A Két pasi – meg egy kicsi epizódjainak listája

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Ugrás a navigációhoz Ugrás a kereséshez

A Két pasi – meg egy kicsi epizódlistája. Összesen 262 epizód jelent meg.

Évadáttekintés[szerkesztés]

Évad Epizódok Premier Finálé magyar premier
1 24 2003. szeptember 22. 2004. május 24,
2 24 2004. szeptember 20. 2005. május 23.
3 24 2005. szeptember 19. 2006. május 22.
4 24 2006. szeptember 18. 2007. május 14.
5 19 2007. szeptember 24. 2008. május 19.
6 24 2008. szeptember 22. 2009. május 18.
7 22 2009. szeptember 21. 2010. május 24.
8 16 2010. szeptember 20. 2011. február 14.
9 24 2011. szeptember 19. 2012. május 14.
10 23 2012. szeptember 27. 2013. május 9.
11 22 2013. szeptember 26. 2014. május 8.
12 16 2014. október 30. 2015. február 19.

1. évad: 2003–04[szerkesztés]

# Cím Eredeti cím Rendezte Bemutató
1 „Kezdet”PilotJames Burrows2003. szeptember 22.
A hedonista agglegény Charlie Harper élete fenekestől felfordul, amikor a válása után beköltözik a házába Alan, és az unokaöccse, Jake. Alan sikertelenül próbálja meg helyrehozni a házasságát, és amikor azt látja, hogy Charlie pókerezni viszi Jake-et, úgy dönt, hogy inkább az anyjához, Evelynhez költöznek. Jake jobban kedveli Charlie-t, ezért aztán végül mégis meggondolja magát. Közben Charlie egyéjszakás kalandja, a szomszédban lakó Rose, elkezd Charlie nyomában járni. 
2 „Csapkodós rohadékok”Big Flappy BastardsAndy Ackerman2003. szeptember 29.
Jake sirályokat etet, amit Charlie, aki utálja őket, nem néz jó szemmel. A végeredménye az lesz, hogy madarak szállják meg a szobáját. Charlie rettentő mérges lesz, és megvonja a szeretetét Jake-től. Közben Alan a házasságuk helyrehozása érdekében folyton átjárkál megjavítani ezt-azt Judith-hoz, de a végén rájön, hogy igazából tényleg csak kihasználták. 
3 „Menjen keletre a Sunseten, amíg el nem éri a pokol kapuját”Go East on Sunset Until You Reach the Gates of HellAndy Ackerman2003. október 6.
Jake beteg lesz és haza akar költözni Judith-hoz. Amikor a tengerimalaca is megdöglik, azt Alan jelként értékelni, mintegy csapásként, ami az életét sújtja. Lerészegedik Charlie-val, és ezután közösen elhatározzák, hogy beolvasnak az anyjuknak a sérelmeikért, de csúfosan leégnek. 
4 „Ha már nem tudom megírni a csoki dalt, akkor szundítok egyet”If I Can't Write My Chocolate Song, I'm Going to Take a NapAndy Ackerman2003. október 13.
Charlie bejárónője, Berta felmond, mert nem tudja elviselni Alan parancsolgatásait. Alan megpróbálja átvenni a feladatait, de mikor látja, hogy hiányzik Charlie-nak, megpróbálja visszacsábítani őt. Közben Charlie megpróbálja felkészíteni Jake-et, mert az anyja jön érte, ő viszont a biciklije láncának javításával van elfoglalva. 
5 „Úgy hiányzik, mint egy púp a hátadra”The Last Thing You Want to Do Is Wind Up with a HumpAndy Ackerman2003. október 20.
Charlie egy Las Vegasban töltött éjszaka következményeképpen megígéri Jake-nek, hogy elmegy egy focimeccsére. Vele tart Alan is. Mindketten találkoznak egy-egy anyukával, akikről kiderül egy s más. 
6 „A repülő majmok kapitányát is felhívtad?”Did You Check with the Captain of the Flying Monkeys?Andy Ackerman2003. október 27.
Charlie az anyja új udvarlójának a lányával randizott, ezért mikor megtudja a kilétét, igyekszik őt elkerülni. Mikor ezt az udvarló megtudja, szakít Evelynnel, de nem azért, ami a lányával történt, hanem mert összejött egy másik nővel. Evelyn bánatában minden percét a fiaival tölt, akiknek kezd az idegeire menni. 
7 „Ha bármelyik lehetne, rendszerint hamis”If They Do Go Either Way, They're Usually FakeAndy Ackerman2003. november 3.
Judith ideges lesz, amikor megtudja, hogy Jake lerajzolta Charlie egyik félmeztelenül a házban flangáló szeretőjének a tetoválását. Charlie le akarja fektetni, de a lány csak szörfözés után jön be a házba lefürdeni, és semmi másra nem hajlandó. Mikor Judith találkozik vele, összebarátkoznak és sülve-főve együtt lesznek, ami miatt Alan azt hiszi, hogy leszbikus kapcsolat van köztük. Közben Jake leckét kap az igazi és a szilikonmellek összehasonlításának témájában. 
8 „Nem fogok kamaszodó gyerekeket bámulni pia nélkül”Twenty-Five Little Pre-pubers Without a SnootfulChuck Lorre2003. november 10.
Alan elcsalja Charlie-t Jake osztályának zenés előadásának szervezésére, amit egyáltalán nem élvez. A helyzet azonban megváltozik, amikor Alan és Judith összebalhéznak a válás miatt, a gyerekek pedig rájönnek, hogy Charlie írta a kedvenc dalaikat. 
9 „Egyes pont, teljesítve”Phase One, CompleteAndy Ackerman2003. november 17.
Charlie ki akarja rúgni a barátnőjét, de mivel a nő közel áll Jake-hez, ezért roppant nehézségekbe ütközik. Közben Alan és Rose Scrabble-t játszanak, és kiderül, hogy Rose Alanen keresztül akar közelebb kerülni Charlie-hoz. 
10 „Boldog hálaadást!”Merry ThanksgivingJay Sandrich2003. november 24.
Hogy Charlie bebizonyítsa régi barátnője, Lisa előtt, hogy felelősségteljes családi ember, elhatározza, hogy hálaadási vacsorát rendez, ahová mindenkit meghív, Judith szüleit is beleértve. Az este botrányba fullad, amikor Evelyn leszbikusnak nevezi Judith-ot, akinek az anyja a válás során Alan pártját fogja. 
11 „Alan Harper, a megbízható kiropraktor”Alan Harper, Frontier ChiropractorRobert Berlinger2003. december 15.
Charlie és Alan a moziban találkoznak Judith új barátjával, aki nem más, mint Jake fociedzője. Mivel Judith is megváltoztatta a külsejét, és Jake is beszól neki, Alan úgy dönt, hogy úgy veszi fel a kesztyűt, hogy Charlie segítségével új imidzset farag magának. 
12 „Cigiszag és feromon”Camel Filters + PheromonesRobert Berlinger2004. január 5.
Berta kénytelen magával hozni a munkába az unokáját, a 16 éves Prudence-t, aki szemérmetlenül viselkedik a házban. Alan és Charlie mindent megtesznek, hogy ne essenek kísértésbe. Judith, mikor megtudja, hogy Jake szerelmes lett belé, megpróbálja leleplezni őt, de mindig elrejtik előle. 
13 „Sara bírja vézna Alant”Sarah Like Puny AlanRobert Berlinger2004. január 12.
Charlie végre összehoz egy dupla randit, és szeretné magával vinni Alant is. Ő viszont elkapott Jake-től egy nagyon csúnya influenzát, így, hogy idejében kigyógyítsa, gőzfürdőbe viszi. A terv balul sül el, amikor Charlie is beteg lesz. 
14 „Tudom, nincs pénzem hiénákra sem”I Can't Afford HyenasRob Schiller2004. február 2.
Charlie hitelkártyáját visszautasítják, ezért ellátogat a könyvelőjéhez. Itt megtudja, hogy gyorsabban költi a pénzt, mint ahogy a bevételei jönnek. Alan tippeket ad a bátyjának, hogyan spórolhat, de végül úgy tűnik, hogy kölcsön kell kérnie. Először az anyját akarja megkérni, de Evelyn megalázó feltételekhez kötné, így Rose-tól fogadja el. 
15 „1-0 az őrült, de dögös csajnak”Round One to the Hot Crazy ChickAndrew D. Weyman2004. február 9.
Alan ellenkezése ellenére Charlie a pártfogásába vesz egy nőt, Frankie-t, aki szemlátomást dilis, és amikor rátalálnak, épp egy autót vert szét egy parkolóházban. Beköltözteti magukhoz a házba, másnap viszont a nyolcéves kislányával együtt jelenik meg. 
16 „Ez marha nyálas volt, Alan”That Was Saliva, AlanAndrew D. Weyman2004. február 16.
Frankie és a lánya szökésben vannak, ezért kell bujkálniuk. A kislány beleszeret Jake-be, aki viszont egyáltalán nem tud mit kezdeni a helyzettel. Alan és Frankie összejönnek és randiznak is, de végül Frankie úgy dönt, a leghelyesebb, ha odébbáll. 
17 „Edd a hamburgert, hordd a sapkát”Ate the Hamburgers, Wearing the HatsAndrew D. Weyman2004. február 23.
Haláluk esetére Alan az unokatestvéreit nevezte meg Jake gyámjaiként, ami feldühíti Charlie-t. Egy véletlen kosárlabda-baleset mindent megváltoztat, amikor Charlie-nak kell ellátnia a megsérült Jake-et. 
18 „Felgyúlt egy régi láng új kanóccal”An Old Flame with a New WickAndrew D. Weyman2004. március 1.
Charlie-t egy régi barátnője, Jill hívja el randira. Felkészül a nagy eseményre, de a bárban tudja meg, hogy Jill új neve most már Bill, mert átoperáltatta magát. Berta remekül szórakozik, amikor megtudja, hogy Bill és Evelyn randevúznak. 
19 „A ruhatárra emlékszem, rád nem emlékszem”I Remember the Coatroom, I Just Don't Remember YouGail Mancuso2004. március 22.
Jake születésnapi buliján megjelenik Liz, Judith húga, akivel Charlie a ruhatárban szexelt Alanék esküvője alatt. Mivel Alan már szabad, rástartolhatna, amit Judith igyekszik megakadályozni. Közben Evelyn részegen botrányt csinál. 
20 „Már tudok kint pisilni, sötétben”Hey, I Can Pee Outside in the DarkGary Halvorson2004. április 19.
Jake egyfolytában a Smoke On The Watert játssza a gitárján, amit a felnőttek úgy értékelnek, hogy a válás miatti depresszió miatt van. Elhatározzák, hogy szakértőhöz küldik, aki nem jár sikerrel - Berta viszont igen, miután szilvalevet ad neki. 
21 „Se szimat, se hűha”No Sniffing, No WowingRob Schiller2004. május 3.
Charlie lefekszik Alan válóperes ügyvédnőjével, aki megfenyegeti, hogy tönkreteszi az öccsét, ha szakít vele. Miután ez mégis megtörténik, magára haragítja Alant. 
22 „A dokinak van egy tehénbábuja”My Doctor Has a Cow PuppetGail Mancuso2004. május 10.
Alan alvajárni kezd, amit Charlie változatos módszerekkel próbál megállítani. 
23 „Mint a bölények”Just Like BuffaloRob Schiller2004. május 17.
Jake elfecsegi Judith barátnői előtt, hogy Charlie milyen negatív jelzőket használ a nőkre. Ezt hallva Judith megtiltja, hogy Jake átmenjen a hétvégére az apjához. Charlie felajánlja, hogy a nők menjenek át hozzá, nézzék meg, hogy is él. 
24 „Érzi az ujjamat?”Can You Feel My Finger?Rob Schiller2004. május 24.
Miután egy randijáról úgy hiszi, hogy terhes lett - de aztán kiderül, hogy mégsem -, Charlie elhatározza, hogy elkötteti a herevezetékét. 

2. évad: 2004–05[szerkesztés]

