Mindörökké Hannah Montana

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Mindörökké Hannah Montana
(Hannah Montana Forever)
Műfaj

Tini szitkom

Családi, gyerek sorozat

Alkotó

Michael Poryes
Rich Correll

Barry O'Brien
Főszereplő

Miley Cyrus
Emily Osment
Jason Earles
Moises Arias

Billy Ray Cyrus
Főcím The Best of Both Worlds: The 2009 Movie Mix Miley Cyrus előadásában

Formátum 720p (HDTV)
Ország Egyesült Államok
Nyelv Angol
Évadok 1
Epizódok 13 (epizódlista)
Gyártás
Részenkénti játékidő 23 perc
Gyártó It's a Laugh Productions
Forgalmazó It's a Laugh Productions
Michael Poryes Productions
Sugárzás
Eredeti adó Disney Channel
Eredeti sugárzás USA 2010. július 11. – 2011. január 16.[1]
Első magyar adó Disney Csatorna
Státusz Befejezve
További információk

A Mindörökké Hannah Montana (Hannah Montana Forever) a Hannah Montana című sorozat negyedik és egyben utolsó évada, mely 13 részből áll. Ezt a sorozatot Magyarországon a Disney Channel vetíti. Az évadot az Amerikai Egyesült Államokban 2010. július 11-én kezdték vetíteni.[1][2] Az évad gyártása 2010. január 18-án[3] kezdődött meg, és még ez év május 14-én[4] befejeződött. A sorozatnak ez az egyetlen évada, melyet HD minőségben forgattak le.[forrás?] Emellett ebben az évadban Mitchel Musso karaktere, Oliver Oken csak visszatérő szereplő, és így már nem tagja a főszereplőcsapatnak.

A produkció[szerkesztés]

Főcímdal[szerkesztés]

A negyed évadnál a főcímdal és a legtöbb sablon a harmadik évadból származik. A nevek (kivéve Mitchel Mussót) egy görgetett sávon jelennek meg, más és más betűtípussal, úgy mint az amerikai mozik feliratai. A folytatásban aztán következnek a szélesvásznú epizódokból bevágott jelenetek, melyek már csak negyedik évadosak. A The Best of Both Worlds című szám ugyanazon újfajta verziója szól a főcím alatt, mint ami a harmadik évadban. Bár egy zöld-képernyős technológia alapján a harmadik évados koncert van bevágva a koncertes jelenetekhez. A készítők nevei az utolsó kettő epizódból bevágott jelenetben jelennek meg. Felújított jelenet még az is, ahogy Miley körbefordul és átváltozik Hannah-vá a főcímdal közepén, amikor Miley nézi, ahogy egy jelenetben megöleli az apját az új évadból kivágott jelenetben. A végén amikor Hannah azt mondja, hogy "shhh", majd nevet, akkor lehet látni, hogy ezt a két jelenetet egybeolvasztották az eddigi hagyományokkal szemben, ahol ez a két cselekvés mindig két jelenetből állt.

Szereplők[szerkesztés]

Mitchel Musso a negyedik évadban már nem tagja a főszereplők csoportjának,[5] mivel zenei karrierjét építi, valamint kapott egy saját Disney sorozatot, a Királyi párost, ahol Doc Shaw oldalán játszik. Így a főszereplők száma lecsökkent, és már csak Miley Cyrus, Emily Osment, Jason Earles, Moises Arias, Billy Ray Cyrus maradtak meg az eredeti csapatból.

2010. március 3-án néhány vendégszereplő kilétére derült fény. A negyedik évadban vendégszerepel Ray Liotta, Angus T. Jones, Sheryl Crow és Christine Taylor.[6] Egy újabb bemutatkozó szereplő derült ki, ez pedig nem más, mint a Jackson barátnőjét alakító Tammin Sursok.[7]

Zene[szerkesztés]

Az "Are You Ready (Superstar)", "Ordinary Girl", "I'm Still Good", "Que Sera" és a "Gonna Get This" dalok lettek felhasználva, hogy reklámozzák a Hannah Montana új évadát.[8][9][10] A negyedik évadhoz a filmzenei lemez 2010. október 19-én jelent meg az Egyesült Államokban.[11]

Áttekintés[szerkesztés]

Évad Epizódok Év Amerikai premier Magyar premier Amerikai finálé Magyar finálé
4. 14 2010–2011 2010. július 11. 2010. szeptember 18. 2011. január 16. 2011. április 30.

