SimCity 2000

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Ugrás a navigációhoz Ugrás a kereséshez
SimCity 2000
Simcity2000logo.jpg
Simcity2000 advance cartridge by zeartul.jpg
Fejlesztő
Kiadó
Tervező
  • Will Wright
  • Fred Haslam
Sorozat SimCity
Platformok
Kiadási dátum 1993
Műfaj városépítő játékok
Játékmódok egyjátékos videójáték
Adathordozó
A SimCity 2000 weboldala
A Wikimédia Commons tartalmaz SimCity 2000 témájú médiaállományokat.

A SimCity 2000 egy városépítő, várostervező, szimulációs, számítógépes játék, amit a Maxis, Electronic Arts fejlesztett.

1994-ben jött ki a SimCity 2000 MS-DOS szofterként. PlayStation platformon 1996 óta elérhető. Will Wright és Fred Haslam fejlesztették a programot. Megjelent Amigára, Microsoft Windows operációs rendszerre, Apple Macintoshra. 1995-ben elnyerte a legjobb katonai és stratégiai számítógépes játék címet.

A játék célja, hogy a játékos várost tervezzen, ami fejlődik és gyarapodik, nagy, hatalmas épületekkel, múzeumokkal, iskolákkal, könyvtárakkal teli várost, ahol van kórház, üzleti negyed, lakónegyed, szórakozó park, stadion, gyár (a többi városrésztől kissé távolabb).

A város infrastrukturális fejlesztéséhez hozzá tartozik az utak karbantartása, a terep buldózerezése, vasút fektetése. A jól felépített városban a szimulációban szórakozva megfigyelhető, ahogy minden gyarapodik, a település terjeszkedik. A városszimuláció egy későbbi Sim verziójában Los Angeles és New York városokat is megjeleníti, az épületekkel, a speciális és egyedi házakkal.

További információk[szerkesztés]