# Cím Eredeti cím Rendezte Bemutató
25 „Akadj le, Mary Poppins!”Back off Mary Poppins!Pamela Fryman2004. szeptember 20.
Alan megtudja, hogy a bátyja híres emberekkel szokott találkozgatni, ezért könyörög, hogy egyszer ő is részt vehessen a beszélgetésükön. Charlie megtiltja ezt, mire Alan megpróbálja megkeresni a régi barátait, de őket Judith mind ellene fordította. Végül Charlie megszánja és engedi, hogy velük tartson, de irritáló viselkedése miatt végül hozzákötözik egy utcai lámpához. 
26 „Jó étvágyat a golyókhoz!”Enjoy those garlic ballsPamela Fryman2004. szeptember 27.
Judith Jake orvosával, Herb-bel randizik, ami irritálja Alant - egészen addig, míg Charlie fel nem világosítja, hogy ha Judith újra férjhez menne, nem kellene több tartásdíjat fizetnie. Ezért mindent megtesz, hogy összebarátkozzon vele, de a dolgok balul sülnek el... 
27 „Kleopátra nem egy fodrászlány volt”A bag full of jaweaPamela Fryman2004. október 4.
Miss Pasternak, Jake tanárnője meg akarja büntetni a fiút, rossz viselkedéséért. Charlie megpróbálja valahogy rábeszélni, hogy ne tegye, s végül mindketten az ágyban kötnek ki. Alan ellenzi a randevúzgatást, de mikor rájön, hogy Jake csupa jó jegyeket kap, nincs kifogása. 
28 „Na jó, kérem a melltartómat!”Go get mommy’s braPamela Fryman2004. október 11.
Alan dühös, mert Herb és Jake kitűnően kijönnek egymással. Közben Evelyn kölcsönkéri Charlie autóját, hogy lenyűgözzön egy szaúdi herceget egy házeladás érdekében, az övét pedig addig Charlie-nak adja. Jake-et ezen az autón tanítják a fiúk vezetni. Herb és Judith szakítanak, Alan pedig próbálja megvigasztalni, aminek az lesz a vége, hogy az ágyban kötnek ki. 
29 „Vérplazmát szállítasz?”Bad news from the clinicPamela Fryman2004. október 18.
Charlie találkozik egy nővel, Sherrivel, akiben emberére akad: úgy tűnik, ezúttal a nő akarja őt kihasználni, és nem fordítva, ahogy általában lenni szokott. Eközben Alan próbálja Jake-kel megoldani a házi feladatát, miközben ő amiatt dühös, hogy Charlie mindig megeszi a hűtőből a kajáját. 
30 „A nyugodt élet titka a folytonos éberség”The price of healthy gums is eternal vigilancePamela Fryman2004. október 25.
Egy családi ebéd során Evelyn fellebbenti a fátylat Alan egy gyerekkori sötét titkáról: kiskorában ellopott egy játékautót egy boltból. Alan megretten, hogy hátha ez azt jelenti, hogy neki is van egy sötét oldala, amíg Charlie be nem vallja neki, hogy igazából ő volt a tolvaj, csak rákente az egészet. Alan úgy érzi, képtelen megbocsátani a bátyjának, és el akar költözni. 
31 „Egy kóser vágóhíd Fontana-ban”A kosher slaughterhouse out in FontanaPamela Fryman2004. november 8.
Charlie és Alan meglepetésbulit szerveznek az anyjuknak a házukban. Berta megkéri a testvérét, Daisy-t, hogy segítsen a szervezésben, de egyfolytában egymással civakodnak. Charlie beszél Daisy-vel, de ennek egyéb következményei is lesznek. Judith közben amiatt mérges, hogy Jake-et megtanították szarkasztikusan beszélni. 
32 „Frankenstein és a kanos falusiak”Frankenstein and the Horny VillagersPamela Fryman2004. november 15.
Alan találkozik egy Nancy nevű nővel a zöldségesnél, aki a jelek szerint minden vágyát kielégíti, ezért Charlie-nak kell vigyáznia Jake-re. Alan alig pár nap után megkéri a kezét, de ekkor kiderül, hogy a nő férje hamarabb tért vissza a vakációról... 
33 „Igenis atyám!”Yes, monsignorPamela Fryman2004. november 22.
Charlie megszökik az egyik randija elől. Egy kávézóban köt ki, ahol találkozik egy régi barátnőjével, Lisával, aki már kisgyerekes anyuka. Alan véletlenül rányit Charlie otthon maradt nőjére, aki megtámadja őt, Jake pedig ennek tudatában kezdi el zsarolni az apját. 
34 „Beteszem a lazacot a pulcsim alá”The Salmon under my sweaterPamela Fryman2004. november 29.
Charlie legújabb munkája, hogy dalt kell írnia az "Oshikuru, a démonszamuráj" című képregény rajzfilmváltozatához. Az első verzió nem tetszik Jake-nek, ezért ketten próbálnak újat írni. Közben Alan és Rose egyre többet találkozgatnak. 
35 „Utolsó esély, hogy lásd a tetkóm”Last Chance to See Those TattoosPamela Fryman2004. december 13.
Charlie megdöbben, hogy minden nő megvetéssel beszél róla a bárban, mindenki, akivel csak megpróbálna randizni. Jake megmutatja neki, hogy ez azért van, mert valaki egy őt gyalázó weblapot üzemeltet. Hogy elérje a weboldal törlését, minden nőtől bocsánatot kér, akit valaha megsértett, de az oldal csak akkor tűnik el, amikor Rose-hoz is bekopogtat. Eközben Alan azt hiszi, hogy Judith újra szerelmes belé, mert félreért egy beszélgetést. 
36 „Ha igazi felüdülést akarsz, akkor foglalkozz Alannel”A lung full of AlanPamela Fryman2005. január 3.
Alan irigy a bátyjára, mert egy régi osztálytársuk, Jamie Eckelberry, aki azóta gyönyörű nő lett, többet foglalkozik Charlie-val, mint vele. Felfedi, hogy mindezt csak azért csinálta, hogy a gyerekkori csúfolódások miatt Charlie orra alá dörgölhesse, hogy őt nem kaphatja meg. Alan is bepróbálkozik, de ő is csúfos kudarcot vall. 
37 „Zejdz z Zmoich Wlosów”Zejdz z Zmoich WlosówPamela Fryman2005. január 17.
Miután egy földrengésben megsérül a házuk, Alan megengedi, hogy Judith náluk lehessen, amíg a javítás be nem fejeződik. Mikor randira megy, Alan féltékenykedni kezd, amivel csak azt éri el, hogy kizárják a házból. Cserébe Charlie megismerteti egy szép nővel. 
38 „Az a nagy pink bigyó kókusszal”Those big pink things with coconutPamela Fryman2005. január 31.
Alan és Charlie segítenek Jake-nek a történelemházi elkészítésében. Evelyn is megérkezik, aki lesújtóan vélekedik a dolgokról és Jake-ről, mire Alan megtiltja, hogy láthassa az unokáját. Nem sokkal később megtudják, hogy az anyjukat kórházba vitték, de arra is rájönnek, hogy az egész csak átverés, ezért belemennek a színjátékba. 
39 „Szagold meg a napernyőket!”Smell the umbrella stand!Pamela Fryman2005. február 7.
Alan idegeskedik egy közelgő orvosi beavatkozás miatt, ezért Charlie invitálására Las Vegasba indulnának. Jake azonban beteg lesz, és Judith is dühös lesz, amikor megtudja, hogy hármasban akarnak elindulni. Berta közben úgy dönt, bulit szervez, amíg üres a ház. 
40 „Lehet emberhúst enni zápfogakkal?”Can you eat human flesh with wooden teeth?Pamela Fryman2005. február 14.
Mivel Judith elutazik, ezért egész héten Alan vigyáz Jake-re. Egy nehéz nap után elfelejti elhozni őt a suliból, ezért Charlie-t kéri meg, hogy másnap ő figyeljen oda rá. 
41 „Juhé! Vizsgálja meg!”Whoo-hoo, a Hernia examPamela Fryman2005. február 21.
Bertának elege lesz abból, hogy Jake nem tud rendet tartani a fürdőszobában, ezért rábízza a takarítást. Charlie hátfájdalmai miatt kórházba kerül, ahol az orvosáról kiderül, hogy korábban randizott vele. 
42 „A Gigi volt, anya”It was Mame, momPamela Fryman2005. március 7.
Charlie-t egy híres meleg reklámügynök, Eric invitálja el az egyik bulijába. Kénytelen megjátszani, hogy homoszexuális, ezért megkéri Alant, hogy játssza el, hogy ő a szeretője. Charlie szemet vet Eric exnejére, aki viszont úgy gondolja, hogy meleg - miközben Eric Alanre vet szemet... 
43 „Mélyről feltörő torokhangú nyögés”A low, guttural tongue-flapping noiseGary Halvorson2005. március 21.
Charlie véletlenül szemendobja Alant, akinek emiatt orvoshoz kell mennie. Hazafelé menet találkoznak a kávézóban Sherrivel, akibe Alan beleszeret. Ám hiába hívja el randira, mindig az jut eszébe, hogy mit művelhettek a bátyjával. 
44 „A lelkem mélyén szerettem volna egy gyantázott majmot”I always wanted a shaved monkeyAsaad Kelada2005. április 18.
Alant az exneje, Charlie-t pedig az anyjuk húzza fel idegileg, aminek az lesz a vége, hogy egymással is összevesznek. A kettejük közti feszültséget Rose próbálja meg feloldani. 
45 „Szimpátiasírás”A sympathetic crotch to cry onPamela Fryman2005. május 2.
Evelyn megtudja, hogy a második férje meghalt, ezért mindannyian elutaznak a temetésére. Még Jake is, aki különösen izgatott. Charlie kihasználja az alkalmat és megismerkedik egy friss özveggyel, Alan pedig lerója kegyeletét a férfi előtt. Evelyn felfedi a fiúknak, mi is volt a szakításuk igazi oka. 
46 „Az a vén szatyor az anyám”That old hose bag is my motherGary Halvorson2005. május 9.
Alan egy új sportautót vesz, amit mindenki nőiesnek tart. A pénzt az anyjától kapta kölcsön, aki persze nem rest behajtani rajta a pénzt: duplarandira viszi a fiát, ahol aztán végül egyedül hagyja Trudyval, az alkoholista barátnőjével. 
47 „Squab, Squab, Squab, Squab, Squab”Squab, Squab, Squab, Squab, SquabJ.D. Lobue2005. május 16.
Mikor rájön, hogy Jake a tavaszi szünetben az anyai nagyszüleinél volt, elhatározza, hogy ő is több időt tölt az unokájával. Alan és Charlie ezt nem tartják jó ötletnek, de egy este után a bárban megnyugszanak. Közben Jake teljesen a nagyanyja idegeire megy fura szokásaival. 
48 „Neked nem fura ez a szag?”Does something smell funny to you?Pamela Fryman2005. május 23.
Jake-nek fel kell olvasnia a hétvégéjéről szóló esszét az osztályban. Ebből kiderül, hogy Charlie lefeküdt egy idős úr, Norman fiatal feleségével, amit az öreg megtud és bosszúszomjasan megjelenik a Harper-házban. Mikor azonban megjelenik Evelyn, rögtön felkelti az érdeklődését. Az események innentől kezdve egyre zavarosabb irányt vesznek... 

3. évad: 2005–06[szerkesztés]

# Cím Eredeti cím Rendezte Bemutató
49 „Egy hétvége Bangkokban két tornászlánnyal”Weekend in Bangkok with two olympic gymnastsGary Halvorson2005. szeptember 19.
Alan meg akarja javítani a tetőantennát, de lezuhan a magasból és megsérül. Mivel így nem tudja vállalni Jake hétvégi felügyeletét, le akarja mondani azt, de Charlie örömmel elvállalja helyette - egészen addig, amíg a srác a viselkedésével teljesen ki nem borítja. 
50 „Az igazgató leszbi párja”Principal Gallagher’s lesbian loverGary Halvorson2005. szeptember 26.
Jake illetlen képet rajzol egy nagymellű iskolatársáról, ami miatt berendelik Alant az igazgatóhoz. Amíg távol van, megkéri Charlie-t, hogy vigyázzon a csontkovács praxisára. Charlie véletlenül egy prostituáltat alkalmaz, ami alaposan megnöveli a páciensek számát. 
51 „Fáj a térded és harapásnyomok vannak a seggeden”Carpet burns and a bite markGary Halvorson2005. október 3.
Alan újra randevúzgatni kezd Judith-tal, amit Charlie, Rose, Evelyn, de még Bertha is sikertelenül próbálnak megakadályozni. Közben az egészet igyekeznek eltitkolni Jake elől. A dolgok akkor vesznek fordulatot, amikor a szexuális életükre terelődik a téma... 
52 „Abból, hogy legyintettél a nagy didkókra”Your dismissive attitude toward boobsGary Halvorson2005. október 10.
Berta néhány napra Charlie-hoz kénytelen költözni, amibe Alan azonnal beleegyezik - Charlie megkérdezése nélkül. Ez feszültséget okoz kettejük között, ami miatt Alan kénytelen elköltözni. 
53 „Mr. Nudlinak hívtuk”We called it Mr. PinkyGary Halvorson2005. október 17.
Charlie egy nővel randizik, aki azt mondja neki, hogy szereti, amit ő egy szimpla "köszönöm"-mel reagál le. Ez felhúzza a nőt, ő is, és később Rose is azt mondják Charlie-nak, hogy kibeszéletlen konfliktusai vannak az anyjával szemben, innen eredhetnek a gondok. Közben a suliban Jake egy sütit kap egy lánytól, és nem tudja, hogyan viselkedjen vele szemben. 
54 „Helló, sötétség ura!”Hi, Mr. Horned oneGary Halvorson2005. október 24.
Charlie egy sátánista nővel, isabellával kezd el randizni, ami Alannek egyáltalán nem tetszik. Isabella úgy véli, Alan rossz hatással van Jake-re, ezért megátkozza, amitől begyullad a szeme. Majd Charlie-t viszi el egy szeánszra, ahol a pokol urának akarják őt feláldozni - csakhogy kiderül, hogy Isabella ismeri Evelynt. 
55 „Aludj jól, kiscicám!”Sleep tight, puddin’ popGary Halvorson2005. november 7.
Charlie és Alan kénytelenek szülinapi bulit szervezni Rose-nak, aminek az lesz a vége, hogy Rose Charlie ágyában köt ki. Rose apja, Harvey ugyanekkor felbukkan, és kérdőre akarja vonni Charlie-t a szándékairól. 
56 „A varázslatos sármom”That voodoo that I do doGary Halvorson2005. november 14.
Charlie megismer egy Mia nevű nőt, akire elkezd hajtani, de a nőt úgy tűnik, nem érdekli. Mivel balett-tanár, Charlie ráveszi Jake-et, hogy tanuljon balettozni azért, hogy közelebb kerülhessen hozzá. 
57 „A madame és kedves barátja”Madame and her special friendAsaad Kelada2005. november 21.
Charlie épp a legújabb randijával, Kandivel zuhanyzik, amikor megjelenik az idős szomszédasszony, Norma, akit zavar, hogy a háza előtt parkolnak. Amikor találkozik Alannel, egyből megtetszik neki, és drága ajándékokkal halmozza el, csak hogy lefeküdhessen vele. Közben Jake egy tévés vallási műsor rabja lesz- 
58 „Pikáns ízű finom hajlatok”Something salted and twistedRob Schiller2005. november 28.
Evelyn állandó cukkolásai hatására Alannek elege lesz abból, hogy játssza a jófiút, és úgy dönt, megkéri Charlie-t, tartsanak egy görbe estét. 
59 „Agyament télapófalu”Santa’s village of the damnedRob Schiller2005. december 19.
Alan egy Sandy nevű nővel kezd el randevúzni, aki érzelmileg labilis, viszont imád főzni, amitől a fiúk elhíznak, miután több hétre hozzájuk költözik. Később rádöbbennek, hogy Sandy még mindig hisz a Mikulásban. 
60 „Az a bizonyos bizsergés”That special tugRob Schiller2006. január 9.
Alan egyfolytában kiborul, ami végül Charlie agyára megy, ezért felkeresi a terapeutáját, hogy beszéljenek ezekről a dolgokról. 
61 „A megalázkodás vizuális műfaj”Humiliation is a visual mediumRob Schiller2006. január 23.
Charlie és Mia nem a szexualitáson alapul, és amikor Charlie felveti, hogy talán mással is szexelniük kellene, Mia szakít vele. Charlie depresszióba esik, amiből nem lehet kirángatni, hiába próbál segíteni Jake és Alan is. Végül elhatározza, hogy Kandivel vigasztalódik, de Mia megbocsát neki. 
62 „A szerelem nem vak, hanem teljesen hülye”Love isn’t blind, it’s retardedGary Halvorson2006. február 6.
Mia és Charlie hiába jöttek újra össze, Mia elkötelezett párkapcsolatot szeretne, ami sok áldozattal és nehézséggel jár. Közben Alan és Kandi titokban találkozgatni kezdenek. 
63 „A nyelvem is hús”My tongue is meatGary Halvorson2006. február 27.
Mia egészséges életmódja kiborítja Charlie-t, ami miatt titokban cigizik, piál, és hamburgerezik tovább. Végül nem bírja tovább, és kiadja a mérgét, ami miatt Mia ismét szakít vele. Charlie ezután búfelejtésből Vegasba utazik. 
64 „Ez a gatyába rázás”Ergo, the booty calGary Halvorson2006. március 6.
Jake születésnapi bulijára Alan el akarja magával vinni Kandit, de azon gondolkodik, hogy hátha mégsem olyan jó ötlet. Végül mégis együtt jelennek meg, többek megbotránkozására. Rose egy Gordon nevű fickóval jön, akit úgy tűnik, Charlie hasonlatosságára formált meg. Jake véletlenül Viagrát szed be, ami miatt a vécében kell maradnia. 
65 „Szegény, kis vidéki snaucer”The unfortunate little schnauzerGary Halvorson2006. március 13.
Charlie reklámdalát díjra jelölik, de úgy dönt, bojkottálja a rendezvényt, mert az ősellensége is ott lesz, aki mindig nyer előtte. A családja ráveszi, hogy mégis menjen el, ahol aztán az ellenfele ismét nyer, és még Evelynnel is lefekszik. Ha ez nem lenne elég, Rose a Gordonnal való párkapcsolati problémáit is vele akarja megbeszélni. 
66 „A leköpött almás pite”The spit-covered cobblerGary Halvorson2006. március 20.
Alan pénzügyi gondokba keveredik Kandi miatt, hiába próbálja Charlie rábírni, hogy szakítson. A pénzhiány miatt tartásdíjat se tud fizetni, ami miatt Judith is a nyomában van. 
67 „El kell ismerni csoda egy popsija van”Golly moses, she’s muffinGary Halvorson2006. április 10.
Alan magukhoz költözteti Kandit, akinek lakhatási gondjai vannak. Ezt Charlie döbbenten veszi tudomásul. 
68 „Mindig koszorúslány, sohasem ara”Always a bridesmaid, never a burroGary Halvorson2006. április 24.
Alan megpróbálja visszanyerni Kandit. Ennek egy furcsa szerelmi négyszög lesz a vége: Charlie először Kandi anyjával kavar, Judith pedig Kandi apjával, majd Kandi Judith-tal, végül Kandi és Alan újra egymásra találnak a jacuzziban. 
69 „A helyzet fokozódik”And the plot moistensJerry Zaks2006. május 1.
Jake tanárnője, Francine el akar beszélgetni Alannel és Judith-tal a srác iskolai viselkedéséről. Jake szerepet kaphatna egy iskolai musicalben, Alan pedig ennek érdekében egyre több időt tölt Framcine-nel, aki sokkal intellektuálisabb, mint Kandi. Végül románc alakul ki köztük, Jake pedig megkapja a szerepet, de Kandi elszólja magát. 
70 „Csak egyszer, Sophie nénit”Just once with aunt SophieLee Aronsohn2006. május 8.
Jake-et egy osztálytársa egy igazi buliba hívja, de mivel ez az első ilyen alkalom, nagyon ideges. Alan és Charlie folyamatosan tanácsokkal látják el, de Charlie-ra jobban hallgat, Alan bosszúságára. 
71 „Mind jó érv a gyors numera mellett”Arguments for the quickieJames Widdoes2006. május 15.
Mia visszatér a városba a tánccsoportjával, és elhívja Charlie-t is, aki először nem akar elmenni, de végül mégis rászánja magát. Mia igazából spermadonornak akarja őt felkérni a jövőben születendő gyerekéhez, de Charlie ehelyett megkéri a kezét. 
72 „Azt a pisztolyos hermafroditát”That Pistol-Packin’ HermaphroditeJames Widdoes2006. május 22.
Charlie és Mia az esküvőjükre készülnek, de a családjaik viselkedése miatt egy kis las vegasi szertartás mellett döntenek. Charlie az utolsó pillanatban meggondolja magát, mert Miának az a feltétele, hogy Alannek el kell költöznie, ezért az esküvőt lefújja. Alan egy hirtelen ötlettől vezérelve elveszi feleségül Kandit. 

