Két pasi – meg egy kicsi

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Két pasi – meg egy kicsi
(Two and a Half Men)
Two-and-a-half-men.svg
Műfaj szituációs komédia

Alkotó(k) Chuck Lorre
Lee Aronsohn
Főszereplő(k) Charlie Sheen
Jon Cryer
Angus T. Jones
Ashton Kutcher

Ország  USA
Nyelv angol
Évadok 12
Epizódok 262 (epizódlista)
Gyártás
Részenkénti játékidő 20-22 perc epizódonként
Sugárzás
Eredeti adó CBS
Eredeti sugárzás 2003. szeptember 22.2015. február 19.
Magyar adó Viasat 3
Státusz Befejezett
További információk
Hivatalos oldal
IMDb-adatlap
PORT.hu-adatlap

A Két pasi – meg egy kicsi (eredeti címe: Two and a Half Men) Emmy-díjas, és Golden Globe-díjra jelölt amerikai szituációs komédia. A sorozat főszereplői Charlie Sheen, Jon Cryer és Angus T. Jones. A bemutató 2003. szeptember 22-én volt a CBS csatornán, ahol szeptembertől májusig minden hétfőn 21 órától adják főműsoridőben. Magyarországon a Viasat3 vetíti hétköznap esténként este 20:30-tól, dupla epizódokkal. A cselekmény középpontjában a hedonista reklámdalszerző, Charlie Harper áll, akihez a válása után beköltözik öccse, a kissé csetlő-botló Alan, valamint fia, a buta és nagy étvágyú Jake.

Charlie Sheen a nyolcadik évad forgatása alatt többször járt elvonón, ami csúszáshoz vezetett, s megbízhatatlansága miatt végül szerződést bontottak vele. Karakterét kiírták a sorozatból, helyette Ashton Kutcher alakításában bekerült Walden Schmidt, a milliomos, akinek szintén problémái vannak a nőkkel, de mivel Alan barátja lett, megveszi Charlie házát, s így Alannek nem kell az utcára kerülnie. A tizedik évad végén Jake-et is kiírták a sorozatból, igaz, csak részlegesen. Helyére Jenny (Amber Tamblyn), Charlie bal kézről született lánya került.

Történet[szerkesztés | forrásszöveg szerkesztése]

A sorozat a két Harper-testvér körül forog: Charlie (Charlie Sheen) egy dúsgazdag agglegény, aki hajszolja az élvezeteket, és reklámdalocskák írásából szedte meg magát. Amikor a csontkovács Alant (Jon Cryer) az exneje, Judith (Marin Hinkle) az utcára teszi, kénytelen a bátyja malibui villájába költözni, ahol hétvégenként fia, Jake (Angus T. Jones) is meglátogatja. A házvezetőnő, a szabadszájú Berta (Conchata Ferrell) eleinte ellenségesen viselkedik az általa csak "gyalogkakukknak" hívott kisöccsel, de később elviseli a jelenlétét a házban. A szomszédban lakó nő, Charlie egyik egyéjszakás kalandja, a pszichopata vonásokat is felmutató Rose (Melanie Lynskey) is a ház állandó vendége lesz.

Az első öt évadban Charlie különféle nőkkel kerül szexuális viszonyba, humoros helyzeteket teremtve ezzel, de egyikük sem komoly kapcsolat. A hatodik évadban aztán eljegyzi Chelsea-t (Jennifer Bini Taylor), bár ez nem tart sokáig. Végül rádöbben, hogy Rose kell neki, ezért Párizsba utazik a nő után. Ott azonban tisztázatlan körülmények közepette a metró alá zuhan és szörnyethal, bár sejtetik, hogy az egész Rose műve volt, miután rájött, hogy Charlie megcsalja őt.

Alan egész más utat jár be. Meg kell küzdenie fia felnövésével, viszonyával az exneje felé, ráadásul a randevúi is mind pocsékul sikerülnek. Egy alkalommal elvesz egy fiatal lányt, Kandit (April Bowlby), de a frigy nem tart sokáig, és így már két nőnek kénytelen tartásdíjat fizetni az egyre kevesebb pénzéből. A hetedik évadban aztán összejön Jake egyik osztálytársának anyjával, Lyndsey McElroy-jal (Courtney Thorne-Smith), és bár a kapcsolat majdnem megszűnik, mert Alan megcsalja a nőt és véletlenül fel is gyújtja a házát, de aztán egy ideig folytatódik.

Charlie halála után, a kilencedik évadban a házat egy internetmilliomos, Walden Schmidt (Ashton Kutcher) veszi meg, akit felesége, Bridget (Judy Greer) épp akkor hagyott el. Alan kénytelen elköltözni általa nem túlságosan kedvelt anyjához, Evelynhez (Holland Taylor), de Walden visszahívja őt is és Jake-et is, mert barátokra van szüksége nehéz helyzetében. Jake később bevonul a hadseregbe, Walden pedig megkéri barátnője, Zoey (Sophie Winkleman) kezét, de az elutasítja egy másik férfiért. Alan eljegyzi Lyndsey-t, Judith pedig elhagyja második férjét, Herb-öt. Lyndsey azonban nem sokkal később szakít, Judith pedig helyreállítja kapcsolatát. Rose beleszeret Waldenbe, és elkezd az ő nyakára is járni. Jake a nála 17 évvel idősebb Tammyvel (Jaime Pressly) randevúzgat, és nagy zűrökbe keveredik, majd Japánba utazik. Helyére megérkezik Jenny, Charlie eltitkolt lánya, és a házba költözik.

Epizódok[szerkesztés | forrásszöveg szerkesztése]

Szereplők és magyar hangok[szerkesztés | forrásszöveg szerkesztése]

Színész Szerep Magyar hang
Ashton Kutcher Walden Schmidt Zámbori Soma
Charlie Sheen Charles Francis „Charlie” Harper Czvetkó Sándor
Jon Cryer Alan Jerome Harper Fekete Zoltán
Angus T. Jones Jacob David „Jake” Harper Penke Bence
Conchata Ferrell Berta Némedi Mari
Holland Taylor Evelyn Harper Andai Györgyi
Judy Greer Bridget Schmidt Kökényessy Ági[1]
Courtney Thorne-Smith Lindsay MacElroy Kocsis Judit[2]
Marin Hinkle Judith „Judy” Harper Nyírő Beáta
Melanie Lynskey Rose Szőlőskei Tímea
Amber Tamblyn Jenny

Galéria[szerkesztés | forrásszöveg szerkesztése]

Forrás[szerkesztés | forrásszöveg szerkesztése]

  1. Magyar szinkron. magyarszinkron.hu. (Hozzáférés: 2013. március 13.)
  2. Új rokon a családban - fergeteges forgatással folytatódott a Két pasi. origo.hu. (Hozzáférés: 2013. március 13.)

További információk[szerkesztés | forrásszöveg szerkesztése]