Szerkesztővita:Pilgab/Archív 2007 november

Az oldal más nyelven nem érhető el.
A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Legutóbb hozzászólt Pilgab 16 évvel ezelőtt a(z) Referálás eredménye témában

Rövid cikkek

Szia, üdv a wikiben! Az irreverzibilitás és a slír cikked kicsit rövidre sikerült. Az előbbihez beszúrtam az angol cikkre mutató interwikit, utóbbihoz minta pl. az en:sandstone cikk, ez terjedelmében már elég jó. Ezek alapján tudod bővíteni a cikkeidet, az irreverzibilitásról pedig leveheted a {{szubcsonk}}(?) sablont, ha már nem az. Jó szerkesztést: – cheryn/IRC 2007. március 29., 12:47 (CEST)


Üvegházhatás

Kicsit fejleszteni kellene, de frankón indul. Hajrá. Ha van időd nézz rá: a Wikipédia:Globális felmelegedés műhely -re .--Kádár Tamás Megint vitatkozol?? 2007. április 22., 13:14 (CEST)

Hát csak ha van időd és kedved. Látom te is egyetemista/főiskolás vagy. Vizsgaidőszak.. eh.. :( Bár én így, itt a wikipedián készülök művtöriből a vizsgára:)) --Kádár Tamás Megint vitatkozol?? 2007. április 22., 14:39 (CEST)

A wiki nem arrol szol h csak olvasod, hanem h te irod a kutatásaidat. A művészet részlege ugyancsak szegényes, én azt növelem (amikből vizsgázom) azokat kutatom, neten, meg számítágépes jegyzeteket használok a wiki új cikkeimhez: Lásd: Egon Schiele, Vlagyimir Tatlin.--Kádár Tamás Megint vitatkozol?? 2007. április 22., 15:03 (CEST)

Nézd meg a http://www.google.hu/ -t :))) NEsze neked globális felmelegedés!--Kádár Tamás Megint vitatkozol?? 2007. április 22., 15:04 (CEST)


Föld napja ma lenne?

http://www.google.co.uk :)), Nézd meg a http://www.google.hu/ -t earthday07.jpg (Föld napja) a kép címe. Ha vki ezután cáfolni meri a globális felmelegedést, akkor az ne keressen a neten!:)) --Kádár Tamás Megint vitatkozol?? 2007. április 22., 15:07 (CEST)

Zala!

Szia!!

Üdv Zalai! Jó, hogy nem vagyok egyedül! :D :D --Peda 2007. április 27., 14:19 (CEST)

Tudod, ha az ember minőségi oktatásban akar részesülni - ami nem az egyetemrejárást, hanem a vitákat is magába foglalja - el kell hagyni a szülőföldet. :-) Az ember megismer más kultúrákat, érveket, nézőpontokat és visszatér ezzel a töblettel... ami többet ér a diplománál. :-P --Peda 2007. április 27., 19:02 (CEST)

Savas eső

Ezt szeretem benned, te csak felugrassz a wikipédiára és gyorsan összedobsz egy nagyon profi cikket. Gratu ehhez a cikkedhez is, ez is úgy tünt elő a semmiből, mint az üvegházhatás! Így tovább, frankó lett. --Kádár Tamás Megint vitatkozol?? 2007. május 13., 13:38 (CEST)

Nyulológia

Köszi a nyulászati bővítést! :) Adam78 2007. május 13., 15:13 (CEST)


Főlap

bizony ki kell rakni a forapra, bizony.!!--Kádár Tamás Megint vitatkozol?? 2007. május 13., 22:29 (CEST)

Orisza

Ez szép volt, az indiai államok rég fájó sebei a Wikipédiának... :) – Alensha üzi 2007. május 14., 01:30 (CEST)

Vahava-projekt

Jó kezdemény, kicsit lehet még dolgozni, de maradhatígy is, jó ez így is.--Kádár Tamás Megint vitatkozol?? 2007. május 15., 13:34 (CEST)


Köszönöm :-)

Szia! Köszönöm a Federer-cikkem támogatását :-) Pumukli 2007. május 15., 18:18 (CEST)

Szia! Jelöltem kiemeltszavazásra a cikket, esetleg támogatod ott is? Pumukli vita 2007. május 23., 19:52 (CEST)

Köszi :-) Pumukli vita 2007. május 23., 21:16 (CEST)

Üvegházhatás

Szia! Lezártam a cikk referálását, mert letelt az 1 hónap. Túl sok hozzászólás sajnos nem érkezett a témában, de ha gondolod, jelölheted kiemeltnek. üdv, – Alensha üzi 2007. május 16., 20:31 (CEST)

Alighanem azért nem volt sok hozászólás, mert az utóbbi időben nagyon megszaporodtak a cikkek a referálás oldalon, és ennyifelé nem tudnak figyelni az emberek. Azért is igyekszem takarítani néha, hogy ne legyen olyan túlzsúfolt az oldal. Meg lehet, hogy a wikiközösség most egy kicsit túltelített az olyan témákat tekintve, ami kapcsolódik a globális felmelegedéshez, mert Kádár Tamás lelkesedése a témával kapcsolatban már elég sok vitalapon megnyilvánult :)

(Ugyanilyen okokból nem rakok referálásra most egyiptomos cikket, meg mert gyors egymásutánban volt már vagy négy, és ugyanaz a téma egy idő után unalmas lehet valakinek, ha nem olyan fanatikus, mint én...) – Alensha üzi 2007. május 17., 00:06 (CEST)

JAVASLAT KIEMELT SZÓCIKKRE

globális felmelegedés

A műhely tagjait megkérem rá hogy szavazzanak a kiemelt rangra való emelés mellett.Wikipédia:Javaslatok kiemelt szócikkekre/Globális felmelegedés oldalon. Magyarul számítok mindenkinek a pozitív voksára.--Kádár Tamás Megint vitatkozol?? 2007. május 16., 23:59 (CEST)

"Úgy beállítani valamit, mintha egy súlycsoportban lenne a valódi tudományos elméletekkel az áltudományok és marginális elméletek Wikipédiában aktív híveinek is az egyik kedvenc szórakozása. A magyar Wikipédiában pl. könnyen kerülnek helyi túlerőbe és érik el, amit akarnak, mert nincs elég normális ember, akinek van energiája folyamatosan küzdeni a megszállottakkal és akik felismerik, hogy ezekben az esetekben az 50-50% nem jelent semleges nézőpontot."User:Nyenyec

Nyenyec megprobalja bizonyítani,h mi a műhely szerkesztői hülyék vagyunk. Ezért a kiemelt cikk minősítés ellen hangolja a szavazásnál a szerkesztőket. Sajnálatos tény, hogy a szerkesztőkre szavaz most Nyenyec és nem a cikkre. Csak a kapaszkodót keresi. A cikket semleges nézőpontban szerkesztették , a tudósok semleges nézőpontját látjuk. Nem kell beleírni a cikkbe a Bush által lefizetett újságírók "nem létezik a globális felmelegedés" ostobaságot. Jelenlegi állás: 4 ellene. Hol vagy Pilgab? --Kádár Tamás Megint vitatkozol?? 2007. május 17., 09:37 (CEST)


A káromkodás közösségfüggő. A nemtulságosaniskolázottak általában jobban elfogadják és jobban kedvelik az ilyen jelzőket. Azért írtam így, hogy mindenki megértse. "Még nem érett meg arra, hogy kiemelt státuszt kapjon" ez sajnos így van. Már valami arab oldal is megkapta a kiemelt státuszt ebben a temaban a wikiben :(( ehh...--Kádár Tamás Megint vitatkozol?? 2007. május 17., 15:31 (CEST)

Wikipédia:Törlésre javasolt lapok

Wikipédia:Törlésre javasolt lapok/A globális felmelegedés szójegyzéke

Maradjon. Az angol wikipédia cikk is tartalmaz ilyen szócikket, tehát nagyon is fontos. a nem szótári definíciók listája -ra hivatkozni az angol cikk megléte miatt bugyutaság. Nem azért van az angol wikipédiában a cikk, mert oda nem való. http://en.wikipedia.org/wiki/Glossary_of_climate_change, Glossary of climate change, mellesleg rengeteg lista van már a wikipediában. Sorolok meglévő listákat ha szeretnétek.--Kádár Tamás Megint vitatkozol?? 2007. május 23., 10:16 (CEST)


globális felmelegedés

Wikipédia:Javaslatok kiemelt szócikkekre/Globális felmelegedés Nézzétek át újra a cikket 2006.május.16 óta:

  • az angol és a német cikket lefordítottam többedmagammal (Nagytibi, GáBorg), belekerültek az 1. Okok, 2. Visszacsatolások, 3. Klímamodellek, 4. Interglaciális időszakok, 5. Ember előtti hőmérséklet változások, 6. Gazdaság részek.
  • A fordítás révén belekerültek azok a részek, amiket hianyoltatok: "nem semleges a cikk", hadd idézzek a változtatásokból: 1. "(emberi tevékenység révén keletkező) üvegházhatású gázok koncentrációjának növekedése, ami felmelegíti a Föld felszínét és az alacsonyabb légkört..""..néhány tudós utasítja el" 2. Napciklus rész leírja más tudósok szemszögét, akik a nap váltakozó periodusát emlitik a felmelegedes okakent: "A Nap aktivitása és a napfoltok száma nem egyenletes és állandó, hanem periodikusan változik a mágneses ciklusoknak megfelelően." "Az 1600-as évek során például a ciklusoktól függetlenül is rendkívül kevés napfoltot figyeltek meg, egyes feltételezések szerint részben ez okozta az akkori hűvösebb időjárást." 3. Interglaciális időszakok rész "A történelem során a melegebb (interglaciális) időszakok és hidegebb időszakok (jégkorszakok) váltották egymást; amelyek között a Föld átlagos hőmérséklete 6-8 °C-ot változott"
  • Az összes kétes eredetű képet eltávolítottam a cikkből.
  • Megjelöltem a fordításokból származó elsődleges forrásanyagot, levettem a "forrás hianyzik" sablont. Jelenleg több forrás van, mint a német már kiemelt cikkben.
  • Töröltem oda nem illő részeket: "Az elrettentő példák" szakaszt, az amerikai hurrikánokat.
  • Belekerültek a német wikipédiáról hasznos képek és a meglévők mellé rajzoltam újat.
  • formázások történtek, megszűntettem a felsoroló oszlopokat, folyószöveget írtam helyette. *Kiszedtem a biologiai fejezet alól a bekezdési pontokat, rossz címeket átjavítottam.
  • Ahol csak címszavak voltak írtam szöveget.


Amennyiben még találtok problémát a cikkben, kérem jelezzétek mielőbb. Amennyiben a elfogadhatónak találjátok most már a kiemelt rangra a cikket, kérem változtassanak a szavazatukon azok, akik eddig ellenezték az előterjesztést.--Kádár Tamás Megint vitatkozol?? 2007. május 28., 20:14 (CEST)


GF

"Na látod így kell ezt csinálni! Csak gratulálni tudok! Meg is ittam az egészségedre most egy üveg sört! :) " Igyál vagy nyócat, egy sör nem sör. Nyolc sör két sör. :)


Apropo, ha van haverod szólj neki, hogy támogassa a Wikipédia:Javaslatok kiemelt szócikkekre/Globális felmelegedés-t, kell még pár szavazat.Köszi--Kádár Tamás Megint vitatkozol?? 2007. május 28., 22:24 (CEST)

Szia!

Sajnálom de ezek bonyolultabb sablonok és ezekhez nem értek de User:Csörföly D ezekben profi mert én is tőle kértem az NHL-es sablonokat.--Engusz 2007. június 13., 14:52 (CEST)

A gondolataimban olvasol...

Köszi, hogy szóltál, épp mostanában terveztem írni egy üzenetet a biológiaműhelyre, hogy biológiásokra és gazdaságtanosokra lenne szükség a cikkhez. Persze földrajz terén is akad még munka, bár már nem sok. Köszi a segítséget, és innentől már nem aktuális a User:SzDóri/jegyzetek/jegyzetek/globális felmelegedés oldal tetejére kitett infó. Üdv SzDóri 2007. június 13., 20:50 (CEST)

Személy szerint az angol cikket pocséknak találom, ezért nem azt vettem alapul az újraírásnál. SzDóri 2007. június 13., 21:00 (CEST)

Szia!

A Michael Jordan cikked nagyon alapos, korrekt munka. Kijavítottam néhány helyesírási hibát, de könnyebb persze utólag olvasgatni, mint megírni egy cikket. Sokat dolgoztál vele, a végeredmény legyen minél jobb. Lehetnek még stilisztikai kérdések, de csak ott javítottam bele, ahol biztos voltam benne, hogy muszáj. Ezzel együtt gratulálok hozzá, nem egy kétmondatos szócikk, mint az enyém, ha-ha. Burbank

ACP

Nagyon kössz a segítséget az ACP-országok végigkategorizálásában. Ha te akarsz valamit végigkategorizálni, csak írj, segítek. :) D.i.l. 2007. július 5., 19:43 (CEST)

Könyv

Szia Láttam Egyenlítői-Guineához való írományaidat. én is ezt akartam írni mivel nekem is megvan ez a könyv: A Világ országai (Nyír – Karta Bt., 2004) ISBN 963-951664-3. Ha viszont idézel belőle, akkor le kell írni a forráshoz ezt a címet. üdv Szajci 2007. július 6., 09:40 (CEST)

Ja, az tök jó, mert pont így van benne a könyben is. Vicces. Szajci 2007. július 6., 09:44 (CEST)

Szia! Mindegy maradjon, nincs ezzel semmi gond! további jó szerkesztgetést! Üdv Szajci 2007. július 6., 09:47 (CEST)


Michael Jordan referálás vége

Szervusz Pilgab! Egy hónapja referálásra jelölted a Michael Jordanról szóló cikket. A referálásra szánt idő letellt, ezért a vitát lezártuk. Az eredményeket itt láthatod:

Ha a szócikk most már eléri a kívánatos szintet és Te is úgy gondolod, akkor jelöld kiemelt szócikknek!
Beroesz 2007. július 7., 20:48 (CEST)

Nyugati sonka

Láttam, beleőszültél Papdi kolléga akciójába :)) Máskor ilyenkor érdemesebb nem törölni a redirektet, hanem a céllapot visszanevezni az eredetire. Úgy megmarad a laptörténet is, és nyugodtan lehet tovább szerkeszteni, meg Papdinál is marad egy redir, amiből odatalál, ahol a cikket hagyta... Üdvözlettel, --Burumbátor Szellemszoba 2007. július 9., 12:45 (CEST)

Vita:Goa

A három linkből kettő hibás volt. Beszúrás után nem ellenőrizted vagy szándékosan rontottad el? misibacsi 2007. július 13., 13:45 (CEST)

Bocs, figyelmetlen voltam. Köszi, hogy kijavítottad. Pilgab üzenet 2007. július 13., 13:46 (CEST)

Földrajz

Jaj, nagyon szépen köszönöm! Erre nem is számítottam! Köszönöm! Szajci (reci) 2007. július 16., 13:11 (CEST)

Csak magadnak köszönheted... :) Pilgab üzenet 2007. július 16., 13:13 (CEST)

Tordai-hasadék

Szia, Pilgab! Lenne egy nagy kérésem: ha van időd és kedved, írnál egy pár sort a Tordai-hasadék keletkezéséről a "Története" fejezetbe? Forrást találsz a külső hivatkozásoknál, egy szörnyen szakszerű pdf-et, amiből én nem tudtam kihámoznia lényeget. --Hkoala vita 2007. július 20., 20:05 (CEST)

Előre is köszönöm és jó strandolást! --Hkoala vita 2007. július 21., 10:03 (CEST)

DIÓSGYŐRI VTK

Felesleges nagybetűvel írt szövegekről redirekteket csinálni, mert a kereső a a kis és nagybetűs szavakat egyaránt megtalálja.--Linkoman 2007. július 27., 13:34 (CEST)

Az igaz hogy a kereső megtalálja, de belső hivatkozás linkként már nem. De most hogy szóltál belegondoltam és majd ezentúl így oldom meg: DIÓSGYŐRI VTK. Mindig a legegyszerűbb megoldás jut az ember eszébe legkésőbb Pilgab üzenet 2007. július 27., 13:37 (CEST)

Köszönöm a kedves válaszodat és örülök, hogy praktikus megoldást találtál.--Linkoman 2007. július 27., 14:34 (CEST)


Zalai-dombság referálás vége

Helló Pilgab!!