4. évad: 2006–07[szerkesztés]

# Cím Eredeti cím Rendezte Bemutató
73 „Caligulának dolgozni”Working for CaligulaGary Halvorson2006. szeptember 18.
Négy hónap telt el az előző epizód eseményei óta. Charlie az agglegények gondtalan életét élvezi, Alan pedig elvált Kanditől, amin igazából senki nem lepődött meg. Charlie mindent bevet, hogy jobb kedvre derítse Alant, még az anyjuknak is szól, hogy jöjjön és beszéljen vele. 
74 „Kik a nagyi vodkás üldözői, akikről beszéltek?”Who's Vod Kanockers?Gary Halvorson2006. szeptember 25.
Charlie végre elmeséli Alannek, hogy a feltétele miatt szakított Miával, amit Alan nem talál logikusnak. Egy zajos szomszéd keseríti meg az életüket, akiről hamarosan kiderül, hogy nem más, mint Steven Tyler. 
75 „A tenger kiszámíthatatlan”The Sea is a Harsh MistressGary Halvorson2006. október 2.
Charlie imponálni akar egy nőnek a szörftudásával, de kis híján megfullad. Míg eszméletlen volt, egy víziót látott, amiben a halott apja azt kérte tőle, hogy foglalkozzon többet az anyjával. 
76 „Mintha egy dohányzó majmot néznék”A Pot Smoking MonkeyGary Halvorson2006. október 9.
Alan fel akarja kérni Judith válóperes ügyvédjét, hogy segítsen a Kandivel közös kutyájuk elperlésében, de Judith keresztülhúzza a terveit. 
77 „A termékenység istennőjével”A Live Woman of Proven FertilityGary Halvorson2006. október 16.
Herb eljegyzi Judith-ot, aminek Alan igazán örül, mert így többé nem kell tartásdíjat fizetnie. A gond csak az, hogy Jake nem igazán kedveli Herb-öt. 
78 „Elnézést, ha frivol voltam”Apologies for the frivolityGary Halvorson2006. október 23.
Charlie egy új nővel, Lydiával kezd el randizni, aki sok tekintetben az anyjára hasonlít. Nem veszi azonban észre azt, amit mindenki más lát: hogy Lydia és Berta nem jönnek ki jól egymással. 
79 „A fejét érő ismétlődő lökések”Repeated blows to his unformed headGary Halvorson2006. november 6.
Kiderül, hogy Berta lánya, Naomi terhes. Berta és Charlie a feltételezett apához indulnak, Ronald Wienermierhez. Csakhamar kiderül, hogy nem is ő a gyerek apja. Alan időközben rájön, hogy szexuálisan vonzódik a terhes nők iránt. 
80 „Engedjék el a kutyákat!”Release the dogsGary Halvorson2006. november 13.
Alan álmatlanságban szenved, ami az orvosa szerint azért lehet, mert irigykedik a sikeres bátyjára. Közben Charlie randizni kezd annak a lánynak az anyjával, aki Jake-nek is tetszik, pedig a srác ezt megtiltotta neki. Jake úgy dönt, hogy besározza őt a nő előtt. 
81 „Corey-t egy órája felkoncolták”Corey’s been dead for an hourGary Halvorson2006. november 20.
Charlie megunja, hogy Alan olyan smucig, de mindjárt másként látja a helyzetet, amikor véletlenül megtalálja az öccse dugipénzét. Elkezdi elszórni a pénzt, amiről kiderül, hogy igazából Alan nyugdíjalapja. Jake egyedül marad otthon egy horrorfilm nézése közben. 
82 „Most már értem miért voltak lidérces álmaim”Kissing Abraham LincolnGary Halvorson2006. november 27.
Lydia és Berta közt a feszültség odáig fokozódik, hogy Charlie-nak el kell döntenie, melyiküket választja. Alan megpróbálja eladni a házat, amiben Kandivel együtt laktak, de a nő folyton eltereli a figyelmét, mikor komoly dolgokra terelődne a szó. 
83 „Válium és dió”Walnuts and demerolGary Halvorson2006. december 11.
Charlie egy nyugodt karácsonyt szeretett volna, de a rokonai és a barátai elrontják a kedvét. Evelyn, amikor megtudja, hogy kit akar ágyba vinni, mindent megtesz, hogy megakadályozza. Nem sikerül neki, és az anyja csak ekkor mondja el, hogy a nő lehet, hogy a testvére. Jake túl sok tojáslikőrt iszik, Herb pedig Kandi melleivel van elfoglalva, amivel alaposan felbosszantja Judith-ot. 
84 „Kasztráltam juhokat Montanában”Castrating sheep in MontanaJames Widdoes2007. január 8.
Berta kitörő örömmel veszi tudomásul, hogy Naomi és Alan randiznak. Ugyanakkor Alan szakítani szeretne, de Berta miatt nem meri megtenni. Ha ez még nem lenne elég, piercinget rakat a fülébe, ami csúnyán elfertőződik. 
85 „Ne aggódj, Speed Racer!”Don’t worry speed racerGary Halvorson2007. január 22.
Jake elmondja Charlie-nak, hogy hallotta, ahogy Judith és Herb szexelnek. Ez régi gyerekkori traumát elevenít fel Charlie-ban, amit újra fel kell dolgoznia. Közben Alanre vár a feladat, hogy beszéljen Judith-tal és Herbbel. 
86 „Ez nyári kolbász, nem szalámi”That’s s summer sausage, not salamiGary Halvorson2007. február 5.
Egy új lakó, a csinos Danielle költözik Charlie szomszédjába. Úgy gondolja, összeboronálja Alannel, és akkor az öccse talán végre elköltözik tőle. Alan csak szerencsétlenkedik, és mikor Charlie rájön, hogy Danielle piás és szexfüggő, úgy dönt, inkább magának szerzi meg őt. 
87 „Nem találom az árnyékomat”My damn stalkerJames Widdoes2007. február 12.
Rose Londonba költözik, és a hír furcsamód megrázza Charlie-t. Úgy érzi, mintha a legjobb nőt vesztette volna el az életéből. Közben Alan egy kiszínezett profillal ismerkedik egy társkeresőn, ahol felszed egy magas és a házasságaiban szerencsétlen nőt. 
88 „A fiatalok is szoktak turházni”Young people have phlegm tooAndrew D. Weyman2007. február 19.
Charlie és Alan egy nő invitálására egy klubban kötnek ki, ahol mindenki öregnek tartja őket. Charlie ettől depressziós lesz, de Alannek van egy ötlete, hogyan érezhetnék magukat jól. 
89 „Csak lefeküdtem egy komcsival”I merely slept with a commieGary Halvorson2007. február 26.
Evelyn egyik ismerősének a temetésén senki sem gyászolt igazán, mire a fiai felvilágosítják, hogy ez vele is megtörténhet. Hogy megmutassa nekik, hogy ez egy félreértés, bemutatja őket egy párnak, akik a segítségével fogadtak örökbe egy gyereket Kínából. 
90 „Didiföldön mindig süt a nap”It never rains in HootervilleGary Halvorson2007. március 19.
Alan felfedezi, hogy Jake már nem sokáig gyerek, ezért úgy dönt, kempingezni fog vele. A jó szándék sajnos balul sül el. Kandi színészkarrierbe kezd, Alan pedig bejelenti, hogy szeretne még egy gyereket... 
91 „Ahogy leteszed átváltozol nyuszikává”Smooth as a Ken DollGary Halvorson2007. április 9.
Alan kimondhatatlanul boldog, hogy utoljára kell tartásdíjat fizetnie. Charlie megismerkedik Herb testvérével, Myrával, aki, akárcsak Charlie, nem szíveli túlságosan Judith-ot. 
92 „Myra néni biztos nem pisil sokat”Aunt Myra doesn’t pee a lotJerry Zaks2007. április 16.
Alan Judith és Herb esküvőjére készülődik. A dolgokat Charlie és Myra kapcsolata árnyékolja csak be. Az esküvőn Alan találkozik Herb exmenyasszonyával, akivel szeretkeznek - mindenki füle hallatára. Eközben Jake egyfolytában leeszi valamivel a szmokingját. 
93 „Ki volt sminkelve és szoknyában volt”Tucked, taped, and gorgeousJerry Zaks2007. április 23.
Alan összebarátkozik egy meleg férfival, Greggel, és mindenki azt hiszi, hogy ezzel felvállalta a homoszexualitását. Jake szerelmes lesz Greg lányába, de nem tudja, hogy kéne kezelnie a helyzetet. 
94 „Aki doppingot tett Fekete Árnyék táljába”Mr. McGlue’s feedbagJon Cryer2007. április 30.
Alannek fontos dolga akad, ezért Charlie-t kéri meg, hogy felügyelje Jake-et egy házi feladat megírása során. Ehelyett a lóversenyen kötnek ki, ahol Jake nyer 1100 dollárt, amivel felelősen kellene bánnia - ha tudna. 
95 „A hangyász, tökjó punk a sérója”Anteaters, they’re just crazy-lookinLee Aronsohn2007. május 7.
Miután átszakad a ház korlátja, Alan felbérel egy mindenest, Fernandót, hogy javítsa meg. A jóképű férfi azonban a környék összes nőjének felkelti az érdeklődését, ezért Charlie-nak választania kell: vagy a javítási munkák, vagy a nők. 
96 „Vett nekünk fagyit meg prostikat”Prostitutes and gelatoTed Wass2007. május 14.
Evelyn bemutatja a fiúknak új udvarlóját, Teddyt. Alan és Charlie eleinte nem gondolják úgy, hogy ez jó dolog lenne, de miután Teddy elviszi őket Las Vegasba, belátják, hogy egy nagyszerű férfi. 

5. évad: 2007–08[szerkesztés]

# Cím Eredeti cím Rendezte Bemutató
97 „Madarak, pókok és anya”Large birds, spiders and momTed Wass2007. szeptember 24.
Jake végre új iskolába mehet, de az apja és a nagybátyja halálra rémítik a történeteikkel. Hogy elüssék az időt, bevásárlótúrára indulnak. Közben Charlie-nak viszkető kiütései lesznek egy igen kínos helyen. 
98 „Mozi nagyságú börtön helyiség”Media room slash dungeonTed Wass2007. október 1.
Charlienak el kell kísérnie az anyját egy rendezvényre, amit eleinte nem igazán szeretne. Összejön egy nővel, az anyja határozott ellenzésére. Alan is lefekszik egy nővel, aki másnap furán kezd el viselkedni. 
99 „Di-di-dám-di-di-dám-di-di”Dum diddy dum diddy dooTed Wass2007. október 8.
Alan meggyőzi Charlie-t, hogy értelmesebb nőkkel kellene randiznia. Össze is jön egy bíróval, Lindával, de a randi rosszul sül el, mert nem tudja, hogyan kell bánni a vele egykorú nőkkel. Mindent bevet a második találkozásért, még azt is, hogy bíróság elé kerüljön. 
100 „Nagyon is jól van eleresztve mell-esleg”City of great racksJames Widdoes2007. október 15.
Charlie szeretne lefeküdni Lindával, de képtelen rá, mert mindenhol Rose arcát látja. Dr. Freeman szerint ez azért van, mert legbelül még nem nőtt fel. Ennek hatására Charlie Londonba utazik, hogy hazahozza Rose-t, de ő visszautasítja azzal, hogy neki már ott van Linda. Később kiderül, hogy mindent Rose tervelt ki... 
101 „Mint bikán a csöcs”Putting swim fins on a catJames Widdoes2007. október 22.
Charlie rájön, hogy jól tud bánni a gyerekekkel, miután együtt tölt egy kis időt Linda fiával, Brandonnal. Dalokat ír neki, amiket rögzít egy CD-re is. Miután Linda exférje meghallja ezeket, felajánlja, hogy gyerekdalszerzőként egyengeti a pályáját. Közben Alan gyógyszerkísérletek alanyává válik, miután pénzhiánnyal kezd el küszködni. 
102 „Segíts megkeresni a lábkörmöm!”Help daddy find his toenailJames Widdoes2007. október 29.
Charlie elkíséri Lindát egy rendezvényre, de fél, hogy idegeskedni fog, ezért az anyjától kér segítséget. Rossz tablettát kap, aminek hatására nemhogy lenyugodna, hanem kínosan kezd el viselkedni. Jake elszökik egy rockkoncertre, annak ellenére, hogy az apja megtiltja neki. 
103 „A bőrcuccok abban a szobában vannak”The Leather gear is in the guest roomTed Wass2007. november 5.
Alan és Charlie összevesznek azon, hogy kinek mit szabad megtennie a házban. Alan feldühödik, és az anyjához költözik. Evelynt és Teddyt zavarja a helyzet, ezért úgy döntenek, kibékítik a két testvért. 
104 „Létezik egy cukros néni is?”Is there a Mrs. Waffles?Ted Wass2007. november 12.
Charlie sikeres gyerekdalszerző lesz Cukros Charlie néven, ami idegesíti Alant. A növekvő sikerek hatására a menedzser azt kéri, hogy vállaljon el egy élő koncertet is, de nagyon lámpalázas, ezért leissza magát. Különös módon a fellépés igazán remekül sül el. 
105 „Végül is földrengéskor is használhatod”Shoes, hats, pickle jar lidsJean Sagal2007. november 19.
Teddy figyelmezteti Charlie-t, hogy maradjon távol a lányától, a gyönyörű Courtney-tól. Charlie azt hiszi hogy ez az apai féltés jele, valójában azonban a nő autóügynök, és egy méregdrága sportkocsit vetet vele. 
106 „Kicsit olyan, mint a nekrofília”Kinda like necrophiliaTed Wass2007. november 26.
Alan rájön, hogy Charlie szerette el a középiskolai szerelmét, ezért úgy dönt, bosszút áll, és a francia barátnőjével, Gabrielle-lel kezd el randizni. Hamar kiderül, hogy Gabrielle meglehetősen frigid jellem, és Charlie igazából örül is neki, hogy így történt - miközben újra randizgatni kezd a középiskolai szerelmével. Jake-et kirúgja a barátnője, és Charlie-tól kér tanácsokat. 
107 „Lejjebb és lejjebb”Meander to your danderJames Widdoes2008. március 17.
Alan elégedetlen az új barátnőjével, Donnával, de mégsem akarja kirúgni. Charlie-tól kér tanácsot, hogyan lenne képes megtenni. Eleinte nem megy neki, de mikor végre kimondja, hogy szakítani szeretne, kiderül, hogy a nő édeshármast szervezett volna a gyönyörű barátnőjével. Közben Charlie csajozni indul Jake-kel, aminek rossz vége lesz. 
108 „Kicsit ragad a fejem, de nem vagyok lázas”A little clammy and none too freshJames Widdoes2008. március 24.
Charlie egy beteg nővel szexel, akitől elkapja az influenzát. Senki nincs, aki ápolja, kivéve az Angliából hazatért Rose-t, aki viszont úgy tűnik, azon mesterkedik, hogy az állapota ilyen maradjon. Alan aggódik, hogy Jake elhidegül tőle, ezért próbál több időt eltölteni vele. 
109 „Nedves-e a föld”The soil is moistJames Widdoes2008. március 31.
Alan egy olyan nővel kezd el randizni, aki Judith baráti körének a tagja. Több részletet is megtud Judith és Herb szexuális életéből, mint amennyire kíváncsi. Végül teljesen rákattan a témára, ami miatt a nő kirúgja. 
110 „Pásztoróra”Winky-dink timeJames Widdoes2008. április 14.
Charlie-t felismeri egy nő a kávézóban, mint régi jó ismerősét, de neki fogalma sincs róla, hogy kicsoda ő. Mivel Jake szerelmes lesz a nő lányába, ezért egy kettős randi tűnik jó ötletnek - ahol viszont el kell hitetnie vele, hogy tudja, ki ő. 
111 „Szado-mazo melegbár?”Rough night in hump junctionJames Widdoes2008. április 21.
Charlie kezd túlzásba esni a csajozás terén, és ez már Alannek is teltűnik. A tanácsára végül elmegy Dr. Freemanhez, aki szerint mindez azért van, mert tudat alatt mindvégig egy nőre vágyott - Miára. 
112 „Idenézz anyu, csini vagyok?”Look at me, Mommy, I’m prettyJoel Zwick2008. április 28.
Evelyn és Teddy az esküvőjükre készülnek, Alan pedig mindenben segédkezik. Courtney szerint neki és Charlie-nak nem lenne szabad többet találkozgatniuk egymással, amit Charlie nem tart jó gondolatnak, és mindent megtesz, hogy jobb belátásra bírja. 
113 „Senki nem mondta, hogy a halat ne tartsam a szekrényben”Fish in a drawerJeff Melman2008. május 5.
Az esküvő napján holtan találják Teddyt. A kiérkező nyomozók több lehetséges indítékot és nyomot is megvizsgálnak. Végül kiderül, hogy Teddy és Courtney igazából egymás szeretői voltak, egy bűnözőpáros, akiknek Charlie és Evelyn pénzére fájt a foga. 
114 „Ha beszélni tudna!”If my hole could talkJon Cryer2008. május 12.
Jake-nek olvasónaplót kell írnia A makrancos hölgy-ből, de nincs kedve hozzáfogni és mindig elhagyja a könyvet. A könyvtárba mennek, ahol Charlie megismerkedik egy nővel, Angie-vel, aki felkelti az érdeklődését. A gond az, hogy Alanét is... 
115 „Csak az ideális áldozatra várt”Waiting for the right snapperJeff Melman2008. május 19.
Charlie és Angie kapcsolata váratlan fordulatot vesz, amikor kiderül, hogy a nő fiának a menyasszonya Charlie exbarátnője. Nem bírván magával újrakezdi a kapcsolatot a nővel, ami az esküvő lemondásához és az Angie-vel való szakításához vezet. Közben Alan azzal próbálkozik, hogy segítsen Jake-nek megoldani a matekleckéjét, nem sok sikerrel. 

