mindig csak én, csak én legyek a jó?

Mindig azt mondják hogy legyek jó

De miért mindig csak én, csak én legyek jó? Apród vita 2015. július 18., 00:18 (CEST)

József Attila a költő :-).

Ancsel Éva írta: Legyinteni csak az tud, aki kinőtt minden gyermekbetegséget - legfőképpen a komolyságot -, ha nem is nőtt fel semmihez. Mindenesetre mások fölébe nőtt. A legyintés nem a józanság gesztusa, hanem azoké, akik a sárga földig leitták magukat józansággal - egyszóval idültek. Állapotuk a szervezetre teljesen ártalmatlan, ezért az orvostudomány sem foglalkozik azzal a kérdéssel, hogyan lehetne őket magukhoz téríteni - némely esetben magukhoz visszatéríteni. A legyintés az élet renegátjainak a gesztusa: gúnyos integetés a távolból.

Legyinteni nem mindenki tud. Nem lehet például egyszerre vasat önteni és legyinteni.

Írni éppenséggel egy kézzel is lehet, de mit ér ez a művelet, ha közben a másik kéz legyint? (Ancsel Éva: Töredékek az emberi teljességről. Magvető. 1982. 48. p.) Apród vita 2015. július 18., 01:10 (CEST)

Járőrjog[szerkesztés]

Szia! A járőrjogot megkaptad, jó munkát hozzá! - RepliCarter Hagyj üzenetet 2015. július 18., 21:51 (CEST)

Igazán nincs mit, megérdemled, örülök hogy mostantól a járőrök táborát erősíted! :) ‑XXLVenom999 The Bunker 2015. július 19., 14:32 (CEST)

Köszönet[szerkesztés]

Köszönöm szépen a jelölést, nagyon örülök neki, de nem tudom, miért jelöltél, viszont érdekel.--Ruisza beszélgetőfülke 2015. július 19., 15:14 (CEST)

Russell Latapy[szerkesztés]

Russell Latapy szócikkében a szócikket elkezdő szerkesztő törölni akarta a lap tartalmát, én viszont Hadd menjen minden a maga szabályos útján szerkesztési összefoglalóval visszaállítottam a szubcsonkjelzős szócikket. Rádd bízom a szerkesztő döntését megismerve, teszel-e egyéb intézkedést! Apród vita 2015. július 20., 04:44 (CEST)

Megint törölte a lap tartalmát: Russell Latapy. Apród vita 2015. július 21., 20:49 (CEST)

Tárkony Lajos[szerkesztés]

Szia! Nem tudom jó helyen válaszolok-e az üzenetedre a Tárkony Lajos féle szócikkel kapcsolatban . Most még kezdő vagyok és ha rossz helyen válaszolok kérlek nézd el nekem . Az általad forrásként megjelölt oldalon szereplő szöveg valóban nem tőlem származik . Azonban biztosan merem állítani hogy az adott szöveg adott oldal készítőihez sem tartozok . A szinte teljes egyezés valószínűleg a hasonló forrásból való dolgozás adhatja. A forrás egy 1987-ben megjelent eszperantó irodalmi antológia melynek címe "Utam a világban (Mi Vizitas Mian Farmon). Remélem sikerült kételyeidet eloszlatnom !

Ganz CSMG[szerkesztés]

Szia! Jelenleg a 24-esen leginkább KCSV7-ek közlekednek, de gyakran előfordul a CSMG is. A 2-es július 31-ig megosztva jár, északon (Jászai Mari tér - Széchenyi István tér) Ganz CSMG-k járnak, a délin pedig a KCSV7-ek. Különben mindkét vonalon gyakran előfordul a CSMG (leginkább a 24-esen).

Ezen az oldalon meg tudod nézni a 2-es és a 24-esen közlekedő villamosokat visszamenőleg is (én általában itt nézem). Az oldal a BKK Futár applikációját használja, ezért biztos forrásnak mondható. Szerintem az utolsó két szerkesztés vissza kellene vonni erre.

Linkek:

Viszonylatok (itt megtekinthető az összes vonal), de linkelem a 2-es és a 24-es lapját is: Járművek a 2-es viszonylat forgalmi számain (északi), 2-es (déli), 24-es.

Örülök ha tudtam neked segíteni!:) 23-as buszüzenj nekem 2015. július 22., 18:44 (CEST)

Tömörítve annyi, hogy előfordulnak a CSMG-k a 2-esen és a 24-esen, csak a pótlás idején nem járnak. 23-as buszüzenj nekem 2015. július 22., 21:00 (CEST)

Azonnali[szerkesztés]

Szia! Mielőtt azonnali törlésre jelölnél valamit, nézd meg a bal oldali menüben, mi hivatkozik rá, és szükség esetén javítsd a linkeket. (Rossz példa, mert itt épp elfelejtettem kitölteni az összefoglalót a meleg miatt.) Ez a törlést végző adminnak is a dolga, de alapvetően a jelölőnek illik, mert több szem többet lát, az a jó, ha az admin már csak ellenőriz. Kösz az átnevezéseket!

Bináris ide Kelt: Wikipédia,  2015. július 22., 22:58 (CEST)

Aláírás szerkesztése[szerkesztés]

Szia,
Hogy csináltad, hogy az aláírásodban "vita" helyett "üzenet" van ?
:) --Rendes Kis vita 2015. július 23., 09:01 (CEST)

Köszönöm (elsőre ott szúrtam el, hogy nem pipáltam be a wikiszöveget) :) --Rendes Kis beszéljük meg 2015. július 23., 09:19 (CEST)

Takács Mária/Marika[szerkesztés]

Szia,
Ezt te azért nem nagyon tudhatod, mert ha jól számolom, 2 éves voltál, amikor ő meghalt.
Arra már én sem emléxem, hogy ő mikor hagyta abba a tv-szereplést, te valószínűleg sohasem láttad őt a tv-képernyőn.
Javasolom, kérdezd meg édesapádat, hogy mi az igazság Takács Marika ügyében. --Rendes Kis beszéljük meg 2015. július 23., 09:57 (CEST)

Re:[szerkesztés]

Szia! Nem hiszem hogy gonosz vagy, inkább csak jó a humorérzéked. :) Ezt én is megmosolyogtam. Egyébként erre van a Wikipédia:Rossz viccek és egyéb törölt zagyvaságok. Ide nyugodtan kimentheted a legnagyobb gyöngyszemeket, hiszen erre lett létrehozva. Üdv, ‑XXLVenom999 The Bunker 2015. július 23., 11:19 (CEST)

Kár, mert ide szabadon lehet menteni (nyilván a jó ízlés határain belül) az emberek arcára mosolyt csaló félresikeredett tartalmakat. Örülök hogy segíthettem. :-) --XXLVenom999 The Bunker 2015. július 23., 11:26 (CEST)

Legjobb tudomásom szerint ide csak azok az ökörségek kerülnek, amiket cikkekbe írnak be, akár komplett "cikk", akár egy-egy mondat. Nem hiszem hogy wikin kívüli dolgok beleférnek, de erről nem engem kell kérdezni, mert én nem értek hozzá, csak tudok róla hogy van ilyen. --XXLVenom999 The Bunker 2015. július 23., 11:42 (CEST)

fiat[szerkesztés]

Köszönöm szépen!-- Ruisza beszélgetőfülke 2015. július 23., 17:03 (CEST)