Drága örökösök

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Ugrás a navigációhoz Ugrás a kereséshez
Drága örökösök
Műfaj Családi vígjáték

Alkotó Hámori Barbara
Író

Búss Gábor Olivér Hámori Barbara Domokos Gábor

Bereczki Viktor
Rendező Radnai Márk
Politzer Péter
Lóth Balázs
Reich Dániel
Borsos Miklós
Főszereplő Koltai Róbert
Lengyel Ferenc
Járó Zsuzsa
Kovács Lehel
Mohai Tamás
Bede-Fazekas Szabolcs
Hajdu Steve
Horváth Sisa Anna
Molnár Gusztáv
Fekete Linda
Főcímzene Bohemian Betyars

Szlogen "Egy igazi család valódi gyökerekkel"
Ország  Magyarország
Nyelv magyar
Évadok 1
Epizódok21
Gyártás
Producer

Diószegi Judit Hámori Barbara

Kapitány Iván
Vágó Csillag Mano
Operatőr Ádok Róbert
Benkő Ádám
Juhász Péter
Kapitány Frigyes
Linn Patrik
Málics Gábor
Mayer Zoltán
Nagyistók Máté
Simó Marcell
Töttös Márk
Virág Péter
Részenkénti játékidő 40-50 perc
Gyártó Content Factory Kft.
Sugárzás
Eredeti adó RTL Klub
Eredeti sugárzás kezdete2019. január 1.
Státusz 1. évad adásban
Korhatár Tizenkét éven aluliak számára nem ajánlott.
Kronológia
Kapcsolódó műsor A mi kis falunk
További információk

A Drága örökösök 2019-ben bemutatott magyar televíziós vígjátéksorozat, amelynek showrunnere Hámori Barbara, és Búss Gábor Olivér a vezető írója. A ContentLAB & Factory által készített sorozat, a horvát Kud puklo da puklo ötlete alapján készült, de a történet saját fejlesztésű, eredeti magyar sorozat. Az első epizódját 2019. január 1-én mutatta be az RTL Klub.

Történet[szerkesztés]

A Drága örökösök című új napi sorozat egy olyan család életébe enged bepillantást, akikkel egy hirtelen jött örökség miatt nagyot fordul a világ. A történet szerint egy falusi nagypapa halála után kiderül, hogy az öreg hatalmas vagyont hagyott a vidéki életből már kiszakadt, fővárosban élő három gyermekére és két felnőttkorú unokájára. A 612 millió forint azonban csak úgy lehet az örökösöké, ha vállalják, hogy egy évre visszaköltöznek szülőfalujukba, Ökörapátiba. További feltétel, hogy a visszaköltözést követően a budapesti rokonok egy teljes éven át, 12 óránál tovább nem hagyhatják el a kis falut. Aki ezt megszegi, az kiesik az örökségből, ha pedig egyikőjüknek sem sikerül teljesíteni a feltételeket, úgy a hatalmas vagyon a falusiakra száll.[1]

Szereplők[szerkesztés]

Főszereplők[szerkesztés]

Név Színész
Szappanos Kálmán bácsi Koltai Róbert
Szappanos Mónika Járó Zsuzsa
Szappanos Tibi Lengyel Ferenc
Szappanos Kristóf Kovács Lehel
Tamás Mohai Tamás
Vali Csarnóy Zsuzsa
Szappanos Kata Horváth Sisa Anna
Varga Anikó Fekete Linda
Gál Mihály Bede-Fazekas Szabolcs
Palágyi Sándor Hajdu Steve
Szláven Molnár Gusztáv
Horváth Attila Haagen Imre
Gál Dani Mohácsi Norbert
Gálné Huszárik Zsóka Kocsis Judit
Varga Stefi Kiss Anna Laura
Dr. Lendvai Róbert Makranczi Zalán
Palágyi Dia Pallagi Melitta
Palágyi Lajos Bács Péter
Horváth Józsi Varga Balázs
Jolika Martin Márta

Mellékszereplők[szerkesztés]

Név Színész
Dr. Marosi Gitta Benkő Nóra
Dr. Csomós Andrea Ullmann Mónika
Panna Tornyi Ildikó
Polli Erdélyi Tímea
Lujza néni Bessenyei Emma
Margit néni Fekete Györgyi
Csaba Sárközi József

Epizódlista[szerkesztés]

1. évad[szerkesztés]