Epizódok[szerkesztés]

Dialog-stop-hand.svg Alább a cselekmény részletei következnek!
Sorozat # Évad # Magyar és eredeti cím Író(k) Rendező(k) Amerikai premier Magyar premier Produkciós kód Amerikai nézők (millió)
86 1 Édes otthon, Hannah Montana módra
(Sweet Home Hannah Montana)
Michael Poryes & Steven Peterman Bob Koherr 2010. július 11. 2010. szeptember 18. 402 5.7[13]
A Stewart család beköltözik az új otthonukba, de Miley és Lilly rájönnek, hogy Robby elköltöztette az új házba Miley régi gyerekkori hálószobáját a régi bútoraival, azaz a fehér emeletes ágyat, a rózsaszín falakat, a rózsaszín ágyneműket, a babákat, egy plüss unikornist és Szivárvány Röfit. A két lány elhatározza, hogy muszáj beiktatni pár változást. Ezalatt Jacksonnak muszáj kedvesen bánnia TJ-vel, az újdonsült szomszéddal, akinek van egy nagyon szép unokatestvére, Siena, aki szintén a szomszédban lakik.

Hiányzik: Moises Arias - Rico
Vendégszereplők: Angus T. Jones - T.J., Tammin Sursok - Siena, Morgan York - Sarah, Hayley Chase - Joannie Palumbo
Hannah dal: "Are You Ready (Superstar)"
Megjegyzés: Ettől az epizódtól kezdve, a sorozatot HD minőségben vetítik és ez az utolsó olyan Disney Channel sorozat, melyet átalakítottak HD felvételűre; bár az újításokat már bevezették, a sorozatot még mindig videoszalagra veszik (ami tipikusan a Disney Channel többkamerás szitkomjaira jellemző). Most, hogy a Stewart család új házba költözött, a sorozat már a második olyan produkcióvá vált, ahol a sorozat díszletet és helyszínt vált. Az első ilyen a JONAS volt (amit átnevezetek JONAS L.A.-re a második évadjára, mivel a sorozat díszletét lecserélték New Jersey-ről Los Angeles-re) is. Mitchel Musso már nem állandó főszereplő, így nem szerepel a főcímdalban, és már csak visszatérő szereplő, mivel Mitchel új szerepet kapott egy új Disney XD sorozatban, melynek címe Királyi páros, valamint a színész a zenei karrierjére szeretne koncentrálni.

87 2 Hannah Montana a dirinél
(Hannah Montana to the Principal's Office)
Steven James Meyer Bob Koherr 2010. július 18. 2010. szeptember 18. 401 5.4[14]
Miley-t elfelejti az apja időben beíratni az iskolába, de Luger igazgató kivételt tesz, és helyette beíratja Hannaht, ami először megoldásnak tűnik. Később azonban Miley ráébred, hogy Hannahként az iskolában még több balhéba keveri. Ezalatt Jackson fél elhívni randira Sienát.

Mellékszereplők: LaTonya Holmes - női kórustag #1, Fuschia! - női kórustag #2, Clent Bowers - férfikórustag, Reggie Brown - Obama elnök
Vendégszereplők: Tammin Sursok - Siena, Erin Matthews - Karen Kunkle, Morgan York - Sarah, Hayley Chase - Joannie Palumbo
Különleges vendégszereplő: Ray Liotta - Luger igazgató
Hannah dalok: "Ordinary Girl" Megjegyzés: Amikor Rico megkérdezi Hannaht, hogy "Emlékszel rám?" akkor a második évad 29. részére utal, ahol ő, Johhny (Corbin Bleu) és Hannah hármasrandira mentek.

88 3 A kiábrándító sikoly
(California Screamin')
Jay J. Demopoulos Bob Koherr 2010. július 25. 2010. szeptember 25. 403 4.2[15]
Miley úgy érzi, hogy Robby feláldozta a saját életét a lánya karrierjéért, így Miley összehoz neki egy vak randit az iskolanővérrel, Lorival. Ezalatt Jackson a Sienával való első csókja miatt aggódik, mert Rico azt mondta neki, hogy amint Jackson megcsókolja Sienát, a lány azonnal szakít vele.

