A Drága örökösök epizódjainak listája

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Ugrás a navigációhoz Ugrás a kereséshez

Ebben a szócikkben a Drága örökösök című magyar televíziós vígjátéksorozat epizódjai kerülnek felsorolásra évadonként.

A sorozat negyedik évadát is már el kezdték forgatni.[1]

Évadáttekintés[szerkesztés]

ÉvadRészek számaEredeti sugárzásEredeti adó
ÉvadbemutatóÉvadzáró
1.812019. január 1.2019. április 26.RTL Klub logo.svg
2.612019. augusztus 12.2019. november 8.
3.?2020. január 2.n. a.
4.?n. a.n. a.

Első évad (2019)[szerkesztés]

A Drága örökösök első évadát 2019. január 1-től kezte el sugározni az RTL hétköznaponként 18:50-kor. A 10. résztől már 19:35-kor került képernyőre és a 40. résztől végig 19:55-kor volt látható.

Sor. Év. Cím Premier Nézettség
1. 1. A végrendelet 2019. január 1. 1 175 000
A történet dupla epizóddal kezdődik, amelyben megismerjük a Szappanos családot, akiket sokkol a hír: Szappanos Kálmán, az elhunyt családfő óriási vagyont hagyott rájuk, amit akkor kapnak meg, ha egy éven át a bácsi falujában élnek. Az örökösök úgy döntenek, hogy maradnak és elkezdődik az egy évre szóló taktikázás.
2. 2. Új élet 2019. január 2. 1 032 000
A történet dupla epizóddal kezdődik, amelyben megismerjük a Szappanos családot, akiket sokkol a hír: Szappanos Kálmán, az elhunyt családfő óriási vagyont hagyott rájuk, amit akkor kapnak meg, ha egy éven át a bácsi falujában élnek. Az örökösök úgy döntenek, hogy maradnak és elkezdődik az egy évre szóló taktikázás.
3. 3. Temetés 2019. január 3. 1 061 000
A család kezdi megérteni, milyen helyzetbe is kerültek – az élet Ökörapátiban egészen más, mint amit otthon, Budapesten megszoktak. Nem csak az új körülményekkel kell megküzdeniük, hanem azzal is, hogy összezárva az élet bizony sokkal nehezebb, mint ahogyan elképzelték. De a pénz miatt minden Szappanos kitart.
4. 4. Tamagocsi 2019. január 4. 1 020 000
A Szappanos testvérek továbbra is egymást fúrják, de a falusiak és a városiak közt nem csak a feszültség működik, hanem lassacskán elkezdenek működni a hormonok is. A városi fiúk megismerkednek a falusi virágszálakkal, de nem számolnak a virágszálakra vigyázó falusi bikákkal.
5. 5. Birkanyájak 2019. január 7. 1 075 000
A család az első sokk és meglepetés után próbálja kialakítani az új életét és kitalálni, hogy hogyan függesszék fel a régit, amit Pesten hagytak. Tibi próbálja elérni, hogy ők teljes létszámban maradjanak, de a lányával nincs könnyű dolga. A helyi panziós pedig szövetségest keres, aki belülről bomlasztja a családot. A falusiak hadjáratának első hulláma birkákkal érkezik.
6. 6. Trágya ajánlva 2019. január 8. 1 061 000
Miközben Szláven furcsa küldeményt kézbesít Mónikáéknak, a birkák továbbra is fejfájást okoznak – ezúttal Mihály számára, aki nem tud velük elszámolni Zsóka előtt. Polli Ökörapátiba érkezik, és kétségbeesetten konstatálja, hogy Kata mennyire elhanyagolt külsővel éli mindennapjait, így sminkfortélyait hívja segítségül. Kristóf nyaka körül szorul a hurok több milliós tartozása miatt, nem várt helyről és nem várt módon kap segédkezet.
7. 7. Lebukás 2019. január 9. 980 000
Attila irodájába rejtélyes csomag érkezik. Tartalmát egyletbeli pozíciójának megszilárdítására szeretné felhasználni: üzletet ajánl Mihályéknak. Stefi, Dani, Kata és Róbert közös ebédje kudarcba fullad, különösen a két férfi közötti feszültség nyomja rá a bélyegét az egyébként is kínos helyzetre. Sándor – ahogy általában – krumpliszsákként zuhan be Anikó ablakán, csak azt nem sejti, hogy Anikót ezúttal nem találja egyedül.
8. 8. Mindenki Pestre megy 2019. január 10. 979 000
Anikó titokban Budapestre készül, Sándornak azonban hazudik erről, így a férfi joggal van kiborulva. Kata megígéri Kristófnak, hogy segít neki adóssága rendezésében, így Budapest felé veszik az irányt, arról azonban nincs tudomásuk, hogy miféle meglepetések várják őket a fővárosban. Fény derül a főorvosnő és Róbert közös titkára, és Mónika legnagyobb bánatára még az áram is elmegy.
9. 9. A lovasbemutató 2019. január 11. 906 000
Tamás látszólag túl messze megy, ám Stefi mégis szívesen veszi, hogy a fiú így érdeklődik iránta. Mihály és Attila cicaharca miatt hiba csúszik a számításba, és a térfigyelő kamerák felvételei körül hatalmas zavar keletkezik, Szláven igyekszik megmenteni a helyzetet. Kata összetörve keresi fel Jolikát, akitől lelki segélyt vár, a gyógytea azonban nem várt hatást vált ki a lányból. A lovasnapok kezdeti sikere után óriási baleset történik, mindenki Lajos életéért izgul.
10. 10. Az elveszett lány 2019. január 14. 987 000
Mihály elfelejtkezik Zsóka születésnapjáról, Szlávent segítségül hívva, az utolsó pillanatban próbálja megmenteni a helyzetet. Tibi eközben kétségbeesetten keresi az eltűnt Katát, és összetűzésbe keveredik Sándorral, aki meg is sérül. Mónika mindent bevetne Attilánál a siker érdekében, amit Tamás nem néz jó szemmel. Róbert bukkan fel, hogy kiengesztelje Katát, aki csöppet sem nyitott a férfi közeledésére.
11. 11. A vihar 2019. január 15. 970 000
A hatalmas vihar és Róbert sérülése az egész falunak beszédtémát szolgáltat. Kata minden személyes konfliktus ellenére igazi orvosként próbál viselkedni, de Dani, sőt Szláven is a megmentő szerepében tetszeleg. Egyedül Tibi nem érzi úgy, hogy részt kéne vennie a segítségnyújtásban, ami Valit mérhetetlenül bosszantja. Stefi kiönti a lelkét Diának a Danival történtek után, ám akaratlanul is szóba hozza Tamást. Marosi ügyvédnő keze láthatólag továbbra is ott van az események ütőerén.
12. 12. Tetőfedés 2019. január 16. 969 000
Szláven kunyhójának tetejét megrongálja a vihar, Daniék szívesen segítenek neki a javítási munkálatokban. Attila és Mónika meghitt randevúját komoly üzleti tárgyalások követik, úgy tűnik, képesek lesznek szövetségre lépni. Csaba a szorult helyzetben is támogatja Róbertet, Sándornak pedig meggyűlik a baja egy rózsaszín inggel, de a nagyobb problémát épp saját féltékenysége okozza.
13. 13. Kiönt a budi 2019. január 17. 947 000
Sándor bosszúja beteljesül: Tibi kénytelen szippantóst hívni, akivel még ő sem képes elbánni. A faluba budapesti lányok érkeznek, akik bár látszólag lovagolni érkeztek, valóban a rodeóbajnok Lajost akarják megkaparintani maguknak, ám a fiú szíve továbbra is Stefihez húz. Mónika terve megvalósulni látszik, virtuóz eszközökkel beszéli rá Kristófot és Pannát a lakáseladásra. Zsóka számára végletekig felháborító titokról rántja le a leplet egy véletlen folytán.
14. 14. Árulók az egyletben 2019. január 18. 902 000
Zsóka képtelen túltenni magát véletlen felfedezésén, és Mihállyal közösen lincshangulatban látogatja meg Sándort, Lajos azonban megvédi édesapját. Kata újabb állásinterjún vesz részt, melynek során rengeteg dolog tudatosodik benne. Attila a három budapesti lány, Hanna, Kinga és Szilvi tiszteletére bulit rendez, ám nem hátsó szándék nélkül. Sándor tőle szokatlan magabiztossággal lép be a kocsmába, hogy fordítson Anikóval közös kapcsolatuk menetén.
15. 15. Lenne egy fuvar 2019. január 21. 917 000
