Kevin Sorbo

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Ugrás a navigációhoz Ugrás a kereséshez
Kevin Sorbo
Kevin Sorbo a 2015-ös Phoenix Comicon Fan Festen
Kevin Sorbo a 2015-ös Phoenix Comicon Fan Festen
Életrajzi adatok
Születési név Kevin David Sorbo
Született 1958szeptember 24. (60 éves)
Mound, Minnesota, Amerikai Egyesült Államok
Házastársa Sam Jenkins (1998–)
Pályafutása
Iskolái
Híres szerepei Herkules
Herkules

Kevin Sorbo weboldala
Kevin Sorbo az IMDb-n
PORT.hu-adatlap
Commons
A Wikimédia Commons tartalmaz Kevin Sorbo témájú médiaállományokat.

Kevin Sorbo (Mound, Minnesota, 1958. szeptember 24. –) amerikai színész. Legismertebb szerepe a Herkules című televíziós sorozat címszerepe.

Élete[szerkesztés]

Fiatalkora[szerkesztés]

Sorbo a minnesotai Moundban látta meg a napvilágot ápoló, illetve matematika-biológiatanár szülőktől.[1] Norvég származású, lutheránus vallás szerint nevelkedett.[2] A Moorhead State Egyetemen tanult, majd modellként dolgozott hirdetési anyagokhoz és tévéreklámokhoz az 1980-as években.

Karrierje[szerkesztés]

Kevin Sorboa 2005-ös Gateconon

Számos televíziós sorozat egy-egy epizódjában feltűnt, mire 1994-ben megkapta a Herkules címszerepét. A népszerű sorozat befejezése után Dylan Hunt kapitány szerepét játszotta Gene Roddenberry Androméda című sorozatában 2000 és 2005 között. Több más szerepre is esélyes volt, amiket végül nem kapott meg, köztük a Lois és Clark: Superman legújabb kalandjai és az X-akták vezető szerepei. 1997-ben a főszerepben volt látható a Kull, a hódító című mozifilmben. A nagyvászonra 2008-ban tért vissza a Meet the Spartans című vígjátékban.

Magánélete[szerkesztés]

Sorbo 1998. január 5-én feleségül vette Sam Jenkins színésznőt. Első gyermekük, Braedon Cooper Sorbo 2001. augusztus 22-én született, második fiuk, Shane Haaken Sorbo pedig 2004. március 31-én. Születési súlya új rekordot állított be a nevadai kórházban. Harmadik gyermekük egy kislány, Octavia Flynn Sorbo, aki 2005. október 16-án jött a világra.

Kevin Sorbo az A World Fit For Kids!, tizenéveseket a kisebbek segítésére kitanító non-profit szervezet szóvivője és adományozója.

Filmszerepei[szerkesztés]

Sorozatszerepei[szerkesztés]

Hivatkozások[szerkesztés]

  1. Kevin Sorbo-biográfia filmreference
  2. Kevin Sorbo-bio actorsorbo.narod.ru

Külső hivatkozások[szerkesztés]