Ugrás a tartalomhoz

Drága örökösök – A visszatérés

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Drága örökösök – A visszatérés
Műfajakció, vígjáték

AlkotóHámori Barbara
Író
 • Hámori Barbara
 • Herrmann Attila
 • Boldizsár Fehér
 • Faragó Zsófia
 • Fábián Péter
Rendező
 • Hámori Barbara
 • Bánovits Ottó
 • Balázs Iván
 • Zsingor Dániel
 • Koblicska Örs
 • Horváth Márk
Főszereplő
FőcímzeneBohemian Betyars

SzlogenEgy új történet… régi családi gyökerekkel
Ország Magyarország
Nyelvmagyar
Évadok2
Epizódok96 (epizódlista)
Gyártás
ProducerHámori Barbara
Forgatási helyszínBudakeszi
Részenkénti játékidő45-60 perc
GyártóScripted Productions
Forgalmazó
Sugárzás
Eredeti adó
Eredeti sugárzás kezdete2022. december 27.
Státusz2. évad adásban
KorhatárTizenkét éven aluliak számára nem ajánlott
Kronológia
ElőzőDrága örökösök
Kapcsolódó műsorKeresztanyu
További információk
SablonWikidataSegítség

A Drága örökösök – A visszatérés 2022-től vetített magyar vígjátéksorozat, amit Hámori Barbara alkotott. A 2019-2020 között futott Drága örökösök folytatása. A főbb szerepekben Lengyel Ferenc, Járó Zsuzsa, Mohai Tamás, Csarnóy Zsuzsanna és Horváth Sisa Anna látható.[1]

A sorozatot 2022. december 27-én mutatta be az RTL.[2]

2023 márciusában berendelték a második évadot.[3] 2024. március 16-án Kolosi Péter bejelentette, hogy két évad után véget ér a sorozat.[4]

Cselekmény[szerkesztés]

2022 telén járunk, két évvel az eredeti sorozat vége után. A Szappanos család tagjai tovább élik az életüket: Tibi önvezető Teslával taxizik Budapesten, Mónika folytatja előkelő életét Lenkeháza polgármestereként, Kata háziorvos Ökörapátiban, Tamás ígéretéhez híven műkincsekkel foglalkozik (habár jobbára silány hamisítványokkal, amiket Krisztián készít el), Kristóf újra szerencsejátékfüggő lett, Vali pedig elhagyta Tibit, mert ő, ígérete ellenére, nem adott neki az örökségből, hogy megnyithassa a cukrászdáját, ezért Vali Zizi mamához költözött.

Az eltelt időben Ökörapáti teljesen megváltozott; a Szappanosok befektettek a faluba, ami sokat fejlődött. Lett rendőrség, orvosi rendelő, masszázsszalon, horgászbolt, külön épületbe költözött a polgármesteri hivatal, renoválták a panziót, valamint Attila gyorsétterme, a Krumpli and More is nyitott egy üzletet.

Egy nap megjelenik a szerb titkosszolgálat a faluban, Kálmán és Zsuzsa pedig ezt követően eltűnnek. Marosi ügyvédnő ismét Ökörapátiba hívja az örökösöket, ahol további furcsaságok derülnek ki: Kálmánék eltűnése előtt egy nappal Szláven is elhagyta a falut, miután felmondott a postán, továbbá Kristófot is letartóztatják, mert kétes üzelmekbe keveredett. Ismét egy videóüzenet kerül lejátszásra: Kálmán azért tűnt el, mert a szerbek 17 műkincset keresnek még rajta, amik nagy értéket képviselnek. Egy évet hagytak neki arra, hogy előteremtse azok ellenértékét, ami megközelítőleg 650 millió forint. Választás elé állítja rokonait: vagy kifizetik abból a pénzből, ami jutott nekik, vagy felajánlják a szerbeknek Stanislav király koronáját, mely egy rendkívül értékes műtárgy, és nemcsak az adósságot lehetne belőle törleszteni, de gazdagon jutna belőle a megtalálónak is. Már csak egy gond van: a műkincset Jolika, Kálmán kérésére, gondosan elrejtette, csakhogy ő az előző évben meghalt, és a rejtekhely hollétét magával vitte a sírba. Mindössze egy versike maradt utána, amely rejtjelesen fogalmazza meg, hogy hol érdemes keresni:

