The Sims Medieval

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Ugrás a navigációhoz Ugrás a kereséshez
The Sims Medieval
Fejlesztő Electronic Arts
Kiadó Electronic Arts
Zeneszerző John Debney
Sorozat The Sims
Platformok
Kiadási dátum 2011. március 22.[1]
Műfaj kalandjáték, életszimulátor
Játékmódok egyjátékos mód
Korhatár PEGI: 12
Adathordozó Optikai adattárolók
A The Sims Medieval weboldala

A The Sims Medieval (magyarul The Sims Középkor) egy The Sims 3 grafikus motorján alapuló videójáték, amelyet 2011. március 22-én jelentett be az Electronic Arts.[1] A játék a középkori időkben játszódik, ahol a játékosnak lehetősége van egy királyság létrehozására, és irányítására a küldetésalapú játékrendszer segítségével.[2] 2010. december 21-én az EA bejelentette, hogy a limitált kiadás már előrendelhető, és a sima verzióval egy időben fog megjelenni.[3] A limitált kiadásban három új trónteremfajta és két új királyi ruha volt elérhető azok számára, akik március 21-e előtt rendelték meg azt.[3]

A játéknak magyar honosítása nincs, mivel az Electronic Arts, jelenlegi üzletpolitikája szerint, 20 millió főt el nem érő országokban nem honosít.

Mivel a játékban a középkori jelleg a domináns, így a látványvilág is változott az eddigiekhez képest, hogy minél jobban sikerüljön az autentikus hangulatot visszaadni.[4] Az eddigi Sims játékoktól eltérően itt a játékos egy egész királyság irányítását veszi át, meghatározva annak legfőbb céljait (pl. jólét vagy népszerűség), majd küldetések segítségével megpróbálja azokat elérni. Az egyes küldetésekben hősök (vagy specialisták) vesznek részt, akik össze is foghatnak egy-egy cél elérése érdekében.[4] Bár az egyes épületek belső terei tetszés szerint alakíthatóak, magának az épületnek a szerkezetét és formáját nem lehet megváltoztatni.[5] A legtöbb korábbi Sims játékokkal ellentétben itt van meghatározott kezdete és vége a játéknak, és a játékosok a játék végén pontokat kapnak elért teljesítményükre. A küldetéseket el lehet bukni, ha nem teljesítik azokat az előre megadott időn belül.

Források[szerkesztés]

  1. a b Archivált másolat. [2010. augusztus 21-i dátummal az eredetiből archiválva]. (Hozzáférés: 2011. január 19.)
  2. Archivált másolat. [2010. augusztus 6-i dátummal az eredetiből archiválva]. (Hozzáférés: 2011. január 19.)
  3. a b http://www.gameinformer.com/b/news/archive/2010/12/21/ea-announces-sims-medieval-limited-edition.aspx
  4. a b http://www.ea.com/the-sims-medieval
  5. Archivált másolat. [2010. augusztus 23-i dátummal az eredetiből archiválva]. (Hozzáférés: 2011. január 19.)

További információk[szerkesztés]

Fordítás[szerkesztés]

Ez a szócikk részben vagy egészben a The Sims Medieval című angol Wikipédia-szócikk ezen változatának fordításán alapul. Az eredeti cikk szerkesztőit annak laptörténete sorolja fel.