Darkspore

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Ugrás a navigációhoz Ugrás a kereséshez
Darkspore
Fejlesztő Maxis
Kiadó EA Games
Forgalmazó EA Games
Tervező Will Wright
Zeneszerző Junkie XL
Sorozat Spore
Platformok Microsoft Windows
Kiadási dátum 2011. április 26. (USA)
2011. április 28. (EU)
Műfaj sci-fi, RPG
Játékmódok
Korhatár ESRB Teen.svg ESRB (USA)
PEGI 12 (2009-2010).svg PEGI (Európa)
USK-besorolás USK 12
Adathordozó DVD, Digitális letöltés
Rendszerkövetelmény
Rendszer-
követelmény
Windows XP SP3/Vista/7, 3.0 GHz P4 vagy Intel Core™ 2 Duo 2Ghz processzor, vagy ezzel egyenértékű, 2 GB RAM, 10 GB szabad hely a merevlemezen, 256 MB VGA ShaderModel 3.0 támogatással, DirectX 9, 10, vagy 11 kompatibilis videókártya, DirectX kompatibilis hangkártya
A Darkspore weboldala

A Darkspore a Maxis által 2011-ben kiadott új generációs, akció-RPG játéka. Az EA Games 2011. április 26-án jelentette meg az Amerikai Egyesült Államokban, majd 2011. április 28-án Európában is. A játék nem jelent meg magyar nyelven. Sokan a Spore játéksorozat egyik folytatásának tekintik, mivel sok közös vonása van a két játéknak.

A játék egy sci-fi világban játszódik, a játékos célja, hogy a saját maga szerkesztette hősök 3-3 fős csapataival megmentse a fertőzött bolygókat a kipusztulástól. A játék során lényeket kell legyőzni, amik új testrészeket, és tapasztalati pontokat (EXP-t) adnak. Ha elég pontot szerzünk, és szintet lépünk, akkor egy új hőst kaphatunk. A Darkspore játszató egyjátékos módban, de lehetőség van a maximum 4 fős csapatjátékra és a PvP ("játékos a játékos ellen") módra is, ez utóbbival 2-en vagy 4-en lehet játszani egyszerre. A játékosok számától függetlenül állandó internetkapcsolat szükséges a játékhoz, valamint egy EA Games felhasználói fiók.

Fordítás[szerkesztés]

Ez a szócikk részben vagy egészben a Darkspore című angol Wikipédia-szócikk ezen változatának fordításán alapul. Az eredeti cikk szerkesztőit annak laptörténete sorolja fel. Ez a jelzés csupán a megfogalmazás eredetét jelzi, nem szolgál a cikkben szereplő információk forrásmegjelöléseként.