Emily Osment

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Emily Osment
Emily Osment 2009-ben
Emily Osment 2009-ben
Életrajzi adatok
Születési név Emily Jordan Osment
Született 1992március 10. (24 éves)
Los Angeles, Kalifornia,
 USA
Pályafutása
Aktív évek 1999–napjainkig
Híres szerepei Hannah Montana
Műfajok Pop rock, indie rock

Emily Osment weboldala
Emily Osment az IMDb-n
PORT.hu-adatlap
Commons
A Wikimédia Commons tartalmaz Emily Osment témájú médiaállományokat.

Emily Osment (Los Angeles, 1992. március 10. –) amerikai színésznő, énekesnő.

Pályafutása[szerkesztés]

Los Angeles-ben született 1992. március 10-én, Michael Eugene Osment és Theresa Osment második gyermekeként. Édesapja, Eugene Osment színész, bátyja az Oscar-díjra jelölt Haley Joel Osment színész.

A szórakoztató iparba való betörése 1998-ban kezdődött, amikor Emily egy mega virágkézbesítési vállalat, az FTD reklámjában szerepelt. A reklámok után együtt játszott Eugene Levy-vel és Linda Hamilton-nal a The Secret Life of Girls-ben 1999-ben. Ugyanebben az évben a Hallmark Channel egyik filmjében a Sarah, Plain and Tall: Winter’s End-ben játszott Glenn Close-zal. Ez a film Young Artists Award kinevezéshez vezette a kiskorú Emilyt. A kezdeti sekerek után egyre többet filmezett és a Spy Kids című filmben kapott nagyobb szerepet. Kisebb szerepekre is felkérték így például a Touched by an Angel, 3rd Rock From the Sun, és a Friends-ben. Jelenleg a Disney Channel egyik sorozatában szerepel, a Hannah Montana-ban játssza Lilly Truscott szerepét. Ezt a sorozatpremiert 5,4 millió néző látta. Barátokra is szert tett a sorozat alatt. Miley Cyrus-szal és Mitchel Musso-val a sorozaton kívül is nagy barátságban vannak. A Disney Channel egyik lemezén a The Christmas That Almost Didn’t Happen-t énekli. 2006-ban a Disney Channel Games-en is részt vett. A zöld csapatot erősítette majd 2007-ben már a sárga csapatban játszott. Ebben az évben Billy Ray Cyrus 2007-es albumán egy számot Emily énekelt.

Zenei karrierjének fontos állomása, hogy 2009 októberében megjelent a debütáló kislemeze All The Way Up címmel, ehhez a dalhoz klip is készült. 2009-ben David Henrie-vel, Moises Ariasszal valamint Jason Earlesszel forgatta az Apurablók című filmet. A Jonasék Los Angelesben első részében is szerepelt és önmagát alakította.

Forrás[szerkesztés]

Külső hivatkozások[szerkesztés]