„Tág pinceként ki van öblözve a fal, erős vasrács az ajtó, nagy lakattal. Temérdek kincs, medence, kádak, gyémánt s arannyal színig töltve állnak. ”

Az Örökösök próbálják vagyonukból összeszedni a pénzt, de kiderül, hogy Mónikának és Tibinek már nincs pénze, Tamás és Attila öröksége pedig be van fektetve a műkincsekbe, illetve a gyorsétteremláncba. Csak Kata, valamint Józsi tudnának azonnal pénzt adni, de ők is csak 75 millió forintot tudnak felajánlani összesen. Így a család célja a korona mielőbbi megtalálása.

Az Örökösöknek nemcsak ilyen problémái akadnak a faluban. Mónika és Tibi dolgát például tovább nehezíti az újonnan érkezett házvezetőnő, Nusika, akit Zizi mama bérelt fel Kálmán házának rendben tartására. Eközben Stefi látogatja meg exbarátját a faházban, ahol felhántorgatja neki, hogy míg Kata jól menő karriert csinált, Dani szinte semmit nem tesz hozzá a közös kasszához. Így aztán a lovat sem tudja megvásárolni, amit kinézett magának. A férfi másnap tudja meg, hogy valaki megvette az állatot, aki, mint később kiderül, Stefi volt. Amikor a lányt meglövik, Dani minden szabad percét a kórházban tölti mellette, de csak, mint barátként, mert nem veszi észre a nő közeledését. Kata megtudja a dolgot, és biztosra veszi, hogy a férje megcsalja őt. Ezt követően el is viharzik otthonról. Stefi a lovardában megcsókolja Danit. A lány később azt hazudja a férfinak, hogy terhes tőle. Dani ezzel nehéz helyzetbe kerül, hiszen időközben Kata is visszatért hozzá, akihez eljutott Stefi ferdítése, és várandósságot igazoló papírokat kér tőle számon. A lány odaadja ugyan neki, de a nő sejteni kezdi, hogy ezek nem az övék, és nyomozni kezd. Stefi egyre nehezebb helyzetbe kerül a hazugsága miatt, így újabbat tesz. Azt mondja Daninak, hogy elvetélt, nincs már babája. A férfi ezután Katát választja.

Szereplők[szerkesztés]

Főszereplők[szerkesztés]