6. évad: 2008–09[szerkesztés]

# Cím Eredeti cím Rendezte Bemutató
116 „Hígagyú a szerelemgyermekünk”Taterhead is our love childJames Widdoes2008. szeptember 22.
Charlie találkozik egy régi barátnőjével, akinek van egy kisfia. A srác úgy néz ki és úgy viselkedik, mint Charlie, ami felveti annak a gyanúját, hogy ő az apa. Miközben Alan jót mulat az egészen, Charlie az óvszerek hatástalanságán mélázik, és eldönti, hogy havi járandóságot fizet önszántából a fiúnak. Végül kiderül, hogy a nő igazából csak vigyáz a fiúra, és nem ő az anyja. 
117 „Hallgass, Herb!”Pie hole, HerbJames Widdoes2008. szeptember 29.
Alan kölcsönad Charlie-nak 38 dollárt, amit a bátyja nem akar visszaadni. Dühében leszívja a Mercedeséből a benzint, de még így is marad 23 dollár 78 cent tartozás. Charlie a fukarság miatt kidobja az öccsét és Jake-et, akiket Herb fogad be, Judith nagy bosszúságára. Miután Herb összebarátkozik a férfiakkal, Judith mindent megtesz, hogy kibékítse őket. 
118 „Rohadt, béna szakácskönyv”Damn you, eggs benedictJean Sagal2008. október 6.
Charlie úgy dönt, hogy a csajozási szokásait kiszélesíti, és elkezd főzőcskézni. Alan úgy dönt, úgy él, mint a bátyja, és két nővel randizik, a vele lévő Jake pedig lerészegedik. 
119 „Maga ott, aki annyira lelkesedik értem”The flavin’ and the mavin’James Widdoes2008. október 13.
Amíg Alan autója szervizben van, Charlie fuvarozza őt a munkahelyére, ahol megtetszik neki az asszisztense, Melissa. Alan hiába könyörög, a bátyja ráhajt. Egy hosszú hétvége után aztán kidobja, aminek hátrányos következményei lesznek Alanre nézve. 
120 „A pokolban viselnek herekötőt?”A jock strap in hellJean Sagal2008. október 20.
Alan és Charlie újra belebotlanak Miss Pasternakba, aki a Charlie-val történt szakítás után idegösszeroppanást kapott, s ezután sztriptíztáncos lett. Bűntudatból Charlie megpróbál neki segíteni munkát és lakást találni, de hamarosan rá kell jönnie, hogy a nő vallásos is lett. 
121 „Folyton náci hét van”It’s always nazi weekJames Widdoes2008. november 3.
Herb panaszkodik a fiúknak, hogy a házasságukban ő az alárendelt fél. Charlie tanácsára felbátorodik, de a magabiztosságát megtöri, amikor Judith kidobja a házból. Alan kihasználja a helyzetet, és végül az ágyban kötnek ki. Eközben Herb és Charlie összebarátkoznak. 
122 „Ennél jobbat nem vehetsz”Best H.O. money can buyJames Widdoes2008. november 10.
Miközben Herb és Charlie csajozni mennek, Alan próbál menekülni Judith szorításából. Herb végül képtelen uralkodni az érzelmein, és visszamegy a feleségéhez. Később Jake elmondja Alannek, hogy az anyja terhes, amitől teljesen leblokkol. Hogy Charlie elaltassa a srác gyanúját, azt adja be neki, hogy a szülei igazából katonai iskolába akarják őt küldeni. 
123 „Pinokkió szája”Pinocchio’s mouthJeff Melman2008. november 17.
Charlie új barátnője, Chelsea megkéri őt, hogy egyszer aludjon nála is. Egy éjszaka sor kerül erre, de Charlie kibillen a komfortzónájából és képtelen elaludni. Különféle praktikákkal próbálkozik, majd végül rálép Chelsea macskájára, ami miatt a nő kidobja a házból. Mikor Charlie második esélyt kap, és láltja Chelsea, hogy mi mindennel készült, hirtelen engedékenyebb lesz. Jake rossz fát tesz a tűzre a suliban, és Alanre várna a feladat, hogy megértesse vele a büntetés súlyát. 
124 „Az ingyenélő Búúról”The mooch at the booJeff Melman2008. november 24.
Charlie új szomszédja a korábbi NFL-játékos, Jerome lesz. Jake randizni kezd a lányával, Celeste-tel, amiért Charlie-nak kell tartania a hátát. Végül ő és Jerome összebarátkoznak. Alan egy nővel randizik, amihez Charlie Mercedesét használja fel, és mivel Evelyn nincs otthon a hétvégén, felvágásból az ő házába viszi el szexelni. A nő viszont lelép az autóval és Alan ruháival, aminek kínos következményei lesznek. 
125 „Ha kaját szagol, mohó lesz”He smelled the ham, He got excitedJeff Melman2008. december 8.
Evelyn felajánlja, hogy kifizeti Jake továbbtanulási költségeit. Alan ennek hatására úgy érzi, nem kell már többé hajtania, és úgy dönt, örökre a bátyja házában marad. Charlie erre lakbért szeretne szedni az öccsétől, ami viszont Alan szerint túl magas. Jake felfedezi, hogy ügyes a konyhaművészetekben, de ez irányú továbbtanulási ötleteinek nem lesz sok alapja... 
126 „Az ördög olaja”The Devil’s LubeJeff Melman2008. december 15.
Charlie régi haverja, Andy meghal, és ez arra készteti, hogy felülvizsgálja az életét. Mindenkitől bocsánatot kér az életben, kivéve Alantől, aki pedig magára gondolva azt mondja neki, hogy mindig lesz valaki, akire számíthat. Charlie ezt úgy értelmezi, hogy Rose-ra gondolt. 
127 „Hála az égnek a betegekért”Thank God for scoliosisJeff Melman2009. január 12.
Charlie és Jake ugyanazon pincérnőre próbálnak hajtani. Alan és Melissa együtt kezdenek el kavarni, de bekerül a képbe Melissa anyja... 
128 „Szerintem megbántottad”I think you offended DonJeff Melman2009. január 19.
Judith terhes, és Alan meg van róla győződve, hogy ő az apa. Ezért nekilát segédkezni a ház körül, hogy felkészüljenek a gyerek érkezésére. 
129 „Azt hiszem, David Copperfield partidrogot adott”David Copperfield slipped me a roofieJeff Melman2009. február 2.
Alan negyvenedik születésnapi meglepetésbulijára Melissát viszi magával, aki meg van róla győződve, hogy a rokonai szánalmas bulit hoztak össze és rémesen bánnak vele. Ezért felajánlja, hogy Alan költözzön hozzá, amibe eleinte bele is megy, de az ottani bizarr szokások miatt végül mégis hazaköltözik. 
130 „Kezdjük a macska nevével”I’d like to start with the catJeff Melman2009. február 9.
Chelsea fél komolyra fordítani kapcsolatát Charlie-val, mert úgy véli, a férfi még mindig olyan, mint régen. Elhatározzák, hogfy Dr. Freemanhez mennek párterápiára. Jake megunja, hogy Charlie mindig megeszi a hűtőből a kajáját, ezért eldönti, hogy megjelöli azt. 
131 „Neki most már édesmindegy”She’ll still be dead at halftimeJeff Melman2009. március 2.
Miközben Chelsea az exanyósa temetéséről tart haza, Charlienak el kell tüntetnie egy félmeztelen nőt a lakásából. Jake felismeri a lányt a poszterei egyikéről, ugyanis ő modell. Közben Alan nem engedi Jake-et vezetni. 
132 „A "fog", vagy a "lalt"?”The ’Ocu’ or the ’Pado’?James Widdoes2009. március 9.
Charlie saját meglepődésére is bevallja Chelsea-nek, hogy szereti, de nem egészen azt a választ kapja, amire számított. Miután Dr. Freemannél is hiába jár, elhatározza, hogy vissza fogja szerezni az egészséges egyensúlyt az életébe. 
133 „Láttam a fiam fejét kibújni”My son’s enormous headJames Widdoes2009. március 16.
Chelsea beteg lesz, ezért Charlienak kell ápolnia őt. Kezdetben nem túl lelkes és nehezen mennek neki a dolgok, de aztán sok tippet kap Alantől. 
134 „Kétujjas szabály”The two finger ruleJames Widdoes2009. március 30.
Chelsea érdekes fényképeket talál Charlie telefonján - ennek következtében Charlie, Alan, Gordon, Herb és Jerome a szexuális életükről beszélgetnek. Melissa még mindig bünteti Alant azért, mert véletlenül lefeküdt az anyjával. Charlie végül belátja, hogy nem akar olyan lenni, mint a többiek, és kibékül Chelsea-vel. Végül Jake és Celeste is újra összejönnek. 
135 „Hello, a nevem Alan Cousteau”Hello, I am Alan CousteauJames Widdoes2009. április 13.
Charlie ideges, mert tart tőle, hogy az első találkozás alkalmával Chelsea és az anyja összebarátkozhatnak. Evelyn ráadásul megvesztegette Alant egy Rolex órával, Jake-et pedig pizzával, hogy ők se hangolhassák ellene Chelsea-t. Charlie ezért úgy dönt, hogy akkor ő pedig Chelsea kiállhatatlan anyjával barátkozik össze. 
136 „Tiszteletbeli küklopsz”Above Exalted cyclopsJames Widdoes2009. április 27.
Chelsea vakrandit szervez Alannek ez egyik barátnőjével, akiről döbbenetes módon kiderül, hogy ő Rose. A dolgok eleinte jól alakulnak, de végül Rose visszatér a régi Charlie-követő módszeréhez, Alan pedig egy modellautóval a heréjére ragasztva köt ki. 
137 „Sir Lancelot alomtálcája”Sir Lancelot’s litter boxJon Cryer2009. május 4.
Chelsea beköltözik Charlie-hoz, ami mindkét férfinál feszültséget okoz. Charlie-t frusztrálja, hogy átrendeződnek a dolgai, Alan pedig bosszús, amiért a kacatok az ő szobájában kötnek ki. 
138 „Jó reggelt, Mrs. Butterworth”Good morning, Mrs. ButterworthMark Roberts2009. május 11.
Alan minden munkát megcsinál, Chelsea örömére, amit Charlie nem akar a ház körül. Megtanul hasbeszélni is, amivel kitol Charlie-val és eléri, hogy összebalhézzanak Chelsea-vel. 
139 „A baseball sokkal jobb volt, amíg doppingoltak”Baseball was better with steroidsLee Aronsohn2009. május 18.
Mia visszatér, és ez kételyeket ébreszt Charlie-ban. Judith szülése megindul, a kórházban pedig Alan újra találkozik Melissával. Jake kistestvére kislány lesz, de hogy ki az apja, még mindig kérdéses. Herb eltöri a lábát nem sokkal azelőtt, hogy beindulna a szülés, így ő mindebből kimarad. 

7. évad: 2009–10[szerkesztés]

# Cím Eredeti cím Rendezte Bemutató
140 „818-jklpuzo”818-jklpuzoJames Widdoes2009. szeptember 21.
Miután Charlie belebotlott Miába, a nő azt kéri tőle, hogy segítsen az énekesnői karrierje beindításában. Charlie hezitál, míg Chelsea javaslatára mégis belemegy. Mia hangja borzasztó, és rá is mozdul Charlie-ra, aki viszont Dr. Freeman javaslatára hű marad Chelsea-hez. Alan és Melissa újra összejönnek, és össze is költöznek... Charlie-nál. 
141 „Ezzel a generációval nem számoltunk”Whipped unto the third generationJames Widdoes2009. szeptember 28.
Chelsea kérésére Charlie beleegyezik, hogy Melissa beköltözzön a házba. Ez a nők uralmát hozza magával, és Charlie egy éjszakát egy hotelben kényszerül tölteni, miután bulit szerveznek. Alan a nők mellett áll ki, de végül ő is repül. A Harper fivérek Evelyn segítségével viszályt szítanak a két nő közt, hogy visszafoglalják a házat. 
142 „Hmm, hal, felfalom”Mmm, Fish. Yum.James Widdoes2009. október 5.
Míg Judith és Herb távol vannak, Alan vigyáz a kislányra, Judith anyjával, Lenore-ral együtt. Charlie véletlenül elgázol egy macskát, akiről úgy hiszi, hogy Sir Lancelot, Chelsea cicája. Jake lefényképezi az esetet, és a fotóval zsarolja a bácsikáját. 
143 „Kísérleti nyúl, ló inszeminátor”Laxative tester, horse inseminatorJames Widdoes2009. október 12.
Alan és Melissa sehol nem tudnak szexelni, ezért Alannek támad egy ötlete: az anyjának segít az ingatlanközvetítésben, de valójában az üresen álló házakat használják ki alkalmakra. Mikor Evelyn egyszer rájuk nyit, menekülniük kell, a pucér Alant pedig letartóztatják. Közben Charlie-nak elege van abból a stílusból, ahogy Jake viselkedik Chelsea-vel, így úgy dönt, megleckézteti unokaöccsét. 
144 „A gyerek kedvéért”For the sake of the childJames Widdoes2009. október 19.
Alan és Charlie folyton cukkolják Jake-et, miközben vezetni tanul, majd megszégyenítik őt egy csoport lány előtt. Jake ennek hatására úgy dönt, nem tölt velük több időt a házban. Csak Judith hatására kerül pont az ügy végére, miközben Charlie és Alan a saját problémáikat egy régi könyv segítségével igyekeznek rendezni. 
145 „Add az ujjadat!”Give me your thumbJames Widdoes2009. november 2.
Chelsea hátfájdalmakra panaszkodik, ami Alan szerint azért van, mert túl nagyok a mellei, és talán kisebbíttetnie kellene őket. Charlie a javaslat miatt olyan dühös lesz Alanre, hogy kidobja őt a házból, ezért egy darabig Evelynnél kell meghúznia magát. Látván, hogy milyen fontos ez Charlie-nak, Chelsea végül eláll a műtéttől, Alant pedig elijeszti az anyja, hogy visszazavarja Charlie-hoz. 
146 „Tudod a makulátlanságát”Untainted by filthJames Widdoes2009. november 9.
Evelyn bejelenti, hogy megtette Charlie és Chelsea esküvőjének az előkészületeit, ami június 26-án lesz a Bel Air Hotelben. Még aznap este Alan és Charlie találkoznak egy nővel, akivel aztán másnap egy ágyban ébrednek, de egyikük sem emlékszik, mi történt. Az eseményt úgy döntenek, titokban tartják, de Chelsea gyanút fog. 
147 „Azta. Rohadt. Életbe.”Gorp. Fnark. Schmegle.James Widdoes2009. november 16.
Chelsea vendégül látja Gailt, a régi szobatársát a házban, mert a nő épp most szakított a barátjával. Charlie-t természetesen nem hagyja hidegen a dolog, és azon gondolkodik, hogy ez igazából nem-e egy teszt a hűségét illetően. Ezért Berta javaslatára Alant is bevonja a dolgokba. 
148 „Terry kapitány hajpótlója”Captain Terry’s spray-on hairJames Widdoes2009. november 23.
Charlie-t aggasztja, hogy nem tudja szexuálisan kielégíteni Chelsea-t. Miközben megpróbálja kinyomozni ennek okát, kiderül, hogy igazából az volt rá rossz hatással, hogy az exférje újra megnősült. Alan észreveszi, hogy kopaszodik, és az internetről rendel magának ellenszert, ami katasztrofális következményekkel jár. 
149 „Akkor mi értelme az egésznek?”That’s why they call it ball roomJames Widdoes2009. december 7.
Az esküvő előtt vita merül fel a tánccal kapcsolatban, ezért Charlie és Chelsea táncleckéket vesz. Közben kiderül, hogy Chelsea rengeteg, eddig eltitkolt vagyonnal rendelkezik, amivel még talán Charlie-nál is gazdagabb. Mindeközben Alan a régi esküvői videóját nézi újra. 
150 „Vigyázz! Malac történet”Warning, it’s dirtyJames Widdoes2009. december 14.
Karácsony este parti van Charlie-nál. Azt javasolja Jake-nek, hogy ha Celeste úgysincs a városban az ünnepekkor, nyugodtan csalja meg őt azzal a lánnyal, akivel a tengerparton találkozott, de a dolog balul sül el. Ezután elszabadul a pokol. Evelyn egy híres tévés személyiséget hoz magával, akinek meg akarja kaparintani a lakását halála esetére... 
151 „A fingós vicceket, a sütit és Celestet”Fart jokes, pie and CelesteJames Widdoes2010. január 11.
Jake még mindig dühös, amiért a rossz tanács miatt Celeste szakított vele, ezért úgy dönt, hogy egy szerelmes dallal hódítja őt vissza. Alan és Herb egyre több időt töltenek el együtt, amit Judith nem néz jó szemmel, és el akarja tiltani őket egymástól. 
152 „Hurrá, nincs polipod!”Yay, No polyps!James Widdoes2010. január 18.
Charlie-nak találkoznia kellene Chelsea szüleivel, de hogy elkerülje, inkább elmegy kolonoszkópiára. Chelsea rájön a trükkre, ezért elhozza őket Los Angelesbe. Miután Alan és Charlie elbeszélgetnek Tommal, az apával, kiderül számukra, hogy homoszexuális, és egy afroamerikai katonatársával van együtt titokban. Ez viszont szöges ellentéte a feleségének, Marthának, aki rasszista és homofób. Miután a dolgokra fény derül, a házaspár szakít. 
153 „Ez felesleges és durva volt”Crude and uncalledJames Widdoes2010. február 1.
Egy kocsmai verekedés után Alan a börtönben köt ki. A védőügyvédje, Brad, Charlie szerint nagyon sármos és előkelő, és attól tart, hogy Chelsea-nek talán megtetszik. Az ügyvéd elhívja őket egy jótékonysági eseményre, ahová Charlie nem megy el, hogy próbára tegye Chelsea hűségét. 
154 „Igenis, kapitány!”Aye, aye, captainJames Widdoes2010. február 8.
Chelsea későn ér haza a jótékonysági eseményről, ami miatt Charlie féltékeny lesz. Összevesznek, és Chelsea elmegy, ami miatt Charlie depresszióba süllyed. Később találkoznak egy kávézóban, hogy megbeszéljék a dolgokat, de amikor Charlie lehány egy kisgyereket, Chelsea felbontja az eljegyzést. 
155 „Rózsavizet pisikélt”Tinkle like a princessJames Widdoes2010. március 1.
Szakításuk után Charlie Las Vegasba utazik, ahonnét egy feleséggel, Betsyvel tér haza. Csakhamar kiderül számára, hogy az új felesége igazából férjnél van. Ezután Tomnál és barátjánál, Ednél keres tanácsot. 
156 „Megtaláltam a bajszodat”I found your moustacheJames Widdoes2010. március 8.
Chelsea randizgatni kezd Braddel, Charlie pedig a nyomában jár. Az események, valamint Tom és Ed tanácsai arra késztetik Charlie-t, hogy értékelje át az életét és Alanhez való viszonyát is. 
157 „Mintha mi sem történt volna”Ixnay on the oggie dayJames Widdoes2010. március 22.
Jake fodrásznál jár, Charlie pedig elkíséri. Ott találkozik újra Gail-lel, akivel lefekszik, de aztán megtudja, hogy Chelsea-nek problémái vannak Braddel. Újra megpróbál összejönni vele, de elmeséli az afférját, aminek nem lesz jó vége. Közben Alan egyik női páciensének nagyon tetszik a kezelés, és annyi pénzt fizet érte, hogy Alan aggódni kezd, nehogy selyemfiúnak nézzék. 
158 „Keith Moon a sírjában is okádik”Keith Moon is vomiting in his graveJames Widdoes2010. április 12.
Jake-re rossz hatással van új barátja, Elridge, ezért büntetésbe kerül, de Charlie hagyja őt megszökni. Alan beszélni akar Elridge anyjával, de a nő, Lyndsey nagyon megtetszik neki, és így a dolgok egész más irányt vesznek. 
159 „Vaksinak neveztem”I called him MagooJames Widdoes2010. május 10.
Miután Elridge rájuk nyit, Alan és Lyndsey nyugodtabb körülmények között akarnak szexelni de ez nem sikerül: hiába mennek hotelbe, Lyndsey feszült, Alannek pedig rendetlenkedik a gyomra. Közben Charlie azért fizet egy prostituáltnak, hogy egy estére eljátssza, hogy ő a barátnője. 
160 „Mint egy gyurmafigura”Gumby with a pokeyJames Widdoes2010. május 17.
Charlie álmatlansággal küzd, ezért felirat a gyógyszerészével terápiás marihuánát. Miután Bertával együtt elszívják, a régi barátnői jelennek meg előtte látomásként. Közben Alan és Jake Sacramentóba mennek, hogy elhozzanak Judith-nak egy értékes faliórát. 
161 „Úgy érzem, ennek nem lesz jó vége”This is not gonna end wellLee Aronsohn2010. május 24.
Jake-et megzavarja vezetés közben Charlie, amiért megállítja őket a rendőr. Hogy ne legyen baj, helyet cserélnek, így azonban a rengeteg korábbi büntetés miatt bevonják Charlie jogosítványát, így Jake lesz az állandó sofőrje. Alan hivatalos lesz Chelsea szülinapi bulijára, ahová Charlie is szeretne bejutni. Jake-et használja fel, hogy ajándékot adhasson neki, aminek hatására Chelsea megenyhül, de Charlie-t letartóztatják, mert részegen jogosítvány nélkül vezetett. 