Június 30-án referálásra jelölted az Zalai-dombság című cikkedet. A referálásra szánt idő (max. 1 hónap) letellt, ezért a vitát lezártam. A vita eredményét megnézheted itt vagy a cikk vitalapján a cikktörténet sablonra kattintva.

Ha elégedett vagy a referálás eredményével, akkor jelöld a cikket kiemelt szócikké!

A szabványszövegen túl: Gratula a képekhez!

Üdvözlettel:Beroesz 2007. július 31., 19:59 (CEST)

Köszi az értesítést és a szabványszövegen kívüli megállapítást is...:) Pilgab üzenet 2007. július 31., 20:36 (CEST)

FC Fehérvár

helló, most néztem, hogy visszaírtad a mezszámokat az FC Fehérvárnál. Nos az idei évben Simek 7-es, Vajer 11-es, Vadász 2-es. Nézd csak meg az adatbank.mlsz.hu-n. --Ailton 2007. augusztus 1., 13:40 (CEST)

Átírtam. Ezeket, mint kiderült fals, számokat a Ns mellékletéből szereztem. De persze az Mlsz-es forrás a hiteles. Pilgab üzenet 2007. augusztus 1., 15:50 (CEST)

Michael Jordan

Szia!

Tudod valóban nem kell mindig az angolt alapul venni, ám ha ott kiemelt lett talán érdemes lenne. Tudom, hogy sok megfogalmazás nem vehető át, de amit lehet - szerintem - le kell ferdíteni és akkor valószínűleg senki sem köt bele.

Ami a filmes karriert érát illeti. Az érát úgy értettem, hogy "filmes éra", de a filmszerepei is maradhat. Ott mondjuk kifejthetnéd, hogy filmszerepei, filmjei mennyire voltak sikeresek/sikertelenek, ha lehet hivatkozással.

Bocsánat a kései válaszért. --Peda 2007. augusztus 2., 02:49 (CEST)

Azt a...! Tényleg ennyit fizetett neki csak a csapat 1997-ben! A többiek mit kaptak? Mindegy, a forrás elég jónak tűnik. Burbank 2007. augusztus 2., 20:26 (CEST)


Szia! Köszi a választ. Valahogy úgy képzeltem el a lábjegyzeteket, mint az angol cikknél, persze ha ezt a jelölést szómagyarázatokra tartottad fenn, akkor vmi más módszer kéne (láttam egyébként, amiket beraktál, esetleg meg kéne kérdezni másokat is, mit szólnak a külső hivatkozásokhoz, de sztem jó, csak ne írd oda az összeshez, hogy forrás:)).
Ha az eredmények mind megtalálhatóak egy helyen, akkor lehet, hogy érdemesebb lenne a cikk végére kiírni, pl. hogy a meccseredmények forrásául a következő oldalt használtuk:..., a wikiquote idézetekhez meg pl. hogy az összes idézet megtalálható a wikiquote-on (+link)
Igazából nekem csak az a problémám, hogy ha vki utána szeretne nézni vmi információnak, akkor nem tudja, hol keresse (persze ha pl. a könyvben minden benne van, az más - egyébként oda meg kellene írni egy ISBN számot). Ebben az esetben is kellenének viszont források legalább az ilyen jellegű állításokhoz: "Széles körben a világ legsikeresebb kosárlabdázójának tartják (ide akár több hivatkozás is kéne), ő volt generációja legjobban szponzorált játékosa és kiemelkedő szerepe volt abban, hogy az NBA[1] népszerűsége a 80-as és 90-es években világszerte növekedett." Pumukli vita 2007. augusztus 2., 21:14 (CEST)

Igen, láttam a meccsenkénti statisztikák feliratot, csak arra gondoltam, kiírva "hivatalosabbnak" tűnne a forrás:) De tkp. mindegy. Nincs túl sok ötletem jelölésre... mit szólnál ahhoz, ha nem írnád ki a hivatkozáshoz semmit, csak beraknád, mondjuk így: xyxyxyxyy [1], vagy így: xyxyxyxyy [2] (ez nekem talán még jobban tetszik, de persze csak ötlet). Ha nincs fenn minden idézet, akkor jók az olyan hivatkozások is, amiket beraktál, csak gondoltam, hátha lehet egyszerűsíteni a dolgot...:) Gondoltam, hogy a legjobb stb-hez nem lesz nehéz forrást találni :) Pumukli vita 2007. augusztus 2., 21:44 (CEST)

Català no és pas :)

Sajnos nem nyert! :( Hallgasd meg figyelmesen, szerinted felismerhető benne bármilyen újlatin vagy indoeurópai szó? :) --TheMexican (escríbeme) 2007. augusztus 10., 23:19 (CEST)

Hát már közelebb jársz... annyiban, hogy ez is bennszülött nyelv, csak nem amerikai. Egy kis segítésg: a nép magát úgy nevezi, hogy euskaldunak, a nyelvüket pedig euskara batua (kiejtés ugyanúgy, mint magyarul). Egyébként az előtted szólók közül páran már eltalálták :) --TheMexican (escríbeme) 2007. augusztus 10., 23:55 (CEST)

Hát nem álltál volna túl távol, mert a berberrel is próbálták már rokonítani, ezidáig sikertelenül... a legújabb elmélet az uráli-finnugor :)))--TheMexican (escríbeme) 2007. augusztus 11., 00:01 (CEST)

Mondjuk van némi alapja a feltevésnek:

  • Agglutináló nyelv (mint a magyar)
  • -k a többes szám jele
  • A szórend majdnem ugyanaz
  • van számos szóegyezés (pl. ni = én, hiru = három, stb.)
  • Az uráli-finnugor lenne Európa egyetlen nem indoeurópai népe, ebből arra következtetnek, hogy talán ők is velük együtt jöttek Európába. --TheMexican (escríbeme) 2007. augusztus 11., 00:09 (CEST)

Nahát, most lebuktál!

Látom, regisztráltál az MDC website-ra és kérted a felvételed (én vagyok a webmaster, hihihi). Ez azt akarja jelenteni, hogy téged is megfertőzött a Thali(z)mán(ia)? :))) (Ha esetleg mégsem te lennél, de szerintem ez a név nem túl sűrű, meg a nick sem, akkor bocs!) --TheMexican (escríbeme) 2007. augusztus 11., 16:06 (CEST)

Rundó

Szia! Azért írok ide, mert a Wikipédista tali oldalára nem túl odaillő kérdésem van. Merő véletlenségből nekem is a Rundó a kedvenc helyem, de hogy ott lenne kerthelyiség? Én eddig nem találtam erre utaló jeleket... Kérlek, okosíts ki! Üdv Vitja 2007. augusztus 20., 11:07 (CEST)

játékoskeret

Azért cseréletm ki, mivel a labdarúgásműhelyben ez volt ajánlott, és szerintem jobban is néz ki, mint az eredeti. nem tudom mi a véleményed róla, hogy jobb-e ha kicserélem?!Horv.petya 2007. augusztus 21., 17:02 (CEST)

Foci

Szia, látom nagyon sokat ügyködsz foci szakterületen. Esetleg figyelmedbe ajánlom a WPM:L műhelyt, ahol szintén labdarúgásal kapcsolatos szócikkeket fejlesztünk. Esetleg a Te általad megírt csapatok közül itt is vannak megírandók, csak a hivatkozást javítani kellene bennük. Szóval, welcome! --Burumbátor Klub (szivar és konyak csak ismerősöknek) 2007. augusztus 22., 18:58 (CEST)

Én nem néztem végig, de tudom, hogy van egy csomó nemzetközi klubcsapat, amely fel van ott sorolva, és gondoltam, hogy lehetséges közöttük, amelyeket más formában, más címmel, de már megírtál. Olyan eltérésekre gondoltam, mint FC vagy F.C. De ha nincs ilyen annál jobb. Kérlek, kísérd figyelemmel a műhelyet is. Köszönettel, --Burumbátor Klub (szivar és konyak csak ismerősöknek) 2007. augusztus 22., 19:13 (CEST)

