The Sims 2: Évszakok

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Ugrás a navigációhoz Ugrás a kereséshez
The Sims 2: Évszakok
Fejlesztő Maxis (EA Games)
Kiadó Electronic Arts (PC)
Aspyr Media (Mac)
Producer Rangidős producer:
Sam Player
Vezető producer:
Lyndseay Pearson
Tervező Vezető fejlesztési igazgató: Kevin Higan
Fejlesztési igazgatók:
Mary Bath Haggerly
Mark Woodrow
Programozó Animációs igazgató:
Andy Guevara
Technikai igazgató: Ed Nanale
Művész Művészeti igazgató: Tim Lajoie
Zeneszerző

Mark Mothersbaugh
Albert Fox
John Enroth
Silas Hite
Team Mutato

Zenei producer: Steve Schnur
Sorozat The Sims
Motor Pixomatic
Platformok Windows
Mac OS X
Kiadási dátum Windows
ÉA 2007 Március 1.
ÉA 2007 Február 23./Március 2.
BR 2007 Március 2.
AUS 2007 Március 20.
Mac OS X
2007 Június 11.
Műfaj Élet-szimulációs játék
Játékmódok Egyjátékos
Korhatár ESRB Teen.svg ESRB: T
PEGI 12.svg PEGI: 12+
OFLCA= M
Adathordozó CD (1 lemez)
Rendszerkövetelmény
Rendszer-
követelmény

*1000 Mhz processor
*Windows XP: 256 MB RAM (512 MB, ha több kiegészítő is telepítve van)
*Windows Vista: 512 MB
*min. 1,5 GB szabas hely
*videókártya: legalább 32 MB RAM

A Sims 2 Évszakok, angolul The Sims Seasons a The Sims 2 ötödik kiegészítője. 2007-ben jelent meg és statisztikák alapján az egyik legsikeresebb kiegészítő lett. Kiadója az EA Games. Minden Évszak 5 Sim napból áll, és mind új interakciókat és opciókat tesz elérhetővé játékban. Egy újfajta „Simforma” is megjelent, a Virágsim, amelynek más szükségletei is vannak. Egy új város is megjelent, Virágvége.

Az évszakok[szerkesztés]

Egy évben 4 évszak van (mint a valóságban). De az „Évszakválasztó panel” segítségével beállítható mely évszakok kövessék egymást, sőt kihagyható egy vagy több évszak is, egy másik megsokszorozásával. Tehát 4x4×4×4, azaz 256 sorrend létezhet. Az alapméretezett sorrend: Nyár, Ősz, Tél és Tavasz.

Nyáron erős a napsütés, de nyári záporok is. Napos időben napszúrást kaphat a Sim és elájulhat. Ekkor a Simet egy másik Sim leönti egy pohár vízzel és magához tér. Zápor közben kevés az esély rá, hogy a Simet megcsapja a villám. De nagyobb esély van rá, hogy ha a Sim sokáig bámulja az eget, ráesik egy műhold és meghal! Amikor a Sim kilép a házból, a szeme fölé teheti a kezét.

Ősszel sok a vihar és ha sokat tartózkodik kint a Sim még a villám is belé csaphat, sőt meg is halhat tőle. Ősz vége felé eshet jégeső is. Ha a Sim sokáig tartózkodik kint a jégesőben meghalhat! Ősszel hullnak a levelek a fákról, amiket fel is lehet gereblyézni, utána komposztálni vagy felgyújtani. Amikor a Sim kilép a házból, automatikusan Kinti ruhába öltözik. Nem tanácsos a simekne a pocsolyában ugrálni, mert ilyenkor ha vihar van, a simbe villám csaphat. (De van olyan Sim is, aki pont erre vágyhat, legtöbb esetben tudás életcélúak).

Télen esik a hó és a fákon nincsenek levelek. A hónak két szintje van: amikor még elkezd esni a hó, csak foltokban fehéredik meg a föld; de ha már régóta esik, egy kb. 20 cm-es a hótakaró jelenik meg a földön. Ekkor már lehet hógolyózni, hóembert építeni és hóangyalt csinálni. Azonban ha a Sim sokat van kint megfelelő öltözék nélkül, megfagy. Ekkor egy másik Sim odamehet és kiolvaszthatja hajszárítóval. Amikor a Sim kilép a házból, automatikusan Kinti ruhába öltözik. A télnek még két előnye van, az egyik az, hogy az úton pingvinek szoktak elmenni, a másik az iskolás simeknek örömhír, hogy hószünet van (ha túl sokat esik a hó).