8. évad: 2010–11[szerkesztés]

# Cím Eredeti cím Rendezte Bemutató
162 „A fojtogatós szexet sosem szerettem”Three girls and a guy named BudJames WiddoesUSA2010. szeptember 20.
Magyarország2011. szeptember 2.
Alan összejön Elridge anyjával, Lyndsey-vel. Mikor ezt Jake megtudja, megsértődik az apjára, és úgy dönt, többet nem megy a Harper-házba. Miután Charlie kínos helyzetbe kerül a piálása miatt, elhatározza, hogy megpróbál leszokni. 
163 „Egy üveg bor és egy légkalapács”A bottle of wine and a jackhammerJames WiddoesUSA2010. szeptember 27.
Magyarország2011. szeptember 9.
Lyndsey megkéri Alant, hogy költözzenek össze. Ezt elsőre nem szeretné, de amikor rájön, hogy ez bosszantaná Judith-ot, belemegy. Charlie megvesztegeti Jake-et és Elridge-t, hogy ők is támogassák. Ám később Alan találkozik Melissával, akinek azt hazudja, hogy egyedülálló, és együtt szexelnek Charlie házában. 
164 „Pudinggal töltött kaktusz”A pudding-filled cactusJames WiddoesUSA2010. október 4.
Magyarország2011. szeptember 16.
Miután Alan lefeküdt Melissával, nem akarja őt elengedni, ezért megjátssza, hogy még mindig a bátyja házában él. Evelyn és Charlie tanácsára végül szakít vele - SMS-ben, aminek komoly következményei lesznek. Mikor visszamenne Lyndsey-hez, véletlenül felgyújtja a függönyt, ami miatt az egész ház leég, és mind hajléktalanok lesznek. 
165 „Kurvák, kurvák, kurvák”Hookers, hookers, hookersJames WiddoesUSA2010. október 11.
Magyarország2011. szeptember 23.
Lyndsey, Alan, és Elridge mind visszaköltöznek Charlie-hoz, miután minden odaveszett a lakástűzben. Charlie kifigurázza őket, de ottfelejti a mobilját a romok között. Mikor visszamegy érte, találkozik Lyndsey exférjével, Chrisszel, majd csatlakozik hozzájuk Alan, a pizzásfiú, és Herb. Komoly beszélgetés bontakozik ki köztük, de végül megérkezik Lyndsey, aki elmegy kávézni Chrisszel, Herböt hazahívja Judith, a pizzásfiúnak tovább kell állnia, Charlie pedig egy süket prostival megy el, egyedül hagyva így Alant. 
166 „A halhatatlan Billy Joel-től”The Immortal Mr. Billy JoelJames WiddoesUSA2010. október 18.
Magyarország2011. szeptember 30.
Alan egyedül marad a hétvégére és nagyon magányos. Egy hirtelen ötlettől vezérelve Charlie-nak adja ki magát, és felszed egy nőt a bárban, aki viszont tudja, hogy ő nem Charlie. Kivágja magát azzal, hogy kedveli a szerepjátékokat, de ennek csúnya vége lesz... 
167 „Miközben te polírozod a bohócot”Twanging Your Magic ClangerJames WiddoesUSA2010. október 25.
Magyarország2011. október 7.
Charlie Michelle-lel kezd el járni, egy nála négy évvel idősebb nővel, ami enyhén frusztrálni kezdi. Különösen, amikor megismeri Michelle 20 éves, biszexuális, amatőr pornósztár lányát. Közben Alan, akinek végre lett egy kis szabadideje, úgy dönt, hogy maszturbál, a legkülönfélébb helyeken, aminek az lesz a vége, hogy letartóztatják. 
168 „Őrült Tyúkok Magazin”The Crazy Bitch GazetteJames WiddoesUSA2010. november 1.
Magyarország2011. október 14.
Michelle megismeri Rose-t, és megrémül tőle. Mikor nyilvánvalóvá válik számára, hogy kötődik Charlie-hoz, szakít vele. Ezután Rose közli Charlie-val, hogy hamarosan hozzámegy egy Manny Quinn nevű fickóhoz. Charlie nem hisz neki, ezért Alannel elmennek a templomba, és látják leskelődve, hogy csakugyan esküvő van. Charlie szerelmi bánattal telve megy el, azonban kiderül, hogy az esküvő csak színjáték, mert Rose-t kivéve minden résztvevő csak egy kirakatbábu. 
169 „Tavaszi tekercs”Springtime On A StickJames WiddoesUSA2010. november 8.
Magyarország2011. október 21.
Charlie tönkreteszi Jake randiját, aki ezért bosszúra szomjazik. Kitalálja, hogy az éppen bánatos Evelynnek születésnapi bulit kellene szervezni Charlie házában. A szervezés közben kiderül, hogy Charlie gyógyszerésze, Russell, ideális partner lehetne Evelynnek, de a dolgok kissé más irányt vesznek. 
170 „Ha elvetődnél valamikor Afrikába”A Good Time In Central-AfricaJames WiddoesUSA2010. november 15.
Magyarország2011. október 28.
Berta egy családi rendezvény miatt elutazik néhány napra. Helyette egy beugró, Esmeralda vezeti a háztartást, aki szemlátomást sokkal jobb házvezetőnő, mint Berta. Lyndsey úgy dönt, hogy inkább mégis Alannel jár, Alan viszont aggódni kezd, hogy a bosszúszomjas Chris az életére tör. 
171 „Áu, áu, áu, folytasd!”Ow, Ow, Don’t StopJames WiddoesUSA2010. november 22.
Magyarország2011. november 4.
Courtney-t kiengedik a börtönből, Charlie pedig újra kiveti rá a hálóját. A nő viszont teljesen rátelepszik, amit Charlie is megérez, és szakítani akar vele. De mégsem teszi meg, és ennek érdekében még egy üvegajtón is kész átugrani, ami miatt kórházba kerül. 
172 „Deréktól lefelé béna vagyok”Dead from waist downJames WiddoesUSA2010. december 6.
Magyarország2011. november 11.
Alan le van égve, és így egy szép születésnapi ajándékot se tud venni Lyndsey-nek. Pluszmunkát is vállal, de az ezért kapott pénzért csak átverik egy ékszerrel. Hozzányúlna Jake főiskolára eltett pénzéhez, azt gondolván, hogy úgysem megy oda, de Jake váratlanul bejelenti, hogy mégis szeretne menni. Nem marad más választása, ellopja Judith egy pár fülbevalóját, és azt adja oda neki. 
173 „Nem csokis falat, inkább meghalt a kiskutyám”Chocolate Diddlers or My puppy’s deadJames WiddoesUSA2010. december 13.
Magyarország2011. november 18.
Charlie szakít Courtney-val, de ezután egyre furcsábban kezd el viselkedni. Miután az állapota egyre aggasztóbb lesz, úgy dönt, hogy beszél Dr. Freemannel. Ezután Alannel együtt megnézik a Glee-t. 
174 „Borz, kutyaszar és ketchup”Skunk, Dog Crap and KetchupJames WiddoesUSA2011. január 3.
Magyarország2011. november 25.
Charlie és Lyndsey felfedezik, hogy közös bennük a sportfogadás iránti vonzalom. Alan féltékenykedni kezd, és aggódik, amikor Charlie is hivatalos lesz a lakásavató buliba. Kémkedni kezd, aminek az lesz a vége, hogy lespricceli őt egy borz. Megszégyenül, és bár kap egy újabb esélyt, a viselkedésével alaposan elpuskázza a dolgot. 
175 „Jönnek a japcsik, kapitány?”Lookin for japanese subsJames WiddoesUSA2011. január 17.
Magyarország2011. december 2.
Rose és Charlie újra találkoznak, néhány hónappal a kamuházasság után. Charlie rájön, hogy szerelmes belé, és most fordul a kocka: ő lesz az, aki mindig a nyomában jár. Rose megjátssza, hogy házas asszony, de aztán végül "félrelép". Közben Jake és Elridge Jackass-stílusú trükköket akarnak csinálni. 
176 „Három lotyó és egy steak”Three hookers and a philly cheesesteakJames WiddoesUSA2011. február 7.
Magyarország2011. december 9.
Egy másik csontkovács praxisa sokkal jövedelmezőbb a környéken, és Alan szerint ez a jó reklámok miatt van. Pénzt kér Charlie-tól, aki szó nélkül ad neki a reklámjaira. Ezen felbátorodva kér Evelyntől is, aki szintén ad neki, sőt Herb is, akit egy remek üzleti terv ötletével szed rá. A nyereségből kifizeti Charlie-t, aki viszont visszaadja neki a pénzt a kamatokkal együtt, hogy újra megforgassa. A dolog miatt bűntudata van, de a tükörképével beszélgetve rájön, hogy ez mégis egy jó ötlet. Rose és Charlie még mindig találkozgatnak; a pizzásfiú rájön, hogy a férj igazából egy próbababa, de nem tudja elmondani Charlie-nak. 
177 „Ne fordulj többé paphoz!”That Darn PriestJames WiddoesUSA2011. február 14.
Magyarország2011. december 16.
Rose be akar szállni Alan üzletébe, de rájön, hogy az egész csak egy trükk, és megfenyegeti, hogy leleplezi. Válaszul Alan azzal fenyegetőzik, hogy elmondja Charlie-nak, hogy a férj igazából egy bábu. Rose felajánlja, hogy kifizeti a pénzt, amivel mindenkinek tartozik, de Alan számára fontosabb lesz a hűsége Charlie-hoz. Végül mégis beleegyezik, amikor kiderül számára, hogy Charlie elveszi feleségül Rose-t. 

9. évad: 2011-12[szerkesztés]