Vendégszereplők: Christine Taylor - Lori, Tammin Sursok - Siena

89 4 Ki ne add a titkomat!
(De-Do-Do-Do, Da-Don't-Don't-Don't Tell My Secret)
Jay J. Demopoulos Bob Koherr 2010. augusztus 1. 2010. október 2. 404 5.7[16]
Miley titka majdnem kiderül, amikor egy Hannah Montana eseményről jön vissza és Siena meglátja őt a Stewart ház ablakából. Siena gyanakodni kezd, hogy Jackson egy másik lánnyal jár, így Jackson könyörögni kezd Miley-nak, hogy árulják a titkot. Miután Siena másodszorra is majdnem megtudja, hogy Miley és Hannah Montana egy személy, Miley beleegyezik, hogy elmondja a titkát Sienának, de a mégis meghátrál. Miután Siena már komolyan azt gondolaja, hogy Jackson megcsalja őt Hannah Montanával, Miley végre elmondja neki az igazat és tisztázza a helyzetet. Ezalatt Robby elviszi horgászni Ricót, hogy megtanítsa a fiúnak, hogyan kell megnyugodni.

Vendégszereplők: Tammin Sursok - Siena, Robert Costanzo - Al Blaine

90 5 Ég veled Jake
(It's the End of Jake as We Know It)
Maria Brown-Gallenberg Shannon Flynn 2010. augusztus 8. 2010. október 9. 405 4.7[17]
Oliver látogatóba érkezik, és egy titkot is hoz magáról Jake-ről. Kiderül, hogy Jake megcsalta Miley-t. Miután Jake megérkezik, Lilly és Oliver megpróbálják elrejteni Miley elől a titkot, hogy a lány az ünnepi jelenetek forgatására koncentrálhasson Hannahként. Miley később megtudja egy kisfiútól az igazat, aki hallotta Lilly és Oliver beszélgetését Jake-ről. Oliver megmutatja Miley-nak a képet, aki egy másik lánnyal csókolózik. Egy hathatós jelenet után, melyet Jake-kel játszottak el, Miley végül szakít a fiúval. Ezalatt Jackson beöltözik Rico apjának kétezer dollárért cserébe, hogy elmehessen Peruba, és meglátogassa az ott modellkedő Sienát.

Mellékszereplők: David Burrus - Henry
Vendégszereplők Robert Contanzo - Al Blaine, Alec Ledd - Ronnie, Cody Linley - Jake Ryan
Különleges vengégszereplő: Mitchel Musso - Oliver Oken
Különleges sztárvendég: Sheryl Crow - Herself
Hannah dalok: "Need a Little Love" (Sheryl Crow-val közreműködve)

91 6 Örökké együtt
(Been Here All Along)
Douglas Lieblein Adam Weissman 2010. augusztus 7. 2011. 407 4.6[18]
Miley lemondja a szokásos apa-lánya délutánt, és helyette elmegy randizni Jesse-vel. Miley mérges lesz, amikor Jesse elrontja a randijukat azáltal, hogy felveszi a telefonját és elkezd beszélgetni az apjával, de amikor Jesse elmondja neki, hogy az apja katonaként állomásozik Afganisztánban és alig tudnak beszélni, Miley ráébred, hogy ő mennyire szerencsés, hogy az apja mindig ott van neki, így kárpótolja Robbyt. A katonák iránti tisztelgésből Hannah koncertet szervez a katonáknak és családjaiknak, akiknek nincs meg az a szerencse, hogy együtt lehetnek otthon.

Hiányzik: Moises Arias - Rico
Mellékszereplők: Samantha Abrigo - kislány, Brandi Cyrus - gitáros, Charlene Deguzman - dobos, Alvin C. Forbes - billentyűs, Max Atom Kuehn - basszusgitáros
Vendégszereplők: Christine Taylor - Lori, Drew Roy - Jesse
Hannah dalok: "Been Here All Along", "Que Sera" és "I'm Still Good"

92 7 Elbocsátó szeretet
(Love That Let's Go)
Heather Wordham Adam Weissman 2010. szeptember 12. 2010. október 23. 406 4.5[19]
Lilly végre fel akar szállni Farmerre lovagolni, de a lovaglás során Farmert megharapja egy kígyó és ledobja magáról Lillyt, majd a ló is összeesik. Lilly lába eltört és kerekesszékben van. Lilly és Robby Ray segítenek támogatni Miley-t, amíg Farmer meggyógyul. Ezalatt Jackson megpróbálja lenyűgözni Sienát azáltal, hogy elolvassa a lány kedvenc könyveit, de mindig elterelődik a figyelme a birkózás magazinok láttán. Jackson egy kicsit brutális, de valóságos motivációt kap.