Műhiba :)

Babalj – Dudić , Miljatović, Polgár (Balázs Zs.), Vulin – Diawara (Lukács), Davidov, Máté, Tóth N. (Koplárovics) – Pekič (Simonfalvi), Waltner Nem sok ez egy kicsit (a cserék)?--Ailton 2007. augusztus 29., 17:44 (CEST)

Jordan és a formázás

Szia! Elkezdtem a nulladik szakaszt, észrevételeim íme:

  1. Az infoboxban használsz egy olyan paramétert, ami nincs (díjai), ha kell, meg kéne alkotni, mert így nem látszik. Biztos, hogy ezeket díjaknak kell nevezni (év újonca stb.)?
  2. A refeket úgy kell kezelni, mint bármi más bibliográfiai tételt, meg kell mondani, mi az, ha van szerzője, azt, pontos címet, évszámot stb. Ha meg nem ilyesmire hivatkozol, akkor le kell írni, hogy mi az. Adtam példákat az első pár refinél. A nyelvet a {{hivnyelv}}(?) sablonnal jelöljük, ha nem magyar.
  3. A refi eleje szorosan záródik az előtte álló szóhoz.
  4. Az idézetek mögött a hivatkozásból a lényeg a főszövegbe való (ki mondta, mikor), a többi lábjegyzetbe. Okosan kell szétválasztani.

Ennyit egyelőre, majd fogok én is haladni tovább. :) – Bennó  (beszól) 2007. szeptember 1., 14:11 (CEST)

Ezekre az esetekre való tekintettel érdemes használni a {{tataroz}}(?) sablont. Sajnos a magamfajta ellen az se segít. :) – Bennó  (beszól) 2007. szeptember 1., 16:08 (CEST)


Szia! Megnéztem a cikked, nagyon jó lett! Egy képet átmenetileg átraktam a bal oldalra, mert az infobox alá került, és így nagy üres hely maradt a képernyőn. Persze látom, hogy az összes kép a jobb oldalon van, úgyhogy esetleg rakd át máshova... És ne haragudj, hogy csak ilyen sokára reagáltam a változtatásaidra! Pumukli vita 2007. szeptember 2., 18:19 (CEST) Nincs mit! Pumukli vita 2007. szeptember 3., 21:42 (CEST)


Vitalianus pápa

Elárulnád, mit tartasz vitathatónak ezen a cikken?--Linkoman 2007. szeptember 6., 10:27 (CEST)

Segítségek

Szia! Nagyon köszönöm a sok segítséget! =) Mushi 2007. szeptember 8., 15:43 (CEST)

Ebben egyetértek. :) Úgy láttam nem vagyunk kevesen Zalából. Ezzel sokszor piszkáltak, hogy lány vagyok és a foci érdekel (nem rád értem a piszkálást), hát de mit csináljak, ezt szeretem és ehhez értek. :D Szóval a fordítás könnyen megy már a szakszavaknál a szócikkekhez. És köszi. Azt szeretném kérdezni, ha már így felajánlottad, hogy láttam az angol változatnál a játékosok szócikkeinél a csapatuk játékoslistáját. Azt a magyarban is meg lehet -gondolom- csinálni,csak sablon kell hozzá, igaz? (pl itt.en:Jermain Defoe) És még annyit szeretnék, hogy a Tottenham Hotspur szócikknél a játékoskeretben hogy lehet megszerkesztgetni, hogy a Michael Dawson név a focistára mutasson, ne a Lost szereplőre? Bocsi a sok beszédért, csak még mindig félek sokszor, hogy valamit rosszul csinálok.. :) Mushi 2007. szeptember 8., 16:04 (CEST)

Jaj, nagyon köszönöm! Így már sikerülni fog. :) Köszönöm szépen még egyszer!!

Ajj, ismételten köszönöm! Mi lenne velem nélküled. :) Hát, ezt még gyakorolnom kell...

Köszi a "képmagyarítást" Perszepolisznál. Kicsit még kezdő vagyok, így már annak is örültem, hogy be tudtam rakni a képet.:) Még egyszer kösz.--mamokalesz 2007. október 4., 15:49 (CEST)

Máté Péter

Szia!

Bocs, h átírtam a linket, de valszeg még új volt a cikk, ezért nálam nem jelent még meg. Bár szentem lehet, h inkább a Readinges Máté Petit illette volna meg a (labdarúgó) jelző, mert azért ő mégiscsak negyobb név... De ez az én véleményem.

Üdv: Warmuz 2007. szeptember 14., 15:52 (CEST)

Akkor maga a szócikk még nem volt kész, csak sok piros belső hivatkozást megírtam már a zte-s máté petire és sokáig tartott volna és vszínű meg se találtam volna mindet hogy átírjam. A readinges Mátéról meg szerintem csak az az egy volt, a Reading összeállításában. Sokkal egyszerűbb volt így. Meg hát a zte-s öregebb is, a kort tisztelve őt hoztuk előre (Hogy legyen rá vmi magyarázat is :) ). Az egész ügy haszna az volt hogy megírtam a cikket. Pilgab üzenet 2007. szeptember 14., 17:06 (CEST)

"Gondnok"

Köszi, rengeteget gondolkodtam rajta, hogyan kéne azt a caretaker-t fordítani, végül egyik lehetőség sem volt igazán oda illő, és még nem is találkoztam ezzel a szóval... Aztán valahogy a gondnoknál kötöttem ki... Mégsem hagyhattam úgy, mintha rendes edzők lettek volna. :) Szóval köszönöm, a fordítást is, már ki is javítottam. :) Mushi 2007. szeptember 14., 18:14 (CEST)
Hát igyekszem, de azért a magyar még mindig elbújhat a román és az angol változat mellett... :)Az egyetlen gond, hogy nem tudom képekkel feldobni a szócikkeket, mert félek, hogy megszegek valami képekre vonatkozó jogi szabályt... De majd valahogy ezt is kitanulom.. :) Mushi 2007. szeptember 14., 23:25 (CEST)

Országok örökbefogadása

Szia!

Néhány napja írtam az örökbefogadó oldal vitalapjára, de még nem válaszoltál. Egy szerkesztő csak egy országot fogadhat örökbe? Dojcsár József  üzenet 2007. szeptember 20., 22:28 (CEST)

Kategória:Újpest FC labdarúgói

Kedves Pilgab , feltűnt nekem, hogy ez a kategória említést sem tesz az egyesület korábbi neveiről, pedig erre lenne hely és szükség.
Fazekas László az Újpesti Dózsa labdarúgója volt és nem a mai nevű egyesületé.
Mit gondolsz erről?--Linkoman 2007. szeptember 23., 10:34 (CEST)

Hohóóó....

... most látom, hogy földrajzos vagy, kedves szerkesztőkolléga:). Nem néznél rá erre: Tűzhányó? Tegnap raktam fel a meglévő helyére. Üdv--Istvánka masszázs center 2007. szeptember 23., 11:57 (CEST)

Szia! Tegnap már átfutottam rajta, szép terjedelme van :). Most elolvastam figyelmesen is: Észrevételeim:

  1. "A vulkánok a Föld felszínének olyan hasadékai..." - a hasadék a megfelelő szó ide? Engem kicsit megkever a hasadékvulkánnal. De jobb szó nekem se jut most eszembe.
  • Ezen még gondolkodom.
  1. A vulkánkitörések pusztító hatásáról, legsúlyosabb vulkánkitörések, áldozatok lehetne pár szót írni. (Földrajzi atlaszokban szokott lenni)
  • Majd részletezem a VEI (Volcanic Eruption Index) allapon, ami még készülőfélben van.
  1. Vulkánrekonstrukciót vhogy bele kellene vinni a pusztulások vagy a A vulkánok morfológiája részbe -> módszerei, jelentős kutatói (vagy külön cikkbe, egy hivatkozással rá)
  • Külön cikket fabrikálok.
  1. "a Surtsey (mely egyetlen freatikus kitörés során emelkedett ki Izland egyik szigetén).": itt, ha jól emlékszem nem volt sziget, hanem maga a vulkán alkotja a szigetet.
  • Teljes mértékben igazad van. Javítom majd.
  1. A vulkánosság során keletkező mellékanyagok (ipari, gazdasági jelentőséguk) (kén, gyémánt, arany...)
  • Jogos észrevétel, erről meg is feledkeztem. Igyekszem pótolni.
  1. Vmikor km -t meg m -t használsz, máskor meg kilométert meg métert. Ezt általánosítani kellene.
  • Nem minden esetben lehetséges, pld. lemezvastagságot km szokás kifejezni, vulkán magasságát pedig m-ben. Ha valahol keveredés van javítom.
  1. Lehetne egy térkép a Föld vulkánjairól. (Földrajzi atlaszokban szokott lenni)
  • Jogos észrevétel, körülnézek a commonsban. Ha ott nincs akkor guglizok valamit
  1. Nincs kép a vulkáni hamu szórásáról? Tudod mikor minden szürke.
  • Jogos észrevétel, körülnézek a commonsban. Ha ott nincs akkor guglizok valamit
  1. A földönkívüli vulkánokhoz kellenének külső hivatkozások, mert az azért mégse olyan egyértelmű, mint a földi.
  • Pótolom
  1. Rekordok: legmagasabb... (legmeredekebb, legészakibb, legdélibb, legfinomabb, legaranyosabb) vulkánok.
  • Jogos észrevétel. Csinálok majd cukisági listát is:)
  1. Olimpus Mons-méreteiről pár szót lehetne írni. A marsi vulkánokra, holdakra, űrszondákra miért nincs belső hiv? (sok lenne a piros? :) ) Előbb utóbb csak megírja őket vki...
  • Biza', túl sok lenne a piros. De tényleg jobb lenne belső hivatkozásokat csinálni.

Igazából ennyit tudtam hozzászólni. :) A szakami részben nem vagyok annyira biztos (régen volt már mikor ezt tanultam), így főleg helyesírási, formai dolgokhoz szóltam hozzá. Ez is szép hosszú cikk lett, remélem, most nem fognak beszólni, hogy hosszú lett mint ezelőtt. Pilgab üzenet 2007. szeptember 23., 13:32 (CEST)

  • Csak a kibiceket bántja a szócikk hossza, akik matematikailag gondolkodnak és csak a számok alapján ítélkeznek, a tartalmat pedig nem és csak a kötözködés kedvéért szólnak bele. Summa-summarum ezen a cikken még rengeteg a meló. Egyébként egy User:Linkomannal folytatott csevej ösztönzött rá, hogy összerakjam, mert a wiki szégyenfoltja volt a korábbi verzió. User:Pásztörperc pedig volt olyan kedves és lektorálta. Ha egyéb ötlet, javaslat, felmerül kérlek jelezd. És nagyon szépen köszönöm, hogy átolvastad és véleményezted a cikket. További kellemes vasárnapot.--Istvánka masszázs center 2007. szeptember 23., 13:49 (CEST)

Hello

Szzia! Hogyan fogadhatok örökbe egy országot? Kérlek segíts.


Hali! Köszi a segítséget, vendégem vagy 1 lángosra. :P Szanlaci üzenet 2007. október 24., 15:46 (CEST)

Hello

Szzia! Hogyan fogadhatok örökbe egy országot? Kérlek segíts.Freddie 2007. szeptember 23., 20:54 (CEST)

Kép:Hogy jutsz el a vasútról a Citrushhoz.JPG törlésre lett jelölve

Egy általad felküldött vagy módosított kép vagy fájl, a Kép:Hogy jutsz el a vasútról a Citrushhoz.JPG törlésre lett jelölve. Kérlek, a kép oldalán nézd meg, miért jelölték. A törlésre jelölő sablonban megtalálod, mit tehetsz, ha nem szeretnéd, hogy törölve legyen. Köszönöm! --Damibot 2007. szeptember 23., 23:41 (CEST)

User vita:Pilgab/Fogadj örökbe egy országot

Örökbefogadom Olaszországot! Hol kell bejelentkezni???--Istvánka masszázs center 2007. szeptember 24., 09:19 (CEST)

ITT, de megcsinálom helyetted. Pilgab üzenet 2007. szeptember 24., 09:22 (CEST)

Köszönöm!--Istvánka masszázs center 2007. szeptember 24., 09:29 (CEST)

Referálás/Magas-Tátra

Néhány link, ahol az állításom megerősítést nyer:

Ilyen információnak a birtokában hogyhogy nincs egy földrajztudományokat hallgató egyetemista? Ráadásul még érdeklődsz is iránta, ahogy írod, számomra egyszerűen megdöbbentő, és mélységesen lehangoló! Az információ minden, a hegységgel komolyabban foglalkozó könyvben szerepel, melyek pl. szerepelnek a szócikk irodalmi jegyzékében is! Én ezen könyvek forgatása, olvasása közben tettem szert ezen információkra. Látom, 84-ben születtél akkor már túl voltam jó néhány tátrai túrán a szüleimmel. Ez nem érdem, csak egy állapot. Egyébként ajánlom mindenki számára, amennyiben hiányos ismeretekkel rendelkezik bármely témában, először nézzen utána, búvárkodjon, olvasson utána, s ne a kételkedését fogalmazza meg első blikkre! 87.97.71.2 2007. szeptember 24., 13:09 (CEST)

Na, ha ennyi link van az állításra, akkor legalább egyet tegyél mellé. Pilgab üzenet 2007. szeptember 24., 13:28 (CEST)

Figyelj, inkább szégyelld magad, hogy földrajzos létedre még ennyit sem tudtál, s ne ugráltass egyáltalán, nem hogy feleslegesen! Ott van, ha nem lennél szűk korlátok közé szorítva meg is találnád! A magas lóról meg jobb ha Te szállsz le, mert ha valaki kirúgja a pacid négy lábát, lehet, hogy pofára érkezel a porba.. Irodalom jegyzékben szereplő könyvekben benne van, külső hivatkozások között is van olyan link, ahol szerel az általad ismeretlen adat. TANULJ, TANULJ, TANULJ!!! - Mert hidd el rád fér... 87.97.71.2 2007. szeptember 24., 14:53 (CEST)

1. Ne személyeskedj. 2. Hivatkozást kellene használni. Így:...[1] hivatkozol erre:
  1. Ezzel a kis számmal

Pilgab üzenet 2007. szeptember 24., 14:57 (CEST)

Szerinted egy Magas-Tátra terjedelmű szócikkben mennyi hivatkozás kellene, hogy jól érezd magad!? Majd, ha nem kóstolgatnak, akkor nem személyeskedem! Olyan dolgokról beszélsz egyébként, ami egyébként benne van a szócikkben, igaz nem olyan formában, ahogy azt szerinted, kellene... Ám gondold csak végig, hogy minden olvasó, szerkesztő hasfájására legyen kenőcs, minden és-re, hogy-ra, vesszőre tehetnék hivatkozást! 87.97.71.2 2007. szeptember 24., 15:44 (CEST)

Akkor ne gyere azzal, hogy mennyi olyan cikk van, amelyik megkapta a kiemeltet, ha ezt a minimális követelményt nem tudod megoldani. Pilgab üzenet 2007. szeptember 24., 19:12 (CEST)

  • Kispajtás most elbeszél a dolgok mellett, de nem csodálkozom, mert olyan szellemi színvonalon állsz, hogy az egyetemről el kéne tiltani! Menj kötözködni máshova vagy kákát szedni a berekbe...

A véleményem az általad mesterségesen, mondvacsinált okból gerjesztett vita alapján, személyedről, szellemi színvonaladról mélységesen lesújtó, s csak azért nem fogalmazok nyomdafestéket nem tűrően, mert akkor olyan lennék mint Te! A vitát a részemről befejezem, mert egyszerűen értelmetlennek találom… Inkább olvass, tanulj, gyarapodj szellemileg, mert hidd el, tényleg rád fér, s KÉRLEK NE KÖTÖZKÖDJ! 87.97.71.2 2007. szeptember 25., 09:57 (CEST)

Hihi. Kár hogy itt hagysz, hiányozni fognak édes szavaid, amelyek mindig feldobták a napomat. Pilgab üzenet 2007. szeptember 25., 12:06 (CEST)

Zalai-dombság

Szívesen! Még hozzá lehetne írni pár mondatot a Lendva-vidékről. Üdvözlettel, --Adapa 2007. szeptember 25., 09:47 (CEST)

Örökbefogadás

Szia!