Sor. Év. Cím Premier Nézettség
1. 1. A végrendelet 2019. január 1. 1 175 000
A történet dupla epizóddal kezdődik, amelyben megismerjük a Szappanos családot, akiket sokkol a hír: Kálmán bácsi óriási vagyont hagyott rájuk, amit akkor kapnak meg, ha egy éven át a bácsi falujában élnek. Az örökösök úgy döntenek, hogy maradnak és elkezdődik az egy évre szóló taktikázás.
2. 2. Új élet 2019. január 2. 1 032 000
A történet dupla epizóddal kezdődik, amelyben megismerjük a Szappanos családot, akiket sokkol a hír: Kálmán bácsi óriási vagyont hagyott rájuk, amit akkor kapnak meg, ha egy éven át a bácsi falujában élnek. Az örökösök úgy döntenek, hogy maradnak és elkezdődik az egy évre szóló taktikázás.
3. 3. Temetés 2019. január 3. 1 061 000
A család kezdi megérteni, milyen helyzetbe is kerültek - az élet Ökörapátiban egészen más, mint amit otthon, Budapesten megszoktak. Nem csak az új körülményekkel kell megküzdeniük, hanem azzal is, hogy összezárva az élet bizony sokkal nehezebb, mint ahogyan elképzelték. De a pénz miatt minden Szappanos kitart.
4. 4. Tamagocsi 2019. január 4. 1 020 000
A Szappanos testvérek továbbra is egymást fúrják, de a falusiak és a városiak közt nem csak a feszültség működik, hanem lassacskán elkezdenek működni a hormonok is. A városi fiúk megismerkednek a falusi virágszálakkal, de nem számolnak a virágszálakra vigyázó falusi bikákkal.
5. 5. Birkanyájak 2019. január 7. 1 075 000
A család az első sokk és meglepetés után próbálja kialakítani az új életét és kitalálni, hogy hogyan függesszék fel a régit, amit Pesten hagytak. Tibi próbálja elérni, hogy ők teljes létszámban maradjanak, de a lányával nincs könnyű dolga. A helyi panziós pedig szövetségest keres, aki belülről bomlasztja a családot. A falusiak hadjáratának első hulláma birkákkal érkezik.
6. 6. Trágya ajánlva 2019. január 8. 1 061 000
Miközben Szláven furcsa küldeményt kézbesít Mónikáéknak, a birkák továbbra is fejfájást okoznak - ezúttal Mihály számára, aki nem tud velük elszámolni Zsóka előtt. Polli Ökörapátiba érkezik, és kétségbeesetten konstatálja, hogy Kata mennyire elhanyagolt külsővel éli mindennapjait, így sminkfortélyait hívja segítségül. Kristóf nyaka körül szorul a hurok több milliós tartozása miatt, nem várt helyről és nem várt módon kap segédkezet.
7. 7. Lebukás 2019. január 9. 980 000
Attila irodájába rejtélyes csomag érkezik. Tartalmát egyletbeli pozíciójának megszilárdítására szeretné felhasználni: üzletet ajánl Mihályéknak. Stefi, Dani, Kata és Róbert közös ebédje kudarcba fullad, különösen a két férfi közötti feszültség nyomja rá a bélyegét az egyébként is kínos helyzetre. Sándor - ahogy általában - krumpliszsákként zuhan be Anikó ablakán, csak azt nem sejti, hogy Anikót ezúttal nem találja egyedül.
8. 8. Mindenki Pestre megy 2019. január 10. 979 000
Anikó titokban Budapestre készül, Sándornak azonban hazudik erről, így a férfi joggal van kiborulva. Kata megígéri Kristófnak, hogy segít neki adóssága rendezésében, így Budapest felé veszik az irányt, arról azonban nincs tudomásuk, hogy miféle meglepetések várják őket a fővárosban. Fény derül a főorvosnő és Róbert közös titkára, és Mónika legnagyobb bánatára még az áram is elmegy.
9. 9. A lovasbemutató 2019. január 11. 906 000
Tamás látszólag túl messze megy, ám Stefi mégis szívesen veszi, hogy a fiú így érdeklődik iránta. Mihály és Attila cicaharca miatt hiba csúszik a számításba, és a térfigyelő kamerák felvételei körül hatalmas zavar keletkezik, Szláven igyekszik megmenteni a helyzetet. Kata összetörve keresi fel Jolikát, akitől lelki segélyt vár, a gyógytea azonban nem várt hatást vált ki a lányból. A lovasnapok kezdeti sikere után óriási baleset történik, mindenki Lajos életéért izgul.
10. 10. Az elveszett lány 2019. január 14. 987 000
Mihály elfelejtkezik Zsóka születésnapjáról, Szlávent segítségül hívva, az utolsó pillanatban próbálja megmenteni a helyzetet. Tibi eközben kétségbeesetten keresi az eltűnt Katát, és összetűzésbe keveredik Sándorral, aki meg is sérül. Mónika mindent bevetne Attilánál a siker érdekében, amit Tamás nem néz jó szemmel. Róbert bukkan fel, hogy kiengesztelje Katát, aki csöppet sem nyitott a férfi közeledésére.
11. 11. A vihar 2019. január 15.
A hatalmas vihar és Róbert sérülése az egész falunak beszédtémát szolgáltat. Kata minden személyes konfliktus ellenére igazi orvosként próbál viselkedni, de Dani, sőt Szláven is a megmentő szerepében tetszeleg. Egyedül Tibi nem érzi úgy, hogy részt kéne vennie a segítségnyújtásban, ami Valit mérhetetlenül bosszantja. Stefi kiönti a lelkét Diának a Danival történtek után, ám akaratlanul is szóba hozza Tamást. Marosi ügyvédnő keze láthatólag továbbra is ott van az események ütőerén.
12. 12. Tetőfedés 2019. január 16.
13. 13. Kiönt a budi 2019. január 17.
14. 14. Árulók az egyletben 2019. január 18.
15. 15. Lenne egy fuvar 2019. január 21.
16. 16. Tyúkvadászat 2019. január 22.
17. 17. Bombariadó 2019. január 23.
18. 18. Bezárják a kocsmát? 2019. január 24.
19. 19. Olcsó lakás eladó 2019. január 25.
20. 20. Kálmán visszatér? 2019. január 28.
21. 21. Kirúgva 2019. január 29.

Források[szerkesztés]

  1. Kiderült, hogy mikor érkezik az RTL Klub új falus sorozata - SorozatWiki. sorozatwiki.hu. (Hozzáférés: 2018. december 15.)