Hiányzik: Moises Arias - Rico
Vendégszereplők: Tammin Sursok - Siena, Morgan York - Sarah, Noah Cyrus - Kislány
Különleges sztárvendég: John Cena - saját maga
Hannah dalok: "Love That Lets Go" (Billy Ray Cyrusszal közreműködve)
Megjegyzés: Az epizód legvégén megtudjuk, hogy ezt az epizódot Miley Cyrus igazi lovának, Roam-Man emlékére írták, aki 2009-ben pusztult el. Ez az évad első olyan része, melyben nem szerepel Hannah Montana.

93 8 Hannah összehozza
(Hannah's Gonna Get This)
Steven James Meyer (Forgatókönyv)

Donna Jatho (Történet)

Bob Koherr 2010. október 3. 2010. október 30. 408 4.1[20]
Hannahnak írnia kell egy dalt az új albumára még péntek előtt. Miley ír egy dalt, ami azonban nem tetszik a zenei rendezőnek. A rendező keres 10 Hannah rajongót és megkérdezi tőlük, hogy tetszik-e nekik a dal. A legtöbb gyereknek nem tetszik, így Hannah ráveszi Lillyt, hogy öltözzön gyereknek és győzze meg a többit. Hannah ráébred, hogy ez az ő karrierje, és akkor is meg akarja csinálni a dalt, ha kap néhány negatív véleményt. A végén a dalt duettben adják elő Iyazzal, aki még előtte meghallja a dalt és nagyon el akarja énekelni. Ezalatt Jackson megtudja, hogy Ricónak van bajusza, így megpróbál ő is növeszteni egyet. Sok sikertelen próbálkozás után Jackson elismeri, hogy nem tud bajuszt növeszteni, de egy kis kutatómunkát is végez, amelyből kiderül, hogy Rico bajusszal rendelkező felmenői közül mindenki megkopaszodott.

Mellékszereplők: Zach Callison - Douglas, Brighton Sharbino - Cammi, Brie Bernstein - Tina, Nay Nay Kirby - Chelsea
Vendégszereplők: Gildart Jackson - Quinn
Különleges sztárvendég: Iyaz - saját maga
Hannah dalok: "Que Sera", "Gonna Get This" (Iyazzal közreműködve), "Barefoot Cinderella" (Robbie Ray énekli, miközben megírja)

94 9 Sosem feledlek el
(I'll Always Remember You)
Andrew Green & Maria Brown-Gallenberg Bob Koherr (1. rész), Shannon Flynn (2. rész) 2010. november 7. 2010. november 7. 409-410 7.1[21][22]
Miley titka problémává válik. Miley szerelme, Jesse elárulja, hogy már tudja a Hannah titkot, csak meg kellett figyelnie pár dolgot, és később a Jay Leno showban Jesse ad egy puszit Hannahnak. A mólónál Jesse megöleli és megpuszilja Miley-t, és a világ megcsalással gyanúsítja a fiút. Miley és Jesse szakítanak. Miley és Lilly megkapják az egyetemi felvételi lapjukat, de Miley nem jutott be a Stanford egyetemre, mert nem vett részt elég tanulmányon kívüli elfoglaltságban Hannah miatt. Miley ezután Hannah segítségével sem kerül be, de Lilly azt választja, hogy következő évben mégsem megy a Stanford egyetemre, Miley-val marad egy másik egyetemen, és addig jelentkeznek, amíg mindketten be nem kerülnek a Stanfordra. Miley, bár Hannah féle lelkiismerete miatt, de ráébred, hogy a barátai már oly sokat feláldoztak a titka érdekében. Miután a gardróbban jár Miley és nézegeti a Hannah ruhákat, emlékeket felidézve, eldönti, hogy visszamegy a Jay Leno showba. Amikor már megy a műsor, Miley leleplezi a világ számára a titkát és elénekel egy új dalt Mileyként. Jackson, Rico és Siena zenésen kommentálják az epizódot, összefoglalva az egész tartalmát.