Nagyon klassz ötlet!! Hogy kell jelentkezni? Így jó, hogy ide írok? :-D A lényeg: USÁt bevállalnám. Kicsit nagy falat, de ehhez értek leginkább. Jó lenne talán még egy „házastárs” az örökbefogadáshoz vagy ha többen is jelentkeznek kommunát alakítunk. :-) Esetleg műhelyt. Na, elkalandoztam, a lényeg, hogy „...this land is my land, from California to the New York Island...” :-)) Köszi, Totya (vitæ) 2007. szeptember 27., 21:18 (CEST)

Köszönöm! -Totya (vitæ) 2007. szeptember 27., 22:05 (CEST)

Fényképezés

Köszönöm! Nagyon jól esett. Ma már azonban pótcselekvés részemről, mert betegségeim miatt kissé nehezebben mozgok. Inkább gyermekeim segítenek a munkában. Pár éve több ismeretterjesztő munkában vettem részt. Nagyon bántott, hogy csak néhány felkapottab helyről, lehetett fényképet találni. Azóta hitvallásom, hogy minden kisebb (nagyobb) helységet meg kell ismertetni az emberekkel. Ebben sokat segít a földrajzi érdekldési köröm is. (az ilyen témájú szakkönyveim, képeslapgyüjteményem és több ezres digitális fényképgyüjteményem, amelyeket szeretnék közkinccsé tenni, ha hagynák.) Még egyszer köszönöm, és megtiszteltetésnem veszem, hogy észrevetted ezirányú ténykedésem. Sóhivatal 2007. október 3., 16:27 (CEST)

Miért...

... nem teszed ki a közösbe az örökbefogadós allapodat? --Istvánka masszázs center 2007. október 4., 15:55 (CEST)

... én startból azt hittem te okosabb vagy és tudod, mert én aztán nem:). Szerintem valamelyik admin biztosan segít.:)--Istvánka masszázs center 2007. október 4., 16:14 (CEST)
Egy kicsit talán színesebbé lehetne tenni (háttér, boxokba szedve a szöveg, stb.) az nagyon feldobná. Sztem érdeklődj User:Alensha vagy User:Bennó adminfőniknél:)--Istvánka masszázs center 2007. október 4., 16:47 (CEST)

Örökbefogadás

Nem kell admin a kirakáshoz. A Wikipédia:Fogadj örökbe országot! cím még nem foglalt, ugyanúgy átnevezheted ide a lapot, mint bárki más vagy bárhová máshová. Sőt változtathatsz is ezen a címen, én kivettem belőle az "egy" névelőt, de ahogy gondolod. Szerintem az ötlet jó, menni kell! Azután tovább bővítjük. Mellesleg: Államok vezetőinek listája 2007-ben. Táblázat megvan, bővítésre vár :)) Üdv, --Burumbátor Hajnali Tudósklub 2007. október 4., 16:49 (CEST)

Köszi! Akkor majd még az este folyamán meglépem. Most egy film vár rám. Ahogy Istvánka írta eggyel feljebb, kell majd egy kis dizájnt kigondolni. Pilgab üzenet 2007. október 4., 16:54 (CEST)
Engedd meg, hogy gratuláljak! Nagyon szépre sikerült, az ötlet pedig nagyszerű. --Istvánka masszázs center 2007. október 4., 20:31 (CEST)

Köszi mindenkinek aki segített! Pilgab üzenet 2007. október 4., 20:37 (CEST)

Segítség kérése

Szia!

Bocs, hogy megint zargatlak, de sikerült még pár képet feltennem a Perszepolisz szócikkhez, de a képaláírásokat sehogy sem tudom megcsinálni. Segítenél? Nekem az is elég, ha leírod, hogyan kell megcsinálni, és majd én a "gyakorlatban" is megvalósítom. Nagyon szépen köszönöm előre is. --mamokalesz 2007. október 5., 08:43 (CEST)

Időközben sikerült megoldanom. --mamokalesz 2007. október 5., 09:14 (CEST)

Oké. A legjobb, ha magad jössz rá. Ha más van szólj csak nyugodtan. Pilgab üzenet 2007. október 5., 10:50 (CEST)

Zalai-dombság

Szia! gratulálok a szócikk 5 szavazattal kiemelt lett. Szajci reci 2007. október 9., 12:29 (CEST)

Na ez hamar jött. köszi hogy szóltál. Pilgab üzenet 2007. október 9., 15:25 (CEST)

Templom

Itt a harmadikra klikkelve láthatod: sehogy. Római-katolikus templom :) --Burumbátor Hajnali Tudósklub 2007. október 13., 20:15 (CEST)

Köszi! Akkor ezért nem emlékeztem a nevére, nem bennem van a hiba :) Pilgab üzenet 2007. október 13., 20:16 (CEST)

ZTE

Igazán nincs mit, támogatok minden focis cikket. :) Sajnos ebben a témában hatalmas hiányosságok vannak... Remélem tényleg sikerül meggyőzni. Nem értem, miért pont az a cikk bökte a csőrét, amikor láttam már egy rétről szólót is. Hát igyekszem bővíteni a Tottenham keretet, ha kell, éjjel is. :D Köszönöm szépen. ^^ Mushi 2007. október 14., 12:42 (CEST)

Sablonok kategorizálása

Egy a lényeg: ne kapkodjunk! :) Először is nekem nem tetszik a "Foci sablonok" elnevezés, kategóriának valami komolyabb (pl. Labdarúgás) kellene (de maradhat is így). Azután a felosztás: Kellene egy alkategória a technikai sablonoknak, egy a VB-kereteknek, tovább bontva évekre, egy a klubok játékoskereteinek, és egy játékszabályok sablonjainak (büntetőpárbaj, mezszámok, stb. nálam ide kerülnének). Technikai pedig ami a játékos-táblázatok előállításához kell, a csapat infobox, a játékos infobox, tehát minden olyan, amit ki kell tölteni, hiszen ezek infót ÖNMAGUKBAN nem hordoznak csak egy technikai alapot adnak. De ez csak egy szempont, kérdezz meg másokat is szerintem. Üdv, --Burumbátor Hajnali Tudósklub 2007. október 14., 14:05 (CEST)

Nem néztem részletesen, de ahogy mondod, a sport témájú infoboxsablonokon belül lehet csinálni egy Labdarúgás témájú infobox sablonokat. --Burumbátor Hajnali Tudósklub 2007. október 14., 14:20 (CEST)

Nem mondtam, de ba*****ul örülök, hogy rendet teszel ezen a területen. Mostanra már biztosan látod: nagy a kupi!! Csak így tovább! --Burumbátor Hajnali Tudósklub 2007. október 14., 15:01 (CEST)
Logikus, szép kategóriafa. Mindig csak annyi kategóriát kell létrehozni, amibe már van legalább öt (na, jó, három) sablon. Én mögétenném a sablon szót, nem szakad le az ujjunk, és egy kategória több kategóriába is belekerülhet, ahol már zavarodást okozhat ez a pontatlanság. Egyszer kell megcsinálni, utána már csak az egeret kell tudni kezelni, nem igaz? És ha úgy látod, hogy masszív kézimunkára van szükség, segítek, adj feladatot. --Burumbátor Hajnali Tudósklub 2007. október 14., 15:19 (CEST)

Tényleg szép volt, bocs hogy a végén magadra hagytalak, de itt a nagyon késői vacsora belépett az életembe (21.03 van most). Az utánunk következő nemzedék úgy fogja csinálni, ahogy megtanítjuk rá. A fát pl. azonnal átmásolom a Műhelyoldalra... További kellemes szerkesztést, --Burumbátor Hajnali Tudósklub 2007. október 14., 17:05 (CEST)

noinclude

Szia. Ha sablonokba teszel más wikik linkjeit, azt mindig a noinclude szakaszon belülre tedd, különben az összes hivatkozott cikk más wikijei között ott lesz a sablon angols, stb megfelelője. Panelpilóta 2007. október 14., 20:22 (CEST)

oké ezt tudom. úgy látszik vhol elrontottam (?). hol? Pilgab üzenet 2007. október 14., 20:23 (CEST)