Karakter Színész Megjegyzés Évad
Szappanos Kálmán Koltai Róbert Vidéki nagyapa, korábban Közép-Európa egyik legnagyobb ortodox műkincsgyűjtője, Zsuzsanna férje, Tibor, Kristóf, és Attila édesapja, Mónika nevelőapja, Kata, Szofi, Stefi és Józsi nagyapja. A szerb titkosszolgálat fogságában van. 1–2.
Szappanos Mónika / Mónika Šipšić Járó Zsuzsa Tibor és Kristóf féltestvére, Zsuzsanna és Goran lánya, Kálmán nevelt lánya, Tamás édesanyja, Nándor volt felesége, Józsi volt barátnője, egykori titkosügynök, majd ingatlanügynök, az Ökörapáti Panzió és a kisbolt társtulajdonosa, majd Lenkeháza polgármestere. 1–2.
Kasztner Tamás "Tomika" Mohai Tamás Zsuzsanna és Goran unokája, Mónika és Nándor fia, Kata, Szofi és Stefi unokatestvére, Tamara és Franciska volt párja, otthonülő naplopó. Műkincskereskedő. 1–2.
Szappanos Tibor "Tibi" Lengyel Ferenc Kálmán és Zsuzsanna fia, Kristóf bátyja, Mónika és Attila féltestvére, Vali férje, Kata és Stefi édesapja, taxisofőr, 'Tibi angyalai taxis cég vezetője, önvezető taxit vezet. 1–2.
Dr. Szappanos Katalin "Kata" Horváth Sisa Anna Kálmán, Zsuzsanna és Zizi mama unokája, Tibi és Vali lánya, Stefi féltestvére, Tamás és Józsi unokatestvére, Robi volt párja, Dani felesége, sebészorvos. Az Ökörapáti orvosi rendelőben dolgozik. 1–2.
Szappanosné Kántor Valéria "Vali" Csarnóy Zsuzsanna Tibor felesége, Kata édesanyja, Zizi mama lánya, Kálmán és Zsuzsanna menye, cukrász. Az Ökörapáti cukrászdában dolgozik. 1–2.
Varga Anikó Fekete Linda Tibi egykori szeretője, Stefi és Panni édesanyja, Sándor párja, kocsmáros. 1–2.
Gálné Huszár Zsóka Kocsis Judit Mihály felesége, Dani édesanyja, a helyi posta vezetője. 1–2.
Gál Mihály "Misi" Bede-Fazekas Szabolcs Zsóka férje, Dani édesapja, Sándor legjobb barátja, főerdész. 1–2.
Palágyi Sándor "Sanyi" Hajdu Steve Dia, Lali és Panni édesapja, Anikó párja, Mihály legjobb barátja, katasztrófavédelmis. 1–2.
Csalinka László "Csali" Mészáros Máté Törzsvendég Anikó kocsmájában. Templomszolgaként dolgozik Kárásziban. 1–2.
Huzalics Béla "Huzal" Magyar Attila Törzsvendégek Anikó kocsmájában. 1–2.
Janicsek Zsolt "Zsoca" Szentiványi Zsolt 1–2.
Subicz János Németh Kristóf Ökörapáti polgármestere, Sándor barátja Kárásziból, az Ökörapáti Panzió és a kisbolt társtulajdonosa, egykori ügyvéd. Szerelmes Szilvibe. 1–2.
Tóth Jánosné Icuka Csonka Ibolya A panzió rendszeresen panaszkodó takarító- és szakácsnője. 1–2.
Varga Vilmos Katona László Az Ökörapáti Panzió igazgatója, egykori minőségellenőr, profi karatemester. 1–2.
Szása Lukić "Dándi" Ganxsta Zolee Nemzetközi szuperkém, Goran megbízásából Dándi álnéven vadőrnek adja ki magát Ökörapátiban. 1–2.
Goran Šipšić Kovács Frigyes Kálmán legjobb barátja és riválisa, műkincsgyűjtő, egykori szerb katona, Zsuzsanna volt szeretője, Bogdan nagybátyja, Mónika édesapja, Tamás nagyapja. 1–2.
Bogdan Draković Mészáros András Goran unokaöccse, Mónika unokatestvére, szerb bűnöző, a Sárkányok nevű bűnszervezet vezetője, Szláven és Kálmán ellensége. 1–2.
Édes Anna “Nusika” Hernádi Judit Házvezetőnő a Szappanos házban. Zizi mama ismerőse. 1–2.
