The Sims 4

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
The Sims 4
Logo of The Sims 4.svg
Fejlesztő
Kiadó Electronic Arts
Sorozat The Sims
Platformok
Kiadási dátum 2014. szeptember 2.
Műfaj life simulation game
Játékmódok two-player video game
A The Sims 4 weboldala

A The Sims 4 egy életszimulációs játék, amit a Maxis és a Sims Studios fejlesztett, és az Electronic Arts jelentetett meg. A játék a The Sims videojáték-sorozat negyedik fő része. 2014. szeptember 2-án jelent meg az Egyesült Államokban, 4-én pedig Európában Windows platformra. OS X-re 2015. február 17-én jelent meg világszerte. A Sims 4-nél 3 különböző formátumú kiegészítőcsomag vásárolható meg, az Expansion Pack (kiegészítő lemez), a Stuff Pack (cuccos csomag) és a Game pack (játék csomag), amikkel az alapjáték játékmenetéhez adhatóak további elemek, mint új helyszín, állás, épület, ruha vagy tevékenység.

Játékmenet[szerkesztés]

A játék alapfelépítése az előző részekhez képest nem változott nagy mértékben. A játékos létrehozhat magának egy sim karaktert, aminek az életét ő irányíthatja. Ennek a simnek építhetünk házat és alakíthatjuk a mindennapjait. A játék az előző részeihez képest egy teljesen más családkészítő és építkező felülettel bír. Amint az eddigiekben az úgynevezett csúszkán kellett a simünket megcsinálni, most ehelyett megfogjuk az arca bármelyik részét, és csak áthúzzuk. Még egy plusz dologgal is bővült, ugyanis már a simek járását is be tudjuk állítani, amit korábban nem lehetett. Az építés mód is megváltozott, ugyanis ha van egy szoba, ami kész, de nem jó helyen van, akkor csak fogjuk és arrébb lehet húzni


Kiegészítő lemezek ( Expansion Packs)[szerkesztés]

Kiegészítő neve Megjelenés dátuma Leírás
Get to Work 2015 Április Az első nagy kiegészítő a Sims 4-hez. A kiegészítő a munkát veszi a fő témának. Rengeteg új munkalehetőség kerül be ezzel a játékba, lehetsz például tudós, rendőr, és orvos is.
Get Together 2015 November A fő téma ebben a kiegészítőben a buli és a klubok. Új skilleket, ruhákat, mellesleg egy új szomszédságot kapunk, Windenburgot. Az egész a szórakozást veszi alapul.
City Living 2016 November 1 Ebben a Kiegészítőben úgyszintén vannak Sims 3 Leszáll az Éj utalások, de ebben nem csak az megtalálható, hanem a The Sims 2 Nagyvárosi Élet is. Ez a kiegészítő lehetővé teszi az apartmanokba való költözést, esetleg különböző fesztiválokon vehetünk részt, úgy mint a The Sims 3 Évszakokban. Elérhetővé vált egy új munkalehetőség, az úgynevezett Social Media, valamint élőszobrok lehetünk. Az apartmanunkban nem csak egyedül élhetünk, adhatunk barátainknak kulcsot, sőt lehetnek lakótársaink.