# Cím Eredeti cím Rendezte Bemutató
178 „Nagyon örvendek, Walden Schmidt!”Nice to Meet You, Walden SchmidtJames WiddoesUSA2011. szeptember 19.
Magyarország2012. november 9.
Charlie Párizsban a nászútján "véletlenül" a metró alá esik, és életét veszti. Alannek ki kell költöznie a házból, mert hiába örökös, rengeteg rajta a tartozás. Váratlanul felbukkan a parton egy internetmilliomos, Walden Schmidt, aki a feleségével való válása miatt öngyilkos akar lenni, de Alan lebeszéli róla. Összebarátkoznak, és Walden végül úgy dönt, megveszi a házat. 
179 „Az, aki szeret kukkolni”People Who Love PeepholesJames WiddoesUSA2011. szeptember 26.
Magyarország2012. november 9.
Walden beköltözik a házba, amit érintetlenül hagy, Alannek viszont az anyjához kell költöznie. Walden exneje, Bridget egy utolsó esélyt ad a bizonyításra, így hogy igazolja, milyen rendes ember, visszaköltözteti Alant. 
180 „A nagylányok nem kajacsatáznak”Big Girls Don't Throw FoodJames WiddoesUSA2011. október 3.
Magyarország2012. november 16.
Berta marad Walden házvezetőnője is, és beköltözik a házba - Alan volt szobájába. Így Alan és Jake egy szobán kénytelenek osztozni. Jake-re nagy hatással van Walden laza életstílusa, ezért ő sem akar továbbtanulni. Bridget újra kiadja Walden útját, aki ezután bánatos lesz. Beszélni akar Judith-tal Jake-ről, de a nő rámozdul. Jake lefényképezi őket, és ezzel zsarolja az anyját, hogy ne kelljen iskolába járnia. 
181 „Kilenc varázsujj”Nine Magic FingersJames WiddoesUSA2011. október 10.
Magyarország2012. november 16.
A bánatos Walden randizgatni kezd, és összejön Courtney-val is. Alan, aki jól ismeri a nőt, figyelmezteti Waldent a veszélyeire. Megkeresi Bridgetet, és így választania kell a két nő között. Végül, ha nehezen is, de Bridget mellett dönt- Hálából Alan visszakapja a régi szobáját, aki közben felmelegíti kapcsolatát Lyndsey-vel. 
182 „Most láttam egy óriásmacskát egy churróval”A Giant Cat Holding A ChurroJames WiddoesUSA2011. október 17.
Magyarország2012. november 23.
Alan felfedezi, hogy Lyndsey egy amatőr pornófilmben szerepelt fiatalkorában. Őszinteséget követel tőle, s ezért ő is elmondja az összes kis stiklijét, amit az elmúlt években csinált - amivel csak azt éri el, hogy Lyndsey kidobja. Walden a filmből nyert ötlet alapján füves sütit készít Bertával, amit megesznek, majd bulit rendeznek Alan felvidítására. Lyndsey bocsánatot akar tőle kérni a hevességéért, de amikor rájön, hogy Alanről előző este tejszínhabos cseresznyét ettek bikinis lányok a buliban, újra kiadja az útját. 
183 „Guggolva kellett pisikélnem”The Squat and the HoverJames WiddoesUSA2011. október 24.
Magyarország2012. november 23.
Walden megkapja a válási papírokat, ami miatt teljesen összeomlik, és elhatározza, hogy New Yorkba megy. Alan, aki fél, hogy eladja a házat, megpróbálja lebeszélni erről. Elmennek Dr. Freemanhez, akinek hatására megpróbálja feldolgozni a dolgait. Mikor meglátja, hogy Bridget egy másik férfival randizik, ő is megpróbál továbblépni. A bárban megpróbál felszedni egy, az exnejére emlékeztető nőt, akiről kiderül, hogy leszbikus. Hogy a bizalmába férkőzzön, eljátssza, hogy ő és Alan melegek. 
184 „Olyan vizet permetező japán vécé”Those Fancy Japanese ToiletsJames WiddoesUSA2011. október 31.
Magyarország2012. november 30.
Evelyn egy banki széfben megtalálja Charlie naplóját, amit odaad Alannek. Ahogy elkezdi olvasgatni, rájön, hogy a bátyja sokszor érzelmesebb és törődőbb volt, mint ahogy azt kifelé mutatta. Jake-et egy lány, Megan kezdi el korrepetálni, akibe halálosan bele van esve. A gond csak az, hogy a lánynak Walden jön be, akit viszont sokkal jobban izgat az, hogy átrendezze a házat a saját szájíze szerint. Ebben Evelyn segít neki, és bár Alan figyelmezteti, hogy az anyja egy férfifaló, nem hallgat rá... 
185 „Köszönöm a közösülést”Thank You For The IntercourseJames WiddoesUSA2011. november 7.
Magyarország2012. november 30.
Walden eladja Charlie régi zongoráját, ami miatt Alan teljesen depressziós lesz, mert hiányzik neki a bátyja. Egy égi jelért fohászkodik, mire megjelenik egy labrador, és a gazdája, egy gyönyörű nő. Hogy lenyűgözze, Alan Charlie-ként mutatkozik be, ám ezután teljesen elhatalmasodik rajta a dolog, és a saját bátyjának képzeli magát. Walden pszichiátriára viteti, azzal, hogy elhiteti vele, hogy Vegasba mennek. 
186 „Frodó portfóliója”Frodo's HeadshotsJames WiddoesUSA2011. november 14.
Magyarország2012. december 7.
Alant kiengedik a pszichiátriáról, de hamarosan új nehézséggel kell szembenéznie, amikor megtudja, hogy Megan talán terhes lett Jake-től. Megbeszélést szervez Judith-ékkal, ahol Walden megállapítja Milly-ről, hogy nagyon hasonlít Alanre, ami Herböt érzékenyen érinti. Walden összejön Lyndseyvel, ami Alant fekteti a padlóra, el kell költöznie a házból, és még az adóhivatal is követel tőle egy nagyobb összeget. Öngyilkos akar lenni, de nem tud. Miután az anyja sem segít neki, egy raktárba költözik, ahol Herb, aki rájön, hogy nem a kislány apja, az életére tör... Hamarosan kiderül, hogy ez egy rémálom, és igazából nem történt meg, de Alannek szembe kell néznie vele, hogy a bátyja halálával a dolgok megváltoztak. 
187 „Egy üvegtál tele üveggolyókkal”A Fishbowl Full of Glass EyesJames WiddoesUSA2011. november 21.
Magyarország2012. december 7.
Walden megismerkedik egy Zoey nevű nővel, akivel Jake tanácsára randira megy, noha úgy érzi, erre nem áll készen. A dolog katasztrofálisan sül el, mert még mindig Bridgetbe szerelmes. A randi előtt Alanre bízza a jegygyűrűjét, mintegy jeleként annak, hogy továbblépne, majd a tengerbe is dobja azt. Nem tudja, hogy Alan időközben szemet vetett rá, mert megtudta, mennyit is ér... 
188 „Milyen helyes kis leszállópálya”What A Lovely Landing StripJames WiddoesUSA2011. december 5.
Magyarország2012. december 14.
Walden egy második esélyt kér Zoeytól, hogy bebizonyítsa, most már tényleg túl van Bridgeten. Hogy bebizonyítsa, a szeme láttára írja alá a válási papírokat. Összejönnek, és minden tökéletes addig, míg meg nem jelenik Bridget, hogy visszajöjjön Waldenhez. Szexelnek, de a végén megmutatja neki a válási papírokat, ami rettentően feldühíti őt. Követni kezdi Waldent és Zoeyt, hasonlóen, mint korábban Rose, aki így egy új tanítványra lelt... 
189 „Egy rossz mozdulat, és irány Zimbabwe”One False Move, Zimbabwe!James WiddoesUSA2011. december 12.
Magyarország2012. december 14.
Alan az első karácsonyát tölti Charlie nélkül, ráadásul az anyja és Jake sincsenek a közelben. Mikor megtudja, hogy Walden csinos anyja, Robin meglátogatja őket, izgalomba jön, és megpróbálja lenyűgözni a nőt, de sosem sikerül neki. Walden rájön, hogy a gyerekkori képzeletbeli gorillabarátja, Magilla tényleg létezett, mert az anyja főemlősökkel foglalkozik. Magillát visszaküldték a dzsungelbe, mert megpróbált megölni egy Jehova tanúját, Walden pedig gyerekkorában attól rettegett, hogy ha rosszul viselkedik, őt is Afrikába küldik. Mérgében elmegy otthonról és Zoey családjához megy tökrészegen. Zoey felhívja Alant, hogy segítsen Waldenen. 
190 „Lassú körkörös mozdulatokkal”Slowly and in a Circular FashionJames WiddoesUSA2012. január 2.
Magyarország2012. december 21.
Walden egy rossz üzleti manővere miatt Bridget és Robin, a cégének a társtulajdonosai úgy döntenek, hogy lemondatják, mint elnököt. Zoey tanácsára beveszi Alant is a cégbe, így egy szavazattal több szól mellette, azaz a nők nem tudják lemondatni. Megpróbálják meggyőzni Alant, de ő hűséges marad, aminek következtében elnyeri barátja elismerését és jutalmát. 
191 „Mint egy oposszum kemó után”A Possum on ChemoJames WiddoesUSA2012. január 16.
Magyarország2012. december 21.
Walden megszánja a magányos Alant, és elviszi magával egy este, Zoey nagy bosszúságára. Az étteremben találkozik Lyndseyvel, aki egy új férfival van, ami csak még jobban elkeseríti. Végül azonban Lyndsey bevallja, hogy Alan számára az ideális férfi. Közben Walden rájön, hogy Zoey szerint imidzset kellene váltania, ezért meg akar borotválkozni és levágatni a haját. Mikor kiderül, hogy ez csak azért van, mert nem akarja, hogy ápolatlanul jelenjen meg egy rendezvényen mellette, Alan meggyőzi, hogy nem szabad hagynia, hogy egy nő rátelepedjen az életére. 
192 „Karót nyelt királylány”The Duchess of Dull-in-SackJames WiddoesUSA2012. február 6.
Magyarország2013. január 4.
Walden ideges lesz, mert Zoey szerint nem olyan jó már a szexuális életük, és a nőnek az sem tetszik, hogy nem akar találkozni a kislányával. A hallgatózó Berta a hangulat felpörgetésére a csokis sütijét ajánlja de ennek rossz vége lesz, miután Zoeyra furcsa hatással van. Végül felbukkan Zoey exférje is, akivel szemben Waldennek is bizonyítania kell. Kapcsolatuk végül megszilárdul. 
193 „Kortyolás, költészet, és kettyintés”Sips, Sonnets and SodomyJames WiddoesUSA2012. február 13.
Magyarország2013. január 4.
Zoey és Lyndsey elkezdenek apróságokon civakodni, majd becsmérelni a másikat, ami miatt elmérgesedik a viszony a házban. A két pár eltervezte, hogy hol töltik a Valentin-napot, de az évszázad vihara miatt otthon kell maradniuk, együtt, összezárva. Walden és Alan el kell, hogy induljanak a nők kérésére vásárolni az ítéletidőben, miközben Zoey és Lyndsey kibékülnek. 
194 „Csak a számba ne!”Not In My Mouth!James WiddoesUSA2012. február 20.
Magyarország2013. január 11.
Walden szerelmet vall Zoeynak, amire nem kap választ, ezért elkeseredik, és egy másik nő, Jennifer mellett köt ki - csakhogy közben Zoey is el akarja mondani, hogy szereti őt. Alan eközben Lyndsey alkoholproblémái miatt aggódik, Jake pedig szemet vet Jenniferre. 
195 „A fogszuvasodás elleni küzdelem”The War Against GingivitisJames WiddoesUSA2012. február 27.
Magyarország2013. január 11.
Walden és a régi üzleti partnere, Billy között elmérgesedett a viszony, de mégis egy új projekten kezdenek el dolgozni. Amikor Walden számára kiderül, hogy Billy lefeküdt Bridgettel, kitör a botrány. Közben Alan, aki Lyndsey távollétében rájön, hogy egyedül van, barátokat próbál keresni. Végül Berta mellett köt ki, de a barátkozási próbálkozása balulüt ki. 
196 „Palmdale, bah”Palmdale, EchJames WiddoesUSA2012. március 19.
Magyarország2013. január 18.
Alan és Lyndsey találkoznak a nő anyjával, aki bár kedvesnek mutatkozik, a stílusa rendkívül emlékeztet Evelynére, ezért úgy döntenek, hogy bemutatják őket egymásnak. Először nem jönnek ki jól egymással, de aztán érdekes fejlemények történnek. Eközben Jake és Elridge Walden körül legyeskednek, hogy gyors pénzkereset reményében a tanácsadói lehessenek. 
197 „Nagyi pitéje”Grandma's PieJames WiddoesUSA2012. április 9.
Magyarország2013. január 18.
Walden új alkalmazást dob a piacra, Billyvel, és Bridgettel, azért, mert a kezdeti fejlesztésben mindketten benne voltak. Zoey emiatt mérges, ezért Walden elhatározza, hogy a békesség kedvéért egy vacsorát rendez, mindenki részvételével. Ott aztán Bridget előadja, hogy nem akar semmit Waldentől, de megvádolja Zoeyt, hogy csak a pénzre hajt. Hogy bizonyítsa az ellenkezőjét, a kérésére Zoey egy hétre beköltözne Waldenhez a házba a kislányával - de csak azzal a feltétellel, ha Alan addig kiköltözik. Közben Evelyn és Lyndsay anyja úgy döntenek, összeköltöznek és felvállalják a kapcsolatukat. 
198 „Vektor úr azt mondja, igen”Mr. Hose Says 'Yes'James WiddoesUSA2012. április 16.
Magyarország2013. január 25.
Az összeköltözés megtörténik, de Walden teljesen kikészül, mert Zoey hiperaktív és válogatós kislánya teljesen kiborítja. Alan közben beköltözik Lyndseyhez, de ott a nő csak házimunkák elvégzésére fogja be. Mindennek ellenére Alan akkor is szexelni szeretne vele, amikor egy sor furcsa balesetet szenved el. 
199 „Ezért nyergeltünk át a pasikra”Why We Gave Up WomenJames WiddoesUSA2012. április 30.
Magyarország2013. január 25.
Walden már nem biztos benne, hogy működne az együttélés Zoeyval és a kislányával, de nem akarja őket kirakni. Alannek viszont mennie kell. A hír hallatán váratlanul rosszul lesz és kórházba kerül. Állítólag szívrohama volt, amit Zoey nem hisz el. A kórházban válatlanul megjelenik előtte egy csúnya kövér nő, aki azt állítja magáról, hogy ő Charlie szelleme, akinek büntetésül az örökkévalóságig ilyen női testben kell élnie. Most azért tért vissza, hogy segítsen az öccsének a saját lábára állni. Alan ezt meg is teszi, és elköltözik, Zoey nagy örömére, de Walden bánatára. Egy lelakott apartmanba kerül, ahol ismét megjelenik neki Charlie szelleme, aki előadja, hogy igazából azért csinálta az egészet, hogy jól megszivassa, és hogy végre kiköltözzön a házából. Alan megjátszik egy második szívrohamot, így aztán végül Walden mégiscsak visszaviszi a házba. 
200 „Megtennéd, hogy a számhoz teszed a szívószálat?”The Straw In My Donut HoleJames WiddoesUSA2012. május 7.
Magyarország2013. február 1.
Különös módon mindenki nagyon kedvesen bánik Alannel, az egészségi állapota miatt. Az orvosa szerint tökéletesen egészséges, de megijed, hogy emiatt mindenki újra úgy fog bánni vele, mint azelőtt, ezért aztán megjátssza, hogy szívbeteg, és szívátültetésre van szüksége. Zoey azonban rájön a trükkre, így Alan egy harmadik szívrohamot is szimulál. Lelepleződése ellenére maradhat a házban. 
201 „Nézze, az Al-Kaida!”Oh Look! Al-Qaeda!James WiddoesUSA2012. május 14.
Magyarország2013. február 1.
Jake és Elridge leérettségiznek. Alan megkéri Waldent, hogy adjon a munkát a fiúknak, de ő nem tud, mert képzetlenek. Billy viszont rájuk bízza egy szerverterem felügyeletét. Pornóletöltés iránti szenvedélyük miatt azonban minden elromlik, és hatalmas galibát csinálnak. Ezután a két fiú elhatározza, hogy csatlakoznak a hadsereghez. Alan meg akarja akadályozni Jake belépését, sikertelenül. 

10. évad: 2012-2013[szerkesztés]