Mellékszereplők: Charlene Deguzman - dobos, Alvin C. Forbes - billentyűs, Max Atom Kuehn - basszusgitáros, Geoffrey Giro Plitt - Lenny, Nathaniel John Smith - srác
Vendégszereplők: Drew Roy - Jesse, Tammin Sursok - Siena, Valerie Mahaffey - Ms. Jameson
Különleges sztárvendég: Jay Leno - saját maga
Különleges sztárfelbukkanás: Phil McGraw - saját maga
A "The Tonight Show with Jay Leno" jelenet:

 • Rendező: Liz Plonka
 • Kisegítő rendező: Amy Kimmelman
 • Elsődleges rendezőasszisztens: Michael Jason Schiff

Megjegyzés: Ez egy különleges egyórás epizód. Az epizód először a Who Is Hannah Montana? DVD-n volt elérhető 2010. november 2-ától az Egyesült Államokban. Az epizódot ugyanazon a napon adták le világszerte, mint az USA-ban.[23] Bár Jason Earles, Moises Arias és Tammin Sursok jelen vannak az epizódban, nem szerepelnek, mint Jackson, Rico és Siena, hanem helyette narrátorok az epizódban. Ez a második alkalom, hogy Rico a narrátor szerepben tudja Miley titkát (az első a szintén egyórás He Could Be the One című részben volt, a harmadik évad 18. részében [itthon a harmadik évad 18. és 19. része]).
Hannah dalok: "Barefoot Cinderella", "I'll Always Remember You", "Wherever I Go"

95 10 Látod az idazi énem?
(Can You See The Real Me?)
Douglas Lieblein John D'Incecco 2010. december 5. 2011. 411 4.9[24]
Miley interjút ad Robin Robertsnek, miután leleplezte magát, hogy ő Hannah Montana. Miley elmeséli a kettős élettel járó dolgokat és a legemlékezetesebb eseményeket, melyek többnyire a barátairól szól, a családjáról, a szerelmi életéről, és hogy hogyan volt képes két életet irányítani.

Hiányzik: Emily Osment - Lilly Truscott, Jason Earles - Jackson Stewart, Moises Arias - Rico Suave, Billy Ray Cyrus - Robby Ray Stewart
Különleges vendégszereplő: Robin Roberts - saját maga
Hannah dalok: "This Is the Life", "True Friend", "One in a Million", "Nobody's Perfect", "Been Here All Along", "Life's What You Make It" Megjegyzés: Bár nem szerepeltek az epizódban, Lilly, Robby Ray, Jackson és Rico mind mutatva voltak a korábbi epizódok jelenetiből. Ez az első alkalom, hogy Lilly és Jackson nem szerepelnek egy epizódban.

96 11 Ezt már lesheted
(Kiss It All Goodbye?)
Jay J. Demopoulos (Forgatókönyv), Edward C. Evans (Történet) Shannon Flynn 2010. december 19. 2011. 412 ?
Miley rájön, hogy a kritikusok és a szülők nem szeretik őt, miután felfedte magát, így Dolly néni megkéri Miley-t, hogy csatlakozzon hozzá a színpadon, de Miley fél, hogy soha sem tud újra fellépni sehol. Miután Robby Ray erőt vesz magán és fellép, Miley eldönti, hogy búcsúcsókot ad a félelmeinek. Eközben Rico végre megtudja, hogy Miley volt Hannah Montana és sokkolja, hogy erre eddig nem jött rá magától.

Mellékszereplők: LaTonya Holmes - kórustag #1, Clent Bower - kórustag #2, Meloney Collins - kórustag #3
Vendégszereplők: LaTonya Holmes - kórustag #1, Clent Bower - kórustag #2, Meloney Collins - kórustag #3
Különleges sztárvendég: Dolly Parton - Dolly néni
Hannah dalok: "Kiss It Goodbye"

97 12 Haragos nagyi
(I am Mamaw, Hear Me Roar)
Bob Koherr Heather Wordham 2011. január 9. 2011. 413 4.3[25]
Eljön a ballagás napja és a Nagyi csalódott, mert még egy képet sem tudott csinálni Miley-val a rajongói miatt. Amikor a rajongók kezdik körülvenni Miley-t, a Nagyi összezavarodik, és azt hiszi, hogy az unokája többet törődik a rajongóival, mint vele. Ezalatt Rico megvicceli Jacksont, és azt mondja neki, hogy Jackson nem lenne oda Sienáért, ha a lánynak rövid haja lenne.

