SimCity (videójáték, 1989)

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Ugrás a navigációhoz Ugrás a kereséshez
SimCity
SimCity-Indigo.gif
Fejlesztő Maxis, Nintendo EAD (SNES verzió)
Kiadó
Tervező Will Wright
Sorozat SimCity
Platformok Acorn Archimedes, Acorn Electron, Amiga, Amiga CDTV, Amstrad CPC, Atari ST, BBC Micro, Commodore 64, DESQview, DOS, EPOC32, FM-Towns, PC-98, Game Boy Advance, OLPC XO-1, OS/2, Java, Linux, Mac OS, mobiltelefonok (Symbian vagy Java), NeWS, Nintendo 64, PlayStation, Sega Saturn, Super Nintendo Entertainment System, Tk, Unix, Virtual Console, Wii, Windows, X11 TCL, ZX Spectrum
Kiadási dátum 1989. február
Műfaj szimuláció
Játékmódok egyjátékos mód
Adathordozó floppy
A SimCity weboldala
A Wikimédia Commons tartalmaz SimCity témájú médiaállományokat.

A SimCity játék (és folytatásai) a Maxis játékfejlesztő cég legsikeresebb játékai közé tartozik.

Játékmenet[szerkesztés]

A játékban az a célunk, hogy az adók megfelelő változtatásaival és megfelelő mennyiségű üres telek kiosztásával, középületek építésével vonzó területet hozzunk létre emberek számára, akik lakóépületeket építenek. A megfelelő nagyságú lakosság letelepedése után hamarosan az ipar és a kereskedelem is megjelenik a városban. Célunk az adók megfelelő szinten tartásával, a bűnözés megfékezésével és új telkek kiosztásával, utak és vasutak építésével minél nagyobb, gazdagabb város létrehozása.

Középületekből az első részben csak az alábbiakat választhatjuk:

A játék során nem csak a gazdasági élet hullámzásaival, hanem természeti katasztrófákkal is meg kell küzdenünk: tornádó, tűzvész, cunami, földrengés, Godzilla.

További információk[szerkesztés]