Szappanosné Szabó Zsuzsanna Vándor Éva Kálmán felesége, Goran volt szeretője, Tibor, Mónika és Kristóf édesanyja, Kata, Stefi, Tamás és Szofi nagyanyja. Egy ideig apáca volt. 1–2.
Dr. Marosi Gitta Benkő Nóra Budapesti ügyvédnő, Kálmán második felesége és végakaratának közvetítője, a Szappanos család segítője, Benedek alezredes szeretője. 1–2.
Horváth Attila Haagen Imre Ökörapáti korábbi polgármestere, Ibolya férje, Józsi édesapja, Kiderül, hogy ő is Kálmán fia. A Krumpli and More üzletlánc tulajdonosa. 1–2.
Gál Dániel "Dani" Mohácsi Norbert Mihály és Zsóka fia, Stefi volt párja, Kata férje, az Ökörapáti Lovarda tulajdonosa volt. 1–2.
Varga Stefánia Kiss Anna Laura Kálmán és Zsuzsanna unokája, Tibor és Anikó lánya, Kata és Panni féltestvére, Tamás, Józsi és Szofi unokatestvére, Dani és Lali volt párja, kocsmáros, majd taxisofőr, egy ideig Mónika titkárnője. Bogdan csapatának a tagja lesz. Később ápoló a Kárászi Kórházban. Továbbra is beteges szerelmes Daniba. 1–2.
Horváth József "Józsi" Varga Balázs Gáspár és Babika, valamint Kálmán unokája, Attila és Ibolya fia, Dia és Mónika volt párja, lovász, majd a horgászbolt tulajdonosa. 1–2.
Endrődy Krisztián Szabó Simon Anikó volt párja, az Ökörapáti Panzió boyszolgálatának tagja volt, korábban drog- és alkoholfüggő. Tamással dolgozik együtt a műkincsbizniszben. 1–2.
Török Zénó Dóra Béla Makkosszállási járőrök, az Ökörapáti-Lenkeháza rendőrörsre helyezik át őket. 1–2.
Répás Imre „Imi” Konfár Erik 1–2.
Kasztner Nándor "Nándi" Király Attila Tamás édesapja, Mónika volt férje, Andrea férje, ügynök a belső elhárításnál. 1–2.
Kántorné Verebes Izabella „Zizi mama” Molnár Piroska Vali édesanyja, Tibi anyósa, Kata nagyanyja. 1–2.
Hamu Margit néni Fekete Györgyi Falubeli, pletykás idős asszonyok. 1–2.
Horváthné Eteleki Lujza néni Bessenyei Emma 1–2.
Sztojka Dzsenifer "Dzsenni" Háda Fruzsina Dodi bácsi lánya, Renátó, Ármándó és Grófó testvére, Subicz asszisztense a polgármesteri hivatalban. 1–2.
Sztojka Rómeó "Renátó" Pápai Rómeó Dodi bácsi fia, Ármándó, Grófó és Dzsenifer öccse, lovász, egy rövid ideig Olga férje. A Krumpli and More-nál dolgozik. 1–2.
Sztojka Ármándó Csányi Dávid Dodi bácsi fiai, Renátó és Dzsenifer testvérei, korábban lovászok. A Krumpli and More-nál dolgoznak. 1–2.
Sztojka Grófó Rácz László 1–2.
Pusztai Rezső Végh Péter A Katasztrófavédelem osztályvezetője, Sándor főnöke. Három legnagyobb szenvedélye a golf, a vadászat és a pálinka/whisky, utóbbiak miatt nehezen beszámítható személy. 1–2.
Kovácsné Bagdi Etelka „Babika” Borbás Gabi Gáspár volt felesége, Józsi nagyanyja, Ibolya édesanyja. Asszisztens az Ökörapáti rendelőben. 1–2.
Terike Csombor Teréz Falubeli, rendszeresen hangosan, jellegzetes tájszólással beszélő asszony. 1–2.
Dr. Urbán Gergely Józan László Háziorvos az Ökörapáti rendelőben. Csomós doktornő rezidense. 1–2.
Galánd Szilvia Balázs Andrea Új postás Ökörapátiban. 1–2.
Babett Szőts Orsolya Az ökörapáti kisbolt eladója. 1–2.
Szamóca Endrődy Krisztián Törzsvendég Anikó kocsmájában. Az ökörapáti kisbolt eladója. Szerelmes Babettba. 1–2.

