Kevin Sorbo

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Kevin Sorbo
Született1958. szeptember 24. (65 éves)
Mound
Állampolgárságaamerikai
HázastársaSam Jenkins (1998. január 5. – )[1]
Gyermekeihárom gyermek:
  • Braeden Sorbo
  • Shane Sorbo
Foglalkozása
Iskolái
Színészi pályafutása
Aktív évek1984–
Híres szerepeiHerkules (Herkules)

A Wikimédia Commons tartalmaz Kevin Sorbo témájú médiaállományokat.
SablonWikidataSegítség

Kevin Sorbo (Mound, Minnesota, 1958. szeptember 24. –) amerikai színész.

Legismertebb alakítása a Herkules című televíziós sorozat címszerepe.

Fiatalkora és tanulmányai[szerkesztés]

Sorbo a minnesotai Moundban látta meg a napvilágot ápoló, illetve matematika-biológiatanár szülők gyermekeként.[2] Norvég származású, lutheránus vallás szerint nevelkedett.[3]

A Moorhead State Egyetemen tanult, majd modellként dolgozott hirdetési anyagokban és tévéreklámokban az 1980-as években.

Pályafutása[szerkesztés]

A 2005-ös Gateconon

Számos televíziós sorozatban vállalt epizódszerepeket, mire 1994-ben megkapta a Herkules címszerepét. A népszerű sorozat befejezése után Dylan Hunt kapitány szerepét játszotta Gene Roddenberry Androméda című sorozatában 2000 és 2005 között. Több más szerepre is esélyes volt, amiket végül nem kapott meg, köztük a Lois és Clark: Superman legújabb kalandjai és az X-akták vezető szerepei.

1997-ben a főszerepben volt látható a Kull, a hódító című mozifilmben. A mozivászonra 2008]ban tért vissza a Spárta a köbön című vígjátékban.

Magánélete[szerkesztés]

1998. január 5-én feleségül vette Sam Jenkins színésznőt. Első gyermekük, Braedon Cooper Sorbo 2001. augusztus 22-én, második fiuk, Shane Haaken Sorbo 2004. március 31-én született. Születési súlya új rekordot állított be a nevadai kórházban. Harmadik gyermekük egy kislány, Octavia Flynn Sorbo 2005. október 16-án jött a világra.

Kevin Sorbo az A World Fit For Kids!, tizenéveseket a kisebbek segítésére tanító non-profit szervezet szóvivője és adományozója.

Filmográfia[szerkesztés]

Film[szerkesztés]

Televíziós sorozatok[szerkesztés]

Jegyzetek[szerkesztés]

További információk[szerkesztés]