Attila kétes ügyletbe rángatja bele Kristófot némi mellékesért cserébe. A legkisebb Szappanos gyerek azonban nem is sejti, hogy az elhagyatott benzinkútnál nem csak egy fura kopaszt lát majd, de Mihályék agresszív oldalát is megismerheti. Sándor sokkoló felfedezést tesz Anikó holmijai közt turkálva. Dani és Lajos között vágni lehet a feszültséget a bulin történtek miatt. Tamás Budapestre viszi Stefit, hogy házbúcsúztatót tartsanak együtt, az ártatlannak induló összejövetel azonban egyre durvábbá válik.
16. 16. Tyúkvadászat 2019. január 22. 927 000
Szláven teljesíti küldetését, és behatol a Szappanos házba, hogy elorozza a titokzatos bőröndöt. Mihálynak óriási fejtörést okoz a vendégségbe érkező három vadász, akik sem a puska használatában, sem a pálinkázásban nem ismernek határokat. Kata számára egyértelművé válik, hogy nem csupán Róberték ténykedése miatt, de alanyi jogon sem kaphat munkát, ám a valódi bizonytalanságot Marosi ügyvédnő frissen érkezett levelei váltják ki a Szappanos család és a Faluszépítő Egylet köreiben.
17. 17. Bombariadó 2019. január 23. 885 000
Attila reszket, mint a nyárfalevél, mikor egy rémisztő hang megfenyegeti telefonon, hogy rágyújtja a panziót. Hamarosan híre megy a faluban, hogy bombariadó van. Sándor azonnal belendül, mint a katasztrófavédelem helyi kirendeltje, Tibi pedig tudálékosan osztja az észt. Mónika eközben saját céljaira használja fel a kialakult káoszt. Stefi és Dani izgatottan Budapestre készülnek, ám egy ottani bevásárlóközpontban végül kellemetlen találkozásban lesz részük.
18. 18. Bezárják a kocsmát? 2019. január 24. 939 000
A kocsmába egy morózus ellenőr érkezik, aki beható ellenőrzést tart, mely végzetes következményekkel jár. Anikó mindvégig Attilára gyanakszik az ügy kapcsán, ám feltételezése nem bizonyosodik be. Kristóf pénzügyi gondjai megoldódni látszanak, örömében Budapestre megy kaszinózni Tamással. Tibi és Vali között konfliktust szül Tibi edzéskényszere, Attilához kijönnek a rendőrök, Anikó pedig egy budapesti magánlaborba készül.
19. 19. Olcsó lakás eladó 2019. január 25. 839 000
Attila és Mónika Pannához készül, hogy lebonyolítsák az adás-vételt, Attila számára hamar világossá válik, hogy Mónika miféle cseleket, csúsztatásokat vetett be az üzleti siker érdekében. Dia és Kristóf az üzletben leltároz, mikor Panna ellenséges hangnemben hívja fel Kristófot. Dani, Józsi és Lajos sorshúzással dönti el, melyikük menjen meggyőzni Mónikát arról, hogy befektessen a lovaspóló üzletbe. Dani és Kata romantikus sétára megy, a természet lágy ölén pedig nem várt harmadikkal néznek farkasszemet.
20. 20. Kálmán visszatér? 2019. január 28. 850 000
Cicaharc alakul ki Panna és Mónika között, melyet a végére Kristóf tesz pontot, mivel Dia segítségének köszönhetően hozzájut Józsi furgonjához, hogy azzal mehessen Budapestre. Anikó újranyitja a kocsmát a melósok legnagyobb örömére. Zsóka szokatlan módon akar bosszút állni Mihályon, amiért a férfi nem hajlandó ellenségként tekinteni Sándorékra. Tibi nosztalgiázni tér be a kocsmába Anikóhoz. Marosi mellbevágó bejelentést tesz, míg Anikónak üzenete érkezik, amely mindent megváltoztat...
21. 21. Kirúgva 2019. január 29. 861 000
Panna épphogy átköltözik Mónika luxusházába, újabb megpróbáltatásoknak van kitéve: Zoltán érkezik, aki be akarja hajtani Kristóf legújabb adósságát, ám a nő szépsége megszédíti őt. Az Attila és Dia közötti feszültség a tetőfokára hág, a bolttulajdonos polgármester kirúgja Diát az üzletből. Sándor Valinál akarja eláztatni Tibit, ám a nő agilisan védelmezi férjét. Dani lovas órát ad Katának, míg Józsi Mónikához megy a közös biznisz reményében.
22. 22. Lovaspóló ügylet 2019. január 30. 892 000
Sándor legnagyobb bánatára Dia megingathatatlan elhatározásra jut jövőjét illetően. Tamás üzletet ajánl Szlávennek, aki be akarja fogni a fiút favágásra, ám Tamás kevéssé tűnik alkalmasnak a feladatra. Kata és Dani kifestik a tisztaszobát Jolikánál, hogy az egészségközpont méltó körülmények között nyílhasson meg. A tárgyalások során Mónika és Józsi között egyre bensőségesebb viszonyba kerülnek. Vali gyanakodni kezd Tibire, Zsókától próbál információkat gyűjteni Anikóról.
23. 23. Levél Tirolból 2019. január 31. 928 000
Dia felszáll a Budapestre tartó buszra, ezzel megkezdi áhított életét. Zoltán nagyvonalú gesztust gyakorol Panna felé, mely végérvényesen felébreszti a nő vonzalmát a férfi iránt. Szláven sikeresen teljesíti küldetését, nagy műgonddal csempészi ki a postáról az osztrák bélyeget, melyet felhasználva Tamás hamis levelet ír Tibinek. Kristófot Attila ezúttal egy elhagyatott házhoz küldi, ám a legkisebb Szappanos gyerek ezúttal nem ússza meg a dolgot egy kifacsart végtaggal.
24. 24. Pusmogók 2019. február 1. 836 000
A sebesült Kristófot Jolika ápolja a tisztaszobában, a férfi beszámol nővérének a történtekről, mely Mónikát láthatóan felháborítja. Tibi édesapjától kapott levelével Anikóhoz rohan, tőle kér tanácsot, hosszadalmas pusmogásuk a féltékenykedő Vali szemét szúrja leginkább, akinek a szintén féltékeny Sándor szolgáltat perdöntő bizonyítékokat. Szofi nem nézi jó szemmel Panna frissen sült udvarlóját, Zsóka pedig Szlávent gyanúsítja a bélyeg eltűnése miatt, bizonyítani azonban nem tudja feltevését.
25. 25. Nyomozzunk! 2019. február 4. 883 000
Vali az első sokk hatására Budapestre megy bőröndjeivel, Tibi reggelre már csak hűlt helyét találja a házban. Stefi nagyon lelkes, mivel hatalmas ötlete támad, miféle megélhetést biztosíthatna maga számára Ökörapátiban, álmai megvalósításához pedig Zsóka segítségét veszi igénybe. Anikó tanácsára Sándor és Mihály Hamorbergbe tartanak, hogy találkozzanak Kálmánnal. Tamás segít Szlávennek bútort készíteni, ám egy ládában feldolgozhatatlan felfedezésre jut saját múltjával kapcsolatban...
26. 26. Látogatás az alpokba 2019. február 5. 864 000
Attila előre meghirdetett állásinterjút tart a vegyesboltban, ám Margit néni kissé visszaél a nyílt nap adta lehetőségekkel. Tibi és Szláven ismét egymásnak feszül, Tamás pedig elterelő hadműveletbe kezd: gyanút ébreszt Tibiben Zsókával kapcsolatban. Dani és Kata Kristóf kérésére meglátogatják Pannát, ám meglepő felfedezést tesznek, melyről inkább hallgatnak. Sándort és Mihályt kikezdik az alpesi viszonyok, a sípálya borzalmai után azonban meglelik a keresett hüttét, melybe be is törnek, a meglepetés azonban most sem marad el…
27. 27. Vali eltűnése 2019. február 6. 877 000
Anikó nem túl lelkes Stefi beszerzőkörútja kapcsán, a feszültség komoly vitához vezet. Stefi nem várt helyről kap segítséget. Mihály hegyekben szerzett betegségét nyögi, és már temetné is magát, miközben mindenért Sándort okolja, mégis összefog azonban vele, és együttes erővel rátörnek az ijedt Kristófra. Kovács és Kovácsné elégedetlenek a panzió szolgáltatásaival, Józsi határozottan lép fel ügyükben. Tibi és Kata Budapestre mennek, hogy megtalálják Valit, akinek szőrén-szálán nyoma veszett...
28. 28. Kihallgatások 2019. február 7. 904 000
