Borjúmentési akció

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Borjúmentési akció
South Park
6. évad, 4. epizód
Eredeti címFun with Veal
ÍróTrey Parker
RendezőTrey Parker
Gyártási szám605
Első sugárzás2002. március 27.
Első sugárzás Magyarországon2005. március 1.
Kronológia
ElőzőTorzszülöttek sztrájkja
KövetkezőAz új Terrance és Phillip filmelőzetes
A South Park epizódjainak listája

A Borjúmentési akció (Fun with Veal) a South Park című amerikai animációs sorozat 83. része (a 6. évad 4. epizódja). Elsőként 2002. március 27-én sugározták az Egyesült Államokban, Magyarországon 2005. március 1-jén mutatta be a Cool TV.

Cselekmény[szerkesztés]

Alább a cselekmény részletei következnek!

Az osztály túrázni megy egy farmra, ahol Stan megsajnálja a kis borjúkat (mivel láncra verve tartják és a húsukért megölik őket). Kyle-lal, Cartmannel és Buttersszel ellopják az állatokat és Stan szobájában tartják őket.

Stan, Kyle és Butters szülei is próbálják meggyőzni a fiúkat arról, hogy engedjék el a borjakat, ám ők hajthatatlanok. Ahhoz, hogy bejussanak, le kéne bontani a fél házat, ezért a rendőrség inkább közvetítőt hív, hogy beszéljen a fiúkkal. Cartman beszél a kőzvetítővel, így nem csak időt, hanem fegyvereket és még egy rakétát is kiharcol maguknak, továbbá azt, hogy a borjakat átnevezzék "megkínzott bébi bocik"-ká, mivel azt ígéri, cserébe borjakat adnak ki az FBI-nak. Cartman anyja ételt csempész fel a fiúknak, ám Stan nem hajlandó húst enni, így kezd egyre rosszabbul lenni.

A fiúk megpróbálják átcsempészni a borjakat a határon egy kamionnal, amit a Star Trek egyik szereplője vezet (ezt szintén a közvetítő szerzi meg nekik, akit végül kirúgnak). A rendőrség leállítja a kamiont és a fiúk Stan rosszul létéből rájönnek, hús nélkül nem lehet élni. Visszaviszik a borjakat, de a farm tulajdonosa szabadon ereszti azokat – mivel a borjak át lettek nevezve és „bébi boci” néven nehéz lenne eladni a húsukat. Stant a kórházban marhavéres vérátömlesztéssel mentik meg.

További információk[szerkesztés]