Mellékszereplők: Lola Consuelos - Nina, Mary-Charles Jones - fiatal Miley, Maxine Weldon - Estelle
Vendégszereplők: Tammin Sursok - Siena, Hayley Chase - Joannie Palumbo, Nate Hartley - Aaron, Tim Maculan - Maitre d', Pamela Dunlap - Mrs. Elderman, Michael Ensign - Mr. Elderman
Különleges sztárvendég: Vicki Lawrence - Nagyi, Jon Cryer - Ken Truscott
Különleges sztárfelbukkanás: Kelly Ripa - saját maga
Hannah dalok: "Gonna Get This" (Nagyi énekli a rész végén)

98 13 Bárhova megyek
(Wherever I Go)
Bob Koherr Michael Poryes
Steven Peterman
2011. január 16. 2011. 414-415 6.2[26]
Miley Stewart hírneve egyre nagyobb és nagyobb lesz, és odáig fajul, hogy felkérik egy filmszerepre, amit Párizsban forgatnak. Miley elfogadja a lehetőséget, de választania kell: film Párizsban vagy főiskola Lillyvel?

Vendégszereplő: Drew Roy - Jesse, Tammin Sursok - Siena, Shanica Knowles - Amber Addison, Anna Maria Perez de Tagle - Ashley Dewitt, Tug Coker - Hüllő akrobata, Julia Cho - Luna
Különleges sztárvendég: Mitchel Musso - Oliver Oken
Hannah dalok: "Wherever I Go" (Emily Osmenttel közreműködve), "True Friend", "Barefoot Cinderella", "Kiss It Goodbye"
Megjegyzés: Ez egy különleges egyórás rész, és egyúttal az évad, ezzel együtt a sorozat befejező része is. A szereplők elbúcsúznak 14-dik rész nagyon rövid!

Nemzetközi premierek[szerkesztés]

Ország / Régió Csatorna Évad premier Megjegyzés
Arab államok Disney Channel Középkelet 2010. szeptember 18. Arab feliratozással, leadva először az első két epizód, majd heti epizódokkal folytatódott
Ázsia Disney Channel Ázsia 2010. augusztus 9. Egy betekintő videót adtak le az epizód előtt, a Szupersztár Hétfő részeként.[27]
2010. szeptember 18. Hivatalos premier
 AUS Disney Channel Ausztrália 2010. augusztus 20.[28]
 FRA Disney Channel Franciaország 2010. október 6. Két epizód volt a hivatalos premier.
 GER Disney Channel Németország 2010. október 7.[29] Heti kettő epizód októberben és novemberben
 GRC Disney Channel Görögország 2010. szeptember 18.
 IND Disney Channel India 2010. október 30. 9 epizódot adtak le
 IRL Disney Channel Írország 2010. október 4.
 ITA Disney Channel Olaszország 2010. szeptember 17. Keddenként este 7 órakor.
 JPN Disney Channel Japán 2010. szeptember 30.
 ARG Disney Channel Latin-Amerika 2010. augusztus 13. Péntekenként este 6 órakor.
 BRA
 CHI
 COL
 MEX
 VEN
Új-Zéland Disney Channel Ausztrália 2010. augusztus 20.
Kelet-Közép-Európa Disney Channel Kelet-Közép-Európa

(Lengyelország, Csehország, Szlovákia, Románia, Magyarország és Bulgária)

2010. szeptember 18. Az első két epizódot adták le.
 ESP Disney Channel Spanyolország 2010. szeptember 24.
 GBR Egyesült Királyság 2010. október 4. Heti két epizód októberben és novemberben

Lásd még[szerkesztés]

Források[szerkesztés]