Mellékszereplők[szerkesztés]

Karakter Színész Megjegyzés Évad
Szappanos Kristóf Kovács Lehel Kálmán és Zsuzsanna kisebbik fia, Tibi öccse, Mónika és Attila féltestvére, Panna volt férje, Szofi édesapja, Laura vőlegénye, súlyos szerencsejáték-függő. Sikkasztás vádjával letartóztatásba kerül. 1.
Dorothy Walters / Sylvia Duncan / Galambos Dorottya Sajgál Erika Goran személyi asszisztense, aki több hamis személyazonossággal is rendelkezik. Szerelmes Goranba. A Szappanos család ellensége, többször keresztbe tesz nekik. Átakarja venni Goran helyét. 1–2.
Máté István atya Dóczy Péter A kárászi templom plébánosa, Kálmán barátja és bizalmasa. 1–2.
Dr. Kékesi Laura Márkus Luca Ügyvédbojtár, majd később társtulajdonos Dr. Marosi Gitta irodájában, Kristóf menyasszonya. 1–2.
Irina Gajić Papadimitriu Athina Olga édesanyja, Szláven volt anyósa, Marlenka nagyanyja és nevelőanyja. Szerbiában élt, Babapusztán. Jolika néni halála után az ő házában, Ökörapátiban élnek. 1–2.
Marlenka Zitković Molnár Maja Szláven és Olga 16 éves lánya, Irina unokája, korábban Babapusztán, majd Ökörapátiban él a nagyanyjával. 1–2.
Boglárka Murányi Tünde Falubeli asszony, masszőr, Benedek özvegye. 1–2.
Andrea Bartha Alexandra Nándi felesége, étteremvezető. 1.
Sztojka József „Dodi bácsi” Nyári Oszkár Renátó, Ármándó, Grófó és Dzsenifer édesapja. Putyili nagybátyja. 1–2.
Milan Gajič Gere Dénes A Sárkányok nevű bűnszervezet tagja. Bogdán embere. Majd a Róna Presszóban dolgozik Mahicséknál. 1–2
Benedek Márton Karácsonyi Zoltán A Budapesti Rendőr-főkapitányság alezredese, valamint Ökörapáti és környékéért felelős államtitkár. Dr. Marosi Gitta szeretője. 1–2.
Olga Balentović Mészáros Piroska Szláven volt felesége, Marlenka édesanyja, Irina lánya. Műkincstolvaj, korábban 11 évet töltött börtönben. Tomassal élt Németországban, majd visszaköltözött Ökörapátiba. 1–2.
Mahics Igor Sarádi Zsolt A Sárkányok Fiai szervezet volt vezetője, orosz származású, Zukai Gábor bűntársa. 1.
Zukai Gábor Gosztonyi Csaba Mihály erdész kollégája-riválisa, Mahics Igor bűntársa. 1–2.
Dr. Csomós Andrea Ullmann Mónika Egykori főorvosnő a budapesti Szent Klára Kórházban. Jelenleg a kárászi kórház főorvosa. Kata rosszakarója. 1–2.
Klárika Madarász Éva Rezső asszisztense. 1–2.
Sztojka Putyili Kovács Mátyás A Panzióban és a Szappanos családnál dolgozik. Dodi bácsi unokaöccse. Renató, Dzseni, Ármándó és Grófó unokatestvére. 1–2.
Kovács Ibolya Xantus Barbara Gáspár és Babika lánya, Attila felesége, Józsi édesanyja, korábban drogcsempészés miatt egy Thaiföldi börtönben 20 évig ült. Egy ideig Ökörapátiban élt, majd visszaköltözött Thaiföldre, ahol új életet kezd. Somboon herceg menyasszonya. 1.
Kovács Gáspár Géza „Gazsi” Borbiczki Ferenc Nyugalmazott ezredes, Babika volt férje, Józsi anyai ágú nagyapja, Ibolya édesapja. Pókerfüggő. 1.
Dragan Drakunovics Czukor Balázs A Sárkányok nevű bűnszervezet tagja volt. Bogdán egykori embere. Kristóf cellatársa. Később Dorothy embere lesz. Meghalt a robbantásban. 1.
A Kopaszok Zöld Csaba Szerb bűnözők. Sokat segítettek Szlávennek és Jolikának. Urbán Gergely behajtói. A faluban többször okoznak fennforgást. Majd Mahicsékkal szövetkeznek. 1.
Urmai Gábor 1–2.
Závorszky Petrina Kakasy Dóra Goran embere, aki NAV ellenőrnek adja ki magát a korona megszerzése érdekében. Később Mónika asszisztense. 1–2.
Palágyi Panni Uhrin Mila Borka Sándor és Anikó lánya. Dia, Lali és Stefi féltestvére. 1–2.
Kaszó Kitty Balogh Anna Európai parlamenti képviselő, Benedek alezredes felesége, aki a férjéhez hasonlóan szintén titkos szerelmi életet él. 1–2.
Balogh Jolán „Jolika” "Mamszi" Martin Márta Kálmán egykori bizalmasa és szeretője, javasasszony, Szláven pártfogója és szállásadója, Tamás és Tamara gyermekkori nevelője. Akiről azt hiszik, hogy meghalt. 2.
Pintér Márk Kékesi Gábor Budapesti Rendőr, Imi és Zénó volt kollégája. Beépült Goranék bandájába. 2.