A budapesti rendőrök Ökörapátiba érkeznek, hogy nyomozást folytassanak a budapesti betörés ügyében, az idő múlásával Tibi egyre gyanúsabbá válik számukra. Stefi turkálójának debütálása minden várakozást felülmúl, Margit néni és Lujzi néni lelkesen válogatnak a ruhák között. Szofiékat meglátogatja Kristóf, ám olyan dologgal szembesül, melynek hatására összeroppan. Vali és Tibi meghökkentő cselt szövögetnek Attila sarokba szorítására, melyhez a gyanútlan Mónika segítségét kérik...
29. 29. Az ellenőr visszatér 2019. február 8. 900 000
Az erdőben Mihály kellemetlenkedő kollégái, Mahics és Zukai bukkannak fel, és dühítő dolgokkal vádolják meg Ökörapáti főerdészét. Kata megtartja első, “promóciós” kivizsgálását, mely sikeresen zárul. Az összeomlott, ám a családjára halálosan mérges Tamás Szlávenhez akar költözni, hamar rájönnek azonban, hogy a helyszűke és más körülmények nem teszik lehetővé az együttélést, furcsa paktum születik kettejük között. Vali lerántja a leplet a bélyeg titkáról, Tibi őrjöngve indul elégtételt venni
30. 30. Autóvadászat 2019. február 11. 907 000
Mihály és Sándor a legkörmönfontabb módokon próbálják kijátszani Attilát, a térfigyelő kamerák felvételeit figyelve pedig merész ötletük támad. Anikó ismét ellátogat Marosihoz, ám ezúttal további részletekbe is beavatja az ügyvédnőt. Kristóf céljai elérése érdekében megfenyegeti Attilát, aki nem akar hinni a fülének. Mónika kétértelmű célzásokat tesz Józsinak. Dani és Lajos körül egyre feszültebb a légkör, melynek hatására Dani végérvényesen le kívánja zárni életének egyik jelentős fejezetét.
31. 31. Lánykérés 2019. február 12. 874 000
Mihály és Sándor nyomozása meglepő eredményre vezet, Attila ezúttal nem képes joviális személyiségét vagy polgármesteri pozícióját felhasználni saját védelme érdekében. Róbert váratlanul ismét felbukkan a Szappanos házban, és meglepő lépésre szánja el magát Katával kapcsolatban. Mónika szokatlanul lelkesen utasítja Icukát, a szakácsnőt. Józsi minden eddiginél férfiasabb módon ügyködik azon, hogy leigázza azt, aki már napok óta érdeklődése középpontjában áll.
32. 32. A polgármesterjelölt 2019. február 13. 851 000
Sándor felnyalábolja Anikót, és Kárásziba viszi, hogy találkozhassanak Subicz-cal, akivel Sándornak hosszútávú tervei vannak, ez azonban kicsit sincs ínyére Zsókának. Kata Danitól kér segítséget Róberttel kapcsolatos bizonytalansága miatt, de váratlan telefon érkezik Csaba doktortól, aki Budapestre rendeli a lányt, hogy aztán sokkoló hírrel álljon elő. Kristóf ismét Pannáékhoz látogat, ám, amit lát, még az eddigieknél is jobban kikezdi, és ismét felcsillan szemében a játékszenvedély hamis lángja.
33. 33. Valódi szülők 2019. február 14. 846 000
Józsi beszélőre érkezik Attilához, aki látszólag zavarodottan, összefüggéstelenül hadovál. Józsi kétségbeesetten számol be az esetről Mónikának, aki egészen más fénytörésben látja a dolgokat. Szláven meglepő felfedezést tesz Kristóffal közös szobájukban, és azonnal értesíti Marosit az esetről. Róbert újabb váratlan – és Kata számára kellemetlen – látogatást tesz Ökörapátiban. Stefi kénytelen szembesülni a legnagyobb titokkal, mely talán mindent megváltoztat.
34. 34. Haza a kórházból 2019. február 15. 767 000
Stefi összeomolva rohan az erdőben, egyedül egy valakire támaszkodhat, a furcsa helyzet pedig látszólag újfajta érzelmeket szül. Tibit meglátogatják a kárászi kórházban Katáék. A férfi egy percet sem hajlandó tovább maradni, örökségét féltve azonnal nekiindulna, ám szembesülnie kell vele, még nem elég erős ahhoz, hogy visszatérjen Ökörapátiba. A rendőrök házkutatást tartanak a panzióban, Lujzi néni pedig valami egészen meglepőt talál a buszmegállóhoz gyalogolva.
35. 35. Egy doboz csokoládé 2019. február 18. 818 000
Egész Ökörapátit a Varga család körül zajló események tartják lázban, Margit néniék pedig saját magukat keverik egyre nagyobb bajba.
36. 36. Az új örökös 2019. február 19. 837 000
Tibi vitája addig fajul Szlávennel, hogy az albérlő nem maradhat tovább a házban, utolsó kérése azonban még Valit is meglepi. Mónika hiába keresi a bizonyító erejű holmikat a panzió melletti susnyásban, nem jár szerencsével, azt azonban nem sejti, hogy Lujzi néninek és Margit néninek ugyanaz a dolog okoz gondot, amit ő annyira hiányol. Lajos vacsorára invitálja Stefit, akinek imponál a fiú romantikus énje.
37. 37. Újratemetés 2019. február 20. 832 000
Szokatlan csoportosulást láthatnak, akik nyitott szemmel járnak Ökörapáti határában: A Mamutfenyőknél Szláven segítségével Jolika és Lujzi néni bonyolít le kisebb szertartást, ám mindez csak álca... Kristóf kipaterolja a frissen hazaérkezett Tamást a szobából, mely újabb feszültségeket okoz a családban. Polli időpontot szerez Katának a sztárdoktornál, Jolika házába pedig megérkezik Tamara, aki láthatóan megdobogtatja Tamás szívét…
38. 38. Tamara 2019. február 21. 845 000
Subicz érkezik látogatóba, hogy szemügyre vegye Ökörapátit, s bár sem a domboldal, sem a Mamutfenyők nem bűvölik el, Mónika végül mégiscsak megbabonázza, éppen ezért Sándor kétségbeesetten keresi fel Mihályt: már nem tartja jó ötletnek Subicz jelölését. Tamás és Tamara első találkozása áthallásokkal teli, Jolika azonban oltaná a kettejük között felcsapó bizonytalan lángokat. Anikó kisebb nyomozása árán rájön, mi vagyis inkább ki lehet az oka annak, hogy harmadjára is ellenőrzést kap egy hónapon belül…
39. 39. A taxizás ára 2019. február 22. 782 000
Kata Budapestre készül, hogy beszéljen a sztárdoktorral, dr. Fazekassal, ám a kezelés némi kívánnivalót hagy maga után. Megérkezik Panna és Szofi. Kristóf euforikus örömét Mónika erőszakossága töri meg, nem sokkal később Mónika, Szofi és Kristóf pedig már egy autóban lapítva menekülnek… Tibit felhajtja a taxis vér Budapestre, és rögtön szolgálatba is áll. Végre újra elemében lehet, utasai nem túl nagy megelégedésére. A budapesti forgalomban vezetve nem is sejti, hogy egyik utasa nem is akárki...
40. 40. Randevú Kárásziban 2019. február 25. 848 000
Tibit egyre nagyobb veszélybe sodorja saját arroganciája, veszélybe kerül az öröksége...
41. 41. Új szabály 2019. február 26. 838 000
Sándor őrületbe kergeti Mihályt azzal, ahogy óriási műgonddal próbálja elkészíteni a kampányfotókat, Zsóka pedig képes az egyébként is feszült helyzetet fokozni.
42. 42. Szerelem Ökörapátiban 2019. február 27. 850 000
Tibi hajnalok hajnalán az egész családot felveri, az a kényszerképzete támad ugyanis, hogy Kálmán mégsem halt meg, és mindenkit magával rángatna Marosihoz Budapestre...
43. 43. Veszélyben 2019. február 28. 841 000
A kopaszok a faluba érkeznek, mely Daniban és a többiekben is aggodalmat vált ki, Mónika eközben furcsa dologra akarja rávenni a család tagjait.
44. 44. Kampány a kocsmában 2019. március 1. 831 000
Ökörapáti a polgármesterjelöltekkel kapcsolatos lázban ég, a kocsma szolgál a legfőbb politikai összecsapások színhelyéül.
45. 45. Kovácsék titka 2019. március 4. 846 000
Anikó és Sándor a reggeli mellett megdöbbentő felfedezést tesznek, amint kinéznek az ablakon...
46. 46. Fenyegetés 2019. március 5. 850 000
Zoltán meglepő úti célt szab meg maguknak Pannával, Dia pedig újra felbukkan Ökörapátiban.