 1. ^ a b It's official: Cyrus quits Hannah Montana in 2010. MSN TV, 2010. január 8. (Hozzáférés: 2010. május 7.)
 2. Cody Linley: Goodbye 'Hannah,' hello Broadway. USA Today, 2010. február 4. (Hozzáférés: 2010. március 1.)
 3. ^ a b Disney Channel Renews Hannah with a Change, Sonny with a Chance. TV Guide, 2009. június 1. (Hozzáférés: 2009. június 2.)
 4. ^ a b Disney Channel: Hannah Montana with Miley Cyrus is Now Over, last day of filming.. BSC Kids, 2010. május 14. (Hozzáférés: 2010. május 15.)
 5. Mitchel Musso HANNAH MONTANA Season 4 RECURRING Role Status. oceanUP.com. (Hozzáférés: 2010. június 20.)
 6. Patti McTeague: Hannah Montana (DOC). Disney Channel, Disney XD Present Programming Plans For 2010-11. The Walt Disney Company, 2010. március 3. (Hozzáférés: 2010. október 20.)
 7. tammin sursok to guest star in hannah montana. LiVEJOURNAL. (Hozzáférés: 2010. június 20.)
 8. Radio Disney. Radio Disney. (Hozzáférés: 2010. július 1.)
 9. Radio Disney | Music | Planet Premiere. Radio.disney.go.com. (Hozzáférés: 2010. augusztus 11.)[halott link]
 10. Radio Disney | Music | Planet Premiere. Radio.disney.go.com. (Hozzáférés: 2010. szeptember 26.)
 11. Hannah Montana Forever. amazon.com. (Hozzáférés: 2010. augusztus 14.)
 12. Mitchel Musso's Twitter, 2010. augusztus 29.
 13. Cable TV Top 25: LeBron, Pawn Stars, Hannah Montana Forever, Deadliest Catch Top Week's Viewership. Tvbythenumbers.com, 2010. július 13. (Hozzáférés: 2010. július 28.)
 14. Cable Top 25: Deadliest Catch, The Closer, Rizzoli & Isles & Home Run Derby Top Week's Viewership. Tvbythenumbers.com, 2010. július 20. (Hozzáférés: 2010. július 28.)
 15. Cable Top 25: Rizzoli & Isles, The Closer, Burn Notice & Brickyard 400 Top Week's Viewership. Tvbythenumbers.com, 2010. július 27. (Hozzáférés: 2010. július 28.)
 16. Cable Top 25: iCarly Tops Hannah Montana; Snooki Edges Sookie. Tvbythenumbers.com, 2010. július 30. (Hozzáférés: 2010. augusztus 4.)
 17. Cable Top 25: The Closer, Rizzoli & Isles, Burn Notice, Royal Pains, Covert Affairs Top Week’s Cable Viewing. Robert Seidman, 2010. augusztus 10. (Hozzáférés: 2010. augusztus 10.)
 18. Cable Top 25: The Closer, Rizzoli & Isles, Pawn Stars, NFL & Jersey Shore Top Week’s Cable Viewing. Tvbythenumbers.com, 2010. augusztus 24. (Hozzáférés: 2010. augusztus 25.)
 19. Cable Top 25: VMAs, Boise State, The Closer & Rizzoli & Isles Top Week’s Cable Viewing. Tvbythenumbers.com, 2010. szeptember 14. (Hozzáférés: 2010. szeptember 14.)
 20. Cable Top 25: ‘Monday Night Football,’ ‘Jersey Shore,’ Wizards of Waverly Place,’ ‘Phineas and Ferb’ Top Week’s Cable Viewing By Robert Seidman– October 5, 2010
 21. clord: "Hannah Montana" (7:30-8:30 p.m.). Ratings Highlights for Sunday, November 7, 2010 Preliminary National Ratings. The Walt Disney Company, 2010. november 9. (Hozzáférés: 2010. november 9.)
 22. Gorman, Bill: "Shake it Up" Averages 6.2 Million Viewers; Disney Channel’s #2 Highest Rated Series Premiere Of All Time, 2010. november 8. (Hozzáférés: 2010. november 9.)
 23. Pay TV”, 2010. november 5., 5. oldal. [2010. november 18-i dátummal az eredetiből archiválva] (Hozzáférés ideje: 2010. november 8.) 
 24. Cable Top 25: NFL, Lebron's Return to Cleveland, The Walking Dead, Big Time Rush and WWE RAW Top Week's Cable Viewing By Robert Seidman– December 7, 2010
 25. Cable Top 25: Bowl Games, ‘Jersey Shore,’ ‘The Closer’ Top Weekly Cable Viewing; NCIS Impressive Too By Robert Seidman– January 11, 2011
 26. http://www.disneychannelmedianet.com/DNR/2011/DC_Ratings_011811.doc
 27. Super Star Monday. Disney Channel Asia. (Hozzáférés: 2010. augusztus 11.)
 28. Heysen, Kirsty. „Best on Foxtel”, 2010. augusztus 15., 17. oldal (Hozzáférés ideje: 2010. október 28.) 
 29. Hannah Montana Staffel: Episodenführer der TV-Serie (4. Staffel). fernsehserien.de. (Hozzáférés: 2010. október 5.)