Szerkesztővita:G ambrus

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Ugrás a navigációhoz Ugrás a kereséshez
Archívum

Archívum (?)


Archív 1Archív 2Archív 3


Csorvás címere[szerkesztés]

Szia! Csorvás címerét a magyar wikiről töröltem, Commonsbeli címe: HUN Csorvás COA.jpg. Ha a szerkesztői lapod felé jársz, és nem tetszik a piros link, légy szíves javítsd. Üdv. CsigabiSpiral jel.jpgitt a házam 2009. november 23., 18:15 (CET)

Cikkek a Munkapadon[szerkesztés]

Szia! A Munkapadra felkerült két szócikkem, A lovak evolúciója és a vapiti. Ha akarod szavazz rájuk. DenesFeri vita 2009. december 2., 12:01 (CET)

Ék[szerkesztés]

Ezzel mi legyen? – Istvánka Crystal128-package-toys.svg posta 2009. december 8., 14:32 (CET)

As you wish, mylord! :-)Istvánka Crystal128-package-toys.svg posta 2009. december 9., 09:04 (CET)

Karácsony[szerkesztés]

Guido Reni 003.jpg
Csillagszóró szórja fényét,

árasztja a szeretetet s a békét.
Angyalka száll házad felett,
hogy átadjon egy üzenetet: BOLDOG KARÁCSONYT!
Istvánka Crystal128-package-toys.svg posta 2009. december 21., 22:41 (CET)


Új élet[szerkesztés]

Szia! Most csatlakoztam a wikipediahoz, és engem főként a pszichológia érdekelne. Láttam, hogy régen aktív voltál a pszicho műhelyben, gondoltam, ha van kedved, újjáéleszthetnénk az műhelyt. Még szólok egy-két embernek, akik többet foglalkoztak a pszichológiai szócikkekkel! Ha benne vagy, írj a vitalapomra! Üdv – Centennial vita 2010. január 9., 21:41 (CET)

Dawkins[szerkesztés]

Talán érdekelhet téged ez a cikk, illetve könyv. Cassandro Coat of arms of Malta.svg Ħelyi vita 2010. január 22., 01:38 (CET)

Vörös királynő[szerkesztés]

Talán ez a cikk is érdekelhet. Cassandro Coat of arms of Malta.svg Ħelyi vita 2010. február 28., 13:53 (CET)

Wikipédia:Adminisztrátorok üzenőfala[szerkesztés]

Köszönöm, hogy felvállaltad az ílhánok törlését. Ajánlom ezt a figyelmedbe. Te már a kezdetektől ismerhetsz, és azt is köztudott, milyen feszültség van DD meg köztem. Ha a jövőben valami problémás lenne a wikis viselkedésemmel, örömmel venném, ha inkább te figyelmeztetnél, mert te tudsz elvonatkoztatni, és az adott helyzetnek megfelelő , és ami a fő, pártatlan döntéseket tudsz hozni, ha jogo elismerem, de a felesleges piszkálódásokat már méltatlannak érzem, és nehezen tudom elfogadni, és ez független attól, mennyi hibám van. Lehet velem beszélni, de az igazságtalanságot nem tűröm. Értelmetlen ez a vita köztünk, és gyerekesek ezek a mondvacsinált beszólások, jó lenne már ennek véget vetni, és mindenki végezné rendesen a munkáját. Köszi.Peadar vita 2010. március 4., 01:46 (CET)

értem[szerkesztés]

Szia, kérlek nézz rá a 2 érintett cikk vitalapjára. Kösz:--Agyalapi vita 2010. március 13., 16:08 (CET)

Kösz[szerkesztés]

Nem nagyon lehetett kihámozni, hogy a kategória meghatározásáról megy ilyen indulatos vita. Hogy mit fordítassz áltudománynak, az már a nyelvérzék kérdése. A magyarban - az olyan erősen a "hivatalos" orvoslás mellett elkötelezettek számára is, mint én - Alternatív gyógymódok v. Alternatív gyógyítási eljárások. Nem kell elfelejteni, hogy ami még régebben hivatalos gyógymód volt az közben alternatívvá vált, vagy fordítva vagy eltünt a süllyesztőbe. Üdvözlettel:Lji1942 vita 2010. október 5., 14:56 (CEST)

off[szerkesztés]

Szerintem odatartozik, méghozzá nagyon szorosan. Azért írtam oda, mert pontosan oda akartam írni. Az lehet, hogy egy picit hosszú. Mit szólsz ehhez, azonkívül, hogy egy szánalmas offenzív magatartás? Föld-lét vita 2010. október 9., 15:57 (CEST)

Azt gondolom, 90 százalék biztonsággal előre meg tudom állapítani egy törlési vita eredményét. Nem is kell ismerni hozzá az irányelveket, csak egy halvány fogalom kell a véleményhatalom körvonalairól. Üdv és jó szerkesztést! Föld-lét vita 2010. október 9., 22:34 (CEST)

