The Best of Both Worlds (dal)

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Jump to navigation Jump to search
Hannah Montana
The Best of Both Worlds
Kislemez a Hannah Montana albumról
B-oldal If We Were a Movie
Megjelent 2006. március 28.[1][2]
Formátum CD kislemez, digitális letöltés
Stílus Pop-rock
Hossz 2:54
Kiadó Walt Disney Records
Szerző Matthew Gerrard, Robbie Nevil
Producer Matthew Gerrard
Hannah Montana-kronológia
The Best of Both Worlds
(2006)
Supergirl
(2009)

A The Best of Both Worlds egy pop stílusú dal Miley Cyrus énekesnőtől, Hannah Montanaként - Miley Stewart alteregója - egy szerep, melyet a Disney Channel Hannah Montana című sorozatában játszott. A Hannah Montana című album első kislemezeként jelent meg 2006. március 28-án. A sorozat főcímdala volt, a harmadik évadhoz 2009-ben remixváltozat készült. Egy élőben előadott változat a Hannah Montana & Miley Cyrus: Best of Both Worlds Concert lemezen jelent meg, míg egy karaoke verzió is kiadásra került. A dal pop-rock elemeket tartalmaz, a kettős élet bemutatása a szám célja.

A dal Cyrus bemutatkozó dala volt a zeneiparban.[3] A kritikusok pozitívan vélekedtek róla, habár kissé furcsának találták a számot. 92. lett a Billboard Hot 100 listán, az ír kislemezlistán 17. helyezést ért el. Videoklipjét egy koncert során vették fel. Miley számtalan eseményen lépett fel dalával, a Cheetah GirlsThe Party’s Just Begun Tour állomásain nyitóelőadóként jelent meg, illetve saját turnéján is elénekelte a kislemezt. Cyrus a turnén önmagaként adta elő a számot, de a televízióban Montanaként jelent meg.

Háttér[szerkesztés]

A The Best of Both Worlds-ben felfedezhető az elektromos gitár, szintetizátor és a háttérvokál.[4] Stílusai közé a dance, rock és country sorolható.[5][4]

Matthew Gerrard és Robbie Nevil szerezte a számot. Három dalt írt még a Hannah Montana albumra, illetve a későbbiekben is dolgoztak vele (Nobody’s Perfect, Ice Cream Freeze (Let’s Chill)). A dal Miley kettős életéről szól: egyszerre egy lány aki Tennesseeből költözött Malibuba, közben egy popsztár életét éli.[4]

Élő előadások[szerkesztés]

Cyrus gyakran Hannah Montanaként adta elő a dalt koncerteken és televíziós műsorokon egyaránt. Öltözetével is a sorozat első évadát promotálta.[6] Koreográfiával és háttértáncosokkal adta elő a számot.[6] Az előadás 2006. március 3-án debütált a Disney Channel műsorán.[6] Cyrus húsz turnéállomáson lépett felé a Cheetah Girls mellett, a 2006-os The Party’s Just Begun Tour turnén.[7] Október 23-án a Good Morning America vendége volt, másnap a Live with Regis and Kelly-ben lépett fel.[8]

Számlisták és formátumok[szerkesztés]

 • USA/EU digitális kislemez[1]
 1. The Best of Both Worlds - 2:54
 • US/EU CD kislemez[9]
 1. The Best of Both Worlds - 2:54
 2. If We Were a Movie - 3:03


 • FR CD kislemez[10]
 1. Le Meilleur des Deux (francia változat, előadó: Sarah) - 2:54
 2. The Best of Both Worlds (Instrumental) - 2:54
 3. The Best of Both Worlds - 2:54
 • UK EP Digitális letöltés[11]
 1. The Best of Both Worlds - 2:54
 2. If We Were a Movie - 3:03
 3. The Best of Both Worlds (Daniel Canary Remix) - 2:36

Források[szerkesztés]

 1. ^ a b [The Best of Both Worlds (dal) az Allmusicon allmusic Best of Both Worlds (1 Track Single Overview)]. Allmusic. Macrovision Corporation. (Hozzáférés: 2009. október 4.)
 2. The Best of Both Worlds [1 Track Single]. MTV. Viacom. (Hozzáférés: 2009. október 4.)
 3. Phares, Heather: [The Best of Both Worlds (dal) az Allmusicon Hannah Montana: The Movie (Soundtrack) - Review]. Allmusic. Macrovision Corporation. (Hozzáférés: 2009. október 4.)
 4. ^ a b c [The Best of Both Worlds (dal) az Allmusicon allmusic Hannah Montana > Review]. Allmusic. Macrovision Corporation. (Hozzáférés: 2009. október 4.)
 5. [The Best of Both Worlds (dal) az Allmusicon allmusic The Best of Both Worlds > Overview]. Allmusic. Macrovision Corporation. (Hozzáférés: 2009. október 4.)
 6. ^ a b c The Best of Both Worlds. Disney.com. The Walt Disney Company. (Hozzáférés: 2009. október 4.)
 7. Walt Disney Records. "Multi-Platinum Recording Artists The Cheetah Girls Launch 40-City Nationwide Concert Tour; ;;Hannah Montana's Miley Cyrus and High School Musical's Vanessa Anne Hudgens Slotted as Special Guests in Selected Cities.". Sajtóközlemény. Elérés: October 5, 2009.
 8. Reymond, Serena: 10 Best Hannah Montana Songs. AOL. Time Warner, Inc. (Hozzáférés: 2009. október 4.)
 9. Hannah Montana - The Best of Both Worlds. Ultratop.de. Ultratop. (Hozzáférés: 2009. október 4.)
 10. [The Best of Both Worlds (dal) az Allmusicon allmusic The Best of Both Worlds (French Version) Overview]. Allmusic. Macrovision Corporation. (Hozzáférés: 2009. október 4.)
 11. The Best of Both Worlds - EP. 'iTunes Store'. Apple, Inc. (Hozzáférés: 2010. május 15.)