47. 47. Titokfejtők a piacon 2019. március 6. 882 000
Tamara és Tamás némi hátsó szándékkal kísérik el Lujzi nénit és Margit nénit a kárászi piacra...
48. 48. Kincskeresők 2019. március 7. 832 000
Mónika meghökkentő információkat tud meg Kovácsék múltjáról, miközben erősen elgondolkodik azon, teljesítse-e Nándi kérését...
49. 49. Bakancslista 2019. március 8. 764 000
Furcsa lista van készülőben Róbert nappalijában, Dani pedig hirtelen döntésre szánja el magát, titkába azonban csak Lajost avatja be...
50. 50. Gyászmise 2019. március 11. 816 000
Tibinek merész ötlete támad arra vonatkozólag, hogyan szedhetne össze magának kellő számú ajánlócédulát...
51. 51. Választás 2019. március 12. 871 000
Egész Ökörapátit a választás tartja izgalomban, a szavazófülke előtt Tibi és Mónika vitába keveredik, mely befolyásolhatja az eredményt...
52. 52. A második tea 2019. március 13. 861 000
Kovács és Kovácsné újabb közös teázásra invitálják Józsit. Polli és Kata pedig egy kényes ügyet tisztáznak, mikor egy számukra nem ismeretlen autó gördül be Ökörapátiba...
53. 53. Csodabogyó 2019. március 14. 821 000
Zoltánékhoz kellemetlen látogatók érkeznek, ez pedig alapjaiban változtatja meg eddigi életüket...
54. 54. Bújócska 2019. március 18. 835 000
Vali szellemet vél felfedezni a Szappanos házban, mellyel az őrületbe kergeti Tibit...
55. 55. Terjed a pletyka 2019. március 19. 819 000
Ökörapátiban új helyszínen történik az információcsere: Dia fodrászatában Icuka is szaftos információkhoz jut, amit nem is akar magában tartani. Zoltán még mindig eszméletlenül fekszik kocsijában. Mihály Sándornál alszik, ám horkolásával őrületbe kergeti barátját.
56. 56. Fogfájás 2019. március 20. 786 000
Dia és Lajos furcsa módszerrel ébreszti fel Mihályt és Lajost, Dani házában pedig nem várt idegen ébred, és azonnal telefonál...
57. 57. Negyvenhét, harmincegy, tizenhét... 2019. március 21. 751 000
Sándor egy véletlen folytán furcsa cetlit talál Attila irodájában, mindeközben a Szappanos család tagjai testületileg a fogorvosnál keverednek nem várt kalandokba…
58. 58. Dr. Fazekas rendel 2019. március 22. 842 000
Dr. Fazekas a kocsmában különleges képességét villantja meg, miközben Vali frissen szerveződő szellemidézés segítségével akar tisztán látni...
59. 59. Születésnap 2019. március 25. 775 000
Sándor titokzatos csomagot vár, Vali dühödten próbálja rátéríteni Kristófot a helyes útra, Stefinek pedig születésnapja van...
60. 60. Zsírosbödön 2019. március 26. 798 000
Stefi és Lajos randija furcsa fordulatot vesz, a kocsmában pedig egy rég látott arc jelenik meg...
61. 61. Özvegy kerestetik 2019. március 27. 844 000
Mónika titokzatos plakátokat ragaszt ki a faluban Subicz nevében, ám Margit néniék nem is sejtik mi állhat a dolog mögött...
62. 62. Rádió Ökörapáti 2019. március 28. 792 000
A csodabogyó lázban tartja Ökörapáti asszonyait, eközben Mihály és Sándor tesztüzemet futtat le, ami félreértések sorát eredményezi...
63. 63. Búcsúlevél 2019. március 29. 774 000
Szofinak és Tibinek nem mindennapi vitája kerekedik, ami az egész családot meglepi. Anikó pedig Endre ajánlata miatt vakarja a fejét…
64. 64. Testvérháború 2019. április 1. 808 000
Subicz hazaérkezik hosszúra nyúlt nyaralásából, és azonnal megbotránkoztatja Mónikát, Józsi viszont sorsfordító döntést hoz…
65. 65. Rémes krémes 2019. április 2. 801 000
Falugyűlés szerveződik Mónika közreműködésével, míg Vali és Tibi csúnyán összevesznek, a kocsma pedig hirtelen felkapottabbá válik, mint valaha…
66. 66. Tüntetés 2019. április 3. 839 000
Anikóban összeáll a kép a romlott süteményekkel kapcsolatban, indulattal tart a Szappanos ház felé, ám mindez hatalmas lavinát indít el...
67. 67. Akcióban 2019. április 4. 857 000
Józsi és Renátó Budapestre megy, miközben Dani és Kata kellemetlen ebéden vesz részt a Szappanos házban...
68. 68. Szexrádió 2019. április 5. 807 000
Kata úgy dönt, véget vet a Fazekas doktorral folytatott terápiájának. Hamarosan azonban kiderül, hogy a doktortól nehezebb lesz megszabadulnia, mint képzelte…
69. 69. Ökörhang 2019. április 8. 726 000
Különleges napra virrad Ökörapáti, a falunak ugyanis sugározni kezd az első saját rádióállomása. A legtöbben örömmel fogadják az új szórakozási lehetőséget, de akadnak páran, akiknek bántja a fülét az új adó...
70. 70. Asztma 2019. április 9. 808 000
Stefi egy fortélyos terv kivitelezésébe kezd, melyhez a legváratlanabb embertől kér és kap segítséget…
71. 71. Régi lángok 2019. április 10. 775 000
A balul sikerült pesti legénykérés Robira és Katára is nem várt hatást gyakorol. Míg ők Pesten próbálnak megbikózni a kínos helyzettel, a faluban is régi párkapcsolatok árnyai kísértenek…
72. 72. Csak barátok 2019. április 11. 778 000
Jolika bíztatására Szláven kénytelen feltárni titokzatos múltja egy szeletét Dia előtt. Csak remélheti, hogy a lány ezek után is ugyanolyan szemmel tekint majd rá…
73. 73. Hajtóvadászat 2019. április 12. 778 000
Mikor Zoltán ismét felbukkan Ökörapátiban, az egész falu felbolydul érkezésének, de méginkább távozásának hírére. Mindenki a pesti vörös nyomába ered... de vajon ki lesz, aki végül utoléri?
74. 74. Köszönettel: Dia 2019. április 15. 745 000
Tibi és Vali napja alaposan felbolydul, mikor egy költöztető kamion jelenik meg Kálmán bácsi háza előtt…
75. 75. Ökörapáti hangja 2019. április 16. 740 000
Tamás ráébreszti Tibit és Kristófot, hogy súlyos hibát vétettek, melyet sürgősen orvosolniuk kell. De sikerül-e még időben lépniük, mielőtt a sértett fél megneszelné a dolgot?
76. 76. Falunap 2019. április 17. 783 000
Subicz polgármester első falunapja rendkívüli mulatságnak ígérkezik, mely az apátiakat és a Szappanos család tagjait éppúgy lázba hozza. De hiába a tehetséges fellépők sora és a budapesti sztárvendég, az estét egy baleset következményei árnyékolják be.
77. 77. Katasztrófahelyzet 2019. április 18. 704 000
Mikor egy apró kis közúti baleset következményeként Ökörapátit a biológiai szennyeződés réme fenyegeti, Sándor végre esélyt kap rá, hogy bebizonyítsa az egész falunak, nem hiába nevezi magát egyszerű tűzoltó helyett katasztrófavédőnek.
78. 78. Kék kód 2019. április 23. 798 000
A polgármesteri hivatal kellemetlen látogatókat kap. Lehet, hogy Subicz polgármestersége rövidesen csúnya véget ér? Vannak, akik nem bánnák, ha így alakulna...
79. 79. Matrjoska 2019. április 24. 711 000
A Szappanos családot senki nem nevezhetné túlzottan összetartónak, tagjai között számos kisebb-nagyobb ellentét feszül. Képesek lesznek vajon ezeket félretenni, és egységesen fellépni, mikor egyiküket komoly veszély fenyegeti?
80. 80. Gésa 2019. április 25. 712 000
Amíg Tamás Nándival nyomoz Mónika eltűnése után, Tibiék Józsi és Panna információira alapozva kezdenek saját mentőacióba...
81. 81. Lakótárs 2019. április 26. 755 000
Az Ökörapáti posta nagy forgalmat bonyolít ezen a délelőttön: Anikó, Dani és Szláven egyaránt régen látott ismerőseikről kapnak hírt, mely így vagy úgy, de mindegyikőjüket érzékenyen érinti. A Szappanos család mindeközben az ügyvédnő újabb bejelentésére vár…