Az aránytalan hangsúlyra a homeopátia cikkben hivatkoztál, a többségi vélemények tengerében, egyetlen sor miatt. Föld-lét vita 2010. október 10., 15:38 (CEST)


Fundraising 2010_Translation & Localization[szerkesztés]

Wikimedia Foundation RGB logo with text.svg

Szia G ambrus, my name is Sam and I am working for the Wikimedia Foundation during the 2010 Fundraiser after recently graduating from CEU in Budapest. I am the liaison between the Hungarian community and the Foundation. This year's fundraiser is intended to be a collaborative and global effort; we recognize that banner messages that perform well in the United States don't necessarily translate well, or appeal to international audiences. I'm contacting you as I am currently looking for translators who are willing to contribute to this project, helping to translate and localize messages and suggesting messages that would appeal to Hungarian readers on the Fundraising Meta Page. Please let me know if you'd be interested in helping with this project, and add your feedback to the proposed messages as well! I look forward to working with you during this year's fundraiser. Köszönöm szépen! Sam Chapman

enwikis cikk[szerkesztés]

Szia! Nem tudsz valami értelmes forrást esetleg erre az esetre: en:Victor Győry? Van egy olyan érzésem, hogy két szci weboldal nem a legNPOVabb forrás egy pszichológiai baklövésre. Alensha 2010. november 6., 02:24 (CET)

Felmérés[szerkesztés]

Szia! Felmérés folyik a járőrök körében az alábbi két kérdéskörben:

  1. Aktív járőre vagy-e a Wikipédiának, illetve ha nem, igényt tartasz-e a járőrjogodra? (a kérdés második fele adminisztrátorokra nem vonatkozik)
  2. Ha aktív vagy, sorold fel érdeklődési köreidet, mely témákban lehet számítani Rád a megjelölések terén.

A felmérés lényege, hogy megtudjuk, milyen témakörökben van kellő járőrlefedettség, és melyekben lenne szükség újak bevonására (is). Ezen tudsz javítani, ha az érdeklődésedbe tartozó témakörökből minél több szócikket veszel fel a figyelőlistádra.

Ha időd engedi, a Szerkesztő:RepliCarter/Járőrök lapra várom válaszodat. Előre is köszi. - RepliCarter Chinese entertainment.jpg Hagyj üzenetet 2010. november 10., 21:42 (CET)

Kellemes ünnepeket![szerkesztés]

Szép a fenyő télen-nyáron,
sose lepi dermedt álom:
míg az ágán jég szikrázik,
üde zöldje csak pompázik.

Nagykarácsony immár eljő,
érkezik az új esztendő.
Míg a mező dermed, fázik,
a zöld fenyves csak pompázik.
Weöres Sándor: Szép a fenyő

Áldott, Békés Karácsonyi Ünnepeket kívánok! Istvánka Gnome-face-cool.svg posta 2010. december 23., 13:38 (CET)

ellenőrzés[szerkesztés]

Szia G ambrus! Van egy szócikk, a Jóslás, ami már régóta vár ellenőrzésre. Tudnál segíteni, hogy valaki megnézze? Köszi, Kristiano Kristianoüzenet 2011. január 15., 14:18 (CET)

Köszi, hagyjuk, ameddig ezt valaki nap mint nap rombolgatja, inkább nem foglalkozom vele. Kristianoüzenet 2011. január 16., 16:21 (CET)

Fogolydilemma[szerkesztés]

Üdvözlöm!

Most találkoztam először a fogolydilemma kifejezéssel, és kíváncsian olvastam el a szócikket. Az derül ki belőle, hogy a foglyoknak a vallomástétel a megfelelő választás, tekintettel arra, hogy még akkor sem bízhatnak meg teljesen társukban, ha megállapodást kötöttek az együttműködésre. Így a vallomástétellel mindenképpen a kisebb rosszat választják az azonnali szabadulás és a hat hónap börtön, illetve a 6 év börtön és a 10 év börtön között.

Megítélésem szerint azonban ez téves logikai levezetés - bárkitől származik is. Ugyanis hiába rúgom fel a tettestársammal kötött megállapodást és vallok rá az azonnali szabadulás reményében, ha ő is ugyanezt a megoldást választja, akkor mindketten súlyos, a táblázat szerint 6 éves börtönbüntetést kapunk, ami a második legrosszabb lehetőség. Ha viszont mindketten tartjuk magunkat a kooperációnkhoz, akkor mindketten legfeljebb 6 hónapot kapunk, és gondolom azt is csak akkor, ha valamit sikerül a hatóságnak bebizonyítania ellenünk. A magyarázat ugyanis úgy kezdődik, hogy nincs elegendő bizonyíték a vádemeléshez, ezért van mindenképpen szükség a beismerő vallomásokra. Ha pedig ezt a gyanúsítottak nem teszik meg, akkor nem lesz vádemelés, nem lesz 6 hónap sem.