Megvan. javítottam. Pilgab üzenet 2007. október 14., 20:25 (CEST)

Szerintem több helyen is becsúszhatott, mert én is két helyen már javítottam. Bár lehet, nem mind a kettőt te csináltad. Nem is azért szóltam, csak hátha nem tudtad. Oké. Panelpilóta 2007. október 14., 20:47 (CEST)

Képlicencek

Szia! Szeretném megkérdezni, hogy a Michael Jordan képek tényleg közkincsek? Mert ha nem és nem kellenek, akkor törölném. Üdv Szajci reci 2007. október 14., 20:44 (CEST)

Tedd csak. Már úgyse kellenek a cikkbe. Pilgab üzenet 2007. október 14., 20:45 (CEST)

Még egy kérdés a keretek sablonjairól

Mi a helyes logika? Ha időrend szerint egymás alá kerülnek a sablonok,m vagy fordítva, ha felül mindig az aktuálisabb van? Panelpilóta 2007. október 14., 20:51 (CEST)

Hát szerintem először a klubcsapatának a kerete. Aztán korábbitól későbbiig a nemzetközi szinten. De ez nem kőbevésett szabály. Nem lesz semmi gond, ha eltérsz ettől. Lényegen nem változtat. Pilgab üzenet 2007. október 14., 20:54 (CEST)

Sárga

Azon agyalunk, kap-e sárgacsíkos üzit az anon, de megszöktek a kutatóim. Nyomjál már két-három üzenetet a kísérleti vitalapomra, hadd lássam, kapok-e anonként csíkos borítékot! MerciLessz, alias: --84.0.154.167 2007. október 16., 12:17 (CEST)

Igen köszönet a gyorsreagálásért: kapok sárgacsíkot anonként is. Meg talán még levest is, ha igyekszem... :) --MerciLessz BalhéLessz 2007. október 16., 12:25 (CEST)

Szívesen. Ha nagyon sietsz talán még sárga levest is kapsz. sárgából sosem elég. Pilgab üzenet 2007. október 16., 12:26 (CEST)

Óceáni focisták

Az év óceániai labdarúgója. Nekem ez egy lista, ha egyetértesz, mozgasd át. --Burumbátor Hajnali Tudósklub 2007. október 16., 15:55 (CEST)

Egyetértünk, de akkor ezek a cikkek listák és nem szöveges cikkek. Minden lista elején elképzelhető egy néhány soros bevezetés. De ha nem szócikk, hanem alapvetően lista, akkor annak kell nevezni, szerintem. A többi általad felsorolt lapot is :) Semmi gond ezzel, a lista pont ugyanolyan lexikonértékkel bíró lap, mint a szöveges. De Te látod jobban, én csak kérdezgetek... :) --Burumbátor Hajnali Tudósklub 2007. október 16., 17:08 (CEST)

Sablon segítség

Szia! Egy kis segítséget szeretnék kérni ismét: A Tottenham keret sablon eléggé "megváltozott", mármint most minden név függőlegesen van, egymás alatt. Korábban sikerült megváltoztatnom a betűméretet, és úgy működött is szépen, de most meg nem tudok vele mit csinálni... Hogyan szerkesztgessem megint vissza? Köszi előre is. Mushi 2007. október 16., 19:13 (CEST)

Köszi, úgy látszik, már mindegyik megjavult. :) Mushi 2007. október 17., 17:30 (CEST)

fekete-fehér képek

szia! az általad feltöltött fekete-fehér képek szerintem mehetnek a commonsba. Berakod ezeket oda? Szajci reci 2007. október 17., 19:32 (CEST)

Nem vagyok regelve commonsba. De mehetnek oda nyugodtan, ha gondolod. Pilgab üzenet 2007. október 17., 21:27 (CEST)

Rendbne Szajci reci 2007. október 18., 12:01 (CEST)

html

Pl. hogy sort ne azzal törjetek, hogy < br >, wikiben erre a kihagyott üres sor szolgál. üdv, – Alensha üzi 2007. október 17., 23:47 (CEST)

kew...

...huncut! Belenéztél az inkubátorba! Remélem jó lesz, de még át kell korrektúrázni, mert egyelőre csak az infókat szórtam fel!--Istvánka masszázs center 2007. október 18., 10:30 (CEST)

Tudom udvariatlan voltam, de hát tudod, a kíváncsiság, mi főhet vajon "Istvánka boszorkánkonyhájában". :) Rendesen én sem olvastam el, de tartalmas, hosszú, és ahogy néztem a minden területre kitér. Angolhoz képest meg... ég és föld. Pilgab üzenet 2007. október 18., 10:33 (CEST)

Néhány hétig mellékvágányra teszem Olaszországot, mert kissé sok volt az utóbbi időben. S mivel Kew-t az idén láttam és rettentően tetszett, meg nem is volt róla cikk, meg anyagom is volt, hát gondoltam egye fene... Csak lelki erőt kell vegyek a korrektúrázáshoz:). --Istvánka masszázs center 2007. október 18., 10:39 (CEST)

Az már a kisebb munka. Meg a többiek úgyis átírják, ha találnak benne vmit... :) Pilgab üzenet 2007. október 18., 12:18 (CEST)

A cikket kiraktam a névtérbe, ha ráérnél, nagyon megköszönném:)--Istvánka masszázs center 2007. október 18., 17:20 (CEST)

Ma már nem, majd holnap. Elment az idő. Koltai új filmjének díszbemutatóján voltunk ma. Pilgab üzenet 2007. október 18., 22:45 (CEST)

:). Én ma egy Herendi Gábor filmet moziztam: Lora. Jó volt. :)--Istvánka masszázs center 2007. október 18., 22:55 (CEST)
javítottam a cikket, a vitalapomon válaszoltam is. Köszönöm!--Istvánka masszázs center 2007. október 19., 15:53 (CEST)

Herman Ottó

Hát ez alighanem törölve lesz a commonsból, szerintem töltsd fel ide, mi nem vagyunk ilyen kákán is csomót keresők.

Más: Láttam, neked is van hieroglifa a userlapodon :) Az A betűnek célszerűbb ezt a madarat használni:
A
a 3. betűd meg tkp. R, mert az óegyiptomiban nem volt L, de a Ptolemaiosz-korban már volt:
E23
(én csak azért használok R-t a nevemben, mert nem Ptolemaiosz-kor, hanem Újbirodalom-mániás vagyok, akkor meg asszem még nem volt ez az oroszlános jel.) :) – Alensha üzi 2007. október 22., 18:45 (CEST)
a commonsban teljesen ok nélkül bírnak törölgetni, most pár perce is felidegesített Polarlys commonsos admin (ki más...) Szajcinak lehet, hogy szólni fogok, hogy biztosabb helyen vannak itt a képek... – Alensha üzi 2007. október 23., 00:38 (CEST)

á, nem bántom a Szajcit, csupa jószándék, csak néha van kedvem megcibálni a fülét... :)

amúgy hieroglifákat látszik, hogy nem szoktál kézzel rajzolni, akkor kegyetlenül utálnád ezt a sok istenverte madarat meg más állatot, piszok nehéz úgy rajzolni, hogy ne legyen mind egyforma... lehetne az ókori szövegekben több leszakadt robotzsaru-kar :) – Alensha üzi 2007. október 23., 00:50 (CEST)

A gurutól...