Második évad (2019)[szerkesztés]

A második évadot 2019. augusztus 12-től sugározza az RTL Klub hétköznaponként, az alábbi kezdési időpontokban:

  • augusztus 12-30., október 7-11.: 20:00;
  • szeptember 2. - október 4.: 19:55;
  • október 14-22.: 19:50;
  • október 24-től: 20:05.
Sor. Év. Cím Premier Nézettség
82. 1. A felújítás 2019. augusztus 12. 715 000
A Szappanos-házban nagy munka kezdődik, Valinak pedig új rajongója akad a művezető személyében. Tibinek egyáltalán nem tetszik az ügyvédnő, mint özvegy megjelenése, és mindenképpen szabotálni akarja a felújítási munkálatokat. Szláven eltökélt abban, hogy el akar válni - csak azt nem sejti, hogy felesége, Olga, a határ túloldalán egész más tervekkel készül.
83. 2. Székfoglalás 2019. augusztus 13. 656 000
Marosi felújító csapata Tibiből féltékenységi rohamot vált ki. Kiagyal egy tervet, amihez Vali segítsége kell. Stefi közben nehéz helyzetbe kerül, nem talál sehol munkát, és újabb vihart kavar Kata és Dani között.
84. 3. Özvegylesen 2019. augusztus 14. 716 000
Tibi soha nem adja fel – most paparazziként ered Marosi nyomába. Szlávennek menekülni kell egy találkozás elől, Stefit pedig egy zaklatóval, gyűlik meg a baja, aki miatt kudarcba fulladnak a tervei.
85. 4. Tibi, a remete 2019. augusztus 15. 720 000
Mihályék ellenségei a háttérben elkezdik az aknamunkát és a faluban új pletyka terjed a Szappanos családról. Tibi pedig úgy érzi, kezében a mindent elsöprő bizonyíték Marosi ellen.
86. 5. Tibi csapdája 2019. augusztus 16. 705 000
Tibi megelégeli a munkások, főleg Jenő jelenlétét a háznál, ezért tervet eszel ki ellenük. Stefi egy fodrász-szalonban próbál szerencsét, Ökörapátiban pedig különleges házibuli készül.
87. 6. Aki másnak vermet ás 2019. augusztus 21. 725 000
Tibi csapdába akarja csalni Jenőt, de ezzel mások életét keseríti meg. Attila viszont meghoz egy régóta halogatott döntést. A falu több régi lakója is úgy dönt: visszatérnek.
88. 7. A csomag 2019. augusztus 22. 651 000
Attila rendőrségi akcióba keveredik, Mihály elmélyed Afrika tanulmányozásában. A Szappanos-család titokzatos csomagjához még a katasztrófavédelem is kiérkezik, de végül kiderül, mit is rejteget a doboz.
89. 8. Várva várt vendég 2019. augusztus 23. 643 000
Marosi várható érkezése Valiban kételyeket ébreszt. Olyat kér Tibitől, amire az soha nem számított. Olga pedig álcázza magát, hogy hasznos információkat gyűjtsön.
90. 9. A denevér 2019. augusztus 26. 651 000
A Szappanos család nehezen viseli az ügyvédnő jelenlétét. Sok megoldási lehetőség eszükbe jut – az igazán jó ötlet szó szerint szárnyakat ad nekik. A boltban eljön az igazság pillanata, Tibi pedig megpillant egy dokumentumot, amiből választ kap egy nagy kérdésre.
91. 10. Szobalány kerestetik 2019. augusztus 27. 674 000
A faluban kiderül, kicsoda valójában Tibiék vendége. Éjszaka eltűnik egy nagyon értékes tárgy, ami felbolygatja a békés hétköznapokat, a kocsmában pedig találkozik két nő, akiknek nagyon nem kellett volna...
92. 11. Kirándulás 2019. augusztus 28. 697 000
Tibi lelkesen segít abban, hogy az ügyvédnő jól érezze magát – persze most is megvan a saját terve. Mónika gyanúba kever valakit egy lopási ügyben, összeáll egy pókercsapat és Tibi keresi a választ a kérdésre: aki keres, az vajon tényleg talál?
93. 12. Újabb birkanyájak 2019. augusztus 29. 651 000
Vali és Sándor újabb tervet eszel ki, miközben az özvegy továbbra is próbál a család kegyeibe férkőzni. Kristóf és Tamás nagy fába vágják a fejszéjüket és úgy néz ki, ezúttal sikerrel járnak, Subicz pedig kezdi nyeregben érezni magát.
94. 13. Huszárshow 2019. augusztus 30. 646 000
Kristóf nyomozni kezd, de sötétebb dolgokról rántja le a leplet, mint gondolta volna. Ökörapátiban az egész falu lázasan készül Subicz születésnapja alkalmából rendezett ünnepségre, de a vigasság többek számára szomorúan végződik.
95. 14. Védőoltás 2019. szeptember 2. 651 000
Vali és Tibi komoly vitába keverednek a hitvesi ágyat illetően. Józsi Renátó bíztatására ellátogat Kovácsékhoz. Egy régi ismerős bukkan fel Ökörapátiban, akinek senki se örül igazán…
96. 15. Garázsvásár 2019. szeptember 3. 674 000
Tibi cetlikből akarja kiolvasni a megoldást az őt kínzó kérdésre, Olga pedig megmutatkozik feleség szerepben. A panziónál lócitrom-válság van, Kristóf egy rejtekhelyet keres, de hoppon marad, Csaba pedig szembesíti Róbertet az igazsággal.
97. 16. Előkészületek 2019. szeptember 4. 697 000
Tibi a házassági fotó, Józsi pedig a gyűrű nyomába ered, Szláven megpróbálja lezárni a házasságát Olgával, de az nem megy olyan egyszerűen. Stefi végső elkeseredésében Marosihoz fordul munkáért, ami örökre megváltoztatja az életét.
98. 17. Próbarepülés 2019. szeptember 5. 651 000
Kata nagy vendégséget szervez, de a végén valami olyasmi kerül terítékre, amitől mindenkinek eláll a szava. Dani eltűnik, Attila pedig megtalál valamit, amit még ő rejtett el.
99. 18. Jó utat! 2019. szeptember 6. 646 000
Eljön a pillanat és Zsókáék elindulnak az utazásra, amit soha nem felejtenek el. A pókerezők közt fény derül egy titokra és kirobban a háború! Stefi pedig lehet, hogy megtalálta az igazit?
100. 19. Távol Afrikától 2019. szeptember 9. 682 000
Sándorék várva várt utazása tele van meglepetésekkel. Tibi komoly dilemmával szembesül, miközben a nyomozásra is koncentrálnia kell. Attila tovább próbálkozik, Kovács pedig vallomást tesz.
101. 20. Sankt Pölten 2019. szeptember 10. 726 000
Renátó a testvéreivel Ausztriába érkezik, hogy teljesítsék küldetésüket, Anikó egyre jobban élvezi a nyaralást, ami Sándornak kevésbé tetszik. Tamás új bizniszbe kezd, Olga szövetségest próbál szerezni a faluban, Mónika pedig közelebbről is megismerkedik Józsi családjával.
102. 21. Az igazság 2019. szeptember 11. 715 000
Tamás földművelésbe kezd, Tibi agyafúrt szándékkal barátkozik Danival, az Ausztriából visszatérő Renátóékkal viszont meggyűlik a baja. Stefi megkezdi új életét Pesten, Panna újra bajba kerül és Kristóf segítségét kéri, de fény derül a titkaira, Olga pedig támadást indít Dia ellen.
103. 22. Fényképek 2019. szeptember 12. 727 000
Zsóka reméli, hogy némi fantáziával mindent jóra fordít. Tamás és barátai úgy hiszik, küszöbön a meggazdagodásuk, Panna különös randit egyeztet, Olga pedig fényképészként lendül akcióba.
104. 23. Bújócska 2019. szeptember 13. 650 000