A következő ellenérv pedig a másik játékos megbüntetése. Amennyiben a másik játékos megtudja, hogy én ellene vallottam, majd egy újabb fordulóban neki is lehetősége van vallomását módosítania és rám vallania, (és ezt nyilvánvalóan meg is teszi) akkor az azonnali szabadság felajánlása a vallomásomért nem is volt valós felajánlás, mert miután a társam is rám vallott, a szabad távozást - gondolom - elfelejthetem.

A lényeg tehát, hogy mind az egyszeri, mind a sorozatos fogolydilemmánál a kooperáció a kívánatos stratégia, nem pedig a vallomástétel, ahogy a cikkből kiderül. Nagyon ostobának kell lenni ahhoz, hogy valaki számára a vallomástétel legyen a kívánatosabb választás, hiszen ha a társa ostoba módon ugyanezt a becstelen magatartást választja, akkor alaposan kitolnak saját magukkal. A magállapodásuk melletti kitartással viszont mindketten megúszhatják minimális büntetéssel, vagy a nélkül.

Üdvözlettel: Tenzing

törlési javaslat[szerkesztés]

Az általad létrehozott Az evolúció kritikai elemzése cikket törlésre javasoltam. 5 napod van érvelni vagy módosítani. --Rodrigó 2011. július 6., 05:14 (CEST)

kutyaiskola[szerkesztés]

Kedves Szerkesztőtárs

A "Történeti áttekintés" fejezetben megemlítem Pavlov munkásságát. Mint hozzáértőbb, lektorálnád? Kiegészítenéd? (lehet, hogy "megérne" egy teljes fejezetet?)

Tisztelettel:

--Duhos vita 2011. december 14., 11:58 (CET)

K.k.ü.![szerkesztés]

Ezüst esőben száll le a karácsony,
a kályha zúg, a hóesés sűrű;
a lámpafény aranylik a kalácson,
a kocka pörg, gőzöl a tejsűrű.

Kik messze voltak, most mind összejönnek
a percet édes szóval ütni el,
amíg a tél a megfagyott mezőket
karcolja éles, kék jégkörmivel.

Fenyőszagú a lég és a sarokba
ezüst tükörből bókol a rakott fa,
a jó barát boros korsóihoz von,

És zsong az ének áhítatba zöngve…
Csak a havas pusztán a néma csöndbe
sír föl az égbe egy-egy kósza mozdony.
Kosztolányi Dezső – Karácsony
Kellemes karácsonyi ünnepeket!--Istvánka Gnome-face-cool.svg posta 2011. december 24., 02:44 (CET)

Wikiszülinap[szerkesztés]

Boldog 5. wikiszülinapot és további hosszú, eredményes szerkesztést kívánok! – Jmagyar1993 vita 2012. április 8., 09:40 (CEST)

Gratulálok a wikiszülinapodhoz! --Karmela posta 2012. április 10., 08:31 (CEST)

Karácsony Szilveszter[szerkesztés]

Szia G ambrus!

Kellemes ünnepeket: boldog szentestét, boldog karácsonyt, még egyszer boldog karácsonyt, boldog szilvesztert és boldog új évet kívánok neked, (szívesen). --Vakondka vita 2013. december 20., 21:19 (CET)

Lejárt mandátum[szerkesztés]

Szia Ambrus!

Az irányelvünkben foglaltak szerint nem teljesítettél 10 adminszerkesztést az elmúlt 1 évben, ezért az adminbitedet vissza kell adnod, amit a stewardoktól kell kérned itt: https://meta.wikimedia.org/wiki/Steward_requests/Permissions#Removal_of_access.

Eddigi munkádat hálásan köszönjük és természetesen visszavárunk! Üdvözlettel, OrsolyaVirágExtracted pink rose.pngHardCandy 2014. március 8., 20:18 (CET)

Adminisztrátori bit visszavonása[szerkesztés]

Szia! Tájékoztatlak, hogy az érvényben lévő irányelv értelmében a stewardok megvonták a magyar wikipédiás adminbitedet: https://meta.wikimedia.org/wiki/Steward_requests/Permissions#G_ambrus.40huwiki További jó munkát kívánok szerkesztőként a projektben, adminisztrátori tevékenységedet ezúton is köszönjük! --Joey Olympic rings without rims.svg üzenj nekem 2014. március 9., 18:39 (CET)

Megkérlek, hogy a szerkesztői lapodról vedd le az {{adminisztrátor}}(?) sablont. Köszönöm! --Joey Olympic rings without rims.svg üzenj nekem 2014. március 9., 20:04 (CET)

Szia, levettem a sablont, mert (mint tudod) bekategorizál. Én is köszönöm a munkádat és remélem viszontlátunk még, mint aktív szerkesztőt, vagy akár adminisztrátort. --PallertiLapin.svgRabbit Hole 2015. január 3., 12:13 (CET)

Memetika[szerkesztés]

Érdemes lenne Szathmáry Eörs pár munkáját csupán említés szintjén közzétenni.