Epizódszereplők[szerkesztés]

Epizódok[szerkesztés]

ÉvadRészek számaEredeti sugárzásEredeti adó
ÉvadbemutatóÉvadzáró
1.962022. december 27.2023. május 12.
2.n/a2024. május 21.n. a.

A sorozat készítése[szerkesztés]

2022 júliusában több hírportál is megírta, hogy a Drága örökösökből folytatás készülhet.[5] 2022 októberben Kolosi Péter a Big Picture konferencián hivatalosan is bejelentette a folytatást, ami a Drága örökösök – A visszatérés címet kapta.[6] A következő hetekben kiderült, hogy a szereplők nagyrésze visszatér a folytatásra, kivéve Molnár Gusztáv, akit az alkoholproblémája és a rendőrségi ügye miatt nem vett vissza a csatorna.[7] A budakeszi forgatási helyszínen, ahol korábban Ökorapátit átalakították Makosszállássá a Keresztanyu sorozathoz, most vissza kellett állítani az eredeti díszleteket, és az aszfaltozott utat ismét murva váltotta fel.[8]

Érdekességek[szerkesztés]

 • Nemcsak a Drága örökösök, de a Keresztanyu című sorozat történetét is folytatja bizonyos szereplők esetében. Dóra Béla és Konfár Erik, akik a Keresztanyu állandó főszereplői voltak, a folytatásban visszatérnek a korábbi sorozatbeli szerepükben. Rajtuk kívül a Keresztanyu több színésze, úgy mint Hernádi Judit, Magyar Attila, Ganxsta Zolee és Józan László, szintén csatlakozott a folytatáshoz, noha ők már új karaktereket formálnak meg. Az átfedés a két sorozat között kölcsönös, hiszen a Drága örökösök befejezése után számos, a sorozatban megismert színész csatlakozott a Keresztanyu szereplőgárdájához.
 • A sorozatban nem játszik az előző sorozatból ismert Lippai László (Benedek), mert időközben elhunyt, Pallagi Melitta (Palágyi Diána, a történet szerint Dia elhagyta Szlávent, és a testvéréhez, Lalihoz költözött ki Dániába), Tóth Judit és György István (Erzsike és Zeusz, a karakterei szintén elhunytak), illetve Molnár Gusztáv (Szláven), a rendőrségi ügyei miatt maradt ki az új sorozatból. A karakterek pótlására került be két új törzsvendég, Huzal és Csali Anikó kocsmájába, illetve Szilvia, az új postás.
 • Az 1. évad 1. részében Boglárka (Murányi Tünde) azt mondja Mónikának (Járó Zsuzsa), hogy “Idegállapotba jöttem Mónika”. Az RTL Mónika show című műsorában ez egy ikonikussá vált mondás.
 • Az 1. évad 4. részében István atya (Dóczy Péter) azt mondja Zsuzsának (Vándor Éva), hogy "egy kis szíverősítő a vándornak". Ez utalás a színésznő vezetéknevére. Szintén ebben a részben Subicz János (Németh Kristóf) azt mondja, miután megtalálták az ellenőr szobájában a koronát tartalmazó képet, hogy "Ezek az ispánság után a királyságot is vissza akarják állítani.", amellyel a Magyarországon nemrég életbe lépett törvénymódosításokra tesz utalást.