Az afrikai csapatnak el kell rejtőznie, de Anikóra máshol van szükség. Stefit nagy csalódás éri, Tibi lovaglóleckéket vesz, ami nem vezet jóra. Tamás döbbenetes dologról értesül, Szláven pedig ismét megment egy helyzetet.
105. 24. Élménybeszámoló 2019. szeptember 16. 666 000
Zsóka emlékezetes estét tervez, de a dolgok másképp sülnek el, mint ahogy remélte. Józsi romantikus randevúra készül, Kata felkeres valakit, akivel rég nem beszélt, Stefi pedig hazaér – de úgy, hogy attól mindenkinek leesik az álla.
106. 25. A család mindenek előtt 2019. szeptember 17. 679 000
Az afrikai botrány egyre dagad. Olga szövetségesekre talál, Zsóka bosszút forral, Szappanosékhoz pedig éjszaka váratlan vendég érkezik.
107. 26. A titok 2019. szeptember 18. 738 000
Vali nem csinál titkot abból, mit érez... Nándi talál valamit, ami Mónika gyanúját igazolja. Tibi apa-lánya programot szervez. Subicz mindeközben rájön, mivel teheti naggyá a falut és saját magát.
108. 27. A csel 2019. szeptember 19. 710 000
Tibi rájön, hogy akcióba kell lendülnie, ha nem akar lemaradni. Zsóka a kezébe veszi az irányítást, Szláven és Olga pedig kezdenek szót érteni egymással. Tamás egy ebédre indul, de a végén hatalmas veszteség éri.
109. 28. A két csapat 2019. szeptember 20. 668 000
Zsóka el akar ásni valamit, de nem a csatabárdot. Tibi egész pályás letámadásra készül és a falusiaknak el kell dönteni, hogy ki kit választ. Olga pedig nagy bejelentést tesz.
110. 29. Kávé 2019. szeptember 23. 709 000
Tibi arra készül, hogy visszavág, Mónika azon dolgozik, hogy Stefinek jó legyen. Kata a névtelen levél eredete után nyomoz, de nagy bajba kerül: a Szappanos család felbolydul és Renátó szervkereskedőktől retteg.
111. 30. A panzió királynője 2019. szeptember 24. 731 000
Mónika luxusszolgáltatásokat vezet be a panzióban, hogy az új vendég minél jobban érezze magát. Kristóf sokkoló hírt kap a családjáról, Tibi új kutatásba kezd az örökség után, Szláven nagy lépésre szánja el magát, Sándor pedig nem adja fel, hogy kiderítse, ki Anikó titokzatos levelezőtársa.
112. 31. Váza a pokrócban 2019. szeptember 25. 737 000
Tamás kétségbeesik a történtek miatt, Sándor szemtől szembe kerül ellenfelével, miközben Szláven és Dia komoly lépést tesznek a kapcsolatukban. Tibi pedig végre választ kap a kérdéseire.
113. 32. Hajsza 2019. szeptember 26. 775 000
Kincs, vagy köcsög? – Tibi tudja a választ, de hogy pénz legyen belőle, ahhoz kellenek Renátó rokonai. Kristóf hajszába kezdene, Kovács pedig rádión ad titkos utasításokat. Tibi megfizet mindenért, de a végén a katasztrófát ez sem akadályozza meg.
114. 33. Szobordöntés 2019. szeptember 27. 737 000
Attila nagy felismerésekre ébred, a szobor napjai pedig meg vannak számlálva. Zsóka és Tibi váratlanul egyetértenek, de ennek Subicz örül a legkevésbé. A panzióba titokzatos vendég érkezik és felmerül, vajon Kálmán bácsi visszatér a faluba...?
115. 34. Tibi, a modell 2019. szeptember 30. 780 000
Rudolf, a szobrász érkezik Ökörapátiba, hogy Tibi lemodellezésével megtervezze a falu új szobrát, ám ez nem lesz egyszerű. Felbukkan Anikó régi ismerőse, ami sok mindent megváltoztat, a panzióba új, titokzatos vendég érkezik, és Dr. Fazekas is visszatér, hogy kezelésbe vegye Subicz focicsapatát.
116. 35. Bátorságpróba 2019. október 1. 713 000
Subicz új edzésformával próbálkozik, amitől a csapat nem maradéktalanul lelkes. Mónika fontos szerepet kap apja szobrának elkészültében, miközben Zsóka is akcióba lép. Kata komoly dilemmával kerül szembe.
117. 36. Tigris 2019. október 2. 714 000
Kovács titkos információkhoz jut, Mihály felszívja magát, hogy nagy harcos legyen. Róbert ravasz akcióba kezd, Tibi pedig rájön, hogy az ellenfél módszerei ellen neki is ki kell találni valamit. Egy idegen pedig kideríti, hogy a Szappanos testvéreknél bizony nem stimmel valami.
118. 37. Kalandpark 2019. október 3. 719 000
Tibi katonás tempót diktál, de a kalandnak nagy menekülés lesz a vége. Róbert tovább taktikázik. Kata szerint Daninak orvosra lenne szüksége, Anikó és Sándor között pedig még jobban elmérgesedik a viszony.
119. 38. Az ellenszobor 2019. október 4. 639 000
Mónika Kristóf után nyomoz, Kovács akciójához pedig különleges vendégek kellenek. A szobor különös mellékalakkal bővül és kiderül, hogy mennyire jött be Róbert ravasz terve. A falusi focimeccsen meglepő eredmény születik és Kata újabb különös levelet talál.
120. 39. Gyász 2019. október 7. 728 000
A Szappanos családnak újabb gyásszal kell megbirkóznia, ami ezúttal összekovácsolja a családot, és régi mély fájdalmakat is felszínre hoz – nem csak náluk. Subicz meglátogatja Rudolfot a műhelyében, ahol nagy meglepetésben lesz része. Mónika elkezd a családfa után kutatni Tamás segítségével.
121. 40. Ruha teszi az embert 2019. október 8. 760 000
Tibi egyre nagyra törőbb terveket dédelget, amitől Kristóf is ihletet kap. Zsóka új tervet eszel ki, Stefi és Dia barátsága még jobban elmérgesedik. Mónika kitartóan nyomoz tovább, közben egy váratlan ismerőssel is összefut…
122. 41. Zumba férfiaknak 2019. október 9. 740 000
Ökörapátiban elindul a táncőrület, Kristóf csodát lát, Mónikát viszont nem szívesen látják. Szláven és Dia nagy hadműveletre készül, Katát pedig megtalálja álmai ajánlata.
123. 42. A megmentő 2019. október 10. 681 000
Nándi ultimátumot kap, Anikónál katasztrófa történik, Stefi pedig olyasmibe üti az orrát, amibe nem kellene. Sándor megmutatja, ki a férfi a faluban, Subicz akkorát kap, hogy padlót fog, Attila viszont a szemétből kapja meg a legnagyobb ajándékot.
124. 43. Megye négy 2019. október 11. 722 000
Subicz és Zsóka be akarják vinni Tibinek a végső csapást. Idegenben akarják legyőzni – de ehhez Zsókának más bőrébe kell bújni. Mónika különös infókra vadászik, Kovácsné pedig nagy útra készül.
125. 44. Tibi éjszakája 2019. október 14. 710 000
Zsóka és Subicz terve úgy néz ki, sikerrel jár, Tibi eltűnése azonban hamarosan feltűnik a családnak. Tibi kétségbeesetten próbál kiszabadulni az öltözőből versenyt futva az idővel, Vali pedig mindent megmozgatva igyekszik a nyomára bukkanni.
126. 45. Búcsúszelfi 2019. október 15. 720 000
Kata izgatottan áll munkába, ahol nagy meglepetés várja. A falu birkái nagyon furcsán kezdenek viselkedni, Krisztián titkos küldetésbe kezd Stefivel, Tibinek pedig Pesten gyűlik meg a baja a rendőrökkel. Dia sötét dolgokat tud meg Szláven múltjáról, Nándi pedig meglátogatja Mónikát, de szomorú hírt kell vele közölnie.