Ha a Télapós Kiadás is telepíve van, akkor fel lehet díszíteni a házat és be lehet tenni a házba egy karácsonyfát. Továbbá süthető télapós süti amit ha kitesz a Sim az asztalra, jön a mikulássim és hoz valamit.

Tavaszal kezdenek visszanőni a levelek és a virágok kinyílnak. Ilyenkor pillangót lehet fogni és este szentjánosbogarat is. Ezeket üvegben tarthatja a Sim, de ha sokáig vannak benne meghalnak.

A hőmérő[szerkesztés]

A simeknek figyelniük kell a képük mellett megjelenő hőmérőre, ha ez piros, akkor simnek nagyon melege van, ezért ha tovább van kitéve a forróságnak, leéghet. Ha a hőmérő kék, akkor fázik a sim, ilyenkor a simet fel kell melegíteni (a kandallóra kattintva a Melegedés opció vagy igyon forró csokit/kávét). Ha a Simnek állandóan a kék mezőben áll a hőmérője könnyen megbetegedhet. Ezért tanácsos odafigyelni, hogy ne túl sokat legyenek kint a simek. Ha a hőmérő zöld, akkor a sim környezetének hőmérséklete megfelelő.

Virágsim[szerkesztés]

A Virágsimeknek különleges tulajdonságaik vannak. Ha egy sim virágsimmé alakul át, megkapja a virágsim-hajt és a virágsim-ruhát. A Ruhát le lehet cserélni, de a haj megmarad addig, amíg Virágsim a sim. Három életszakaszuk van: Tipegő, Felnőtt és Idős. A virágsimek úgy születnek, hogy a Felnőtt(/Idős) virágsim elülteti a gyermeket (ön-opció) Három szükségletük van:

  • Szeretet
  • Napfény (ha alacsony, a sim barna lesz kimegy az utcára és elájul)
  • Öntözés (ha alacsony, a sim barna lesz kimegy az utcára és elájul)

Továbbá szétszórhatják a boldogság spóráit (ön-opció), amelyek boldogabbá teszik a körülötte lévő simeket. Pollenfelhőt is fújhatnak a Simekre, de ilyenkor csökken a kapcsolatmutatójuk.

A Virágsim-ség "gyógyítható" (megszüntethető, mivel ez nem betegség), ha a kertész klub egyik tagjától megvesszi az erre alkalmas bájitalt.

A kertészkedés és a horgászat[szerkesztés]

A játék még két újdonsággal bővült: kertészet és horgászat. A Sim saját-termesztésű növényeit és halait használtja fel egy étel elkészítésére, akkor az étel csillogni fog.

Kertészkedés[szerkesztés]

Ahhoz, hogy kertészkedhesen a Sim, először az építkezés módban a "Kert és Kertközpont" menüben (egy cserép és egy keresztezett lapát), el kell helyezni a min. 1X1 kockányi termőföldet. Üvegházat is építhető, három színben (fehér, világosbarna és zöld). Elhelyezhető egy Komposztáló, amibe a szemét gyűjthető, ezt később felhasználható a fák és a növények komposztálására. A termőföldre kattintva lehet ültetni vagy trágyázni a növényt. A növényt folyamatosan gondozni kell, gyomlálni és öntözni (bár automatikus locsolót is elhelyezhető a kertbe). Minél jobb állapotban van a növény, annál értékesebb lesz a termése.
A gyümölcsfa nem ültethető, azt csak kifejlett állapotban lehet a kertbe rakni. Ugyanúgy kell gondozni, de gyomlálás helyett a mettszés és öntözés helyett a permetezés opciókat használhatóak (permetezni csak akkor lehet ha a fát megtámadták az élősködők). Ha a Sim túl sokat használja a Permetezés opciót, simünk Virágsimmé változhat! A Virágsimek és az Arany Kertészkedés Pedállal rendelkezők, így beszélni tudnak a fákkal, így javítva a kedvüket.

Név Szükséges

Pedál-Medál

Legjobb idő az

ültetésre

Legjobb idő a

betakarításra

Alma nincs nincs Ősz
Bab Ezüst Nyár Ősz
Citrom nincs nincs Nyár
Eper Bronz Tavasz Nyár
Narancs nincs nincs Nyár
Padlizsán Arany Tavasz Nyár
Paprika Ezüst Tavasz Nyár
Paradicsom nincs Nyár Ősz
Uborka Bronz NYár Ősz

Horgászat[szerkesztés]

Horgászáshoz tavat kell elhelyezni a kertben, a tóra való kattintással a horgászat opció jelenik meg, itt kiválasztó a csali. (Ha a Sim kap pedál medált, több csaliból is választhat.) Pecázás közben lehet bakancsot is fogni.

Források[szerkesztés]