Darkspore

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Darkspore
Fejlesztő Maxis
Kiadó EA Games
Forgalmazó EA Games
Tervező Will Wright
Platformok Microsoft Windows
Kiadási dátum 2011. április 26. (USA)
2011. április 28. (EU)
Műfaj sci-fi, RPG
Játékmódok többjátékos játék
egyjátékos mód
Korhatár ESRB Teen.svg ESRB (USA)
Newpegi 12.svg PEGI (Európa)
USK-besorolás USK 12
PEGI-besorolás PEGI 12
Adathordozó DVD-ROM, Digitális letöltés
Rendszerkövetelmény
Rendszer-
követelmény
Windows XP SP3/Vista/7, 3.0 GHz P4 vagy Intel Core™ 2 Duo 2Ghz processzor, vagy ezzel egyenértékű, 2 GB RAM, 10 GB szabad hely a merevlemezen, 256 MB VGA ShaderModel 3.0 támogatással, DirectX 9, 10, vagy 11 kompatibilis videokártya, DirectX kompatibilis hangkártya

A Darkspore a Maxis által 2011-ben kiadott új generációs, akció-RPG játéka. Az EA Games 2011. április 26.-án jelentette meg az Egyesült Államokban, majd 2011. április 28.-án Európában is. A játék nem jelent meg magyar nyelven. Sokan a Spore játéksorozat egyik folytatásának tekintik, mivel sok közös vonása van a két játéknak.

A játék egy sci-fi világban játszódik, a játékos célja, hogy a saját maga szerkesztette hősök 3-3 fős csapataival megmentse a fertőzött bolygókat a kipusztulástól. A játék során lényeket kell legyőzni, amik új testrészeket, és tapasztalati pontokat (EXP-t) adnak. Ha elég pontot szerzünk, és szitet lépünk, akkor egy új hőst kaphatunk. A Darkspore játszató egyjátékos módban, de lehetőség van a maximum 4 fős csapatjátékra és a PvP ("játékos a játékos ellen") módra is, ez utóbbival 2-en vagy 4-en lehet játszani egyszerre. A játékosok számától függetlenül állandó internetkapcsolat szükséges a játékhoz, valamint egy EA Games felhasználói fiók.

Fordítás[szerkesztés | forrásszöveg szerkesztése]

Ez a szócikk részben vagy egészben a Darkspore című angol Wikipédia-szócikk ezen változatának fordításán alapul. Az eredeti cikk szerkesztőit annak laptörténete sorolja fel.