127. 46. Babydoll 2019. október 16. 683 000
Zsóka tolvajok után kutat. Renátó bepróbálkozik Olgánál, reméli, hogy úgy sül el, ahogy ő akarja. Subicz boldog: pénz áll a házhoz, Stefi pedig párra talál. Vagy legalábbis szeretne...
128. 47. Birkák közt 2019. október 17. 701 000
A faluba megfigyelők érkeznek. Stefi titokban ajándékot ad Daninak, Mihályék pedig elindítják a nagy birka hadműveletet. Tibi taktikát vált az ügyvédnőnél, Tamás pedig titkos akcióba kezd az apja házában.
129. 48. Kutyafuttában 2019. október 18. 683 000
Stefi és Krisztián titkos akcióba kezdenek, de lebuknak. Olgáékat megtámadják. Mónika a házasságával foglalkozik, Subiczra ellenőröket küldenek – de ő megpróbálja menteni, ami menthető...
130. 49. Váratlan látogatók 2019. október 21. 784 000
Renátó meglepő titokra bukkan Olgánál, Dia pedig Szlávennél. Tibi beveti a modern technológiát Marosi ellen, Mihály szorult helyzetbe kerül, a faluba pedig váratlan látogatók érkeznek, amitől mindenki felbolydul.
131. 50. Irány Velence 2019. október 22. 752 000
Tibi kukkolni készül, Valira vár egy mininyaralás. Diában kételyek ébrednek egy döntése miatt és a múltra kíváncsi. A faluban egy különös veteményes miatt nyomoznak, Kovácsné pedig Attilát faggatja. Kristóf randizni készül, Mónika pedig olyat kér egy férfitól, mint még soha...
132. 51. A vetítés 2019. október 24. 698 000
Szláven rájön, kikkel hozta össze a sors és a volt felesége. Tibi úgy érzi, kezében a mindent eldöntő bizonyíték, amivel mindenkit meggyőz. Stefi ajándéka nagy vihart kavar – de Stefi tud még valamit, amivel sokkolja a dühös Danit. Mihály nagyon rossz hírt kap és hirtelen elveszti a lába alól a talajt.
133. 52. Asztalkerítés 2019. október 25. 717 000
A panzióba több rég nem látott vendég is visszatér, Tibi folytatná a nyomozást, de Vali a sarkára áll, és befogja dolgozni. Mihály egyre elkeseredettebb, Zsóka viszont lelkesen veti bele magát az újabb nőegyleti gyűlésbe, ahol radikális döntést hoznak. Mónika beleveti magát a családfakutatásba, Subicz pedig rejtélyes üzenetet kap…
134. 53. Kísértetjárás 2019. október 28. 765 000
Subicz megpróbálja kideríteni, ki fenyegette meg, de végül új szövetségre lép valakivel. Mónika egy rég eltűnt tárgyat talál Olga szobájában, Krisztián Zeuszék telkére téved, ahol nagy felfedezést tesz. Mihály vezetésével megalakul egy új szervezet Ökörapátiban, miközben Benedek kísérteties alakot fedez fel a sötétben…
135. 54. Polgárőrség akcióban 2019. október 29. 779 000
Az Ökörapáti Polgárőrség akcióba lendül, és a nehéz kezdet után azonnal le is lepleznek valamit. Mónika és Tibi összefognak, amíg Olga ellentámadásba lendül. Katához pedig egy nagyon érdekes beteget hoznak be a kórházba…
136. 55. Megfigyelés 2019. október 30. 791 000
Tamáshoz megérkeznek pesti barátai, akik megfenyegetik őt, mikor látják, hogy semmi nem lett a marihuána-ültetvényből. Kata próbál szót érteni a titokzatos betegével, aki nem ért magyarul és nem is közlékeny. Nem sokkal a műtéte után megszökik és vele a belőle kioperált szobor is. Terike azt hiszi, hogy képzelődik, amikor Kálmánt látja meg a faluban.
137. 56. Kém két keréken 2019. október 31. 733 000
Miközben Kálmán "szellemének" felbukkanása többeket is lázban tart, az asszonyok összefognak azért, hogy több idegen ne jöhessen a faluba. Tibi nyomozása során felfedezi, hogy az ügyvédnő és Szláven nemcsak hogy ismerik egymást, de van egy közös titkuk is. A megszökött beteget a budapesti Szent Klára Kórházban veszik fel, és a szobrot is megtalálják nála. Attila úgy érzi, itt az idő, hogy behajtsa a polgármesteren egy ígéretét.
138. 57. Sokkoló 2019. november 4. 757 000
Tamás barátait igazi nehézfiúk kapják el, és most őt szorongatják a kábítószer miatt. Stefi egy új lakóval és külön programmal lepi meg a lovardát, Mónika és Tibi pedig a végére akarnak járni a dolgoknak Marosinál. Az ügyvédnőből nem szednek ki semmit, viszont egy, tőle szerzett sokkoló mellől egy furcsa, szerb nyelvű irat kerül elő.
139. 58. Ellenőr a fodrászatban 2019. november 5. 735 000
Tibi igyekszik megfejteni a rejtélyes iratot, Panna pedig meglátogatja Kristófot Ökörapátiban, és mesterkedésével eléri, hogy a válóperében nehéz helyzetbe kerüljön. Mónika ismét látogatást tesz a DNS-laborban, ahol kiderül, hogy a többiek beleegyezésére is szükség van a rokonsági teszt elvégzéséhez. Olga feljelentésére ismét megérkezik az ellenőr, aki Dia fodrászata miatt bezáratja a kocsmát, míg ki nem fizetnek egy tetemes bírságot.
140. 59. Bekerítve 2019. november 6. 722 000
Subicz elkezdi teljesíteni Attilának tett ígéretét, ezért munkára fogja a kocsmából kiszorult férfiakat. Kristóf rossz híreket kap a válóperével kapcsolatban. Mónika aláírásokat gyűjt azért, hogy megszerezze testvérei aláírását, amelyet a hozzájárulásra hamisítva elvégeztetheti a DNS-tesztet. Stefi kifizeti Anikó helyett a bírságot, de csak azzal a feltétellel, ha ráruházza a kocsma tulajdonjogát, és Krisztiánt teszi meg üzletvezetőnek. Az Olgával való esküvője reményében Renátó felkeres egy papot. Dia és Szláven újra összejönnek.
141. 60. A műkincsbizonylat 2019. november 7. 789 000
Tibi és Kata felmennek Pestre, mert válaszokat akarnak a cirill betűs okirat és a szobor kapcsán. Kiderül, hogy az irat egy rendkívül értékes műkincsre vonatkozik. Anikó elkeseredik Stefi miatt. Attila üzlettársai megszerzik a telket a falu határában és elkezdik körbevenni egy kerítéssel. Renátó elmélyül a keresztény vallásban, az apja pedig megtudja, hogy Olga nagy összegű pénzt rejteget magánál, ezért Olga kénytelen belemenni a színjátékba.
142. 61. Kincs, ami van 2019. november 8. 728 000
A kerítés mögé valami nagyon rejtélyes dolog kerül, mindenki kíváncsi rá, mi lehet az. Kiderül, hogy a Szappanos-testvérek között mégsem teljes a vérrokonság, valamelyikük a többiek féltestvére, ezért Mónika rágógumi-mintát szerez Kristóftól. Krisztián áskálódik és megfenyegeti Tamást, hogy elmondja a rendőröknek, hogy marihuánát termesztett. Renátó meggyónja bűneit a templomban. Marosi ügyvédnő dühösen közli a családdal, hogy a kis nyomozásukkal majdnem mindent tönkretettek, majd egy videofelvétellel érkezik meg a házba. Ebből kiderül, hogy Kálmán volt Közép-Európa legnagyobb pravoszláv műkincsgyűjtője, köztük felbecsülhetetlen értékű műalkotásokkal.