Dani

Elavult "document.write" van a javascriptedben![szerkesztés]

A Szerkesztő:G ambrus/monobook.js oldalad a document.write függvényt tartalmazza, aminek a támogatása a MediaWiki szoftverben megszűnt, és működési problémákat okozhat. Erősen javasolt az eltávolítása vagy lecserélése.

Tgr megbízásából és Bináris közreműködésével: BinBot vita 2015. augusztus 6., 22:58 (CEST)

Elavult "document.write" van a javascriptedben![szerkesztés]

A Szerkesztő:G ambrus/statisztika.js oldalad a document.write függvényt tartalmazza, aminek a támogatása a MediaWiki szoftverben megszűnt, és működési problémákat okozhat. Erősen javasolt az eltávolítása vagy lecserélése.

Tgr megbízásából és Bináris közreműködésével: BinBot vita 2015. augusztus 6., 23:00 (CEST)

Pozitív pszichológia szócikk a PSZI műhelyben[szerkesztés]

Kedves G_ambrus! Örülök, hogy göttingeni munkád mellett időnként „hazanézel”. Kérlek, nézz a Pozitív pszichológia szócikkre a PSZI műhelyben. Ez egy nagy mű. Én csak magyar forrást tettem hozzá. Tambo, a mentorom segített. Ne piruljon már e cikk! Partmoso vita 2017. április 20., 14:06 (CEST)

Pszichológia szócikk bővítése; Pozitív pszichológia; Pszichológiatörténet; Érzelem.[szerkesztés]

Tisztelt G_ambrus! Próbálom életben tartani a Műhelyt. Ráébredtem, hogy Ön tartalékba vonult, ahogy mások is. Én csak nemrég kezdtem a Műhelymunkát. Örülnék, ha segítene benne. ADD-s vagyok, azaz szétszórt. Ritkán nyüzsgök, csak, ha muszály. Valaki rendbehozta a műhelyt, mintha működne. Azt hittem, ön volt. 2014 óta járt erre felé? Nem zaklatom, csak érdeklődöm. Tudja, 71 évesen, passzív orosz nyelvtudással, és lajhár-lassan, igyekszem a lényeget megkapni. Örülnék válaszának. :)) Partmoso vita 2017. május 2., 19:05 (CEST)

Kérés a WPM:PSZI műhely munkájában részt venni, egyedileg Osho kapcsán.[szerkesztés]

Kedves G_ambrus! 2016-ban még nem mertem az OSHO cikkhez nyúlni. Most igyekeztem bővíteni 3 magyar nyelvű könyv segítségével. Remélem, nem törlik. Mentorom, Tambo szabadságon. Izgat, mennyire elfogadható a szerkesztésem. Arról is jó lenne visszajelzés, ki vesz részt jelenleg a műhely munkájában. Remélem, nem zaklattam. Partmoso vita 2017. július 3., 13:34 (CEST)

Legyen szakértő véleményező![szerkesztés]

Írtam egy emilt a kínált módon. Vannak szócikkek, amik érvénytelenek. A változás nincs elbírálva. Kérlek, keress valakit, aki életben tartja a Műhelyt. Partmoso vita 2017. szeptember 12., 18:09 (CEST)

Fájl:Caine vázlat.svg[szerkesztés]

Szia! Ennél a rajznál te vagy megjelölve szerzőnek. Megerősíted ennek tényét, valamint hogy az engedélyeddel lett feltöltve a feltüntetett szabad licenc alatt? – Regasterios vita 2018. július 9., 14:41 (CEST)

Wikiszülinap[szerkesztés]

Boldog Wikiszületésnapot kívánok! SubIceMasTer 2019. április 8., 07:11 (CEST)

Sablon:Duplakép[szerkesztés]

Szia! A(z) Sablon:Duplakép valószínűleg nem felel meg a Wikipédia követelményeinek, ezért a törléséről megbeszélés folyik a Wikipédia:Törlésre javasolt lapok/Sablon:Duplakép címen. Ha nem értesz egyet, ott tudsz hozzászólni.

Ha eddig nem vettél még részt törlési megbeszélésen, a Wikipédia:Törlési irányelvek és a Wikipédia:Törlési javaslatok megbeszélése lapokon olvashatsz róla bővebben.

Hátha felbukkansz hat év után… – Tacsipacsi vita 2019. szeptember 4., 00:07 (CEST)