# Cím Eredeti cím Rendezte Bemutató
202 „Mégiscsak jöhet a pohár tej”I Changed My Mind About the MilkJames WiddoesUSA2012. szeptember 27.
Magyarország2013. augusztus 23.
Walden meg akarja kérni Zoey kezét a születésnapján, de ő szakít vele, azt állítva, hogy már van valakije. Bánatában lerészegedik, és mikor megeszi Berta füves sütijét, különös dolgokat kezd el hallucinálni. Közben Jake kezd hosszászokni a katonaélethez. Alan reménykedik, hogy Walden és Zoey között nem lesz semmi, mert akkor repül a házból. 
203 „Egy nagy halom kutya”A Big Bag of DogJames WiddoesUSA2012. október 4.
Magyarország2013. augusztus 23.
Walden kiállhatatlanná válik a szakítást követően, amelyet senki nem néz jó szemmel. A dolgok végül úgy oldódnak meg, hogy Zoey kislányának a születésnapjára vesz egy nyáladzó kutyát, bizonyítván, hogy felnőttként is tudja kezelni a helyzetet. 
204 „Négy golyó, két ütő, és egy háló”Four Balls, Two Bats and One MittJames WiddoesUSA2012. október 11.
Magyarország2013. augusztus 30.
Alan és Lyndsey édeshármason gondolkodnak. A kérdés csak az, ki legyen a harmadik fél. Walden beleegyezik, hogy először ő legyen az, ám a dolog katasztrofálisan sül el: Lyndseynek jobban bejön Walden, mint Alan, aki pedig sírva fakad, mert nem tette magát túl Zoey-n. Másnap éjjel egy vadidegen nővel próbálkoznak, de annak is jobban tetszik Walden. 
205 „Tudod, mire való a nyalóka, ugye?”You Do Know What the Lollipop's ForJames WiddoesUSA2012. október 18.
Magyarország2013. augusztus 30.
Walden családjának egy barátja, Missi érkezik látogatóba, akiről tévesen azt feltételezi, hogy rányomul. Igazából az anyjával akarja összehozni. Jake hazalátogat a seregből, és megtetszik neki Missi. 
206 „Nem így nevezik Amszterdamban”That's Not What They Call It in AmsterdamJames WiddoesUSA2012. október 25.
Magyarország2013. szeptember 6.
Miután Walden egyre mélyebbre süllyed a magány mocsarában, Lyndsey javaslatára dupla randikat szerveznek neki, de mind balul sül el. Ezért aztán úgy dönt, hogy egy ideig egyedülálló marad. Végül Rose fedezi fel magának, és Walden, Alan minden figyelmeztetése ellenére, a társaságában marad. 
207 „Öljétek meg!”Ferrets, Attack!James WiddoesUSA2012. november 1.
Magyarország2013. szeptember 6.
Walden már majdnem beköltözteti magához Rose-t, amikor Zoey felbukkan, és közli, hogy még mindig szereti őt. A hírt közli Rose-zal is, aki bár látszólag beletörődik, hogy elhagyják, de valójában előbb vadászgörényeket uszít rá, majd bemártja Zoeynál. Walden hiába próbálja megmagyarázni a helyzetet, mivel Rose már beköltözött, Zoey újra otthagyja. 
208 „Ne egyél kínai mustárt”Avoid the Chinese MustardJames WiddoesUSA2012. november 8.
Magyarország2013. szeptember 13.
Walden egy Whitney nevű színésznőnek fizet, hogy játssza el a barátnőjét, és végül beleszeret. Végül kiderül számára, hogy köztük nem lehet semmi, mert a nő leszbikus. Jake és Missi a tengerparton randiznak, de mivel engedély nélkül jött el a seregből, a tettét dezertálásnak nézhetik. Végül a lány meggyőzi, hogy kettejük közt nincs realitása egy kapcsolatnak. 
209 „Csak a nőgyógyászom említett valamit”Something My Gynecologist SaidJames WiddoesUSA2012. november 15.
Magyarország2013. szeptember 13.
Lyndsay és Alan kapcsolata válságba jut, miután Alan nem nézi jó szemmel, hogy a nőgyógyásza elhívta őt randira. Végül egy öregember hatására elfogadja, hogy nem lehet minden tökéletes, és megkéri Lyndsey kezét. Walden kölcsönkéri Alan kocsiját, hogy szervizbe vihesse vele a biciklijét, de útközben lerobban, és egy idős gazdag nő szemet vet rá az út szélén... 
210 „Sikítok, amikor vizelek”I Scream When I PeeJames WiddoesUSA2012. november 29.
Magyarország2013. szeptember 20.
Kandi, aki azóta híres színésznő lett, újra felbukkan, és közli, hogy újra össze akar jönni Alannel. Ő azonban Lyndseyt választja, a nő legnagyobb örömére. Másnap az újságokban olyan fotók jelennek meg, mintha együtt lettek volna, holott Alan éppen tiltakozni próbált Kandi nyomulása ellen. Kandi megmagyarázza a helyzetet Lyndseynek, majd lefekszenek egymással. Walden a születésnapján meglátogatja Bertát egy különleges füves sütivel, amitől rendesen beállnak, majd egy drága autót is ajándékoz neki. 
211 „Egyheréjű Johnson”One Nut JohnsonJames WiddoesUSA2012. december 6.
Magyarország2013. szeptember 20.
Walden megunja, hogy minden nő csak a pénze miatt szereti őt, ezért kitalál egy alternatív személyiséget, Sam Wilsont, akit Alanhez hasonlatosra formál. Megismerkedik egy Kate nevű lánnyal, aki szegény, de arról ábrándozik, hogy egy nap divattervező lehet. Azt hazudja neki, hogy Alannél él, aki piszkosul gazdag - Alan ennek hatására egy bunkó és fellengzős gazdag fickó imidzsét veszi fel. Kate eléri, hogy Walden hozzá költözzön. Be is vallja neki, hogy ő igazából egy milliárdos, de a lány nem hiszi el neki. 
212 „Nem csináltam a Mikulás farkának lyukat”Give Santa a Tail-HoleJames WiddoesUSA2012. december 13.
Magyarország2013. szeptember 27.
Walden továbbra is eljátssza, hogy ő Sam Wilson. Kate arra kéri, hogy az ünnepek közeledtével keressen állást. Miközben így tesz, a kollégája, Billy egy találmányukat akarja eladni a neten, és folyamatosan hívogatja Waldent, hogy mekkora vételárért mehet. Walden kizárólag 1,2 milliárdért hajlandó belemenni, ami össze is jön, éppen akkor, amikor 55 dollár értékben ad el karácsonyfát Sam Wilsonként. kate varrógépe elromlik, ezért Walden ezt vesz neki ajándékba karácsonyra. Alan magányosan tölti az ünnepeket, egészen addig, míg Berta váratlanul be nem állít. 
213 „Üdv itt Alan-lakban!”Welcome to AlancrestJames WiddoesUSA2013. január 3.
Magyarország2013. szeptember 27.
Walden úgy dönt, hogy kisegíti Kate-et, de ezt Sam Wilsonként nem teheti meg. Így Alannek kell eljátszania, hogy mint milliomos, hajlandó százezer dollárt adni neki, hogy elutazhasson New Yorkba, és divattervező lehessen. Közben Walden belecsavarodik a hazugságába, ami miatt elkezd ritkulni a haja, és merevedési gondjai támadnak. Alan elviszi Charlie régi gyógyszerészéhez, aki furcsa dolgokat ajánlgat neki. Végül Kate elutazik, Walden pedig olyan feszült lesz amiatt, hogy el kell mondania az igazat, hogy három hétre bezárkózik, depressziós lesz, és a sok evéstől elhízik. 
214 „Fogj egy pávatollat és állj be a sorba”Grab a Feather and Get in LineJames WiddoesUSA2013. január 10.
Magyarország2013. október 4.
Walden úgy dönt, elutazik New Yorkba, és bevall mindent Kate-nek, mert úgy érzi, ő élete szerelme. Vele tart Alan is, abban bízva, hogy meg tudnak nézni a Broadway-en egy jó kis musicalt. Végül Kate és Walden viharos kapcsolati válságát dolgozzák fel egy musicalbetétben az epizód során. 
215 „Fuss, Steven Staven, fuss!”Run, Steven Staven! Run!James WiddoesUSA2013. január 31.
Magyarország2013. október 4.
Lyndsey nagyon mérges Alanre, mert nem adott neki lakáskulcsot, pedig szüksége lett volna rá, amikor gyorsan vécére kellett volna mennie. Alan ezt azzal indokolja, hogy nem adhat, mert a ház nem is az övé. Alan rájön, hogy a nő a nőgyógyászával, Steven Stavennel randizik, miközben Kate és Walden szakítása biztossá válik, ráadásul Billyt is kidobja Bridget. Ha ez még nem lenne elég, találkoznak Herbbel is, akit Judith szintén kidobott, mert megcsalta a recepciósával. A négy hoppon maradt férfi együtt tölti az estét, és miután rájönnek, hogy egyedül Alannek van valami esélye visszaszerezni a barátnőjét, arra bátorítják, hogy tegye meg. Alan össze is szedi magát, és a páros kibékül, miközben kiderül, hogy Stevennel amúgy sem működtek volna a dolgok. 
216 „Bármit kitetoválok, piercinget teszek bele, vagy betömöm”Paint It, Pierce It or Plug ItJames WiddoesUSA2013. február 7.
Magyarország2013. október 11.
Jake hazahozza Tammyt, a 36 éves barátnőjét, ami frusztrálja Alant, lévén a nő emellett még börtönviselt, gyerekei vannak, és tetoválóművész. Tammy tisztában van Alan gondjaival, így mikor Jake titka, hogy el akarja venni őt Vegasban, kiderül, egyelőre arra kéri, halasszák ezt el. 
217 „Egy dagadt repülő bébi apja”Advantage: Fat, Flying BabyJames WiddoesUSA2013. február 14.
Magyarország2013. október 11.
Alan egy romantikus Valentin-napot tervez Lyndseyvel, de az egészből nem lesz semmi, miután kórházba kerül, mert megsebesíti magát, amikor egy szívecskét akar belenyírni a fanszőrébe. Lyndsey különös módon mégis élvezi a napot, mert egy rendőri kíséret mögött 95-tel hajthat a kórházba. Közben Kate újra felbukkan, és Walden azt hiszi, hogy azért, mert folytatni szeretné a kapcsolatukat. Szomorúan konstatálja, hogy mindennek kizárólag az az oka, hogy a lány vissza szeretné fizetni a százezer dollárt, mert jelentkezett egy új befektető. Végül mégis az ágyban kötnek ki, de mindketten belátják, hogy a kapcsolatuk a távolság miatt fenntarthatatlan. Az is kiderül, hogy a titokzatos új befektető nem más, mint Rose, aki így akarja Kate-et távol tartani Waldentől. 
218 „A varjúdombi suli rejtélyei”Throgwarten Middle School MysteriesJames WiddoesUSA2013. február 21.
Magyarország2013. október 18.
Walden újranézi egy régi videóját, amiben az álmairól beszélt, és szomorú, mert felesége és családja azóta sincs. Elmegy egy buliba, ahol gazdag egyedülálló nőkkel próbál ismerkedni, és végül Bridget-tel találkozik. Az ágyban kötnek ki és felújítják kapcsolatukat, de Bridget egyre jobban és jobban próbálja meg kontrollálni Waldent. Végül a hatására elküldi Alant és Bertát is... mígnem egy nap arra ébred, hogy nincsenek meg a heréi, mert Bridget azokat is elvette tőle. Kiderül, hogy az egészet csak képzelte, így boldogan távozik a buliból. 
219 „A 9:04-es járat érkezik az 1-es vágányra”The 9:04 from PembertonJames WiddoesUSA2013. március 7.
Magyarország2013. október 18.
Alan véletlenül galibát csinál a konyhában, aminek a kenyérpirító látja kárát. Vesz egy másikat, de azt Walden olcsónak és gagyinak találja, ami miatt összevesznek. Alannek el kell költöznie. Először Lyndseyhez megy, de mivel ott be kell szállnia a számlákba is, inkább továbbáll. Az egyedül élő Herbnél köt ki, akivel nagyon jól megvannak, ám Walden közben rájön, hogy Alan nélkül egyedül van, és vissza akarja őt hívni a házba. A baj csak az, hogy Herb nem akarja elengedni. Végül megállapodnak, hogy "megosztoznak" rajta. 
220 „Izgalmas rész, elloptak egy kanalat”Big Episode. Someone Stole a SpoonJames WiddoesUSA2013. március 14.
Magyarország2013. október 25.
Jógázás közben Walden megsérti a heréit, Herb pedig segít neki kivizsgálni. Kiderül, hogy nincs komolyabb baj, és utána beszédbe elegyednek. Herb szeretne túllenni a váláson, és Waldentől kér tanácsokat. Végigbulizzák az éjszakát két nővel, ami után Waldennek masszív másnapossága van, de Herböt meg se viseli. A következő napokat bulizással tölti, ami már Alant is megviseli, és mikor távozásra akarják őt kérni, mérgesen távozik. Miután teljesen becsavarodik, Judith segítségét kérik. És bár ez beválik, kiderül, hogy Herb új recepciósa még az előzőnél is szexibb... 
221 „Bazinga! Ez egy tévéműsorból van”Bazinga! That's from a TV ShowJames WiddoesUSA2013. április 4.
Magyarország2013. november 8.
Jake hazalátogat a hétvégére, és közli, hogy közös megegyezéssel szakítottak Tammyvel. Később kiderül, hogy az ok egész más volt: az, hogy Jake megcsalta őt a lányával. Megpróbálják megbeszélni a dolgokat, ám felbukkan Ashley, és bevallja Jake-nek, hogy szerelmes belé. Bonyolítja a dolgot, hogy felbukkan Jerry, Ashley exbarátja, aki sokkal idősebb a lánynál. Így Jake végül hoppon marad. 
222 „Még egy éjszakát Neil Diamond-dal”Another Night with Neil DiamondJames WiddoesUSA2013. április 25.
Magyarország2013. november 8.
Lyndsey szakít Alannel, mert szerinte a kapcsolatuk nem vezet sehová. Alan mégse szomorú, mert úgy véli, ez mindig így szokott lenni, és úgyis kibékülnek. Csakhamar rájön, hogy Lyndsey egy Nick nevű fickóval randizik. Miközben kémkedni kezd utánuk, számtalan balesetet szenved, és végül fel kell adnia. Walden bemutatja őt Nick exnejének, aki szintén kémkedett utánuk, s ketten bosszúból együtt töltik az éjszakát. 
223 „A lasztexruci”My Bodacious VidaliaJames WiddoesUSA2013. május 2.
Magyarország2013. november 15.
Mivel Alan még mindig depressziós a szakítás miatt, Walden komplett stílusváltást javasol neki. Annak ellenére, hogy elég ijesztő, hetvenes évekbeli külsőt sikerül felvennie, sikeresen felszed egy Meghan nevű nőt. Felmennek hozzá, ahol kiderül, hogy a nőnek van egy 92 éves, kómában lévő férje, Victor. Előtte esnek egymásnak, ám amikor azt hiszik, hogy a férfi meghalt, megijednek, mert a nőt kitagadnák az örökségből Victor hozzátartozói. 
224 „Pincérnők, készüljetek a borravalóra”Cows, Prepare to Be TippedJames WiddoesUSA2013. május 9.
Magyarország2013. november 15.
Jake hazajön és közli, hogy legalább egy évig Japánban lesz, ami elszomorítja Alant. Együtt töltenek egy apa-fia hétvégét, ahol Jake bevallja, hogy sokáig úgy hitte, az apja a hibás a válásukért, de rájött, hogy nem így van. Közben Walden egy 22 éves lánnyel randevúzik, de aztán szemet vet a lány nagyanyjára. 

11. évad: 2013-2014[szerkesztés]