Harmadik évad (2020)[szerkesztés]

A harmadik évadot 2020. január 2-től sugározza az RTL Klub hétköznaponként 19:45-kor.

Sor. Év. Cím Premier Nézettség
143. 1. A borotva 2020. január 2. 811 000
Mónika nem adja fel családfakutatási terveit, ennek érdekében pedig megszerzi Kálmán borotváját is, DNS-profil céljából. Tibi szerint ha vannak értékes műkincsek, akkor azok valahol a faluban lehetnek elásva. A falusiak bojkottálják a kocsmát, Anikó iránti szolidaritásuk jeléül. Subicz megtudja, hogy az őt fenyegető kézírás mégsem Mónikától származik, ezért írásmintákat gyűjt. Attila pedig új szövetségesekre talál.
144. 2. A vizsgálat 2020. január 3. 774 000
Subicz aláírásokat gyűjt a faluban, hogy írásmintát szerezzen. Krisztián elmegy a rendőrségre, ahol büntetlenségért cserébe elmeséli, mi folyik Ökörapátiban. Tibi a kárászi kórházba megy Valival prosztatavizsgálatra, Marosi pedig a pesti kórházba, hogy információt tudjon meg a szerb csempésztől arról, hogy ki a megbízója - de ő hallgat, még akkor is, mikor megtudja, hogy a szobor hamisítvány. Szláven eközben elmegy a paphoz, akiről kiderül, hogy neki is szerepe volt a műkincsek elrejtésében, és az egyik hamisítvány szobor éppen nála van.
145. 3. A műkincs-gyűjtemény 2020. január 6. 800 000
Stefi a kocsmát szeretné felvirágoztatni, a törzsvendégek ellenállása közepette. Misiék meg akarják tudni, mi van a kerítés mögött, amit ők medencének néznek. Kristóf és Tamás saját akcióba kezdenek, ezért felutaznak Pestre, de Benedek alezredes megakadályozza őket abban, hogy információkat gyűjtsön. Tibi Vanesszát idomítja, hogy segítsen neki megtalálni a kincseket. Babika közli Gáspárral, hogy elhagyja őt, amiért annyi éven át hazudott a lányáról. Subicz meggyőződik arról, hogy nem Mónika írta róla a feliratot, és most Olgára gyanakszik, aki jegyesoktatáson van Renátóval. Az eseményeket egy drón figyeli a távolból...
146. 4. Ufó 2020. január 7. 706 000
Subicz megpróbálja kiengesztelni Mónikát, ezért munkába áll a panzióban, ahová beköltözik Babika, aki azt kéri Józsitól, hogy keressék meg az anyját. Benedek alezredes közli Kristóffal, hogy hagyjanak fel a kutakodással. Tibi elhatározza, hogy Benedek markolójával felásatja a ház udvarát, a kincs után kutatva, a falusiak pedig azt hiszik, hogy a drón ellen épít bunkert (amit ők ufónak néznek) .Krisztián összeveszik Stefivel és felmond. Mónika talál egy régi fényképet, amin Kálmán bácsi látható egy Goran nevű férfival.
147. 5. Mentett övezet 2020. január 8. 733 000
Subicz és Mónika kitalálják, hogy az ufópánikot kihasználva "menedékhelyet" biztosítanak bárkinek a panzióban. Tibi szerez egy fémdetektort, és azzal keresi a kincset. Mihállyal közlik, hogy riválisa, Zukai nyert a főerdészi pályázaton, így megvonják tőle a posztot. Babika követeli Attilától, hogy mondja el neki, amit a lányáról tud. Amikor Kata megtudja az elmúlt napok eseményeit, elmondja a többieknek, hogy ő miket tapasztalt, és úgy dönt, beszáll a nyomozásba. Stefi bocsánatot kér Anikótól, de Diával nem hajlandó kibékülni. Mihály, Sándor, Tibi és Vali felfedezik, hogy a drónnal valaki megfigyeli őket.
148. 6. Óvóbácsik 2020. január 9. 773 000
Krisztián beköltözik Mihályékhoz (a Zukai elleni háborúra felkészülendő), miközben a faluban mindenki megtudja, hogy az ufó valójában egy drón. Stefi Danira bízza a gyerekek lovagoltatását, a felvigyázás azonban kalamajkával jár. Tibi elhatározza, hogy ő is beszerez egy drónt, hogy felderítse a kincs lelőhelyét. Zsóka eléri Subicznál, hogy adjon fizetést Mihálynak, mint a polgárőrség vezetőjének.
149. 7. Vanessza éneke 2020. január 10. 761 000
Zsókának elege lesz Krisztiánból, és arra kéri Sanyit, hogy segítsen megszabadulni tőle. Ez nem egyszerű, mert Krisztián lekenyerezte Mihályt. Tibi kecskehangokat rögzít egy ősrégi magnóra, amit aztán elás. Subicz egy régi törvényt talál, amire hivatkozva ki akarja rekeszteni a faluból Attilát. Jolika nem hajlandó elárulni Mónikának, ki az a férfi az apjával közös képen. Stefiék elkezdik a kocsma felújítását.
150. 8. Hova tűnt Vanessza? 2020. január 13. 809 000
Subicz megszavaztatja a falugyűléssel, hogy Attilának el kell hagynia a falut. Nehéz helyzetében egyedül csak Olga ajánl neki segítséget, azzal, hogy ha újra ő lesz a polgármester lesz, segítséget kér a magyar állampolgárság megszerzése érdekében. Krisztián Sanyiéknál sem viselkedik különbül, ezért Dia, aki kibékül Stefivel, követeli, hogy tűnjön el. Kata és Szláven felkeresik a szerb beteget, hátha kiderítenek valamit. Az illető Szláven régi ismerőse, így megfenyegeti, hogy senkinek ne beszéljen. Tibi ráveszi a kocsma vendégeit, hogy segítsenek megkeresni az "eltűnt" Vanesszát, és a távirányítós magnóval veszi őket palira. Jenő és a brigádja végzik a kocsma felújítását is, ami ismét féltékennyé teszi Tibit.
151. 9. Lakáscsere 2020. január 14. 794 000
Krisztiánnak el kell hagynia Sanyiékat is, majd Margitkához költözik. Tamás, Kata és Kristóf információ reményében felhívják Nándit, és tudomást szereznek egy Goran nevű illetőről. Dani privát lovaglóleckéket ad, Kata bosszúságára. Jenő Vali körül kezd el legyeskedni. Tibi elbújtatja Vanesszát és eléri Sanyiéknál, hogy szerezzenek a polgárőrségnek egy drónt. Attila a pesti lakásába se mehet vissza, mert oda Mónika új bérlőket költöztetett.
152. 10. Elterelő hadművelet 2020. január 15. 717 000
A falubeli asszonyokat lenyűgözi, hogy Krisztián mennyi mindent megtesz Margitkának, aki tanácaokat ad nekik. Mónikát meglátogatja Nándi, aki szerint Goran egy teljesen átlagos ember volt, nincs róla információ. Közben Kristóf és Tomi lefényképezik Mónika aktáit. Sándor nem kevés elfogyasztott alkohol árán szerez egy drónt.
153. 11. Apáti acélsas 2020. január 16. 750 000
Az asszonyok úgy gondolják Krisztián szavait értelmezve, hogy a férfiakat megszelidítő varázsszó az lehet, hogy kész az ebéd. Babika megtudja, hogy lánya, Ibolya, csempészet miatt lehet szökésben Thaiföldön. Icuka szerint Babika kémkedik a panzióban. Kipróbálják az új drónt, közben Tibi lát valamit a magasból, de Jolika lebuktatja, hogy Vanessza mindvégig nála volt. Tibinek a budiban kell elrejtőznie a többiek haragja elől. Jenő meg akarja vásárolni a Szappanosék feletti telket, amit Zukaiéknak adott bérbe a falu, ezért Subicz közli Attilával, hogy felmondja a velük kötött szerződést. Kata és Robi csókolóznak a kórházban.
154. 12. Avatóünnepség 2020. január 17. 697 000
Tibi, Kristóf és Tamás titkos expedícióra indulnak az erdőbe, hogy megtalálják azt a faházat, amit Tibi látott a magasból. Mihály úgy gondolja, hogy a drónnal fogja megzavarni Zukai első vadászatát, így téve őt tönkre. Jenő megzsarolja Stefit, hogy a nyíló új cukrászda vezetőjének tegye meg Valit, de ezt tartsa titokban előtte - máskülönben nem folytatják a felújítást. Anikó viszont azt hiszi, hogy Stefi szándékosan azért tette ezt, hogy kitoljon vele. Attila azt kéri Olgától, hogy költöztesse be Renátóékat a Szappanosék feletti telekre. Dia fodrászatának megnyitóján Zsóka nekiesik Stefinek, majd egy drón fenyegető levelet hoz Subicznak.
155. 13. Betolakodók 2020. január 20.
Subicz pánikba esik amiatt, hogy drónon keresztül fenyegették meg. Kristófot elkezdi érdekelni a származása, és elkezd Üveges Béla után nyomozni. Sándor elveszíti a rá bízott drónt, amit a katasztrófavédelem követel vissza. Renátóék beköltöznek a Szappanos-ház feletti telekre, keresztülhúzva Subicz értékesítési terveit.
156. 14. A tolvaj 2020. január 21.
Sándor kétségbeesetten próbálja visszaszerezni a drónt (amit Szláven lopott el az ügyvédnő megbízására), amit Józsi talál meg Attila szekrényében és hoz vissza. Olga váratlanul eltűnik, ami nagyon aggasztja Szlávent, mert rosszat sejt. Tibi nyíltan konfrontálódik Jenővel és felveszi a harcot, közben rájön, hogy Renátóéknál van egy parabolaantenna, amit elvileg nem tudnának használni. Kristóf úgy véli, gyerekkorában összecserélhették Üveges Bélával. Krisztián telefonhívást kap arról, hogy rendőrségi razzia várható a kenderültetvénnyel kapcsolatban.
157. 15. Hol van Ökörapáti? 2020. január 22.
Olga eltűnése felkelti Mónika figyelmét is, amikor megtudja, hogy a nő különösen érdeklődött a templomi kegytárgyak iránt. Valóban, a kárászi templomban jelentkezik szolgálatra, eközben Renátó kétségbeesetten keresi. Zukaiék megfenyegetik Józsit. Tibi a parabolaantenna után nyomoz, miközben rájönnek, hogy Ökörapáti nem szerepel a térképeken. Jenő, látva a telek állapotát, visszalép az üzlettől. Tamás marihuánaültetvénye miatt kiérkezik a rendőrség.
158. 16. A vadászat 2020. január 23.
Tamás próbál kikecmeregni a csávából, miközben a család segíteni akar neki. A cukrászda készen áll a nyitásra, és a falunak is új lakója lesz. Mihály és Sándor Zukai megbuktatására készülnek…vajon sikerül a vadászat?
159. 17. A füstbe ment terv 2020. január 24.
Zukai és Mahics dühbe gurulnak, de nem tudják, kivel húznak ujjat. Tamásék a nyomok eltüntetésén, Tibi pedig a kincskeresésen dolgoznak, miközben új dolgokat fedeznek fel, Sándor pedig nagy tétben játszik…
160. 18. Kihallgatás 2020. január 27.
A Szappanos családra rátörnek az éjszaka közepén, a főtéren koszorúzást tartanak, Tamásnak pedig a család teljes összetartására lesz szüksége, hogy kikerüljön a bajból… Vajon sikerül?
161. 19. Szamár 2020. január 28.
Dani és Tibi bizalma is megremeg, Krisztiánnak kiadják az útját, Józsi meglátogatja Mónikát. Vali dolgozni kezd a cukrászdában, Tibit pedig egy szamár menti meg szorult helyzetéből.
162. 20. A ládika 2020. január 29.
Renátóék betársulnak az új üzletbe minden falusi örömére, Dani kilovagol, méghozzá nagyon kellemes társaságban. Katánál betelik a pohár, Tibi és Tamás pedig sorsfordító felfedezést tesznek a kis házikóban.
163. 21. Búcsú 2020. január 30.
Tibi és Kristóf megdöbbentő felfedezésre jutnak. Jolikánál Tamás mellett valaki más is vendégeskedik. A faluban nagy a szervezkedés, de Olga eltűnése sem marad észrevétlen.
164. 22. Golfverseny 2020. január 31.
A falu golflázban ég, ki pályát épít, ki gyakorol. Mónika fontos hívást kap, Krisztián pedig új munkára tanul be. Stefi keményen lép fel Danival szemben, de Tibi és Vali is összezörren valamin.
165. 23. Híradó 2020. február 3.
Stefi békejobbot nyújt Katának, közben Daniék fiúbulit szerveznek Pestre. Kavarodás történik a Szappanosok postája körül, Kristófra pedig újabb golfmeccs vár. Mindeközben az esti híradóban Ökörapáti nem várt figyelmet kap…
166. 24. Kálmán bácsi üzen 2020. február 4.
Szláven nem várt dolgot tud meg a múltjáról, amiért Diával is konfliktusba kerül. A Szappanosokat az ügyvédnő újabb hívása tartja lázban, Kata pedig nehéz döntésre kényszerül.

Negyedik évad[szerkesztés]

# Cím Premier Nézettség

Jegyzetek[szerkesztés]

  1. Már a Drága örökösök 4. évadát is forgatják - SorozatWiki. sorozatwiki.hu. (Hozzáférés: 2020. január 8.)