 • Az 1. évad 21. részében Tibi az ökörapáti rendőrökkel keresi az elveszett, ellopottnak hitt Tesláját. Korábban többször is jó látható volt az autó "NLE-304" rendszáma, de Török Zénó rendőr a paksi kollégáknak telefonon az "AA-HB-380" rendszámot mondja be.
 • Az 1. évad 21. részében Tibi veszekedik a rendőrökkel: "Mégis milyen rendőrök maguk?....Ki volt a maguk kiképzője?" A rendőrök válasza: "Tomasevics Tivadar Makkosszállásról." A Keresztanyu c. sorozatban Tibi, azaz Lengyel Ferenc alakította az emlegetett Tomasevics Tivadart.
 • Az 1. évad 22. részében Nusika, Tamás és Tibor a Keresztanyu c. sorozat egyik részét nézik, amikor utalást tett Tivadarra, hogy végleg ki akarják írni a sorozatból. Ez egy utalás arra, hogy Tomasevics Tivadar szintén Lengyel Ferenc, míg Ludmillát Hernádi Judit alakította a sorozatban. A Keresztanyut szintén az RTL mutatta be. Ez amúgy egyben egy érdekes baki is, hiszen a Drága Örökösök univerzumában a Keresztanyu ugyanúgy egy tévésorozat, mint a való életben és a szereplőinek csak karaktereknek kellene lenniük, ellenben Imi és Zénó "valós személyekként" léteznek Ökörapátin.
 • Az 1. évad 39. részében, amikor Tibi és Sándor összeverekednek, Sándor folyamatosan Tibi nevét kiabálja, mire ő azt feleli: "Ne Tibizz!". Ezzel az Üvegtigris 2. egyik jelenetére utal, amelyben a Sándort alakító Hajdu Steve mondja ugyanezt a mondatot.
 • A 2. évad 11. és 15. részeinek címe (Macskafogó és Szakíts, ha bírsz!) hasonlít az 1986-os magyar animációs film és a 2006-os amerikai romantikus filmvígjáték címeíre.
 • A 2. évad 22. részében Icuka azt feleli: "Enyje! Hát úgy nézek én ki, mint a Dévényi Tibi bácsi?", "Ez akkor sem a Három kívánság!". Ezzel utalva Dévényi Tiborra és a Három kívánság című műsorra, amit 1989 és 1999 között a Magyar Televízió sugárzott, majd 19 évvel később rádióműsorként tért vissza, amely 2018 óta jelenleg az országos Retro Rádióban hallható szombat esténként (korábban 2018-tól 2020-ig 10:00 és 13:00 között).
 • A 2. évad 25.részében Zsóka (Kocsis Judit) a Konyhafőnök című gasztro reailty egyik adását nézi. Ez egy utalás arra, hogy a Konyhafőnök ugyanúgy RTL gyártású műsor (amit az RTL és az RTL Otthon mutatta be), mint a sorozat.
 • A 2. évad 26. részében Kasztner Tamás (Mohai Tamás) a sorozat főcímdalát énekli, miközben Zsókáék megpróbálják elüldözni a Szappanos családot Ökörapátiból.
 • A 2. évad 34. részében Horváth Attila azt feleli, miután belép a Horgászboltba: "Bezár a badár Sándor!". Utalást tesz Badár Sándor humoristára, és a Marsra magyar! c. sorozat egyik színészére, aki Maró Sándort alakítja.

Jegyzetek[szerkesztés]

További információk[szerkesztés]