# Cím Eredeti cím Rendezte Bemutató
225 „Nyamnyamnyamnyam”NangnangnangnangJames WiddoesUSA2013. szeptember 26.
Magyarország2015. augusztus 12.
Váratlanul beállít a házba Jenny, egy 25 éves nő, azt állítva, hogy ő Charlie bal kézről született gyereke. Kiderül, hogy egy alkalmi kapcsolatból származik, és Charlie is tudott róla, legalábbis mindig küldött tartásdíjat. Az egész család szívélyesen fogadja, de sokkolja őket, amikor kiderül, hogy éppen olyan, mint az apja - nem veti meg az italt, de a nőket sem. 
226 „Azt hiszem, itt volt meg Lucille Ball”I Think I Banged Lucille BallJames WiddoesUSA2013. október 3.
Magyarország2015. augusztus 13.
Walden nem örül, hogy Jenny beköltözött Jake régi szobájába, mert abból ő konditermet akar csinálni. Evelyn szívesen látná a házában a lányt, ahogy az újdonsült barátja is, a 91 éves Marty, akinek édeshármason jár az esze. Közben Alan mindenáron szeretné visszaszerezni Lyndsey-t, de ez nem megy egyszerűen. 
227 „Az áldatlan almássüti”This Unblessed BiscuitJames WiddoesUSA2013. október 10.
Magyarország2015. augusztus 14.
Miután Berta megsérül takarítás közben, Alan és Walden úgy vélik, ideje nyugdíjba mennie. Ezt azonban sértésnek veszi és felmond. Helyette megpróbálnak felvenni egy új házvezetőnőt, de egyik se válik be, így kénytelenek könyörögni Bertának, hogy térjen vissza. 
228 „Csitt-csatt, a pia miatt”Clank, Clank, Drunken SkankJames WiddoesUSA2013. október 17.
Magyarország2015. augusztus 17.
Alan és Lyndsey újra találkozgatnak, annak ellenére, hogy nincsenek együtt. Ezt meglátja Stephanie, Lyndsey barátnője, ezért Alannek randiznia kell a nővel, hogy elterelje magukról a gyanút. Közben Walden hatalmas bulikat szervez Jennyvel és barátnőivel, ami után egymás mellett ébrednek meztelenül az ágyban. Egy videófelvétel visszanézésére van szükség, hogy kiderüljön, mi is történt igazából. 
229 „Alan Harper, a nők kedvence 2003 óta”Alan Harper, Pleasing Women Since 2003James WiddoesUSA2013. október 24.
Magyarország2015. augusztus 18.
Alan és Lyndsey újra összejönnek, de továbbra is csak szexkapcsolatra, mert a nő együtt van egy Larry nevű fickóval, akiben szerinte megvan az, ami Alanben nincs. Alan elhatározza, hogy "Jeff Erősember" álnéven megismerkedik Larryvel, és ennek nem várt következményei lesznek. Közben Walden megpróbálja rávenni Jennyt, hogy folytassa a színészkedést, ami nehezen akar beindulni. 
230 „Az igazság csillagmintás feszülős forró sortban”Justice in Star-Spangled Hot PantsJames WiddoesUSA2013. november 7.
Magyarország2015. augusztus 19.
Alan találkozik gyerekkori kedvencével, Lynda Carterrel, aki azt hiszi, hogy ő és Walden melegek, mert együtt élnek. Waldent kéri meg, hogy segítsen megszerezni a nőt, de ahelyett, hogy komolyan viselkedne, őrült rajongóvá változik. Közben kiderül, hogy Lyndát inkább Walden érdekli. 
231 „Olyan vagy, mint egy leszbi zombi”Some Kind of Lesbian ZombieJames WiddoesUSA2013. november 14.
Magyarország2015. augusztus 24.
Alan és Walden megismerkednek két nővel, akikkel randiznak. Mikor ezt Lyndsey megtudja, látszólag nem szól semmit, ám később részegen kezdi el hívogatni Alant. Újra összejönnek, de mikor kiderül, hogy a szex így egyáltalán nem izgalmas, minden visszatér a régi kerékvágásba. 
232 „Mr. Walden lenni halott, én lenni takarít”Mr. Walden, He Die. I Clean Room.James WiddoesUSA2013. november 21.
Magyarország2015. augusztus 25.
Alan rájön, hogy Larry gyanítja Lyndsey hűtlenségét, mert magánnyomozót fogadott. Különös módon Waldenre gyanakszik, akivel le akar számolni, ami Waldennek nem tetszik, és követeli Alantől, hogy vallja be az igazat. Rose segítőkész módon lép fel, és egy elhagyatott motelbe menekíti Waldent, ahol aztán lefekszik vele. Ekkor kiderül, hogy ő volt a magánnyomozó, és szól Larrynek, hogy tévedés volt. 
233 „Első számú baleseti védőügyvéd”Numero Uno Accidente LawyerJames WiddoesUSA2013. december 5.
Magyarország2015. augusztus 26.
Walden találkozik egy Nadine nevű nővel egy technológiai rendezvényen, akivel összejön. Kiderül számára, hogy a nő rettenetesen ostoba, ezért meg akar szabadulni tőle. Ám nemcsak buta, hanem ügyetlen is, így sorozatos balesetei miatt vigyáznia kell rá. Közben Jenny elviszi Alant egy melegbárba, ahol azt ígéri, hetero nők is lesznek. Meg is ismerkedik egy Paula nevű nővel, akivel lefekszik, és csak utána derül ki számára, hogy eredetileg Paulnak hívják, és férfiként született. 
234 „Kell vodka, kell üdítő, egy turmix és egy mixer!”On Vodka, on Soda, on Blender, on Mixer!James WiddoesUSA2013. december 12.
Magyarország2015. augusztus 27.
Alan sushit kap karácsonyra Jake-től, ami a hosszú út alatt teljesen megromlott. Jenny megismerkedik egy Brooke nevű lánnyal, aki lekoptatja, de ő mindenképpen szeretne egy második randit. Alan még mindig találkozgat Paulával, ráadásul az exneje, Rachel is elkezd ráhajtani. Az epizód végén Walden összegzi a történéseket a Karácsonyi lidércnyomás című film stílusában. 
235 „És nem is sokkolták meg a puncimat”Tazed in the Lady NutsJames WiddoesUSA2014. január 2.
Magyarország2015. augusztus 28.
Walden találkozik korábbi munkatársával, Nicole-lal, akit annak idején kirúgott. Most ő az, aki új munkát ajánl neki, amit végül elfogad. Vele együtt megismeri Barryt is, aki az egekig magasztalja Waldent. A munkakapcsolat most sem tart sokáig, mert Walden jobban szereti az önálló munkavégzést. Alan táborozni megy Jennyvel és Brooke-kal, ahol vizelés közben megcsípi egy kullancs. 
236 „Baseball. Cicik. Cicik. Baseball.”Baseball. Boobs. Boobs. Baseball.James WiddoesUSA2014. január 9.
Magyarország2015. augusztus 31.
Miközben Nicole az új projektjén dolgozik, Walden mindent megtesz, hogy elcsábítsa. Közben Alan találkozik Larryvel és Lyndsey-vel. Larry felajánl egy randit egy ismerősével, Gwennel, amit Alan elfogad, Lyndsey bosszúságára. A dolgok jól indulnak, egészen addig, amíg ki nem derül, hogy egy swingerbuliba tartanak. 
237 „Meg a Legfelsőbb Bíróságba”Bite Me, Supreme CourtJames WiddoesUSA2014. január 30.
Magyarország2015. szeptember 1.
Marty megkéri Evelyn kezét, Waldent pedig felkéri tanúnak. Cserébe legénybúcsút szervez neki, sztriptíztáncosokkal, de a lányok annyira bejönnek neki, hogy lefújja az esküvőt. Alannek és Waldennek kell meggyőzniük arról, hogy ne visszakozzon. 
238 „Három jégkrémlikőrt kérek”Three Fingers of Crème de MentheJames WiddoesUSA2014. február 6.
Magyarország2015. szeptember 2.
Alan megtudja Larrytől, hogy már két hete szakítottak Lyndsey-vel. Bár bátorító szavakat mond neki, igazából vissza akar menni Lyndsey-hez. Meg is teszi és meg akarja kérni a kezét, de elkésik: Larry ugyanezt teszi. Közben Walden be akarja bizonyítani Jennynek és Brooke-nak, hogy igenis igazi férfi, és meg tud javítani bármit a házban. 
239 „Egy taxi és egy doboz penicillin”Cab Fare and a Bottle of PenicillinJames WiddoesUSA2014. február 27.
Magyarország2015. szeptember 3.
Lyndsey elküldi Alant, aki Judithnál köt ki, és részegen megkéri a kezét. Judith beleegyezik, látván a gyűrű méretét, így Waldennek kell közbelépnie, nehogy butaságot csináljanak. Közben Jenny megpróbál közelebb kerülni Brooke-hoz. 
240 „Hogy szabaduljak meg Alan Harpertől?”How to Get Rid of Alan HarperJames WiddoesUSA2014. március 6.
Magyarország2015. szeptember 4.
Larry Alant kéri fel esküvői tanúnak, aki elkezd randizni a testvérével, Gretchen-nel, igaz, álnéven. Walden úgy érzi, Nicole megcsalja őt, ám kiderül, hogy a fickó a Google-től jött állásügyben. Walden nem akar nekik dolgozni és elköltözni San Franciscóba, ezért szakítanak. Végül Barry se megy, hanem ő is beköltözik a házba. 
241 „Isten hozott, Jake!”Welcome Home, JakeJames WiddoesUSA2014. március 13.
Magyarország2015. szeptember 7.
Alan és Gretchen továbbra is randizgatnak, ami zavarja Lyndsey-t, és ismét lefekszik Alannel. Közben Waldennek erőt kell vennie magán, hogy kidobja Barryt, aki munka helyett egyfolytában csak nála lebzsel és füvezik. 
242 „West Side Story”West Side StoryJames WiddoesUSA2014. április 3.
Magyarország2015. szeptember 8.
Kate hazajön Kínából, és meghívja Waldent egy üzletének a megnyitójára. Miután együtt ebédelnek, úgy döntenek, hogy lefekszenek egymással, de mindketten ételmérgezést kapnak. Gretchen több időt akar együtt tölteni Alannel, amihez Barry felajánlja a házát. Közben Lyndsey tévedésből lefekszik Barryvel, Gretchen pedig bevallja Alannek, hogy az első férje óta bizalmatlan a férfiakkal. Lyndsey újra össze akar jönni Alannel, de ő nem akarja megcsalni Gretchent. Miután Barry idő előtt felbukkan a házban, Alan azt hazudja, hogy Barry a fia. 
243 „Lan Mao Shi Zai Wuding Shang”Lan Mao Shi Zai Wuding ShangJames WiddoesUSA2014. április 10.
Magyarország2015. szeptember 9.
Walden találkozik egy Vivian nevű stoppossal, és első látásra beleszeret. Szakít Kate-tel és a nyomába ered, de a nő elutasítja a közeledését. Közben Gretchen megtudja, hogy Alan mindvégig álnéven ismerkedett vele, ennek ellenére mégis folytatná vele a kapcsolatát. 
244 „Rengeteg üzletben jártam az örmény negyedben”Lotta Delis in Little ArmeniaJames WiddoesUSA2014. április 24.
Magyarország2015. szeptember 10.
Walden Dr. Freemanhez fordul a nőkkel kapcsolatos problémái miatt, miközben Alan megpróbálja újraindítani a csontkovács-praxisát. Mivel Dr. Freeman azt javasolja, hogy próbáljon meg több nővel randizni, mielőtt megtalálná az igazit, Walden bepróbálkozik Alan egyik páciensénél. Ez olyan fényesen sikerül, hogy Alan kihasználja a jövőbeli ügyfeleinél is, Walden tudta nélkül. 
245 „Dial 1-900-MIX-A-LOT”Dial 1-900-MIX-A-LOTJames WiddoesUSA2014. május 1.
Magyarország2015. szeptember 11.
Gretchen azt akarja, hogy vallja be Larrynek, ki is ő valójában, amit Lyndsey, két héttel az esküvő előtt, nem szeretne. Gretchen úgy érzi, hogy Alan nem is őt szereti, ennek ellenére mindenki füle hallatára, az igazi nevén megkéri a kezét. Walden megtalálja az apja régi kocsiját, amin vezetni tanult, így elindul Coloradóba Jennyvel és Barryvel, hogy visszavásárolja. 
246 „Ó, WALD-E, boldogok leszünk együtt!”Oh WALD-E, Good Times AheadJames WiddoesUSA2014. május 8.
Magyarország2015. szeptember 14.
Gretchen igent mond, Larry viszont szakít Lyndseyvel, mikor kiderül számára az igazság. Alanék megteszik az esküvői előkészületeket az elmaradt esküvő helyett, de ott galiba galibát követ. Végül Gretchen elhagyja Alant az exférje kedvéért, és ismét Walden házában köt ki. 

12. évad: 2014-2015[szerkesztés]

# Cím Eredeti cím Rendezte Bemutató
247 „A jó öreg mexikói spenót”The Ol' Mexican SpinachJames WiddoesUSA2014. október 30.
Magyarország2015. szeptember 15.
Halloween-partira készülés közben Walden elszenved egy kisebb szívrohamot. A kórházban döbben rá, hogy nem teljes az élete, és örökbe akar fogadni egy gyereket. Egy jogásszal folytatott megbeszélés során megtudja, hogy az egyedülálló apukák gyakorlatilag nem fogadhatnak örökbe. Mivel a nők terén kudarcot kudarcra halmozott, így úgy dönt, Alant veszi el. 
248 „Egy menő bár Ibizán”A Chic Bar in IbizaJames WiddoesUSA2014. november 6.
Magyarország2015. szeptember 16.
Alan igent mond, amin mindenki megdöbben. Miközben az esküvőt tervezgetik, Walden házasság előtti szerződést akar aláíratni vele, ami miatt bizalmatlan lesz. Végül megtartják a lagzit, amin maga Michael Bolton énekel. 
249 „Ha elmegyünk valahová kirándulni”Glamping in a YurtJames WiddoesUSA2014. november 13.
Magyarország2015. szeptember 17.
Walden és Alan készek találkozni a szociális munkással, Ms. McMartinnal. Hogy nagyobb sikerük legyen, elkezdenek úgy viselkedni, mint a melegek. Lyndsey visszatér az elvonóról, és újra össze szeretne jönni Alannel, és megdöbben, amikor szembesül a dolgokkal. Majdnem tönkreteszi a szociális munkás látogatását, de Jenny megmenti a helyzetet, s így végül megkapják a jóváhagyást az adoptálásra. 
250 „Kilencven-százötvenöt-kilencven”Thirty-Eight, Sixty-Two, Thirty-EightJames WiddoesUSA2014. november 20.
Magyarország2015. szeptember 18.
Walden bababiztosítja a házat, és felkeres egy Kathy nevű lányt, aki nem szeretné megtartani a gyerekét. Már-már úgy tűnik, hogy ő lesz az, akit örökbefogadhatnak, de Kathy mégis inkább megtartja őt. 
251 „Tucc-tucc-tucc”Oontz. Oontz. Oontz.James WiddoesUSA2014. november 27.
Magyarország2015. szeptember 21.
Ms. McMartin javaslatára a képbe kerül egy hatéves kisfiú, Louis, egyelőre csak a hétvégére, próbaidőre. Walden nagyon igyekszik, de a dolgok sajnos nem akarnak túl jól működni, mert a kisfiú bizalmatlan. Végül Berta oldja meg a helyzetet, amikor felfedi, hogy ő is árva volt. 
252 „Alan lelőtt egy kislányt”Alan Shot a Little GirlJon CryerUSA2014. december 4.
Magyarország2015. szeptember 22.
Ms. McMartin figyelmezteti Alant és Waldent, hogy mivel Louist már többször próbálták örökbefogadni, de mindig elhagyták, ezért viselkedészavaros lehet. Ez meg is mutatkozik, amikor a fiú megpróbálja kettejüket egymás ellen fordítani, hogy a maga javára használja ki a helyzetet. 
253 „Akkor én is az animációs Ed Asnerre buknék”Sex with an Animated Ed AsnerJames WiddoesUSA2014. december 11.
Magyarország2015. szeptember 23.
Alant és Waldent lefárasztja Louis, ezért játszóházba viszik, hogy találkozzon más gyerekekkel. Megismerkednek három gyerekes anyukával, akivel együtt töltik a délutánt. Miközben Alan a meleg férfit játssza, az egyikükkel, Laurellel, Walden közelebbi kapcsolatba is kerül. Egy este bulizni mennének az anyukákkal, de Louis beteg lesz, ezért Walden otthon marad. Legnagyobb meglepetésre Laurel beállít hozzá, és együtt töltik az éjszakát. Bár bevallja neki az igazat, nem történik köztük semmi. Eközben Alan estéje is egész jól alakul. 
254 „Család, Bublé, átsült pulyka”Family, Bublé, Deep-Fried TurkeyJames WiddoesUSA2014. december 18.
Magyarország2015. szeptember 24.
Karácsony este Rose felajánlja a segítségét, de Walden elküldi. Louis nem hisz a Mikulásban, mert még sosem kapott ajándékot, ezért felbérelnek egyet. Evelyn azonban szexel a Mikulással, ami miatt szívrohamot kap, és a mentők szállítják el. Ráadásul Alan sóhersége miatt az ajándékba szánt bicikli is összeszereletlenül hever a dobozban. Másnap aztán Rose, a titkos Mikulás, mindent elrendez, hogy szép karácsonyuk lehessen. Egy kakukkosórát ad ajándékba Waldennek - nem tudván, hogy abban egy kamera van elrejtve. 
255 „Ugri, bugri, ugri, Lyndsey”Bouncy, Bouncy, Bouncy, LyndseyJames WiddoesUSA2015. január 8.
Magyarország2015. szeptember 25.
Laurel átmegy a kislányával Waldenhez, hogy ők szexelhessenek, de nem lesz nyugtuk, ezért hotelbe mennek, míg bébiszitter vigyáz a srácokra. Ott összevesznek, mert egymás gyerekére tesznek megjegyzéseket.Közben Herb meginvitálja Alant a jógaórákra, ahol találkozhat nőkkel is - történetesen Lyndseyvel, akivel Herb is lefeküdt. 
256 „Máris megyek, nadrág!”Here I Come, Pants!James WiddoesUSA2015. január 15.
Magyarország2015. szeptember 28.
Ms. McMartin rájön, hogy Alan és Walden csak megjátsszák magukat, és el akarja tőlük venni Louist. Ám miután Alan lefekszik vele, és látja, hogy a kisfiú milyen boldog velük, beleegyezik, hogy náluk maradhasson. 
257 „Mindenkivel szexelek, aki hagyja”For Whom the Booty CallsJames WiddoesUSA2015. január 22.
Magyarország2015. szeptember 29.
Walden mérges lesz, amikor rájön, hogy Alan lefeküdt Ms. McMartinnal, mert úgy véli, ez veszélyeztetheti az adoptálást. Megismerkedik pár hozzá hasonló apával, és a társaságukban örül, hogy egy kicsit Alan nélkül lehet. Megpróbálja őt távol tartani a csoporttól, de a tagok megkedvelik őt. 
258 „Olyan, mint amit sörtésztában sütnek ki”A Beer-Battered Rip-OffJames WiddoesUSA2015. január 29.
Magyarország2015. szeptember 30.
Lyndsey és Alan újrakezdenék, ám ott van még Ms. McMartin is, akivel továbbra is randizik. Amikor szakítani akar vele, a nő váratlanul éjszakai rutinellenőrzést hajt végre, ami veszélyezteti az örökbefogadást. Megoldásként Walden lefekszik Ms. McMartinnal, így most már vele van a nő, Alan pedig újra összejöhet Lyndseyvel. 
259 „A vén kujon imádta a prostikat”Boompa Loved His HookersJames WiddoesUSA2015. február 5.
Magyarország2015. október 1.
Alan és Lyndsey összeköltöznének, de Alannek a tengerparti ház az etalon, ezért ez végül meghiúsul, és újra szakítanak. Walden és Ms. McMartin szakítanak, de hivatalosan is örökbefogadhatja Louist. Miután mindkét férfi megijed, hogy egyedül marad, újra megkeresik a nőket, és bevallják nekik, hogy szeretik őket. 
260 „Nem adunk majomnak stukkert”Don't Give a Monkey a GunJames WiddoesUSA2015. február 12.
Magyarország2015. október 2.
Walden úgy dönt, hogy elválik Alantől, hogy mindketten szabadon élhessenek. A sok segítségért cserébe Alan bármit kérhet, és ő egy Ferrarit választ, ami miatt Lyndsey dühös, mert ő így kimaradt mindenből. Alan megkéri Lyndsey kezét, a nő pedig igent mond, miközben Walden megretten, hogy egyedül marad a hatalmas házban... 
261/262 „Naná, hogy halott!”Of Course He's DeadJames WiddoesUSA2015. február 19.
Magyarország2015. október 5-6.
Alan megpróbálja a Charlie halála óta beszedetlen 2,5 millió dolláros jogdíjat bezsebelni a dalai után. Ám ez nem sikerül, mert Charlie halálára az egyetlen bizonyíték Rose szava. Hamarosan kiderül, hogy Charlie mégiscsak életben lehet, miután rejtélyes csekkek, fenyegetések, és csomagok érkeznek a házba, és ezek mind Charlie-ra utalnak. Rose bevallja, hogy csak megjátszotta Charlie halálát, és mindeddig egy pincében tartotta őt bezárva, agymosás alatt. Miközben Alan és Walden a rendőrség segítségét kérik, Jake hazalátogat, és közli, hogy kilépett a seregből, letelepedett Japánban, és milliomos lett. A rendőrség elkap egy gyanús alakot, de az nem Charlie, hanem Christian Slater. Az igazi Charlie épp a ház felé tart, miközben helikopterrel hozzák a zongoráját. Mielőtt becsengetne, a zongora ráesik a fejére és agyonüti őt. A kamera ezután eltávolodik, és a sorozat producerét, Chuck Lorre-t mutatja, akinek a fejére szintén egy zongora esik. 

Fordítás[szerkesztés]

  • Ez a szócikk részben vagy egészben a List of Two and a Half Men episodes című angol Wikipédia-szócikk fordításán alapul. Az eredeti cikk szerkesztőit annak laptörténete sorolja fel.

További információ[szerkesztés]