... kérdezném: az örökbefogadásnál lehet-e olyat csinálni, hogy egy régiót vagy tartományt fogadj csak örökbe? Esetleg egy országnak lehet-e több gazdija? Köszi– Istvánka masszázs center 2007. október 23., 14:27 (CEST)

Országot csak. szerintem semmi akadálya, hogy egyszerre többember legyen, főleg ha elfér a térképen. Pilgab üzenet 2007. október 23., 17:57 (CEST)

Re: Fénykép barnstár

Először is elnézést kérek, hogy ilyen soká nem válaszoltam a kérdésedre. Nehéz elmondani, hogy hogyan gátolnak a képek közkinccsé tételében. Nos, ha a vitalapomra rátekintenél, (ami ma történt) és utána Weinerelvtárs vitalapjára, akkor érthető lesz, hogy mit akartam volna, elmondani. Nem szoktam panaszkodni, de ilyesmi már nem előszö9r történik meg velem. Még egyszer köszönöm az elismerést és az érdeklődésedet. Sóhivatal 2007. október 23., 14:41 (CEST)

Hát szép kis vita kerekedett ebből. De ahogy nézem mindenki melletted áll, és szerintem is eléggé igazságtalanul rontott neked weiner. Amit most látok a kép licencjelölésénél az már az események utáni állapot, de gondolom, csak annyi volt, hogy a feltöltéskor csak az egyik helyre írad be a licencet a másikra meg nem. De abból ahova be volt írva lehet gondolni mi volt a szándékod, így az egészet műbalhénak tartom. Legközelebb annyit kell tenni, hogy minden igényt kielégítve, egy kicsit jobban odafigyelve kell kitölteni a képleírást és kész. Vagyis amit már Opa megtett ezzel a képpel: a licenchez ezt írod: {{forrásjelölés|leírás=Fotó:''és a szerző neve''}}. Pilgab üzenet 2007. október 23., 18:06 (CEST)

Ó-O

Szia! Bocsi, de nem tudom megállni hogy ne szóljak, de a felhasználói lapodon virít egy helyesírási hiba... Kategorizálás rövid O ;) Satak Lord 2007. október 23., 21:14 (CEST)

átírtam Pilgab üzenet 2007. október 24., 00:15 (CEST)

Sablonok

Jó munka volt, élveztem. :) Amúgy köszönöm. :) Legalább az angol élvonalban nincsenek már hiányok.. Mushi 2007. október 26., 18:25 (CEST)

A legfontosabb kész... :) Pilgab üzenet 2007. október 26., 20:08 (CEST)

Kolléga...

...hogy írják helyesen Jón-tenger vagy Ión-tenger???? Mindkét verzióval talákoztam ezidáig?? Köszi.--Istvánka postafiók 2007. október 27., 09:55 (CEST)

Jón-tenger szerinem a helyes magyar írásmód. Pilgab üzenet 2007. október 27., 12:00 (CEST)
Köszi, de azért megérdeklődöm Bennó fősmasszernél is. --Istvánka postafiók 2007. október 27., 12:45 (CEST)
Én sem vagyok benne biztos. KApásból a Ión-t mondtam volna, de körbenéztem neten, atlaszokban ott mindenhol J-vel írták. (neetn persze nem mindenhol de sokkal több helyen). Itt a Wikin is a nemlétező cikk J betűvel van. (Földközi-tenger). Pilgab üzenet 2007. október 27., 12:47 (CEST)
Persze, ezen akadtam én is fenn. Aztán előszedtem földrajzos könyveimet és agyvérzés környékezett, amikor ott is megláttam mindkét verziót. Na ha Bennó kimondja a boldogító döntést, akkor egyértelműsítek a wikiben:). --Istvánka postafiók 2007. október 27., 12:52 (CEST)

Szóval Bennó beszélt: Jón-tenger a helyes változat, de csináljunk redirectet a Ión-tenger formáról is.:)– Istvánka postafiók 2007. október 27., 13:38 (CEST)

Segítsek? Pilgab üzenet 2007. október 27., 13:40 (CEST) GHülye vagyok mit kellen segíteni? :D Hirtelen rosszra gondoltam, hogy át kell írni az összes I betűset ... :) Pilgab üzenet 2007. október 27., 13:41 (CEST)

User:Pasztilla kolléga intézkedik az ügyben. De köszi.– Istvánka postafiók 2007. október 29., 13:08 (CET)

Medvehatározó

A portrédról ugrott be: ha olyan fejvesztve menekülsz föl egy fára a medve elől, hogy alaposabban meg se tudod nézni, akkor hogy derül ki, hogy milyen faj vett űzőbe?

Ha utánad mászik: feketemedve; ha leráz: grizzly... – MerciLessz BalhéLessz 2007. október 29., 13:11 (CET)

Ha eukaliptusz levéllel kínál akkor koala, ha fagyit kér akkor meg jegesmedve... Pilgab üzenet 2007. október 29., 13:14 (CET)

Azám: de nekem igazi medvökológusok által írott forrásom is van hozzá, csak haza kell érte menni... :) – MerciLessz BalhéLessz 2007. október 29., 13:16 (CET)
De a legfontosabb, hogy nagyon asszertív macid van! – MerciLessz BalhéLessz 2007. október 29., 13:21 (CET)


Hát volt ITT egy csomó másik, de végül rá esett a választásom. Pilgab üzenet 2007. október 29., 13:23 (CET)

Örökbefogadás

Hali!

Figyu, lenne egy kérdésem a Fogadj örökbe egy országot!-tal kapcsolatban. Kell vmilyen különleges indok, amely alapján örökbe lehet fogadni egy országot, v elég csupán a szimpátia alapján? (Úgy értem, ha örökbe akarok fogadni egy országot, akkor mondjuk azzal kapcsolatos cikkeket kell készítenem?)

Valamint még annyit, h milyen módon tehetem meg, h örökbefogadok egy országot?

Várom a válaszod!

Üdv: Warmuz 2007. október 30., 10:11 (CET)

Semmi ilyesmiről nincs szó, szimplán amelyikre esik a választásod. Ha leírod melyik országra gondoltál én szívesen elintézem a "papírmunkát". Pilgab üzenet 2007. október 30., 10:23 (CET)

Nagyon szépen köszönöm! Igazából és Szenegálra gondoltam. Megköszönném, ha megtennéd nekem ezt a szívességet. Warmuz 2007. október 30., 11:37 (CET)

Beírtalak. Térkép az nem lett vmi szép. Majd ha lesz még több Afrikai ország, akkor majd teszek ba Afrika térképet is, úgy mint Európát és akkor majd rendesen a helyén lesz. Pilgab üzenet 2007. október 30., 11:45 (CET)

Mi lesz az User:Immanuel és User:Texaner által örökbefogadott országokkal?
Mi lenne? Nem hagytak ők fel a wiki szerkesztésével, csak a userlapukat töröltették. Pilgab üzenet 2007. október 30., 11:54 (CET)

Fantasztikus. Kössz még 1x! Warmuz 2007. október 30., 12:07 (CET)

Hali. Én is az örökbefogadást akarom firtatni. Elég ha beírom magam a listába, meg kiteszek magamnál egy userboxot, vagy van még egyéb teendő is? – Dili 2007. október 30., 14:26 (CET)


Elég a listába felírnod magad. Pilgab üzenet 2007. október 30., 14:31 (CET)

Ok. Köszi – Dili 2007. október 30., 14:58 (CET)

Hi!

Szeretnék csatlakozni az örökbefogadási listához. Én Elefántcsontpartot szeretném a legjobban örökbefogadni, ha ez lehetséges szeretném ha ezt elintéznéd nekem.

Köszönettel: Heng 2007. október 30., 18:45 (CET)

Hali, Istvánka javasolta, hogy fogadjam örökbe Belgiumot, úgyis annyit vacakolok vele. El tudnád intézni nekem? Előre is köszi! Üdv, Viktorhauk 2007. október 31., 22:21 (CET)

Kész. Pilgab üzenet 2007. október 31., 22:43 (CET)

Referálás eredménye

Szia, A Magas-Tátra szócikk referálását lezártam, mivel letelt az 1 hónap. Mivel anon jelölte, értesítelek téged is, mint a cikk egyik véleményezőjét, hogy jelölni lehet kiemeltnek a WP:JKSZ oldalon. Üdvözlettel– Istvánka postafiók 2007. október 31., 21:40 (CET)

Köszi, hogy szóltál, de szerintem a cikk nem kiemelt színvonalú így nem fogom jelölni... :) Pilgab üzenet 2007. október 31., 22:44 (CET)